Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KGB_MA… v případě, že by bilaterální diplomatická jednání nepřinesla pozitivní výsledek, žádá vládu České republiky, aby na úrovni Evropské unie usilovala (nebo podpořila iniciativu jiné členské země) o přijetí opatření, na jehož základě vznikne povinnost pro nevládní organizace působící v EU, které pobírají finanční podporu z Ruska, registrovat se  jako "Ruští agenti" v obdobném rozsahu a s obdobnými důsledky, jaký má v Rusku aktuálně přijímaná norma. Platnost opatření by byla časově omezena dobou platnosti předmětné normy v Rusku …

 

 

 

 

Praha 19. července 2012

 

Parlament Ruské federace v těchto dnech schvaluje zákon, na jehož základě vznikne povinnost pro nevládní organizace v Rusku, které pobírají finanční podporu ze zahraničí, registrovat se jako "zahraniční agenti". Kromě toho budou podrobovány častějším kontrolám a nuceny častěji předkládat vyúčtování svého hospodaření.

Konzervativní strana

1. žádá vládu České republiky, aby diplomatickou cestou požádala ruskou stranu o vysvětlení a následně o zjednání nápravy tam, kde by mohlo dojít k šikaně nevládních organizací s českou účastí, a tím k ohrožení národních zájmů ČR;

2. v případě, že by bilaterální diplomatická jednání nepřinesla pozitivní výsledek, žádá vládu České republiky, aby na úrovni Evropské unie usilovala (nebo podpořila iniciativu jiné členské země) o přijetí opatření, na jehož základě vznikne povinnost pro nevládní organizace působící v EU, které pobírají finanční podporu z Ruska, registrovat se  jako "Ruští agenti" v obdobném rozsahu a s obdobnými důsledky, jaký má v Rusku aktuálně přijímaná norma. Platnost opatření by byla časově omezena dobou platnosti předmětné normy v Rusku;

3. v případě, že přijetí takového opatření na úrovni EU nebude pravděpodobné, žádá vládu České republiky, aby jej navrhla v České republice.

President Putin v souvislosti s přijímaným opatřením prohlásil: "Muziku si vybírá ten, kdo ji platí.". Není na místě brát jeho slova na lehkou váhu. Reciproční postup by měl mj. nezanedbatelný bezpečnostní rozměr, neboť uplatňování vlivu prostřednictvím financovaných aktivit nejrůznějšího druhu je tradičně zavedeným a oblíbeným způsobem zejména ruských zpravodajských služeb - a i když takové operace probíhají nanejvýš netransparentně, resp. v utajení, není důvod nepokusit se pojmenovat nahlas alespoň ty zjevnější. Kromě toho, každý, kdo považuje dané opatření za správné v Rusku, by měl jeho přijetí přivítat i v České republice; věříme např., že KSČM, ale i řada představitelů ČSSD s ruským postupem souhlasí, takže by zde navržené kroky přivítali a aktivně podpořili.

Konzervativní strana - v zájmu ochrany našich bezpečnostních i ekonomických zájmů - vyzývá vládu k rychlému postupu, aby se důsledky případně zavedeného opatření mohly promítnout například i do právě probíhajícího rozhodování o přidělení zakázky na dostavbu JE Temelín.

 

Za Konzervativní stranu

Martin Rejman

předseda

http://www.konzervativnistrana.cz/stanoviska/tiskove-zpravy/tz/article/registrace-ruskych-agentu.html

 

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Registrace ruských agentů, tiskové prohlášení Konzervativní strany

Datum:

Thu, 19 Jul 2012 17:06:06 +0200

Od:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Kopie:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

-1 #5 Karel Adler 2012-07-20 11:43
Amnesty International se nejspíš nevěnuje žádné jiné práci, než pomlouvání Izraele, aspoň to tak vypadá.
*
Bylo by fajn, kdyby se dalo najít, kdo vzal peníze zrovna od Rusů, které je zapotřebí brát jako spíš potenciální protivníky, než solidní partnery. Spolupráce s RasPutinem na něčem jiném, než plnění uzavřených dohod o dodávkách plynu nebo ropy je něco, čemu by se měl každý raději vyhýbat. O tom, že nějaká jím podepsaná smlouva bude mít ztěží cenu papíru, na kterém je vytištěná, jsem osobně přesvědčen.
+1 #4 Jan Šinagl 2012-07-19 23:01
Jsem dalek "hádání se" pane Hucku. Nemohu vědět vše a jest-li AI platí pan Soros, tak bych si za jeho peníze uměl představit efektivnější práci. To, že mi na můj dopis AI centrála v Londýně, ve věci uvěznění Ing. Jiřího Fialy, vůbec neodpověděla, poté co mi na ni odkázala česká pobočka AI v Praze, bylo pro mne značným rozčarováním. Přesto bych hodnotil poněkud jinak aktivity podporované ruskými penězi a filantropy.J.Š.
-1 #3 František Hucek 2012-07-19 20:24
pane Šinágle, nechci se hádat, nicméně víte sám jak např. "funguje" A.I. kterou financuje např. práve Open Society Fund, za kterým stojí právě spekulant Soros..
+1 #2 Jan Šinagl 2012-07-19 18:10
Pane Hucku, pokud máte důkazy, že za peníze pana Sorose se dělá stejná práce jako za ruské peníze, doplňte návrh vládě i o registraci organisací placených panem Sorosem jako organisace zahraničních agentů či mocností? J.Š.
-7 #1 František Hucek 2012-07-19 18:03
tady musím souhlasit s Putinem, ono i u nás by bylo dobré, kdyby se nadace spekulanta Sorose označovaly stejně..

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)