Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 26.06.2024 08:18
    Tragikomedie justice, kdy oceněné reportérky u soudu letos ...

    Read more...

     
  • 23.06.2024 15:13
    Dotaz na soudkyni Bochňákovou: Jelikož vim, že čte tyto články ...

    Read more...

     
  • 21.06.2024 17:45
    Česká společnost Dvakrát zažila totalitu. Šest let nacistickou ...

    Read more...

     
  • 21.06.2024 11:13
    Od dob působení Otakara Motejla se mnoho na tomto úřadu změnilo ...

    Read more...

     
  • 18.06.2024 10:48
    Nejlepší policie na světě? Aktuálně je v médiích, že Karlova ...

    Read more...

     
  • 17.06.2024 12:39
    Martin Michal byl několikrát upozorněný na osobu LP. Jak se LP ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

VN Majdan foto IV. Putin 11.9.2022Ukrajinsky chlapecekPřesvědčte se sami (Události ČT 30.5.2024 – od 7:24 min) – děs! Cituji: „Doběhl jsem za synem. Nemohl jsem ho pořádně nést. Vylezl na mne. Mám pořád před očima jeho urvané ruce - Všechno jsem to tu chtěl polít benzínem a zapálit. Měl jsem to tu rád. Něco jsem budoval a dělal jsem to z radostí.“

Doplňuje Alexandr Mitrofanov v krátké glose: (ČRoPlus 31.5.2024, 12:34 od 12:48 hod.) – srovnání projevů Hitlera a Putina o mírových iniciativách, obraně a neútočení na civilisty. Končí citátem: „Všechno kolem nás doslova křičí, že konečně můžeme z naší osobní tuposti udělat národní značku, pod jejímiž prapory se bude po léta prolévat krev nevinných lidí.“

Osina v zadku, opruz, otrava… Realita

Polina 26.2.2022Vím o spoluobčanech, pro které jsem s tím svým léta trvajícím varováním, že z Východu se plíží ruské nebezpečí, které se dá porovnat s někdejším plížením z hitlerovského Německa, osina v zadku, opruz a otrava. Je to v pořádku. Jde o daň z mých znalostí a jejich pohodlnosti, hlouposti nebo oddanosti strůjcům tohoto nebezpečí; charakter živné půdy nové normalizace s přechodem k totalitě může být totiž různý. Výsledek je však stejný.

Churchill řekl: „Británie a Francie měly na vybranou mezi válkou a hanbou. Zvolily hanbu. Budou mít válku.“ Situace konce 30. let minulého století se nemůže zopakovat do puntíku.

„Rusové smí ze svého území zabíjet libovolné množství Ukrajinců včetně civilistů, žen a dětí, ale ukrajinští vojáci v žádném případě nesmí použít naše zbraně proti ruskému území“.

Ruský protiválečný výbor v exilu zveřejnil provolání k vládám a obyvatelům USA, EU a NATO, v němž stojí: „Evropě hrozí, že brzy bude čelit přímé válce, že utrpí smrt vlastních vojáků a zničení vlastních měst. Nerozhodnost spojenců a nelogická politika sankcí vypadají jako pozvánka k vydírání diktátorem Putinem.“ Není co dodat.

***

Sexuální násilí jako zbraň. Rusové si stále častěji vybírají ukrajinské muže

Ruský vojenský soud řeší brutální vraždu ženy příslušníky elitní jednotky

P.S.

Pořídil jsem nahrávku pro případ, kdyby opět po čase nebyl zvukový záznam dostupný z důvodu „ochrany autorských práv“. Stalo se mi už několikrát – např. v pořadu ČRoPlus o gen. StB A. Lorencovi. JŠ

***

„Lidé, kteří ode dneška zemřou, zemřou také kvůli vám - Vedení Aliance dnes (4.3.2022) dalo zelenou dalšímu bombardování ukrajinských měst a vesnic tím, že odmítlo vytvořit bezletovou zónu - Všichni lidé, kteří ode dneška zemřou, zemřou také kvůli vám, kvůli vaší slabosti, kvůli vaší nejednotě - Jediné, co Aliance dokázala udělat, bylo dostat přes svůj zásobovací systém 50 tun nafty pro Ukrajinu - Snad abychom mohli spálit Budapešťské memorandum (smlouva z roku 1994, ve které Rusko, USA a Británie slíbily Ukrajině bezpečnost výměnou za to, že se vzdala jaderných zbraní z dob SSSR) - Chtěli jsme takové NATO? - Vy jste takovou Alianci vybudovali?“ - Nekupujte nám litry paliva za litry naší krve, prolité za naši společnou Evropu, za naši společnou svobodu, za naši společnou budoucnost - Vydrželi jsme devět dní temnoty a zla. Jsme bojovníci světla. Dějiny Evropy si to budou navždy pamatovat“.

Volodymyr Zelenskyj 

***

! POMÁHEJ UKRAJINĚ – UKRAJINA SOS - NAŠI UKRAJINCI !

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #2 Jan Šinagl 2024-06-02 14:01
Primitivní Rusové se cítí všude pány - už i v Praze - twitter.com/.../... - SLAVA Ukrajině!!!
-1 #1 Jan Šinagl 2024-06-02 13:45
„Hypermarket ve druhém největším městě Ukrajiny, to je takový typický legitimní vojenský cíl… Rusáci jsou obyčejní teroristé. Spíše neobyčejní teroristé.“

M. Kalousek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)