Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

st srp 14 @13:00 -
OS Praha 1: PRAGON  s.r.o. žaluje Ministerstvo zemědělství ČR
pá srp 30 @14:00 - 06:00PM
Berounský Drak 2024
so srp 31 @14:00 - 06:00PM
Berounský Drak 2024
st zář 11 @09:30 -
OS Beroun: žaloba Agentury MM na Jana Šinágla

Nejnovější komentáře

  • 14.08.2024 12:44
    O kolik mezinárodních sportovních úspěchů jsme přišli ztrátou ...

    Read more...

     
  • 14.08.2024 12:43
    Wie viele internationale Sporterfolge haben wir durch den ...

    Read more...

     
  • 14.08.2024 11:57
    Proruský server Petra Hájka přesunul sídlo do USA. IPC se už ...

    Read more...

     
  • 14.08.2024 10:14
    Japonský premiér končí, vaz mu zlomil korupční skandál ...

    Read more...

     
  • 14.08.2024 10:09
    Dvojnásobný olympijský šampion ve sportovní gymnastice Carlos ...

    Read more...

     
  • 13.08.2024 11:24
    „Reportáže schválili, teď dávají ruce pryč“ Moderátorka se v ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Cistecky Jiri uprava 12.1.2024Cistecky Jiri

Aktualizováno 14.8.2024: ZAMINI je „zaminováno“, kdy nastane „výbuch“? Zájem médií začíná narůstat. Zajímají se i „novináři“, kteří nepochybně pro MZV vyzvídají. Mně kupodivu nezavolají, ani ministr Lipavský? Telefony mi MZV nezvedá (vyjma ústředny)? Dělá velkou chybu. Ministr bude muset jednou převzít plnou, osobní odpovědnost za ty „prasárny“ (omlouvám se, výstižnější slovo neznám) o kterých ví a nekoná. Co vše se asi ještě odehraje do 1.10.2024, nástupu Čisteckého do funkce velvyslance ve SRN? To ví jen Bůh. Je vždy na straně pravdy, slušných a spravedlivých lidí, i když to občas nějaký čas trvá. Naplní se proroctví Marockých tajných služeb: „AŽ TO PRASKNE PADNE PŮLKA ČESKA!“? Otřesné, nezpochybnitelné důkazy přibývají každým dnem. Budou vyplouvat na povrch stále více – v zájmu země, obyvatelstva a budoucích pokolení!

***

Co o Benešovi řekl jeden český spisovatel

Sládek v Audienci Václava Havla: „Lidi jsou velký svině! Velký!“

***

Aktualizováno 10.8.2024: Moskva vyhostila pracovníka české ambasády kvůli dovozu léků – Jméno vyhoštěného je mi známo. Také respektuji nezveřejnění jeho jména do doby, než bude jeho zveřejnění potřebné. Závažných informací přibývá každým dnem. Věřím a doufám, že nebudu jediným, kdo je zveřejní. JŠ   

***

 Nový velvyslanec v Německu Čistecký bude muset vysvětlit podivný nelegální převoz léků do Moskvy - Nikdo se nezastavuje nad tím, proč do toho byl obyčejný zaměstnanec velvyslanectví vtažen? Proč přivezl léky na základě neúplných informací? Proč dodatečně nedodal Čistecký recept, jak slíbil 1.3. 2024 až bude na dovolené, že si ho přiveze a dodá ruské straně? Pokud je to akce MZV tím spíše měl být zaměstnanec o celé záležitosti informován předem. Pro MZV by neměl být problém zajistit tyto léky a zajistit potřebné dokumenty k převozu. Problém by pro MZV měl být pro koho byly léky určeny a pro jakou nemoc? Ukazuje se, že Čistecký je kryt za každou cenu, do poslední chvíle i přes jeho těžkou duševní chorobu, či právě proto? Někde je zřejmě opravdu zájem daleko vyšší. Otázkou je, kdo vede tuto zřejmou zpravodajskou hru a v čí prospěch. Ve prospěch naší země těžko… Jen mravně těžce nemocná země může hájit ve funkci člověka, který potřebuje pomoc a akutní léčbu.   

***

Osobní odvaha a odpovědnost jednotlivců rozhodne o osudu naší země

Naštěstí jich přibývá. Politici a nejvíce odpovědní ji neprojevují. Odvahu k rozhodnutí, která by ohrozila jejich pozice nemají. Jsou v zajetí mocenských, zkorumpovaných struktur.  Udržení si vlastního, ničím nezaslouženého blahobytu za každou cenu je priorita. O službě zemi pouze žvaní.

MZV ČR potřebuje kompletně vyměnit. Současné dění v diplomatických kruzích by tomu nasvědčovalo. Tento „skanzen pohrobků komunistů“ a jejich zločinných praktik nemohl upadnout hlouběji. Ozývá se mi stále více diplomatů, se stále více šokujícími informacemi. Budu je postupně zveřejňovat a podávat podněty vyšetřujícím a kontrolním orgánům. Začnou potřebné změny na korupcí zdevastovaném MZV ČR? Nikdo na světě ho už nebere vážně. Radovat se mohou jen diktátorské režimy…

Média věčně mlčet nemohou

I RUDÉ PRÁVO skončilo společně se zločinným režimem zamlčováním pravdy o skutečném stavu země.

Naštěstí silných, charakterních osobností přibývá každým dnem. Odmítají mlčet a nečinně přihlížet tomuto řádění zločinné smečky ve vedení země (omlouvám se slušným politikům a diplomatům za tento výraz). Těch, co jenom žvaní a nekonají bude vždy většina – jak „nahoře“, tak „dole“. Vůle mocných v pozadí, které nikdo nevolil, není nekonečná, stejně jako trpělivost a mlčení většiny. Ohrožují stále více její denní život, existenci a budoucnost jejich dětí. Naše země životně nutně potřebuje vygenerovat novou elitu, jinak padne. 

Počet duševních onemocnění narůstá exponenciálně

Celá společnost onemocněla. Opět spějeme k bodu, kdy ji mohou zachránit jen odvážné, silné, charakterní osobnosti. Dobře, že jich přibývá každým dnem. Je jen otázkou času, kdy se prosadí i veřejně. Žvanění politiků a odpovědných „o všem a o ničem“ už má veřejnost doslova „plné zuby“.

Žijeme v novodobé, české, provinční „Potěmkinovské vesnici“

Chcete-li rezervaci, ve které žijí zvířata v lidské podobě. Revoluce a skutečná vítězství nelze dosáhnout jen „cinkáním klíčky“. Kdo aktivně neusiluje a nebojuje o skutečnou svobodu a demokratické hodnoty každý den, ztratí je. Následné, zákonité otroctví a bídu hospodářskou, kulturní a mravní, si plně zaslouží. Času na potřebnou změnu a zabránění škodám už mnoho nezbývá.  

Slova z konce jedné básně ze sbírky  A.S. Puškina „Vyšel rozsévač, aby zasil símě své“, platí stále – v Rusku i v České republice: „Nestojíť stáda o svobodu, stříhej je, řež, bij a nič, dědictvím jejich z rodu k rodu, je chomout s rolničkou a bič.“

Každý máme volbu, zatím…

***

I.DÍL: Czech-Maroccogate seriál na pokračování – český diplomat v Moskvě jako "pornoherec" !!

Rusko si předvolalo českého diplomata, viní ho z pokusu o pašování

Českého zaměstnance ambasády vyhostili z Ruska za pašování léků. Vezl je pro chargé d'affaires Čisteckého

Svět je ve varu, jsme na hraně světové války, varuje šéf BIS Koudelka

Chargé d'affaires Čistecký na ambasádě v Moskvě skončil, nyní ji vede Ondřejka

Velvyslancem v Německu bude Čistecký, v Argentině Povejšilová

***

Jiří Čistecký, Consul General of the Czech Republic in Istanbul, recevied the members of ILSA Istanbul (Istanbul University Faculty of Law, International Law Club) in the Consulate General building.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-1 #3 Jan Šinagl 2024-08-14 11:57
Proruský server Petra Hájka přesunul sídlo do USA.

IPC se už ale nechlubila, že za všemi třemi společnostmi stál někdejší mluvčí Václava Klause Petr Hájek a jeho dcera Erika. Tedy lidé, kteří prostřednictvím změti firem dlouhodobě šíří ruskou propagandu a dle Vojenského zpravodajství se jejich server Protiproud podílí „na hybridním působení ve prospěch agresivních kroků Ruské federace“.

Jak reportéři zmapovali, od pavučiny firem, do které miliony investorů natekly, se Hájek oficiálně odstřihl.

Letos v březnu Protiproud na tuto společnost převedla Hájkova dcera, která ho papírově vlastnila doteď. Kdo je nyní konečným vlastníkem, není možné vyčíst. Firma neplní zákonnou povinnost zveřejňovat tyto informace v příslušném registru.

Hájek ovšem na webu (například po nedávném rozhovoru s exprezidentem Václavem Klausem) čtenáře vybízí, aby poslali na další chod Protiproudu příspěvky. Co už ale neříká, že sám je v exekuci. Dle rejstříku po něm exekutor chce 1,3 milionu korun.

Čtveřice šéfů společnosti je od února obviněna z podvodu. Byznys Petra Hájka se lhaním ale funguje dále. Reportéři přitom získali znalecký posudek zadaný policií, který potvrzuje předchozí zjištění Seznam Zpráv. Expert za pomocí výpisu z účtů IPC zmapoval, že Petru Hájkovi z peněz investorů odešly miliony. Zpět se vrátil jen zlomek.

Samotná IPC je dnes v insolvenci a dle policie připravila více než jeden a půl tisíce lidí minimálně o 623 milionů korun. Investoři se ale peněz domohou jen těžko. Většina jich zmizela –⁠⁠ i za pomocí výběrů v hotovosti nebo v útratách za luxusní zboží.

Z policejního spisu, do něhož reportéři nahlédli, ani není patrné, že by se na něj Národní centrála proti organizovanému zločinu detailněji zaměřila.

Seznam Zprávy se tak pokoušely zeptat někdejšího mluvčího prezidenta, zda hodlá svou část peněz získaných z IPC vrátit. „Nevolejte mi. Na shledanou,“ řekl Hájek a položil telefon. Na následné písemné dotazy už do vydání textu nereagoval.

Hájek měl svůj firemní podíl ve Svěřenském fondu pro rozvoj české nezávislé mediální scény, v němž měl roli takzvaného obmyšleného.

Zadlužené knižní nakladatelství Česká citadela Hájek už v prosinci 2021 přepsal na Václava Herinka. Jde o muže se 17 exekucemi a bydlištěm na úřední adrese radnice Prahy 17. I Česká citadela ale díla prominentních dezinformátorů šíří dále. Byznys nakladatelství včetně e-shopu a knih totiž za nejasných okolností přešel na jinou firmu.

Za novou firmou stojí syn původního Hájkova obchodního partnera z nakladatelství Zdeňka Doležala. Doležal je přítel plukovníka ve výslužbě Zdeňka Zbytka, muže se silnými vazbami na Rusko.

Jednu z knih, které Doležal vydal někdejšímu dlouholetému pracovníkovi komunistické rozvědky, například společně se Zbytkem křtili v pražské pobočce Ruského střediska vědy a kultury, které zpravodajci označují za krycí organizaci ruských špionů.

seznamzpravy.cz/.../...

P.S.
Krádeží pera v Chile presidentem Klausem to začalo. Kdy bude presidentem člověk z vůle občanů a ne z vůle mocenských, zkorumpovaných a zločineckých struktur? Platí i pro většinu občanů zákonodárců, bohužel. Není elita, u moci jsou sobě i zemi nebezpečná "jelita". JŠ
-1 #2 Jan Šinagl 2024-08-14 10:14
Japonský premiér končí, vaz mu zlomil korupční skandál

novinky.cz/.../...
-1 #1 Jan Šinagl 2024-08-09 08:20
Doporučuji článek o psychickém stavu pracovníků MZV se vzpomínkou na případ v Bombaji. Nastoupil tam hospodář na konzulát. Občas se ztratil z kanceláře, měl špatnou náladu a po návratu zase dobrou. Časem se ztrácel častěji a jednoho dne zmizel úplně. Za nějaký čas volala indická policie, že po městě chodí hospodář z konzulátu v trenýrkách a s kufříkem. Zadržela ho. Kufřík byl plný alkoholu a drog, toho, co mu dodávalo energii a současně ho ničilo. Muž byl odeslán zpět do Prahy. Tehdy museli pracovníci zastupitelských úřadů absolvovat psychotesty v Praze. Jeho kolega se pak nemocnice dotazoval, jak mohl daný hospodář prověrkou projít? „On neprošel“, uvedla nemocnice. „Ale to víte, má někoho za sebou na MZV. S tím my nic nenaděláme“. Jako Čistecký. Ta nahá fotka je nyní vysvětlena, také není zdravotně, resp. duševně, zcela v pořádku.
***
Diplomaté mi posílají stále více informací, takřka denně, některé jsou ještě děsivější. Budou postupně zveřejňovány. Není možné, aby slušní diplomaté byli vyhazování a ti co mají být v nemocnici či ve vězení, zůstávali na svých místech. Německo bude mít s Čisteckým jen mezinárodní ostudu, stejně jako ČR, pokud nebudou jednat. Otázkou je, kdo k tomu najde osobní odvahu a neohrozil své postavení?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)