Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

NP_1Aneb i NP umí nepolemizovat, nekousat a nevidět, když to není žádané…

Jde o hlupáka, či člověka, který dobře ví co a proč píše? Posuďte sami jeho „tvorbu“. Pokud někdo tyto bludy a lži, popírající prokazatelně skutečnost otiskuje a nedává současně možnost napadaným se vyjádřit, nesvědčilo by to zrovna o serióznosti a objektivitě. Týdeník REFLEX bludy a lži V.Vlka st. ve věci Sudetských Němců zveřejnil, prostor ke věcné argumentaci právníka, učitele a kastelána hradů Žebrák a Točník, JUDr. Petra Zemánka, už nedal – viz odkazy níže…?!

Názory a argumentaci pana Petra Zemánka naleznete na mém webu. Uvádím dva odkazy, porovnejte sami s „názory a argumentací“ V.Vlka st. i to, kdo to nemá, tedy i včetně mne „v hlavě v pořádku“, jak tento tlachal a mudrc uvádí? Bohužel výstižněji to nazvat nelze a zůstat přitom slušným : Nejlepší omluvou je zveřejnění pravdyZ Dobronína do Postoloprt a zpět – téma doplňuje článek Elišky Bártové Poválečný masakr Němců má pomník, ale absurdní.

Uvádím dva odkazy na poslední články V.Vlka st. na NP, kdo oba články dočte do konce, má můj obdiv.

Vlk_st_1SPOLEČNOST: Vzpomínky ´zamrzlé´ v čase

Citace z článku: … Co se týče pana Šinágla, jmenovaného autory jako čestného bojovníka proti komunismu, už delší dobu bylo jasné, že ten člověk to nemá v hlavě v pořádku. Dnes je to odepsaná figura. Letos na jaře se s dvěma dalšími magory například pokusil založit "Pravý sudetoněmecký landsmanšaft v ČR". Od čehož se ihned distancovali i sudetští Němci. A vykládal přitom takové hovadiny, že se nadobro znemožnil. A mimochodem, Šináglovi se nikdy nic nestalo, až na to, že jej občas odvedli policajti, když řval na komunisty na nějaké povolené demonstraci..

SPOLEČNOST: Vzpomínky ´zamrzlé´ v čase 2

Zde už forma článku, kde napadá a uráží dále odkaz Karla Kryla, krajany, exil a další, nasvědčuje možné duševní poruše, pokud ovšem důvody k takovémuto myšlenkovému vodopádu slov, nemající se skutečností a objektivitou nic společného, nemají jiné příčiny, jak už naznačeno výše…?!

Pan V. Vlk uvádí, že četl prof. Koukolíka, mnoho se nepoučil. Obávám se, že on sám by byl pro pana profesora vítaným učebním příkladem, hodným dalšího zkoumaní. Mluví o IV. cenové skupině a sám ji svými myšlenkovými „produkty“ obsahem i formou předkládá. Často sleduji západní televize, čtu komentáře západních novinářů,  publicistů, o to více až bolí tolik nekultivovanosti projevu a neúcty k jiným lidem a jejich názorům. Pan Vlk nám nevědomě dává najevo, že o skutečné demokracii a svobodě a hodnot, které představují, mnoho neví. Je představitelem českého plebejství, nekultivovanosti projevu, bez úcty a pokory pomalu k nikomu a k ničemu. Sebestředný, neomylný, bez pokory, neinformovaný, o to více nepochybující, proto lehce a nezodpovědně vyslovující mylné soudy a prokazatelné lži!

Díky za skvělé, inteligentní články - Petru Boudovi za článek Jak to bylo s Krylem doopravdy, a Vojtovi Klimtovi Polemika Karel Kryl v éře posametové, které napsali za všechny slušné občany, ctící skutečné demokratické hodnoty a jejich nositele. Vojta Klimt je i autorem knihy o Karlu Krylovi „Akorát, že mi zabili tátu“.

 

Jan Šinágl, 17.7.2011

 

P.S.

Tento článek odmítl NP uveřejnit – se 487 články pana Vlka st. neměl žádný problém…

Z mé korespondence s redaktorem NP redaktorem Jiřím Wágnerem:

 

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Re: Článek k uveřejnění

Datum:

Sun, 17 Jul 2011 17:02:20 +0200

Od:

Jan Šinágl <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>

Komu:

Jiri Wagner <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>



Dobrý den pane Wágnere,


děkuji Vám za Vaši odpověď. Nestěžuji si, to je Váš názor, pouze konstatuji. Zřejmě jste si nepřečetl odkazy, potom byste nemohl tvrdit, že můj text zcela postrádá věcnou argumentaci. Pan Vlk. st. se hanobí sám. NP neslouží ke cti, kdy "věcnou argumentaci" pana Vlka ohledně Sudetských Němců a mé osoby uveřejní a moji reakci s odkazy, vyvracející jeho nepravdivá tvrzení, odmítá zveřejnit. Předpokládám, že čtenáři NP jsou natolik soudní, že si svůj názor udělají sami a dokáží rozlišit co je smyslplné a co nikoliv, kdy autor účelově podsouvá a kdy pravdivě informuje. Nikdy jsem netvrdil, že kdo souhlasí s panem Vlkem st. je nutně neslušný člověk a nedemokrat, tady podsouváte naopak Vy Vaším tvrzením. I slušní lidé mohou mít mylné názory, pokud nejsou informováni. To bylo hlavním smyslem mého článku. Bylo pouze na čtenářích, zda mé informace, názory a odkazy přijmou či ne, zrovna tak jako je Vaším právem zveřejnit či nezveřejnit články kohokoliv. Pokud oněch 487 článků pana Vlka st. uveřejněných v NP splňovalo všechny kritéria a které dle Vás nenaplňuji, pak mi nezbývá, než před Vámi a NP smeknout. Číst je nebudu, jednak bych si připadal jako „cenzor“a jednak se obávám, že na mnohé z jejich obsahu nemám dost silný žaludek. Lidé typu pana Vlka st. se těžko kdy změní, tedy ani jejich názory a postoje.  Zbývá mi jen doufat, že se pan Vlk st. nikdy na NP nepokoušel hanobit jiné autory, byť o tom mám své pochybnosti např. ve věci kritiky pana Doležala a Sudetských Němců a jeho kritiky mé osoby. Pro mne tak zůstávají jediným logickým vysvětlením Vaší reakce obavy ze šíření jiného pohledu na sudetoněmecké téma, kdy se i NP viditelně raději "zneviditelňuje", aby nevyčníval v jednosměrném pohledu většiny veřejnoprávních médií na tuto tématiku a kdy vítá zřejmě každý zástupný důvod, aby se tomuto tématu vyhnul, resp. nedal prostor některým dalším lidem, kteří se tímto tématem seriózně zabývají, tím méně osobám, které jsou členy předsednictva Krajanského sdružení Sudetských Němců pro Čechy, Moravu a Slezsko. To co jsem tušil, jste mi jen potvrdil – polemika s NP je zbytečná.


S pozdravem

Jan Šinágl



Dne 17.7.2011 1:07, Jiri Wagner napsal(a):

 

Dobrý den, pane Šinágle,

děkuji za zaslání. Stěžujete si, že Reflex neposkytl prostor pro věcnou argumentaci panu Zemánkovi, váš text přesně tohle, tedy věcnou argumentaci, postrádá. Soustředil jste se pouze na hanobení pana Vlka st., ale nějak vám ušlo, že jste do textu zapomněl vložit aspoň jednu smysluplnou myšlenku, argument, s nímž by se dalo polemizovat, či vlastní názor, navíc podsouváte čtenářům, že každý, kdou souhlasí s páně Vlkovými články, je neslušný člověk, který nectí demokratické hodnoty.


S pozdravem


Jiří Wagner

redaktor

Neviditelný pes

www.neviditelnypes.cz

- - - - - -

--------------------------------------------------

From: "Jan Šinágl"

Sent: Friday, July 15, 2011 7:52 PM

To: "NEVIDITELNY PES" ; "Wágner Jiří"

Subject: Článek k uveřejnění



Dobrý den,


dovoluji si Vám zaslat k uveřejnění svůj článek - viz příloha. Mnoho zdaru.


S pozdravem a díkem

Jan Šinágl


-- 
Jan Šinágl

SODALES SOLONIS o.s.

www.sinagl.cz

 

P.S.

Upozornění pro majitele mobilů: od 16.7.2011 je mým mobilním operátorem T-Mobil. J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #7 Igor 2011-08-04 13:47
Par clanku pana Vlka jsem cetl, a uz nechci cist nic.
0 #6 Láďa Krivánek 2011-07-24 10:38
Snažil jsem se reagovat komentářem, ale neprošel jsem registrací v NP.

Rád bych se omluvil za svůj omyl, aktivační kod mi byl zaslán z Prahy normální poštou a došel po osmi dnech. Přesto již nehodlám připojovat své komentáře k zastaralým článkum V.Vlka st.,
protože bych jen opakoval většinu nazorů, které již byly vyjádřeny čtenáři.
+1 #5 Jan Šinagl 2011-07-24 08:39
O autorech, kteří se stydí pod svůj názor podepsat můžeme mít své pochybnosti. Panu či paní "Tu a tam" mohu jen doporučit, aby si článek přečetl důkladně, tedy i včetně odkazů, např. na články JUDr. Petra Zemánka. Pokud ani to pro něj nebudou důkazy, není už mu pomoci a může tak rozšířit řady hlupáků, věřícím bludům pana Vlka st., pokud už se mezi nimi ovšem už nenachází? J.Š.
-1 #4 tu i tam 2011-07-24 06:11
Nezlobte se se, ale ani ja nemohu nalezt jediny vecny argument v clanku p. Sinagla. Podekovani vsen, kdo nejaky argument v clanku najdou a upozorni mne na nej.
+2 #3 Jan Chlumský 2011-07-23 06:51
Pan Vlk je hlupák, který se vozí po emigraci, o níž nic neví. Již to, že mu uniká hloupost a vyčůranost Václava Havla, který našemu národu lumpárny, zlodějiny a mentální trable naordinoval dokazuje, že pan Vlk nemá všech pět pohromadě.
+7 #2 Láďa Krivánek 2011-07-20 15:58
I když Neviditelný pes odmítl uveřejnit komentar pana Šinágla, tak jsem rád že to sám uveřejnil na svém webu. Když jsem dostal (slušně řečeno) "ujetý" email od V.Vlka st. na mnou přeposlanou píseň Karla Kryla "Demokracie", tak mne to pěkne rozhodilo že jsem hned napsal článek na CzechFolks PLUS: czechfolks.com/.../... a pan Zdeněk Reich napsal další czechfolks.com/.../... Snažil jsem se reagovat komentářem, ale neprošel jsem registrací v NP. Jsem proto rád, že Petr Bouda a Vojta Klimt napsali výborné články o K.Krylovi přímo do Neviditelného psa (a měli to štěstí, že jim vyšly). Opravdu jsem byl moc rád, že mnoho čtenářů vyjádřilo své názory na podporu Karla Kryla, a i exilu, jak pod našimi články v CzechFolks PLUS, tak pod všemi články v Neviditelném psu. Tímto také děkuji panu Šináglovi za jeho článek.
-7 #1 - 2011-07-20 02:50
zadny nacista, sinagle, nema "závažné názory", i kdyz si tak pripada :)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)