Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kalousek a prostrednik

Aktualizováno 18.3.2017: Vpravo LN 17.3.(Bod o privatizaci OKD byl projednáván – viz omluva v LN 18.3). Jinak i komentáře k hoaxům mohou být jejichLN IL fake Babisova otroka 170317 pokračováním. J.Š.  

Vše je v materiálech, co jsem Vám poslal k Litoměřickým fondům (LF). Šest let se akcionáři LF soudili s Ministerstvem financí (MF) o své uloupené úspory. Šest let zbytečně, protože se zjistilo, že to mělo být proti ČNB (vizitka justice). Kalousek nezahálel a udělal špinavou práci. Zlikvidoval zbytek akcionářů, co měli odvahu se obrátit na soud. Většina ze 120.000 akcionářů už stačila zemřít, aniž se dočkali spravedlnosti. Hyenismus je v tom, že soud se vede tak dlouho, aby zemřeli i ti zbývající, protože jsou to staří lidi.

Kalousek najal advokáty (pro MF) ze spřátelené advokátní kanceláře Korbel a spol. (náměstek). Ti si začali účtovat tak nehorázné částky za služby (a které museli akcionáři platit, protože všechny žaloby se zamítaly). Např. jedna paní (80 let) měla zaplatit 84.000,-Kč. Když to slyšela, tak v soudní síni omdlela. Arogancí moci a protiprávního jednání Kalouska došlo k vrcholu zastrašování – zafungovalo. Akcionáři brali své žaloby zpět i když za to museli ještě zaplatit. Doslova 320 akcionářů bylo vyhnáno ze soudní síně. Těch, kteří byli okradeni o své úspory i nečinností státu - a ještě za to museli zaplatit.

Nemeškal jsem a napsal JUDr. Rycheckému (ÚS), že je to nemorální, neetické, protiprávní jednání, když MF má svoje advokáty. Uznáno. Advokáty museli stáhnout! Ti se neštítili, ve snaze zachránit své neoprávněné zisky a odvolali se k Nejvyššímu soudu – zamítnuto.

Zbylo cca 20 akcionářů (těch skalních). Dnes jsou údajně jen 3, protože se zbývající po zamítnutí u městského soudu, stáhli. Jedna paní je už u Ústavního soudu (ÚS) a je rozhodnuta jít až do Štrasburku (říká jestli se dožije). Já jsem si odvoláváními a stížnostmi vymohl nové projednávání u obvodního soudu. To znamená, že jsem na tom nejlépe.

Trestní oznámení na Kalouska:

- Zneužití pravomocí veřejného činitele a umožnění bezpracného (neoprávněného) zisku spřáteleným advokátům. Tím se dopustil protiprávního jednání. Tak to de facto zhodnotil i ÚS a toto zarazil.

- Soudkyně proti nehorázným sumám neudělala vůbec nic i když se jednalo o staré lidi, důchodce s nízkými příjmy, kteří byli okradeni o své úspory za nečinnosti státu.

Příklad. č. 2

Kalousek si vystavil honosné sídlo v Bechyni. Mluví se o částce 100 milionů Kč. Údajně platil každou pátou dodávku stavebního materiálu. Jednoduché. Stačí spočítat, kolik tam bylo stavebního materiálu, vyslechnout dodavatele – někteří promluví a Kalousek bude muset předložit doklady na 100 milionů a hlavně kde na to vzal. Dnes to naznačoval i Babiš – aby přiznal všechen majetek.

Z. Hotový, Višňová135, 262 61. 19.2.2017

* * *

Vlevo LN 22.3.2017

LN Ne zrovna katolicke ale prakticke 220317Subject: Fwd: JO JO Sobotka už má své :-( Boží mlýny melou, 26. 2. 2017 17:00:56 z toho strachu, že socani projedou volby, výpadky paměti: Vraťme se zpátky do roku 2013. Vadilo snad ČSSD i jiným stranám, že má Babiš Agrofert a média? Ó NIKOLIV. Sobotka chtěl být premiér a proto uzavřeli s ANO koalici. Proč se to děje nyní? Protože ANO má stále nejvyšší preference, zatím co ostatní tradiční strany až na KSČM se propadají a mají oprávněný strach z voleb. Už to naznačily volby do krajů a do Senátu. A co třeba tohle? ...Schwarzenberg, sám jako ministr vlády ČR podnikal po celou dobu ministrování se svou firmou ORLÍK NAD VLTAVOU s.r.o., Bělohorská 165 Praha 6, IČ: 45023930, kde drží 99,82 % podíl. Kalousek této firmě převedl více jak 100 milionů Kč dotací ze státního rozpočtu ČR a mnoho desítek milionů Kč z EU. Jen za poslední 2 roky ministrování obdržel Schwarzenberg prostřednictvím této firmy od Kalouska a ing. Čiernika z MZE 70 milionů za odbahnění písčitých rybníků Sobík, Silvestr a Zhoř, kde místo bahna těžil písek, který prodával a používal na opravu cest...Pochopitelně, všechno bylo a je v naprostém pořádku! ! AŤ ŽIJE HAVLOABSURDISTÁN !!! 

* * *

Lidovci - opět nezklamali jako za totality, včetně ČSSD. Kolik znáte za posledních 30 let politiků, kteří tak transparentně zveřejnili svůj majetek jako Babiš? LN včera např. připomenuly zprávu NKÚ: Ministerstvo kultury lidovce Daniela Hermana mělo špatně zaúčtované investice za 3 miliardy korun – a ostatní média mlčí?! Jediný smysl má podporovat Hnuti ANO, aby jasně vyhrálo a bez zrádné koalice mohlo začít věci měnit ve prospěch země a občanů. Je neuvěřitelné, že stale sedí v parlamentu jako zástupci občanů např. Kalousek a Bendl?! V přímé volbě by je občané jistě poslali rovnou sedět nikoliv do poslaneckých lavic, ale vězeňských pryčen. Dobře ví, že na posledním místě kandidátek svých stran, by žádnou šanci neměli. To si může dovolit jen Babiš. Lidé se nenechají věčně okrádat a manipulovat.

Začínají se nám podezřele „rojit“ stále noví, nevýrazní, nepřesvědčiví kandidáti na prezidenta? Čím více jich bude, tím lépe pro Zemana. Nepochybně budou přibývat další. To už je daleko spíše o cíleném záměru, než o hlouposti. Nedivím se, že Zeman volební kampaň dělat nebude – už ji za něj dělají jeho protikandidáti. Bude důležité postavit proti němu silného kandidáta. Zatím je jím pouze Jiří Drahoš s velkým od ostatních. Kandidovat na prezidenta např. s majetkem získaným z hazardu, je urážkou slušných občanů.

Všude se derou k moci populisté. Ne že by nabízeli řešení, ale využívají toho, že stávající strany se stále stejnými tvářemi roky předvádějí stále stejné chování, sliby, způsoby, neschopnost sloužit zemi, ale jenom sobě. Hnutí ANO ukazuje cestu k prosperitě a připomíná stále aktuální odkaz bratrů Tomáše a Jana A.Bati. Pamatujme si proto dobře všechny strany a tváře, které ho takřka v jednom šiku, napříč politickými stranami napadají a zejména toho, kdo je nejvíce ohrožuje a nahání jim oprávněný strach a obavy – Babiše. Vypadá to pomalu jako vyhlášení „svaté války“. Pochopitelně, kdo by se nebránil, když může, má potřebné prostředky a kdy je ohrožován jeho bezpracný blahobyt a u mnohých vidina trestů za spáchané zločiny. Poslanec Rath byl prvním. Obávám se, že by „politici“ zaplnili celou věznici a možná by ještě nestačila. Zcela určitě, kdyby se přidali mnozí odpovědní představitelé státní správy, krajů, obcí a měst, při vší úctě k poctivé práci ostatních. Jsou v menšině, jinak by už dávno musela být jejich kvalitní práce všude vidět! 

Jde o nás všechny, proto bychom se měli každý aktivně snažit, aby podzimní „úklid“ v Parlamentu pokračoval i jarním na Hradu! Pro změnu stavu společnosti se musí aktivovat, resp. změnit své postoje min. 20% obyvatelstva. Nepochybuji, že to bude mnohem více!  

Pokud bude novodobá „Jednotná Národní Fronta“ pokračovat v takřka už paranoidní kritice, koleduje si o předčasné volby a ještě větší volební výprask, než by ji čekal na podzim. Nic jiného si nezaslouží, když má jen jediný „program“ a na více se viditelně nezmůže. Kdo by volil ČSSD v bankrotu s dluhem 1.800.000.000,-Kč dr. Altnerovi? Bývalého ministra Mládka, který také nerespektuje pravomocný rozsudek, či premiéra Sobotku, který se veřejně pyšní našetřením na byt s poslaneckých náhrad, tedy z daní občanů !!! Kandidátky ostatních stran, pokud se budou opět hemžit stejnými tvářemi, mohou už volit opravdu jen pacienti z Bohnic, nebo ti, co se tam chystají…  

Začíná boj o zachování demokracie proti všehoschopným. Jeden člověk na to sám stačit nebude – pomozme mu ve vlastním zájmu,zájmu země a její budoucnosti! Nepřihlížejme pasivně ničení země morální lůzou, která si hraje na něco co není – stejně jako komunisté v roce 1948! 

Je dobré si stále připomínat slova bývalého majitele POLDI Kladno Vladimíra Stehlíka na videu níže!

 

Jan Šinágl, 16.3.2017

* * *

Sjezd ČSSD = sjezd pokrytců, lhářů, podvodníků, zločinců a korupčníků

Klinicky mrtvá ČSSD se pokouší, na zítra začínajícím sjezdu, o marné zmrtvýchvstání

Vládní strana ČSSD existuje de facto protiprávně!

Nechci, aby dlužník hospodařil s mými penězi a s mým státem!

Dopis ministra Babiše premiérovi Sobotkovi

Stanjura = tlučhuba, aneb „Všichni v jednom šiku, zachovejme korupční republiku!“

 

 

http://www.chcemelepsicesko.cz/

 

* * *

Na začátku všech velkých věcí je vždycky jeden člověk.

Někdo, kdo vidí věci jinak.

Má vůli a talent.

* * *

Wilhelm von Humboldt: „Významná individualita je duchovní síla, která se vynořuje bez vztahu k průběhu dění a začíná novou řadu. Vidět v tvořivých lidech křižovatky, prameny, které do sebe pojímají minulé a vydávají je ze sebe v nové podobě, která už nemůže být odvozena dál za bod svého vzniku. Tento obraz je svoji povahou plně individualistický, ale také zplna zařazuje tento individualismus do celku. Chci doufat a taky to předpokládám, že to, co pramení z pravdy v přiměřené formě a užito čistě na duchovní oblast, zapůsobí v evropském vývoji ještě jednou.“ 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.71 (7 Votes)
Share

Komentáře   

+11 #12 Jan Šinagl 2017-03-23 09:29
Kalouska nikdo slušný a normální nevolí - volí se kandidátka. Proto máme tolik "budižkničemů" v parlamentu. Je třeba změnit volební zákon, aby se jejich počet v Parlamentu omezil na únosnou míru. Bohužel zcela zabránit tomu nelze - ani nejlepším volebním zákonem - dokud nezačnou fungovat i nepsané zákony, které jsou znakem mravně vyspělé společnosti.
+9 #11 Dalibor Bartos 2017-03-23 09:20
Nechci opakovat co již napsali přede mnou, ale Kalousek nepatří mezi slušné lidi. A je s podivem, že takovéhoto člověka někdo dokáže zvolit jako poslance. Asi by se nad sebou měli jeho voliči zamyslet.
-1 #10 Jan Šinagl 2017-03-18 17:35
Právě proto, že je situace nebezpečná, je proto třeba začít psát o naději, aktivně konat a ne zdůvodňovat předem proč to ještě nepůjde i kdyby to byla tisíckrát pravda. Těžko se vyhrávají boje bez víry ve vítězství. Je to o principu.
+2 #9 jans 2017-03-18 16:27
Šinágle ... tvoji spojenci bojují za stejného lumpa ... pořád čekám, kdy ti to dojde a změníš názor.

parlamentnilisty.cz/.../...
+10 #8 Oldřich Musil 2017-03-18 12:22
POKRAČOVÁNÍ
A taky trochu přemýšlet.Proč je asi Babiš jediný,kdo byl ochoten zveřejnit svá daňová přiznání a nikdo z těch "spravedlivě rozhořčených" co to po něm neustále vyžadují to ochoten udělat není?Proč asi myslíte že se ho všichni ti poslanci a politici typu Kalouska tolik bojí a chtějí dostat pryč z politiky?Vy si už nepamatujete např. na Kalouskovy lumpárny před posledními volbami,když byl ještě ministrem financí?Můžete si to přečíst zrovna tady na tomto webu.Tedy,pokud vás pravda opravdu zajímá a chcete ji najít.
-1 #7 Oldřich Musil 2017-03-18 12:11
K:Andrej
1.Je zajímavé,že nikomu nevadí že předsedou posl.sněmovny je nejenom "Stbák jak vyšitý",ale navíc předseda KSČM Vojtěch Filip.O tom se nikde nemluví.Fakt že si ho do této funkce zvolila tatáž poslanecká většina která teď tak hystericky útočí na Babiše ponechávám bez komentáře.
Pan Babiš se kvůli tomuto nařčení na Slovensku soudil a soud vyhrál.Ostatnně u StB nepracoval tam kde by ubližoval lidem,ale pro zahraniční obchod.Kromě toho (jak už tu několikrát psal pan Šinágl),kde najít po roce 1989 hned vzdělané a schopné lidi,kteří ekonomice rozumějí a nevstoupili minimálně do KSČ?Copak to před tímto rokem vůbec šlo?
2.Odkud máte informace o "zvráceném podnikání" pana Babiše?Z televize?Doporu čuji vám než nad někým vyslovíte verdikt,si některé informace ověřit z více zdrojů a nevěřit hned všemu,co vám Česká televize předloží.
POKRAČOVÁNÍ
-1 #6 Andrej 2017-03-18 09:47
Sorry jako, ale Babiš je STbák jak vyšitý, to jak podniká je také zvrácené a to že antikomunista podporuje skalního komunistu z minulostí STB už je absolutní úlet.
+2 #5 Oldřich Musil 2017-03-17 10:46
POKRAČOVÁNÍ
A Česká televize je mocná čarodějka,která na politickou objednávku buď vysadí kohokoliv na výsluní,nebo ho srazí do žumpy.Zatím nevím o případu,ve kterém by nebyla úspěšná.
Vím,nářkama tomu nepomůžeme a musíme drobnou mravenčí prací trpělivě bojovat každý den.Třeba jen tím,že ze svých dětí vychováme slušné lidi a budeme jim dobrým příkladem.Jak už jsem ale napsal,bude to ještě běh na hodně dlouhou trať a nedělejme si nyní falešné naděje.
-1 #4 Oldřich Musil 2017-03-17 10:35
K:Po 30 letech už by lidé měli dokázat rozlišit kdo je jejich důvěry hoden a kdo je nastrčen mocnými, aby sehrál svoji dobře zaplacenou, nemravnou roli, proti zájmům země a jejího obyvatelstva.

V tom s váma souhlasím,ale myslím si že 30 let je pro tento národ hodně krátká doba a že to bude ještě běh na hodně dlouhou trať,jehož cíle se už asi nedožijeme.Jedn ak kvůli sobecké lhostejnosti většiny lidí,samozřejmě i neschopnosti vlastního úsudku (manipulovateln osti), a také proto že celých těch 30 let mají naše sdělovací prostředky pod kontrolou pořád stejní lidé a zatím nevidím naději že by se to v budoucnu mělo změnit k lepšímu.
Každopádně si myslím,že předvolební preference hnutí ANO nyní určitě poletí astronomickou eychlostí dolů,což byl záměr.Tak jako se nehodil do krámu Čunek,nehodí se nyní i Babiš.
POKRAČOVÁNÍ
0 #3 Jan Šinagl 2017-03-17 07:13
Pane Musile, samozřejmě nemohu konkurovat ČT v rychlosti návštěvnosti a dalším médiím. Za roky čtenost mnoha článků dosahuje řádově tisíců. Kolují, lidé si je přeposílají. Bulletiny (CZ) a Newsletters (E+D) rozesílám týdně cca 50.000 příjemcům, případně cca 300.000 do celého světa. Každý týden navíc rozesílám nejzávažnější články všem hlavním médiím v ČR, včetně všech regionálních deníků, stovek novinářů, občanů zákonodárců, státních úřadů, justice, policie, EU. Můj You Tube kanál už má 500.000 návštěvníků. Proto nepochybuji, že mé zprávy znají a sledují statisíce lidí od mého návratu ze Švýcarska v roce 2002. Pohybuji se hodně mezi lidmi napříč různými vrstvami a je mi to denně potvrzováno. Objektivní informace jsou základem, ale pouze počet nakliknutí článků a zpráv žádnou změnu neudělá. Tady má pravdu Jeho Svatost František, který nedávno prohlásil, že je třeba, aby se nositelé hodnot objevili mezi lidmi a začali potřebně, aktivně působit. Určitě jsou a začnou se objevovat. Po 30 letech už by lidé měli dokázat rozlišit kdo je jejich důvěry hoden a kdo je nastrčen mocnými, aby sehrál svoji dobře zaplacenou, nemravnou roli, proti zájmům země a jejího obyvatelstva.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)