Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 29.06.2024 13:14
    ČLK Seminář info: Moje vystoupení se obešlo s prezentací sotva ...

    Read more...

     
  • 26.06.2024 08:18
    Tragikomedie justice, kdy oceněné reportérky u soudu letos ...

    Read more...

     
  • 23.06.2024 15:13
    Dotaz na soudkyni Bochňákovou: Jelikož vim, že čte tyto články ...

    Read more...

     
  • 21.06.2024 17:45
    Česká společnost Dvakrát zažila totalitu. Šest let nacistickou ...

    Read more...

     
  • 21.06.2024 11:13
    Od dob působení Otakara Motejla se mnoho na tomto úřadu změnilo ...

    Read more...

     
  • 18.06.2024 10:48
    Nejlepší policie na světě? Aktuálně je v médiích, že Karlova ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Ponomarenko Unterwasserman II

Ze sto tisic jeden a pul milionu. Jak funguje byznys s flipovanim nemovitostiAktualizováno 26.6.2024: 

Aktualizováno 21.6.2024: V pozadí byznysu s nemovitostními podíly stojí slovenský solární magnát - Maxim Ponomarenko se za dva roky stačil změnit z osoby v osobní insolvenci na podnikatele, který na sociálních sítích okázale ukazuje svůj luxusní životní styl, nazývá se „králem“ nemovitostních podílů a „miliardářem“.

Aktualizováno 13.6.2024: Ze sto tisíc jeden a půl milionu. Jak funguje byznys s flipováním nemovitostí

***

Vystupuje, jako miliardář, přitom byl 2 x v insolvenci. Majetek v rámci insolvence převedl na svoji manželku a vystupoval jako nemajetný. Kde se tak ten jeho gigantický majetek vzal? Byl i ve vězení. Kdo hodně krade, může se v ČR cítit poměrně bezpečně. I proto nás svět bere stále méně vážně. JŠ  

*** 

Detail insolvenčního řízení I. + Detail insolvenčního řízení II.  

***

Z Rozsudku KS Hradec Králové (26.9.20211): Obžalovanému svědčí fikce neodsouzení. Aktuálně je proti němu vedeno vazební trestní stíháni pro trestné činy vydírání a pro podezření z další obdobné trestné činnosti. Ve výkonu vazby je bez problémů, chování n vystupování má na požadované úrovni. Obžalovanému polehčuje dosavadní řádný život a ještě mladý věk. Naopak mu přitěžuje způsob spácháni, to, že se poškození budou muset ke svému majetku dostávat složitější právní cestou a vyšší výši naplnění znaku značná škoda velkého rozsahu.

Společenská škodlivost jednání obžalovaného je dána jednak tím, že porušil zájem společnosti nu ochraně cizího majetku, je dále spoluurčena i tím, že jeho konání bylo předem připravené pro poškozené nesehnatelné a že skutečně došlo k převodu vlastnických práv na obžalovaného. Nu druhé straně soud přihlédl k dosavadní zachovalosti obžalovaného a ještě poměrně nízkému věku.

Takto uložený trest ukazuje, že obžalovaný se dopustil závažného protiprávního jednání s významnou společenskou škodlivostí a proto mu musel být uložen již dlouhodobý trest odnětí svobody, který kromě toho, aby jej vedl k tomu, aby další trestnou činnost nepáchal, chrání i společnost před podobnými pachateli. Současně tím, že trest je uložen při spodní hranici zákonné trestní sazby významně zohledňuje polehčující okolnosti a to zejména věk obžalovaného.

Jako odpovídající všem kritériím pro ukládání trestu pak byl obžalovanému Maximu Ponomarenkovi uložen podle § 209 odst. 5 tr. zákoníku úhrnný trestu odnětí svobody v trvání 5 roků a 6 měsíců nepodmíněně, pro něhož byl v souladu s kritérii uvedenými v ustanovení § 56 odst. 2 písm. c) tr. zákoníku zařazen do věznice s ostrahou.

***

Zkušenosti s Maximem Ponomarenko: Kdo je Maxim Ponomarenko

S ODSOUZENÝM MILIARDÁŘEM PONOMARENKEM V PAŘÍŽSKÉ ULICI !!! KOLIK UTRATÍME ???

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2024-06-13 12:29
„Žádné morální zábrany“. Spekulanti útočí na majitele podílů v nemovitostech.

„Kupoval jsem byty v Praze za 30 procent z tržní ceny. Byt u Václaváku jsem kupoval za 10 procent z tržní ceny,“ chlubil se v Československém nemovitostním podcastu Maxim Ponomarenko, šéf firmy MI Estate, která je nejviditelnější m aktérem v byznysu s podíly.

Cílem spekulantů, jak si mnozí z nich včetně Ponomarenka říkají, je podíl levně koupit a pak co nejrychleji draze prodat. Je to součást rychloobrátkové ho realitního byznysu známého v poslední době též pod názvem flipování.

Záměrem spekulantů je pak buď na ostatních spoluvlastnícíc h touto cestou vymoci peníze, nebo je donutit i k prodeji jejich podílů, případně naopak k vykoupení spekulantova podílu – již samozřejmě za výrazně navýšenou cenu. Cesta k tomu vede mimo jiné přes právní tlak a žaloby.

„Jsou to lidé, kteří nemají žádné morální zábrany, mají ostré lokty, nebojí se konfrontace. Zkrátka jsou to takoví novodobí šmejdi, je to návrat praktik z 90. let,“ komentoval obecně tento typ byznysu realitní podnikatel Martin Ladyr ze společnosti Sworp.

Největším a nejdravějším hráčem na trhu s podíly je zmíněná firma MI Estate. Netají se tím, že má na kontě kromě 20 tisíc nemovitostí také téměř tisíc soudních sporů se spoluvlastníky. MI Estate plánuje svůj byznys výrazně rozšířit.

„Vypouštíme takovou raketu, že se tady zbortí celý realitní trh. Skoupím tady všechno,“ řekl v podcastu Ponomarenko.

seznamzpravy.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)