Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Už o tom nemůže být pochyb: Rusové se chystají znovu prosadit své středoevropské ambice.

Vlastně by nás to nemělo překvapit. Kdo sleduje politiku, ví, že nás Rusové nikdy neopustili. Jejich pražská ambasáda je největší na světě pro stát srovnatelné velikosti. Podívejme se proto znovu na události posledních 30 let a snažme se jim porozumět - tentokrát správně (viz literatura). V polovině 80. let začalo i Rusům být zřejmé, že komunistický režim založený na ohlupování a útlaku je neudržitelný. Navíc komunistická gerontokracie definitivně prokázala svou senilitu napadením Afghánistánu. V nejvyzbrojenější zemi světa zůstaly jediné dvě akceschopné síly: KGB a mafie! Nelze věřit, že by kterákoliv jaderná velmoc žila „ze dne na den“. Každá větší firma musí mít podrobný plán na příští rok, variantní plány na 5 let a strategické výhledy na delší období. Tím víc to platí pro státy a superstáty, samozřejmě vše v režimu přísně tajné. Bagatelizace dlouhodobé role státu je útokem na zdravý rozum!

 

 

KGB tedy našla ve svých řadách M. Gorbačova a jeho tým připravil projekt „perestrojky“. Podobnost mezi perestrojkou a „českou cestou“ z roku 1968 není náhodná, Gorbačov tehdy operoval jako agent KGB v Praze spolu se svým přítelem, spolužákem a komunistou Zdeňkem Mlynářem a dalšími.

Perestrojka byla riskantní tah, zvláště když Gorbačov neměl potuchy o přirozených zákonech tržního hospodářství. Ale žádná firma obdařená pudem sebezáchovy (natož supervelmoc) nemůže lpět na jediném plánu. Lze soudit, že zatímco Gorbačov s týmem A směřoval k svému „historickému znemožnění“ a Nobelově ceně, tým B připravoval „dočasné politické rozvolnění“ impéria, tým C přechod států na tržní hospodářství 1) a tým D se již zabýval přípravou na znovusjednocení impéria. Nepochybně jen málo lidí znalo celou mapu, extrémně nebezpečnou. Možnosti nikým nekontrolované tajné služby s neomezenými prostředky daleko přesahují představivost obyčejného člověka!

Od nástupu Gorbačova do listopadu 1989 uplynuly 4 roky, do rozpadu SSSR další 2 roky. Dost času na to, aby skuteční vládcové Ruska (KGB) připravili a uskutečnili spolu s tajnými službami svých satelitů plán: ORGANIZOVANÝ ROZPAD IMPÉRIA. Detaily procesu mohou být náhodné, leč nepodstatné (zájemci viz literatura).

Plán pro „dočasně odpadlé satelity“ v následujícím období pak byl:

1. ZAJISTIT KONTINUITU MOCI - při jejím předání novým subjektům. Zpočátku v režii komunistů 2), později jiných kolaborantů.

2. POSTARAT SE O SVÉ VĚRNÉ a postupně vytvořit organizovanou pátou kolonu, SÍŤ NAD SÍTĚMI 3). K odlákání pozornosti od tajného plánu u nás přispělo zachování KSČM. 4)

3. DEGRADACE POLITICKÉHO SYSTÉMU proběhla v několika krocích:

- Chaotické období mnoha politických stran - většinou založených agenty STB

- Politický podvod - založení "pravicové" ODS a "levicové" ČSSD dvěma zaměstnanci Prognostického ústavu a jejich následné korupční propojení v „Opoziční smlouvě“ 5).

- Rozklad většiny politických stran prostřednictvím pátých kolon řízených zvenčí, z jednoho centra

- Zakládání populistických stran „na jedno použití“ (žoldnéry jako Bobošíková, Bárta, Okamura apod.)

- Nepochybně přijdou další nápady, jak napálit voliče.

4. ZABRÁNIT VZNIKU PRÁVNÍHO STÁTU:

- Zachování kontinuity s komunistickou legislativou

- Neprofesionalita, chaos, nepřehlednost nových zákonů

- Zákony na míru a jejich masivní zneužívání organizovaným zločinem

- Zakonzervování komunistické justice

- Zahlcování soudů vlnami banálních případů v důsledku hloupých zákonů

- Vlna nepotrestaných hospodářských megazločinů 

- Klausova cynická amnestie

- Zemanovo pohrdání ústavou a ústavními zvyklostmi, svévolné zasahování do chodu státu

5. PRIVATIZACE MAJETKU "DO SPRÁVNÝCH RUKOU“ (=malá domů)

Významná část nejbohatších lidí v zemi patří k bývalé nomenklatuře, STB a KSČ. Václav Havel netušil, že Klausova „rychlá“ privatizace vede ke stejnému cíli jako Komárkova „pomalá“. Princip výběru ze dvou zdánlivě odlišných možností je typický pro situace ovládané z jediného centra a poznali jsme jej už mnohokrát.!!!

6. ROZKRÁDÁNÍ STÁTU, KORUPCE

V nefunkčním státě jsou jeho instituce vydány napospas SÍTI NAD SÍTĚMI a organizovanému zločinu. To je motor celého systému. Kdysi bylo Československo desátou nejbohatší zemí na světě...

Dalo to hodně práce, dostat nás na úroveň zaostalých zemí východní Evropy...

7. KAUZY A DIVERZNÍ AKCE

Po získání významných pozic v politických stranách, státní správě, bankách, polostátních firmách, v policii, justici a médiích lze snadno vytvářet nesrozumitelné kauzy přispívající k rozkládání státu, k odsávání peněz z veřejných rozpočtů (blokování legislativy, výstavby dálnic a letišť, sociální a zdravotní reformy, romská otázka, vznik extrémistických bojůvek atd.) a k růstu napětí. To vše často za ruské spoluúčasti. Specifikem ruské zahraniční přítomnosti je, že stejní lidé vystupují zároveň jako zástupci firem, KGB i mafie, s plným vědomím těchto organizací!

8. MÉDIA – záměrně podávají zkreslený obraz reality. Nejzávažnější informace jsou zamlčeny, jiné zkresleny, zbytek je zaplněn bulvární hlušinou. Čím masovější médium, tím bezcennější informace. O středoevropské bezpečnosti se dovídáme v nočních hodinách, na internetu nebo z úzce zaměřených knih. Nové lži kolaborantů je nutné pečlivě srovnávat se starými. Občan musí vyvinout velké úsilí, aby správnou a úplnou informaci získal.  Ověřování z nezávislých zdrojů je téměř nemožné. Většina rezignuje a ztrácí zájem, což je hlavním cílem. Média tím neplní svoji nejdůležitější funkci - kontrolu politického systému a pojistku demokracie.

9. ZÁMĚRNÉ POŠKOZOVÁNÍ DOBRÉHO JMÉNA REPUBIKY:

- Sestřelení vlády při předsednictví v EU (národ lokajů a sluhů přece nebude nikomu předsedat…)

- Sestřelení jiné vlády uprostřed nedokončených reforem

- Krádež propisky hlavou státu v přímém přenosu (jsme přece národ zlodějů a tunelářů, to ví každý…)

- Opilecké vrávorání jiné hlavy státu při otvírání korunovačních klenotů

- Záhadně "uprchlý podnikatel" Krejčíř (rozuměj- gangster) je snad nejznámějším současným Čechem...

- Měsíc trvající úřední procedura při založení firmy (v pobaltských státech to trvá čtvrt hodiny !!!)

- Nepokryté zneužití centrální banky při prodeji Telefonicy O2 (oloupení španělských majitelů načasovanou změnou kurzu koruny) 

- Ostudné jmenování ministrů Sobotkovy vlády (namísto odstranění chyb v jmenovací listině a vyhazovu zodpovědných se musíme dívat na Zemanovo pohrdání ústavním rituálem!)

- Orientální nekulturnost přestupu cestujících z Hlavního nádraží na letiště, rušení veřejných záchodků ve městech, trvalé okrádání cizinců taxikáři, atd. atd.

Takovéto zprávy se o nás objevují v nejsledovanějších světových televizích. Skvělá reputace Česka z 90. let je dávno minulostí.

10.  VYTVÁŘENÍ NOVÉ BARIÉRY MEZI ZÁPADEM A NÁMI

Absence demokracie, právního státu, rozkrádání evropských peněz, nesrozumitelné podnikatelské prostředí, nefunkčnost hospodářství a neschopnost přiblížit se maastrichtským kritériím a euru, malé investice do budoucnosti (školství, věda, kultura), uměle živený strach z Němců a Evropské Unie, deziluze a morální rozklad, to vše nepostřehnutelně pomalu zvětšuje trhlinu mezi západem a bývalými ruskými satelity v Evropě.

Všechny body programu do sebe zapadají a vzájemně se podporují, jako kameny jedné klenby. Je vyloučené aby se jednalo o "souhru náhod"... 

CO NYNÍ MŮŽEME OČEKÁVAT?

Cokoliv. Jistě půjde o rozsáhlou akci v duchu dlouhodobé ruské politiky (a bojové taktiky Sun Tzu z 5. století př.n.l. : nastražit léčky, vylákat nepřítele, předstírat zmatek a pak jej zničit. Viz literatura). Na Ukrajině se už umírá, v Bosně hoří vládní budovy, u Smolenska záhadně zahynula stovka nejradikálnějších Poláků včetně prozápadní generality, je to pořád ještě málo? V paralyzovaném Česku máme za sebou Rusnokovu půlroční „přípravu terénu“, vedení policie je ochromené (taktiku zdvojení používal i Hitler při nástupu k moci !!!),  vrchní velitel vojsk je loutka, opilec a zřejmě agent KGB, obklopený suitou sobě podobných, moskevskou spojkou je komunista Remek, nositel nejvyššího sovětského vyznamenání, Slovenskou spojkou je Klausová, manželka dalšího agenta KGB. Všichni jsou na značkách. Může snad být ještě horší výchozí situace? Jak ji zvládne nová, záměrně a systematicky oslabovaná vláda?

Možná stojíme před novým Mnichovem či Jaltou... Ale ještě jsme tu my OSTATNÍ, abychom především sami sobě odpověděli na otázku:    

VÝCHOD nebo ZÁPAD ? 

.... pokud budeme zase jenom přihlížet, jak se rozhoduje o nás bez nás, za kolaborace 5% pseudoelity rovnající se vlastizradě, nic jiného než úděl sluhů a lokajů si nezasloužíme.

.... Odkaz Jana Palacha zůstane definitivně nenaplněn... 

.... Lháři, zloději a kolaboranti zůstanou čím jsou, i v nových kabátech...  A my zůstaneme největším národem s mindrákem malého národa ....

Ing.arch. Lubomír Bombík

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

23.2.2014


1) Zřejmě též s přispěním našeho Prognostického ústavu

2) Za komunismu byly nejvyšší politické posty obsazovány výhradně z rozhodnutí Moskevských protektorů!!! V prosinci 89  po neúspěchu Urbánkovy skupiny byl Moskvou schválen plán předání moci vládě Mariána Čalfy. Klíčová byla ale následující infiltrace politiky a hospodářství agenty rozpuštěné STB bývalými členy KSČ a dašími kolaboranty.

 

3) Může se jednat o tisíce příslušníků „tvrdého jádra“, celý aparát včetně drobných přisluhovačů jde do desetitisíců. Kolaborantství má v Česku chmurnou tradici. Komunistická STB bez mrknutí oka převzala tisíce kolaborantských svazků gestapa a využila je. Nová vlna koaborantství přiša za normalizace. Tato "profese" se často v rodinách dědí, včetně pokrouceného morálního profilu. 

4) Programem KSČM dávno není marxismus, ale nenávist k západu a uchopení moci po boku Ruska, tedy vlastizrada.

5) Úkolem pravice je vytvářet podmínky pro hospodářskou soutěž, úkolem levice je dohled nad sociální sítí pro nejslabší. Pravicovost nesmí být bezohledným sobectvím a levicovost nesmí být nezodpovědným rozhazováním. Porušení pravidel vede k degeneraci politického systému, což bylo záměrem a je výsledkem. 


Literatura:

Revoluce 1989 – utajené informace ze zákulisí (Robert Buchar)

Operace Listopad 1989 (Vladimír Čermák)

Neznámé špionážní akce KGB- Mitrochinův archiv (Christopher Andrew, Vasilij Mitrochin)

Klam, špioni a lži, aneb jak Rusko obehává západ (Edward Lucas)

Operace Srpen 1968 (Vladimír Čermák)

* * *

Cituji ze článku Moskevský budíček (LN 1.2.2014):

… Imperiální choutky Ruska se opět probouzejí. Vstupem Česka do EU a NATO nic neskončilo - Smyslem Evropy a v širším smyslu euroatlantického společenství nemůže být export demokracie a lidských práv - Každé smysluplné lidské společenství je praktická záležitost, musí stát na zajištění vlastního bezpečí a prosperity... Rusko, stejně jako jakýkoliv jiný velký hráč (například USA, nebo Čína), se vždy bude snažit zneužít specifické konstrukce Evropské unie ke svému prospěchu a nejlepší způsob, jak tomu čelit, je posilovat vzájemnou důvěru a prohlubovat integraci. … Pokud nechceme, aby se z České republiky a cele střední Evropy stala v lepším případě nárazníková zóna mezi Ruskem a "Bruselem", v tom horším pak součást euroasijské integrace, měli bychom se o to sami aktivně přičinit. Na domácí scéně k tomu každá země může nejlépe přispět právě tím, co Fjodora Lukjanova vedlo k tomu, ze zřel mezeru: efektivním potíráním extremismu a xenofobie, jež jsou v našem případě reprezentovány například takovými jedinci jako Okamura, Grebeníček e Klaus.

Rusko a my

… A za druhé, na ruské kritice západního společenství něco je. Jak by ne, vždyť ji po ruském způsobu opsali z Evropy. Evropa by se z toho měla umět poučit, a Evropa jsme i my (Rusko se ze evropské kritiky poučit tradičně nedokáže). Smyslem Evropy a v širším smyslu euroatlantického společenství nemůže být export demokracie a lidských práv, tj. nemůže jím být v první řadě. Každé smysluplné lidské společenství je praktická záležitost, musí stát na zajištění vlastního bezpečí a prosperity, na formulaci společných zájmů, které samozřejmě musejí být zkoumány z hlediska jejich legitimity (nakolik jsou to zájmy opravdu společné a oprávněné). Jakýkoli export idejí je možný jen tam, kde takové společenství existuje, má své společné věci zformulované a prověřené, a úspěšnost exportu a hranice jeho možností závisejí na síle a efektivitě toho společenství. Naší úlohou by mělo být v rámci EU a Západu k tomu všemu loajálně přispívat – mimo jiné také i tím, že se opřeme nacionalismu a xenofobii.

* * *

Jistě nikdo soudný nebude brát skutečnosti uvedené panem Bombíkem na lehkou váhu. Můžeme ale uvažovat do jaké míry je celé dění někým řízeno a do jaké míry je logickým následkem dějin. Příliš rozšířená bezcharakternost a mravní nepevnost v našem národě, trvající po generace, se nutně „programuje“ sama i do budoucnosti – s logickými následky. Případný zájem o vliv v naší zemi tak nemusí stát mnoho úsilí, resp. nabízí se sám. Chytří, schopní, resp. všehoschopní a bezpáteřní, se vždy dostanou k moci v nemalém počtu, není-li v dostatečné míře jištěna demokratickými prvky a dobrými mravy, stane se nemravné chování pro ně „normálním“ a nakazí jím celou společnost. Pro Rusko jsou geopolitické snahy jeho přirozeností. Záleží jen na nás, zda se mu dobrovolně a bez odporu nabídneme, nebo se budeme bránit a pomůžeme tak svým malým dílem nejen sobě, ale i EU a Rusku samotnému.

 

Jan Šinágl, 24.2.2014  

Registrace ruských agentů

„KDYBY MĚ ZABILI…“ 55 minut pravdy o České republice!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.30 (23 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #9 Jan Herna,Th.Dipl.-C 2014-03-03 11:21
Domnívám se, že představitelé Ruska nikdy nepochopí, že mezi státy musí existovat mír a spolupráce. Stát, který jinému suverénnímu státu vyhrožuje harašením zbraní na jeho hranicích, který zneužívá svých základen na území jiného suverénního státu si zaslouží pouze, aby osttní státy mu daly najevo svůj odpor, přerušili s ním spolupráci a dali mu, v případě Ruska, najevo, že nechce-li být považováno za stát nemravný, nesmí již nikdy použít metody, které jeho předchůdce použil v roce 1956 v Maďarsku, v roce 1968 v Československu a v dalších termínech v dalších státech.
Se státy, které uplatňují politiku násilí k vynucení svých požadavků na druhých státech, je nutno jednat jako s teroristy a jejich představitele považovat za patřící na smetiště mezinárodní politiky - nejednat s nimi!
+2 #8 P.Hradil 2014-03-01 14:51
Cituji Vlad. Kebrle:
U Smolenska šlo především o odstranění vlastenecké elity, byla to krok puče - a ruské vlivové agentury měly napilno celý svět dezinformovat!

Paranoia (řec. παράνοια, pošetilost, šílenství) je duševní porucha, vyznačující se bludy, chorobnými představami a stihomamem. Osoby trpící paranoiou jsou často přívrženci konspiračních teorií.
-3 #7 Vlad. Kebrle 2014-03-01 10:57
A pisatel Vlastimil nám vnucuje podezření přímo jak na stříbrném tácu - zda nepsala lihová hlava jeho příspěvek. Odráží idiotské představy o Polácích, na jejichž šíření StB v 80. letech organizovala "team" 5000 dezinformátorů, šířících tyhle nesmysle všude možně. Až tak se bál Husákův režim polského protikomunistic kého odporu. U Smolenska šlo především o odstranění vlastenecké elity, byla to krok puče - a ruské vlivové agentury měly napilno celý svět dezinformovat!
+1 #6 Vlastimil 2014-03-01 10:09
no, když spadne letadlo v mlze s Kačerem natěšeným jak se bude naparovat v Katynu kdy 30 vteřin dostávají signál na který nedbají "nahoru" tak je to samožřejmě na Rusech. Ale když spadnou v USA 3 výškové budovy způsobem jakým by při nárazu letadlem spadnout nemohly tak je to konspirační teorie a ani hlas více než 1500 amerických konstruktérů a architektů není brán v úvahu a to jedna z budouv spadla i bez letadla . Polákům mohly n palubě vybuchnout akorát lihové výpary.....
+2 #5 Jaroslav Mencl 2014-02-28 11:59
A jsme zase u toho:
Jene, myslím, že už je na čase abys zveřejnil plné znění JALTSKÉ dohody z roku 1944.
Ta jak je skutečností stále ještě platí. Ani jeden ze signatářů ji neodvolal.
Takže jestli si PUTIN řekl, je na čase se k tomu vrátit, asi ví proč to dělá.Dělá to i pro naši záchranu. Jarda
-1 #4 Tara 2014-02-27 18:53
[quote name="jirka"]ap ropo: staci si vzpomenout jak v 90.letech Klaus pustil ruskou mafii do Ceska. Kdybych tenkrat byl informovan a nebyl naivni/dement/t ak bych byl dnes uz doma ... V reichu//// jo Jiříku, naprosto souhlasím! měla jsem tu být už před 15ti lety alespoň a ne až teď...:((
-2 #3 jirka 2014-02-26 08:05
apropo: staci si vzpomenout jak v 90.letech Klaus pustil ruskou mafii do Ceska. Kdybych tenkrat byl informovan a nebyl naivni/dement/t ak bych byl dnes uz doma ... V reichu
-1 #2 Vlad. Kebrle 2014-02-25 17:40
Nechci komentovat sebe, ale neuplynul ani den od analýzy pana ing. Bombíka - a už je to tady! Rusové obsazují Krym! A média s výjimkou pár nemainstreamový ch na to ani nepípnou! Začali na Krymu vydávat pasy Ruské Federace a organizovat všechny aktivity tamních Putinových přívrženců proti Kyjevu!
Ale nové zprávy jsou skrze vyšetřování katastrofy polského prezidentského letadla u Smolenska...V Dánsku dnes publikují prof. Jörgensena, jednoho z expertů parlamentní komise pana Macierewicze k vyšetřování Smolenska....pa tolízalská tzv. Millerova vládní komise sestavená s rádoby odborníků je na lopatkách. Profesor Jörgensen otevřeně prohlásil, že to byl výbuch a že výbuch se mohl stát v důsledku teroristického činu!
0 #1 Vlad. Kebrle 2014-02-24 16:34
Pane inženýra Bombíku a pane Šinágl, z celého srdce Vám za tuto analýzu děkuju!
Jsem rád, že jsou lidé, uvědomující si smrtelné nebezpečí z Ruska. Na to, že 10.04.2010 ve Smolensku byl atentát na polské prezidentské letadlo, je mnoho důkazů technické povahy, šlo o jasně prokazatelné dva výbuchy ve vzduchu (letadlo se roztrhalo na 60000 částí!, nalezeny výbušné látky, kusy některých roztrhaných těl byly vryty silou výbuchu poměrně hluboko pod vrstvu půdy, bříza, o kterou se letadlo mělo rozbít, byla vyfabulována). Zpětným ohlédnutím viděno to byl puč, na etapy proniknout vedení Polska proruskými strukturami. Prokuratura se snaží tušovat důkazy a kriminalizovat pana Macierewicze, když jeho parlamentní komisi Smolenska, složenou z odborných autorit z Polska,USA, Austrálie a Dánska položila všechny fabulace Rusů a vládní komise jejich polských nohsledů totálně na lopatky, i za rozpuštění a usvědčení 40 agentů GRU uvnitř polské vojenské rozvědky, rozpuštěné 2007

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)