Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin propagandaRuská státní média se dnes chovají jako provinční, kde onou provincií je Kreml

Ruská informační mašinerie si našla nové metody práce. Smyšlené zprávy zdrojuje na údajné odkazy na informace od konkrétních západních novinářů. Na serveru Politico.eu  na to upozornila rusko-francouzská novinářka rozhlasové stanice Radio France International Elena Servettaz.

Jaceňuk s Tymošenkovou?

„Před pár týdny mne ráno probudilo zuřivé zvonění telefonu. Volali mi opakovaně kolegové z celého světa. Fakt to řekl? Můžeš to potvrdit. Odvysíláš to pro nás?“ popisuje svou vlastní roli v „inscenaci“. Až po chvíli vyšlo najevo, že webová verze ruské státní televize Zvezda uveřejnila text, v němž ji jako novinářku cituje. „Ukrajinský premiér Jaceňuk mi měl říct, že mu bývalá premiérka Julie Tymošenková a nyní šéfka strany strany Baťkivščyna opakovaně nabízela sexuální poměr,“ popisuje novinářka, které ihned poté vydala prohlášení, že žádný podobný rozhovor s Jaceňukem nepořídila. Příběh si ale začal žít vlastním životem zejména na sociálních sítích.

„Princip je jednoduchý. Takzvaný novinář si vymyslí příběh, pro větší věrohodnost jej zazdrojuje západním novinářem. Citování rozhlasového interview je jen rozvinutím tohoto triku. Když se někdo ptá po důkazech, dá se snadno říct, že rozhovor byl odvysílán, slyšel jsem ho a přepis na stránkách není,“ konstatuje Elena Servettaz. „Ruská státní média se dnes chovají jako provinční, kde onou provincií je Kreml,“ dodává.

Knihy zavedených autorů

Případ Servettazové zapadá do přístupu některých ruských prokremelských médií a obecně ruské propagandy. O novinářské zdroje byly například opřeny “zprávy” o tom, že polský prezident Andrzej Duda měl v Sejmu vyzvat k dobytí Lvova. Letos v létě se například novinář britského Guardianu Luke Harding s překvapením dozvěděl, že je autorem knihy „Nikdo, jen Putin“. Podobně v Rusku vyšly další dvě knihy oslavující ruského prezidenta, které ale uvedení autoři nikdy nenapsali. Jedním z nich je známý novinář The Economist Edward Lucas. Ten měl sepsat knihu „Jak Západ prohrál s Putinem“. Americký expert na Rusko Donald Jensen byl zase uveden jako autor knihy „Putin a USA“.

http://hlidacipes.org/ruska-propaganda-ma-nove-zarucene-zdroje-smyslene-prispevky-zapadnich-novinaru/?ct=t%28Newsletter_112_13_2014%29

* * *

J.Š.6.11.2015

Dvě dědictví

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)