Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Exekucni koncentracni taborMá de facto vyšší moc nad občanem, než vláda, parlament, policie a soudy dohromady.

Je neštěstím země, že soukromé osoby vykonávají „spravedlnost“, která jim umožňuje bezpracné, nemravné zisky. V podstatě mohou, bez jakékoliv osobní odpovědnosti, likvidovat beztrestně existenčně i pracovně občany. Stát dal exekutorům do rukou „střelnou zbraň“, aniž by řešil, zda její majitelé mají i patřičné morální kvality ji nosit a používat, jako je tomu u těch skutečných. Exekutor je motivován především ziskem, je to pro něho pouze čistý obchod, kde žádná morálka a spravedlnost nemá místo. Obávám se, že jsou mezi nimi i psychopati, při vší úctě k těm poctivým a slušným. V jiných zemích jsou exekutoři zaměstnanci státu. To garantuje, že exekuce plní svůj účel a není zneužívána. Paradoxem je, že nejvíce na exekuovaných bohatne exekutor. Stát sice dostává nemalé částky, jsou ale nesrovnatelné s těmi, které musí poté vynaložit na sociální podporu obětí exekuce.

V 67 letech jsem, jako důchodce, likvidován českou justicí a exekutorem pomalu jako největší zločinec této země, alespoň podle výše drakonických, likvidačních pokut, jako bych byl milionářem. Zvláštní, že jsem žalován i za převzetí článků od jiných autorů, kteří žalováni nejsou? 

Kolotoč pokut se opět roztáčí – právě jsem dostal další pokutu 100.000,-Kč za nezveřejnění omluvy do tří dnů od pravomocného rozsudku. Zajímavá je ta rychlost – jeden den žalobci informují exekutora a na druhý den už dorazila pokuta do datové schránky? Pokus o umlčení Hlasu svobody a demokracie pokračuje.

Svoboda slova má v mém případě velkou cenu – hrozící ztrátu nemovitého a movitého majetku a osudem bezdomovce. Neznám žádného novináře, který by byl tak drakonicky majetkově a existenčně trestán - za pouhé šíření informací známých po celé zemi o veřejně známých osobách, v rámci svobody slova, projevu a práva veřejnosti na informace, garantované Ústavou České republiky.  

V exekuci je už v České republice cca 800.000 lidí - a stát stále nekoná. Jen bezmocně přihlíží tomuto bezpráví a zločinu na duši národa (dílo ODS a jejího bývalého ministra spravedlnosti JUDr. Pospíšila a JUDr. Ponikelského!). Je jí stále více ohrožována celá země. Strana, která si dá do programu změnu exekučního zákona, má v příštích volbách hlasy exekuovaných i mnoha slušných občanů, jisté.

Mimochodem prezident ČEK JUDr. Vladimír Plášil byl dvakrát pravomocně odsouzen, rozsudek nerespektuje a přesto, že jsem všechny odpovědné instituce informoval, je vše v pořádku?! Na druhé straně, může mít ČEK v čele slušného člověka, když se pod jejím jménem dějí vskutku zločiny proti lidskosti? 

Občané si stěžují na fakt, že žijeme v bezprávním státě, ve kterém tragicky selhává justice. Soudy nejsou důvěryhodné, jejich tempo je hlemýždí. V zemi, ve které se občané nedovolají svých práv, se velmi špatně žije. Pro zlepšení obrazu ČR existuje pro českou justici jediná cesta: Justice musí zlikvidovat svou vlastní beztrestnou justiční a exekutorskou mafii. Jinak budou statisícové demonstrace narůstat. Hranice toho, co si lidé nechají líbit není nekonečná.

Všichni se divíme a budeme se divit stále více - pokud se budeme umět jen divit. Pouhé naříkání, kritizování a nekonání jen podporuje růst zla. Doplatíme na to nakonec všichni, nezačne-li se situace urychleně řešit.

Můj příběh pokračuje ad absurdum, věřím, že nakonec i ve prospěch této země. Už to není pouze o mně. Neměli bychom zapomínat na všechny obětí zločinného komunistického režimu a ve jménu jejich památky a odkazu začít konat, chceme-li jej být hodni. Polsko už svoji postkomunistickou justici začalo účinně řešit. Měli bychom Poláky následovat. Bez funkční a nezávislé justice a médií, není možná svoboda a demokracie. To komunisté dobře věděli. Třídní boj ani dnes pro bývalé i dnešní komunisty zdaleka neskončil.

Časovaná „exekuční bomba“ tiká a exploduje, pokud ji stát nebude brát na vědomí. Nejsou náhody, vše souvisí se vším – i ten nedávný „přepad“ Sněmovny ozbrojeným občanem. Neřešení problému vede k radikalismu a zoufalým činům. Nedivme se potom, že na Slovensku mají velké šance radikální populisté a že jim lidé podléhají. Mají už dost roky neřešených, nahromaděných problémů a zločineckých poměrů v zemi. 

Stali jsme se rukojmím všehoschopných exekutorů a politiků, kteří je v jejich zločinnosti podporují. Celá země jakoby zmkla a usnula. Vidíme to všude, hlavně na venkově – občanská a společenská pospolitost zcela zmizely. Lidé se jen míjejí, nekomunikují už ani doma, dívají se na různé krabičky na životy druhých, místo aby žili své životy. Je to ticho před bouří? Nahromaděná  energie, je obrovská a stále sílí. Bude to i tématem Milionu chvilek pro demokracii? Jeho statisícové demonstrace na Letné či Václavském náměstí by jistě rádo doplnilo i nemalé množství obětí exekuce a české justice.

Je potěšující, že v pátek bylo i téma exekucí na Hradě předmětem rozhovoru premiéra Babiše s prezidentem Zemanem. Věřme, že se toto téma stane hlavním politickým tématem této země a začne se konečně řešit v její prospěch a jejího obyvatelstva.  

Nenechme si zločineckými strukturami ve správě země nadále ničit naše životy, naši zemi a naši budoucnost - i na úkor budoucích generací.

 

Jan Šinágl, 3.2.2020

* * *

Exekuce vytvořily z České republiky, členské země EU, novodobý koncentrační tábor!

Děs – občan versus stání gangsterismus – jak dlouho ještě?!

* * *

9.výročí založení Sodales Solonis z.s. a 1. výročí exekuce za svobodu slova

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #1 Jan Šinagl 2020-02-04 18:14
To už říkal Lenin: „Zničte národu morálku a můžete si s ním dělat co chcete.“

Přeloženo, demoralizujte soudy, netrestejte provinilé, nepříjemné skutečnosti zasouvejte jako méně důležité.

Tak se již děje. Tvrdí se, že normalizace nebyla totalita, protože se nevraždilo. Nyní je co jíst, říct cokoliv chcete, můžete cestovat, je zábava, práce, chaty.

Ano můžete říkat co chcete, dokonce psát, když vám to autocenzura pustí. Ale žádnou cenu to nemá, protože existuje status quo – stav nehybnosti. Copak to nestačí? Ti co jsou v parlamentu vysokým procentem (75%) anonymně zvolili svým prvním místopředsedou Filipa, předsedu KSČM! Co je to tam za lidi?

Mnohým je to jedno, neví, že ruská ambasáda má více pracovníků v Česku, nežli ruská v USA. Stáváme se Trojským koněm pro Evropu, protože ležíme v jejím srdci. Když srdce začne vynechávat, je to nebezpečí pro celou EU.

Podporujme Milion chvilek společně. Nepoukazujme neustále na chyby. Rozděluje to společnost. Na rozpadu, společnosti Východ pracuje.

K.Mrzílek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)