Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 29.06.2024 13:14
    ČLK Seminář info: Moje vystoupení se obešlo s prezentací sotva ...

    Read more...

     
  • 26.06.2024 08:18
    Tragikomedie justice, kdy oceněné reportérky u soudu letos ...

    Read more...

     
  • 23.06.2024 15:13
    Dotaz na soudkyni Bochňákovou: Jelikož vim, že čte tyto články ...

    Read more...

     
  • 21.06.2024 17:45
    Česká společnost Dvakrát zažila totalitu. Šest let nacistickou ...

    Read more...

     
  • 21.06.2024 11:13
    Od dob působení Otakara Motejla se mnoho na tomto úřadu změnilo ...

    Read more...

     
  • 18.06.2024 10:48
    Nejlepší policie na světě? Aktuálně je v médiích, že Karlova ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

REFLEX Gaba titulek II 21.10.2021REFLEX Gaba titulek I 21.10.2021Jeho trestní stíhání bylo USNESENÍM Nejvyššího soudu zastaveno a rozsudek KS Ostrava zrušen. Usnesení obdrženo 13.6.2024. Byly namítány 4 věci, ve dvou NS vyhověl. Napsali to „šalamounsky“ i kdyby ho odsoudili, byl by to stejně malý trest, který už si kvůli pomluvě odbyl.  Udělali to prostě tak, až bude vymáhána majetková a nemajetková újma, aby to nebylo moc. Ve stávajících českých poměrech je to úspěch. Dovolání v neprospěch obviněného podalo i NSZ pod vedením JUDr. Igora Stříže (bývalý člen KSČ). Navrhl, aby NS ČR dovolání obviněného odmítl jako zjevně neopodstatněné. Souhlasil přitom s tím, aby Nejvyšší soud rozhodl v neveřejném zasedání.

Odškodnění bude vymáhat za sedmileté průtahy po KS Ostrava. Lze nárokovat psychickou a fyzickou újmu a poškození zdraví. Právní náklady by měla zaplatit jeho bývalá manželka. Také musel zaplatit 70 000 kč jejímu obhájci Rybářovi. To je zase na roky. Ostravské „justiční Palermo“ se těžko bude kát, včetně soudkyně JUDr. Jany Bochňákové. Odsoudila ing. Marka Gábu na 5 měsíců! Měla by být okamžitě zbavena soudcovského taláru jako jedna z největších ostud v dějinách české justice.

Věřme, že se podaří najít opět ing. Gábovi vztah k jeho dvěma dětem, které v něm teď mají velký vzor, na rozdíl od matky. Pro mne je odměnou, že jsem k tomuto vítězství práva a spravedlnosti přispěl svými články i přes stále platný zákaz soudkyně Bochňákové, zúčastnit se veřejných soudního jednání pod její „režií“. V KAUZE ing. Jana Karase v tom pokračuje.  Za pravomocné odsouzení KS Ostrava musel zaplatit ing. Gába 11 000 kč OS Ostrava. Poslal zapisovatelce Stratilové „pozdrav“ o vrácení peněz s pozdravem „soudružce“ Bochňákové.

MSp se Vlastě Parkanové v minulosti omluvilo a zaplatilo jí 1,6 milionu korun za způsobenou újmu. Žádá za 9 let pronásledování 8,5 milionů korun. V předchozím rozhodnutí soudkyně uvedla, že je přiznané odškodnění dostatečné. I ing. Marku Gábovi patří mnohamilionové odškodné. Ve vyspělé společnosti není výše odškodného daná společenským postavením člověka. Je s omluvou vyplaceno urychleně. Poděkujme ing. Marku Gábovi a jeho blízkým za vše, co museli vytrpět, aby pomohli nápravě a návratu vlády práva a spravedlnosti v naší zemi. Dobře, že lidí jako on přibývá. Následují ho ing. Jan Karas a jeho statečná maminka paní Jana Domanská. Držme i jim palce – i oni bojují za nás a za lepší budoucnost naší země!

Budu překvapen, pokud o této další velké ostudě české justice, budou informovat i veřejnoprávní média, které se této kauze od počátku vyhýbaly…

Není většího bezpráví, pošlapávaného soudcem a soudem! JŠ

P.S.

Dne 7. června 2024 skonal ve věku 52 let MUDr. Radek Matlach, významný lékař a soudní znalec. Jeho znalecké posudky soudy ignorovaly jak v mediálně známé kauze Petra Kramného, tak v kauze ing. Marka Gáby. Čest jeho památce.

***

REFLEX 21.10.2021: První médium našlo odvahu napsat pravdu o ing. Marku Gábovi

OS Ostrava 9.6.2022: Kauza ing. Marka Gáby - představení hodné Bohnic – vítejte v právním státě!!!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.09 (11 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #3 Josef 2024-06-23 15:13
Dotaz na soudkyni Bochňákovou: Jelikož vim, že čte tyto články pana Šinágla, neboť se o nich zmiňovala během soudnich jednání, tak se jí ptám, zda se OMLUVÍ mému synovi Ing. Marku Gábovi za to, že ho neprávem odsoudila, že mu tím zničila život, zdraví a jeho 2 dětem, které mu soud svèřil do výlučné péče (po rozvodu s manželkou, která si napadeni a všechna poranění vymyslela), tím způsobila celoživotní trauma. V případu mého syna rovněž selhaly, neskutečným způsobem, policie, st. zástupkyně a senát odvolacího soudu (KS Ostrava). Jakou asi ponesou odpovědnost, za těchto 7 let "soudního lynče"?
-2 #2 Jan Šinagl 2024-06-17 10:28
Svůj komentář jsem napsala pod tento Váš příspěvek na FB. Mám na jedné straně obrovskou radost na druhé straně vztek, co všechno musíme podstoupit ze zvůle justiční neschopnosti a a egoismu některých (většiny) soudců a SZ.

Mladé, bezúhonné inženýry terorizují a psychicky deptají a lháři a podvodníci se vysmívají, jak v tom marasmu umějí proplouvat. Každý obyčejný dělník ve výrobě nese odpovědnost za vyrobený zmetek a jsou jim sebrány odměny či benefity. Soudci a SZ nenesou žádnou ani tu morální zodpovědnost za zničené životy, jak se jim žije?

457 mil. vyplaceno za škody napáchané na životech lidí je hodně pro státní rozpočet, ale pořád to je málo za to co napáchali na životech celých rodin. Tohle je totiž neodčinitelné!! !

Tak jako lidé po prožitých válečných hrůzách se i takto poškození dlouholetým bojem s justičními oligarchy si nesou do konce života své noční můry a nedůvěru v tento stát.

Chtěla bych vědět, jakou odpovědnost z tohohle justičního paskvilu vyvodí vedení ostravských soudů, kteří paní soudkyni vehementně hájí, protože Ing. Gába jistě není její první zpackaný případ, ale možná první, který se takto veřejně medializoval.

Jasně se prokazuje, že účast veřejnosti je jako velmi důležitý kontrolní prvek justice. Proto většině soudcům vadí účast veřejnosti a médií. To co zažíváme u soudkyně JB je neskutečné a ostudné opovrhování a přehlížení důkazů.

Ale lži opakovaně trestaného podvodníka s naditou portmonkou (jak k těm penězům přišel také nikomu nevadí) se však jeví jako slovo Boží. Neskutečné!!!!

Jana Domanská
-1 #1 Jan Šinagl 2024-06-17 10:23
Jsem zvědavá, jaké dopady to bude mít na soudkyni a další podílející se včetně vedení jednotlivých soudů v Ostravě, kteří podporují dlouhotrvající soudy a jednání soudců dost hodně připomínající mučení inteligence v dobách minulých, mají snad bezúhonní mladí inženýři končit i přes jasné důkazy , že se ničeho nedopustili v psychiatrických léčebnách za tím, co lumpové se nám všem vysmívají , podvádějí, lžou a kradou opakovaně jen Soudci by měli nést odpovědnost za špatný výkon své funkce a ještě horší zlo jsou státní zástupci. Kdy vymizí klientelismus a egoismus a nastane odpovědnost za jejich výkony. Zatím vše ve smyslu rčení "Já na bráchu, brácha na mě" Každý dělník ve výrobě platí a je trestán zaměstnavatelem za to, že vyrobí zmetek. Zatímco MY jsme trestání za jejich vyrobené JUSTIČNÍ ZMETKY TÍM, ŽE TO ZA NĚ STÁT ZAPLATÍ Z NAŠICH ODVEDENÝCH DANÍ !!!! Kdy to skončí!!!! Ano mnohé svědčí o tom, že se odsuzuje na základě známostí a neschopností některých soudců a jejich ega nepřiznat pochybení a včas vše zastavit. Ano M. Kalousek to na FORUM24 popsal správně o čemž svědčí vyplacených 457 mil. za odškodnění MsP.

Jana Karasová

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)