Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 19:20
    Akce utahování šroubů! Jinak k Vašemu článku Slopné. Je potřeba ...

    Read more...

     
  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Komunismus_a_nacismusTradičně a zřejmě už naposledy jsem se šel podívat na komunistický skanzen ze kterého by jistě ani František Křižík neměl radost. Měl štěstí, že se komunistů nedožil, na rozdíl od jeho potomků, kteří si s nimi „užili“ a vytrpěli své… Uživatel makowski1989 přidal komentář k videu Komunisté u hrobu Gottwalda na Olšanech a "narušitel" Jan Šinágl: Umře Gottwald a jde do pekla. Přihlásí se u Lucifera. ˝Gottwald, Gottwald, jo tebe tu mém. Za své hříchy si stoupneš po kolena do vařící vody.˝ Tak se jde postavit. Stojí, stojí a najednou vidí Hitlera, jak stojí ve vodě jen po kotníky.Tak vyleze z kotle a jde za Luciferem. ˝Pane Lucifer, to není spravedlivý, že já musím stát po kolena a Hitler jenom po kotníky!˝ Lucifer se podívá a zařve: ˝Hitler, ty zrůdo, zase stojíš Leninovi na hlavě?!˝

PhDr. Petr Fiala: „Komunismus a nacismus je nutno rozhodně a jako hrozný odmítnout.“

Podle očekávání mne přivítala hned při příchodu početná „ochranka“ ve formě tzv. „antikonfliktního“ týmu. Doprovázela mne po celou dobu mé přítomnosti za dohledu policistů z okolních střech. Nemohu jejich členům nic vytknout, byli naprosto profesionální. Pouze jsem je zřejmě trochu znejistil tím, že jsem jim odmítl sdělit, zdá mám i tentokrát něco „za lubem“. Pro neznalé připomínám, žeKSCM_Krizikova_Vystaviste_Filip_2_010512 KSCM_Krizikova_Vystaviste_Filip_1_010512tento tým má za úlohu bránit „objektu“ v „podvratné činnosti“, ale i chránit „objekt“ od napadení jinými „objekty“. Byly opět slovní, ale už méně četné a agresivní jako  v minulosti. Dokonce jsem vedl i diskuse s celkem rozumnými lidmi, kteří byli zjevně překvapeni, když jsem vůbec neodpovídal jejich obrazu, který nabyli zřejmě ze čtení Haló Novin či účelových dezinformací o mně šířených. Velkou pozornost vzbudila má diskuse s poslancem za KSČM Jiřím Dolejšem, za účasti médií, včetně ČT a kdy jsem mu připomněl jeho korupční sklony, prokázané zveřejněním odposlechů i mé naznačení podobných sklonů předsedy KSČM JUDr. Vojty Filipa ve věci projektů fotofoltaiek v jižních Čechách. ČT natáčela tradičně do archivu. „Hradní“ Parlamentní listy o výměně názorů píší dost trapně, ne o podstatné části rozhovoru. Samozřejmě mne vůbec nekontaktovaly, asi věděly dobře proč…?!

Většinu těchto starých lidí, kdysi členů KSČ a nyní KSČM, lze také považovat za oběti komunismu a jehož oběťmi jsou stále, byť si to nikdy nebudou ochotni připustit.

Přítomný orchestr hrál skvěle, až na to, že nepřipomenul včerejší 100. výročí od smrti Františka Kmocha, ačkoliv jeho skladby hrál. Kapelníkovi jsem to připomenul, byl rád za upozornění a slíbil, že zahrají a připomenou. Dal jsem mu ovšem navštívenku, tak nevím, zda svůj slib dodržel…?

V souvislosti se jmenováním nového ministra školství PhDr. Petra Fialy, si dovoluji připomenout jeho skvělý projev na FÓRUM KPV Brno 2008, který se věnoval tématu KOMUNISMUS=NACISMUS, ze dne 30.9.2008, jako tehdejšího rektora Masarykovy Univerzity v Brně a dnešního poradce premiéra Petra Nečase. Ve svém projevu mj. říká: „Komunismus a nacismus je nutno rozhodně a jako hrozný odmítnout.“

Byl zde také poprvé promítnut otřesný dokument THE SOVIET STORY, kdy vedení KPV ČR v čele s předsedkyní MUDr. Naděždou Kavalírovou a předsedkyní Rady ÚSTR slíbilo, že zajistí jeho výrobu a distribuci na školy. Tak snad svůj slib za čtyři uběhlé roky dokázalo naplnit…?!

Přivítání německých komunistů se soudružkám a soudruhům moc nepodařilo a tak to rychle soudružka Semelová zamluvila. Němec, ať je jakýkoliv, zůstává i pro komunisty především fašistou, nacistou, tedy zločincem. Jako důkaz postačí, že hovoří německy. Kolektivní vina prosazovaná Edvardem Benešem a po něm komunisty, přináší stále své kyselé ovoce. Každý Němec nese, podle této zvrácené logiky, odpovědnost za zločiny nacismu a fašismu. Jak by asi znělo českým uším, kdyby byl každý Čech považován za zločince jen proto, že mluví řečí národa, který dobrovolně připustil vládu zločinců a zločinné komunistické ideologie…?!

Jsme jedinou demokratickou zemí, kde komunistická strana nebyla zakázána a kde má stále nemalý vliv. Něco to vypovídá o charakteru národa stejně jako to, že jsme si tento zrůdný systém zvolili prakticky dobrovolně, zatímco jinde se dostal k moci revolucí, tedy bojem…?!

 

Jan Šinágl, 1.5.2012

 

KSCM_Krizikova_Vystaviste_PRAVDA_010512KSCM_Krizikova_Vystaviste_MARX_010512KSCM_Krizikova_Vystaviste_PEKTUSAN_010512

 

1.Máj 2012 pod Ještědem

KOMUNISTICKÁ ČEST

Pan nebo soudruh Filip, když mluvil o cti, to sedělo jako pěst na oko. V praxi soudružská komunistická čest je podepírána ozbrojenými složkami, které si prosadí pracovní povinnost a vše co k tomu patří za jakoukoliv cenu. V parlamentě mají dnes i nedemokratičtí poslanci možnost o ní mluvit. Ale jenom mluvit. Komunistická, ctnostná minulost s miliony mrtvých v socialistickém táboře míru i současné vyznání a dokumenty čínských a severokorejských disidentů a utečenců, hovoří i v České republice, o násilí v tamějších koncentrácích, na obyčejných lidech. To slouží komunistům k jejich cti.

K. Mrzílek, 2.5.2012

 

 





1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

+3 #14 Jiří kraus 2012-05-09 07:50
Komunisté řvou o spáchání trestného činu. To mě skutečně velice rozesmálo.
+5 #13 Jan Chlumský 2012-05-08 22:40
Podle jazykových výlevů té proletářské pakáže hned jak jste se u podia objevil a podle toho, jak Vás hned všichni znali jmenem vidím, že Vás pane Šinágl velice dobře znají coby svého nepřítele, a že se Vás také zatraceně bojí. Ležíte jim v žaludcích, a kdyby to bylo dřív, mám dojem z těch nenávistných výlevů, že už by Vás lynčovali. Moc Vám fandím, Vaše vystoupeni bylo opět jedno z nejlepších, která jsem v poslední době viděl. Ten cucák co Vám tu vlajku vytrhl je dost věkově osamocený v tom moři senilnich, omytých seniorů, žijících v té jejich komunistické minulosti. Proč to říkám, zdá se, že mladých komoušů snad již nepřibývá a staří již konečně odcházejí do toho jejich červeného pekla. Kéž by... Ta otevřená otázka kdo ho za to platí jen postrádala dodatek o amerických válečných štváčích a velice z ní bylo cítit tehdejší chudomyslné Rudé Právo. Myslím si, že kluky levičácký by ale daleko více vytočil prapor s rovnítkem mezi těmi symboly.
+4 #12 Ladislav Malý 2012-05-08 18:30
Děkuji Vám, pane Šinágle! Ukazujete nám, jak se to má s bolševiky dělat. To nebyla žádná provokace, jak někteří píší, ale vážné upozornění nám, čekajícím až jak to dopadne, na velkou skupinu našich spoluobčanů s totálně vymytým mozkem. V systému tzv.demokracie mají ovšem sílu změnit i náš život, a to sakra k horšímu.
A ještě malou poznámečku: Prosím stále zaměňujete fašismus s nacionálním socialismem. Mezi nimi je značný rozdíl, na jehož vysvětlení není zde prostor.
První, kdo takto mystifikoval svět, byl Stalin, který až po cca deseti dnech po napadení Sov. svazu, vystoupil s prohlášením, že byli napadeni fašisty. On, Stalin, jehož režim byl tzv. socialistický nemohl národu říci, že byli napadeni také socialisty - proto ta tragická záměna v pojmenování.
+8 #11 David Alfik Dewetter 2012-05-06 23:51
Cituji Jan Šinagl:
Pane Wessele, nesrovnávám, ale pan Fiala. Souhlasím s Vámi, daleko výstižnější je KOMUNISMUS=FAŠISMUS.


Pane Šinágle, neuvěřitelné se stalo skutkem - já s vámi souhlasím! :o) Na videu jste sice demonstroval pro sebe typickým, tedy provokativním a blbým, způsobem, ale srovnávání fašismu a komunismu je velmi na místě, i když komunismus já osobně považuju za horší, už proto, že stál násobně víc lidských životů. Stále mi nikdo nevysvětlil, proč propagace fašismu tu zakázaná je a komunismu nikoli, to je věc, pro kterou byste se měl zapálit a jít po ní! Má totiž vliv na úplně všechno ostatní. Škoda že se místo toho zahazujete bulvárními výmysly typu Martina Michala atd., který stejně nikoho nezajímaj. Pokněte s tímhle a získáte můj obdiv (nebo aspoň ztratíte despekt ;o))
+2 #10 Jan Šinagl 2012-05-04 18:49
Pane Wessele, nesrovnávám, ale pan Fiala. Souhlasím s Vámi, daleko výstižnější je KOMUNISMUS=FAŠI SMUS.
+1 #9 Horst Wessel 2012-05-04 16:19
Nevím proč srovnáváte nacismus a komunismus.To je absurdita.Je vidět,že dnešní demokratická propaganda působí.
Právě tomu nacismu můžete poděkovat za osvobození mnoha komunistických vězňů během války.
-3 #8 Belmondo 2012-05-02 21:40
PhDr. Petr Fiala se stal dnes ministrem školství, děkuji za Vaše upozornění na jeho skvělý projev na Forum KPV Brno 2008, kde hodnotil komunismus a německý národní socialismus a současně upozorňoval na všechna nebezpečí světa, hlavně Evropy v souvislosti s globalizací. Věřím, že konečně řada učitelů na středních a základních školách začne otevřeně a pravdivě informovat nastupující generaci o historii naší země v dobách nacistické a komunistické totality. Dnešní odrobnější výklad historie na většině škol obyčejně končí vznikem Československa 1918 a další období je vykládáno jenom letmo a povrchně. Vytváří to dojem, že většina kantorů má obavy hlopuběji zasáhnout do tématiky soužití Němců s Čechy, nacistické okupace a socialisticko-k omunistické totality. Věřím, že nový pan ministr školství, který je po dlouholetém střídání stranických ministrů tohoto ministerstva prvním odborníkem, přicházejícím jako rektor Masarykovy univerzity v Brně, a že bude oprávněn provést konečně kvalitativní změny v našem školství.
0 #7 Vitezslav Haramule 2012-05-02 15:05
Cituji Vitezslav Haramule:
Cituji Karel Adler:
Ono to je nejspíš stará písnička od Hašlera: "Kampak na nás bolševíci".
www.youtube.com/.../
Kdysi jsem za usnutí při přednášce pazgřivce, co učil na univerzitě Dějiny MDH a KSČ dostal za trest přečíst něco z Marxe. Přiznám se, že mne překvapilo, co tohle bylo za velkoněmeckého šovinistu a jak šíleně Marx nenáviděl obyvatele Rakouska, snad nejvíc měl spadeno na Čechy a Chorvaty.
Lepší (nebo přinejmenším současnější se známějšími jmény) by asi byly:
www.youtube.com/.../
www.youtube.com/.../

Pane Adler. Marx byl rasista az do morku kosti.Opovrhoval s polskymi zidy a byl to satanista ktery v jedne jeho basni napsal ze jeho duse patri peklu.Zivil ho tovarnik Engels ktery mel reputaci zamestnavatele vydriducha.


marxists.org/.../rosdolsk.html
+1 #6 Vitezslav Haramule 2012-05-02 14:30
Cituji Karel Adler:
Ono to je nejspíš stará písnička od Hašlera: "Kampak na nás bolševíci".
www.youtube.com/.../
Kdysi jsem za usnutí při přednášce pazgřivce, co učil na univerzitě Dějiny MDH a KSČ dostal za trest přečíst něco z Marxe. Přiznám se, že mne překvapilo, co tohle bylo za velkoněmeckého šovinistu a jak šíleně Marx nenáviděl obyvatele Rakouska, snad nejvíc měl spadeno na Čechy a Chorvaty.
Lepší (nebo přinejmenším současnější se známějšími jmény) by asi byly:
www.youtube.com/.../
www.youtube.com/.../

Pane Adler. Marx byl rasista az do morku kosti.Opovrhova l s polskymi zidy a byl to satanista ktery v jedne jeho basni napsal ze jeho duse patri peklu.Zivil ho tovarnik Engels ktery mel reputaci zamestnavatele vydriducha.
-1 #5 Vitezslav Haramule 2012-05-02 14:21
Cituji Jan Šinagl:
Pane Haramulo, odkaz hlásí chybu? Můžete upřesnit, pokud je chyba v odkazu? Děkuji Vám. JS

Pane Sinagl,pisen "Kampak nas nas bolsevici" od Karla Haslera je stale vhodna
i na dnesni dobu.Pokavad se tyka vyrazu chyba v odkazu,omlouvam se ale nic me to nerika.Kazdopad ne dekuji za odpoved.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)