Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 02.05.2024 08:33
    Nastala doba justičního temna. Justici ovládají z 90% psychopati ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...

     
  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vážení kolegové a kolegyně z VSR,

 

Dne 16.6.2019 odeslal předseda naší organizace e-mailem všem našim členům doslova pamflet, očerňující naší výstavu k 50.výročí okupace Československa v r. 1968, vývoj společnosti v r. 1969, normalizaci, akci NORBERT – přípravu likvidace opozice, akci KRKONOŠE - přípravu přepadení Polska v roce 1980 i stav společnosti v roce 1989, včetně postoje ČSLA k Sametové revoluci. Nově výstava ještě zpracovává represivní proticírkevní politiku určenou k likvidaci církve a připomene i politické vězně.

Výstava názorně ukazuje širokou paletu prostředků, které zločinecká organizace KSČ používala – od zastrašování, přes věznění, až po fyzickou likvidaci občanů, junáků, skautů církví a spol. organizací. Nejvíce zkušeností s komunistickou lůzou měla právě končící Konfederace politických vězňů. Panely výstavy předkládají společnosti jmenné seznamy zavražděných spoluobčanů. Návštěvníci se udivují nad tím, že tyto seznamy a počty zavražděných nikdo nikde nepublikuje. Děkují za zveřejnění těchto informací a faktů stále utajovaných před širokou veřejností.

Patří k ní i detaily, týkající se hanebného a podlého činu „bratrské pomoci  SSSR“, ze kterých by si měl každý občan vzít ponaučení a nezapomínat.

Výstavou chceme vzdát úctu všem obětem zrůdnosti komunistického režimu od r. 1968 až do r. 1989. Rehabilitování vojáci jsou dalším svědomím národa po politických vězních. Bohužel jejich počty klesají. Naše (má) výstava má za úkol tuto dobu přiblížit mladým lidem i ve školách a seznámit je s fakty.

Výstavu vidělo v 13 městech už tisíce lidí, nebyl jediný negativní ohlas. Uskutečnila se 3x v Havlíčkově Brodě, včetně rozpravy o pilotu Chadalíkovi (dodnes AČR o něm neví. Proč?).

Krajské úřady:

Krajský úřad Plzeň (kolega Jan Kabát)

Jihlava (kolega Vašek Planka, důchodci a sokolové)

Pardubice (Musil, Arlt, Šinágl)

Hradec Králové (Musil, Arlt, Šinágl)

Olomouc (dr. Reml, část výstavy - 7 panelů)

Města:

Čáslav (Musil, Arlt, Šinágl)

Chrudim (Musil, Arlt, Šinágl)

Polička – Gymnazium

Třebíč – Muzeum

Sv. Hostýn – na 7.9.2019 se chystá největší výstava pod patronací Pražského Arcibiskupství

Souprava – výstava VSR !!! (hodnota cca 40.000,-Kč)

  • Karlova universita - (místo zajistil Šinágl). Výstavu přesunul o 3 km předseda Mrázek údajně za 2.500,-Kč?! Byla zničena přibližně polovina skel. Panel o akci NORBERT se měl ztratit dle Mrázka. PČR nic nevyšetřila. UK vyloučila, že by panel někdo mohl odcizit.
  • Sněmovna ČR – zajistil Musil. Instalaci provedli Šinágl, Kabát, Usuzský, Jícha. Občerstvení zajistil s nulovými náklady Musil (pití, chlebíčky, pomazánky, zelenina atd.) Část použita v Českých Budějovicích a v Olomouci.
  • Senát ČR – zajistil Musil a senátor Tecl (převoz ze Sněmovny a instalaci zajistil Šinágl)
  • Pražské Arcibiskupství – UK teologická fakulta Dejvice (převoz ze Senátu a instalace Šinágl, Pražské arcibiskupství, Osuzský, Jícha). Osobní poděkování pražského arcibiskupa a kardinála Dominika Duky.

Udělal někdo v Praze z VSR více pro informování společnosti, o VSR  a  jejích cílů, než tato  výstava???

Druhá výstava (mimopražská), hodnota 40.000,-Kč, prošla krajskými úřady. Byla přesunuta  3x Havlíčkův Brod, 3x Pardubice, Hradec Králové, Chrudim, Polička, Čáslav (uskladněna v Havlíčkově Brodě) je ucelená, doplněná, rekonstruována a připravena do Tábora – Husitské muzeum.

Třetí výstava (mimopražská bez stojanů), hodnota 20.000,-Kč, KÚ Jihlava (kolega Planka), cca 5.000,-Kč z KÚ Jihlava – Muzeum Třebíč.

Finanční prostředky na 2 a 3 výstavu jsem si musel zajistit sám, osobně ze svého důchodu a díky vlastenecky smýšlejícím lidem. Díky příspěvku tzv. „sudeťáka“ p. Šinágla 10.000,-Kč, klesl můj osobní vklad pro tyto výstavy na 19.000,-Kč.

Při přesunech výstavy jsem najezdil cca 1.500 km – zdarma (nic není zadarmo, např. jsem dal 1 litr rumu). Předseda Mrázek si za přesun výstavy ze svého bytu v Praze na UK v Celetné měl naúčtovat 2.500,-Kč. Vlastním autem jsem po výstavách najezdil cca 5.000 km, opět zdarma (1 km cca 4,-Kč. Jeden km dodávka = 10,-Kč, ušetřeno cca 6.000,-Kč.). Na takovéto věci nikdo nevystavuje účtenky – je to prostě má osobní režie.

Organizace občerstvení při výstavách – 2x Havlíčkůb Brod, Čáslav, Pardubice, Parlament ČR (nealko, pivo, zelenina, salámy, uzené, tlačenka, pomazánky, sýry). Zbytečné hodnotit – 1 ks jednohubky počítá učňovské středisko 10,-Kč.

Pohřeb trenéra čs. atletek (Jarmila Kratochvílová) ing. plk. Kváče v Čáslavi 1.12.2018

Panel stál přes 3.000,-Kč. Věnec 800,-Kč (Musil, Šinágl, Arlt, Žůrkovi). Poděkování starosty Čáslavi JUDr. Málkem za velmi důstojně provedený osobnostní panel plk. Kváče. Ani jeden příslušník AČR se nezúčastnil pohřbu legendy sportu (v Čáslavi sídlí velká posádka AČR, žádna salva k poctě, žádná vojenská hudba).

Pořádání výstav je zcela, a to opakuji, na souhlasu nikoliv VSR a jeho předsednictva, ale na rozhodnutí vystavovatele. Je mi líto, že předseda Mrázek, který vypráví, že vystavuje již 20 roků, toto neví. Proto všechna muzea, galerie a výstavní síně mají v celé ČR „výstavní plán“ minimálně zpracován na rok dopředu, neustále se aktualizuje a doplňuje. Tedy když chci výstavu např. v Parlamentu ČR, musím čekat min. jeden rok, nebo případně každý týden telefonovat a prosit, zda náhodou někdo neodřekl. To se mi podařilo a tak nelze vyhovět přání předsedy Mrázka, zda ano či ne. Přesto mi výstavu zakázal, protože prohlásil, že bude právě ten den jednat s KSČM o našich nárocích. O výsledku jednání neinformoval, pokud vím?

Takováto nabídka se neodmítá, kdy je vše připraveno, navíc dva dny před vernisáží výstavy (auto, občerstvení, pozvánky). Senátor Havlíčkova Brodu Tecl měl zajištěn termín pro výstavu o keramice Chrudimska. Autorka výstavy onemocněla, tak se dostala výstava dříve do Senátu pod patronací pana senátora. Toto člověk který výstavy nedělá, neví co to obnáší a vůbec nechápe. Nejhorší je nezájem o dění – ať to hlavně udělají jiní, já chci jen „klídeček a pohodu…“

Vážení přátelé, je mi velmi smutno, že jsem nucen vám a hlavně předsedovi Mrázkovi vysvětlovat jen některé detaily z této výstavy o činnosti dědka – vlastence z Vysočiny. Nemohu však na sobě nechat osočení, že uvádím, cituji: „naprosto lživé a účelové údaje“ o financích na výstavu.  

PROHLAŠUJI:

Žádné peníze jsem od VSR nedostal na výstavu, ale obdržel na základě předem domluvené dohody o tom, že po výrobě materiálů vše zaplatím a předložím řádné vyúčtování! Takto vše proběhlo a bylo vyúčtováno a po obrovských problémech proplaceno.

Příklady:

15 ks panel se sklem (euro) á 363,-Kč = 5.445,-Kč

15 ks plakát, grafické zpracování = 3.500,-Kč

7 ks plakát – zcizené plakáty Praha, doplnění = 2.000,-Kč

15 ks výroba kovových stojanů á cca 750,-Kč = 11.250,-Kč (stojany si VSR platilo přímo a samo)

SPONZORSKÝ DAR – mé výstavě pro režii = 5.000,-Kč z mého bydliště nelze brát jako peníze z VSR

Protože předseda Mrázek zlikvidoval při instalaci výstavy na UK téměř polovinu skel, musel jsem s Pražským arcibiskupstvím na 15 panelů nechat nařezat „plexi“ z bezpečnostních důvodů. A opět čekám 2 měsíce, až mi pan předseda pošle účtenkou doložené a předsedou revizní komise zkontrolované účtenky. Velmi smutný příběh…

Stojí mi to vlastenectví a snaha propagace VSR a okolo 14 měsíců intenzivní práce (cca 1000 hod.) vůbec za to? Není to snad záměr likvidace organizace podobně jako KPV ČR?

Všechna má tvrzení z pořádání výstav na území ČR jsou zdokumentována – zdůrazňuji - mým přítelem Janem Šináglem, nazývaným předsedou VSR „sudeťákem“. Vše zarchivoval, nafilmoval a rozeslal mnoha tisícům příjemců svého zpravodajství v ČR i ve světě a našim příznivcům. Sám 5 výstav přesunul a instaloval, když naši kolegové nemohou a nemají finanční prostředky na přesun, jako údajně i náš předseda.

Cílem výstavy je vzdát úctu všem obětem zločinného řádění komunistů v době od r. 1948 až do r. 1989. Je výstrahou pro tyto zločince, nebo jejich potomky. Společenství národů už nepřipustí takovéto zločiny – viz Jugoslávie.

Na základě výše uvedeného Vás pane předsedo vyzývám, na schůzi 26.6.2019 na Valech, k předložení těchto dokladů a osobním vyjádření pomocí Vámi vlastněných dokladů z ČSLA – Pracovně politické hodnocení z r. 1969 a těsně před propuštěním. Členové VSR mne žádají o sdělení následujícího:

  • Co jste dělal v r. 1968 při okupaci vojsk Varšavské smlouvy + hodnocení?
  • Co jste dělal v době upalování vlastenců v r. 1969?
  • Co jste dělal v době demonstrací a vraždění dětí v r. 1969?
  • Proč jste odešel z ČSLA až v roce 1976, tedy v době, kdy každý bývalý voják z povolání již 7 roků zápasil o holé přežití a byl souzen, propuštěn ze školy (v mém případě) a rodina se nacházela v existenční nejistotě?

Tážeme se proto, že jste v televizním šotu prohlásil redaktoru, že nevíte proč Vás ČSLA vůbec propustila a za co?

Upozorňuji, že tyto doklady předložím osobně komisi také, nemám se za co stydět.

Další výstava bude součástí naší schůze na MO na Valech dne 26.6.2019 od 10:00 hod. Pan předseda Mrázek už zvažuje, že výstava nebude, že se nenašel nikdo na výzvu, kdo by provedl instalaci výstavy. Výstava je již plně zajištěna. Její instalace bude provedena těsně před zahájením schůze. Bude tak důkazem pro pozvané hosty, že naše organizace žije plnohodnotným životem a že má naší společnosti v této době stále co říci.

 

S úctou plk. v.v. Musil Josef – zakládající člen a člen výboru OBRODY v r. 1989 (jediný žijící svědek dr. Sýkora Jaroslav)

23.6.2019

* * *

Dopis plk. v.v. Josefa Musila členům VSR (vojenského spolku rehabilitovaných) ze dne 13.6.2019

Vážené kolegyně a kolegové,

Dne 26.6.2019 bude v Praze naše zasedání v budově MO Na Valech. Dovolte mi proto, abych předem upozornil na některé detaily, které by toto naše jednání mohlo znehodnotit. Musím zásadně odmítnout předem rozhodnutí předsedy VSR Petra Mrázka o tom, že nevpustí na jednání angažovaného občana a publicistu pana Jana Šinágla jen proto, že má k němu osobní averzi. Pan Šinágl od počátku naší, resp. mé výstavy k roku 1968 je osobně přítomen většině vernisáží výstav. Jeho postoje a jednání jsou zaměřeny k podpoře našeho správného, potřebného konání a vlasteneckých postojů. …

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)