Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 09:54
    Kdy odškodníme my vyhnané sudetské české Němce? Žili u nás ...

    Read more...

     
  • 26.04.2024 18:27
    Liché a laciné gesto Ad LN 24.4.2024: Wintonova vnoučata ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN DR MB Rusko 231219“Jediná země, kterou vám dáme, budou vaše hroby.” Vzkaz finské armády ruským agresorům. Zimní válka (finsky talvisota) bylo vojenské střetnutí mezi Finskem a Sovětským svazem, které začalo sovětskou ofenzivou bez LN JH Tradice 281219vyhlášení války 30. listopadu 1939 a skončilo Moskevským mírem 13. března 1940. Sovětský svaz byl za toto ilegální napadení vyloučen 14. prosince 1939 ze Společnosti národů. Film Válka na Severu by se měl připomínat i dnes, kdy je svoboda opět v ohrožení a nejenom u nás. Není divu, že ve Finsku prakticky neexistuje korupce, jejíž míru vždy určuje charakter!

* * *

Můžeme starostu mnohdy právem kritizovat za jeho způsoby a metody, ale jeho vystoupení v ruské televizi zaslouží obdiv za projevenou odvahu nazvat věci pravým jménem. Seznam informoval, Novinky, ČTK a čeští politici dosud mlčí? Veřejnoprávní televize v Událostech ČT tématu věnovala 20 vteřin jako předposlední zprávu z dvacetiosmi, bez ukázky z diskuse, jen fotografii, žádné video. Připomněl zločiny komunismu, kdo se ho chtěl zastat nedostal slovo. Přímý přenos byl přerušen po polovině plánované délky, když pohrobci zločinného komunistického systému viditelně ztratili kontrolu a hrozila ještě větší ostuda a skandál. Všechny oběti komunismu a ruské imperiální rozpínavosti starostovi Řeporyjí děkují. Politici s podobnou odvahou ke konkrétním činům nám chybějí už 30 let. Jen slovy bez činů svoboda a demokracie nevzniká. Vždy opustí ty, kteří více dělat neumí či nechtějí.

Podpoří vláda zprofanovaný spolek ČSBS konfidenta StB Jaroslava Vodičky opět miliony?

Připomínám, že několik Vlasovců obdrželo politický asyl v Lichtenštejnsku. NKVD je vyhledalo a chtělo zatknout. Lichtenštejnský kníže prohlásil, že se nachází na území neutrální země, která nemá s mocnostmi nic společného. Vlasovci později dožili v Jižní Americe.

Zajímavá diskuse historiků na SEZNAM.CZ – historik Jan Rychlík je proti připomenutí hrdinství Vlasovců a jejich záchraně Prahy. Argumentuje vojenskou zradou, kdy za ni každá armáda trestá smrtí. Za dané situace značně neobjektivní pohled, vyloučíme-li „ideologický záměr“ viditelně levicového historika. To potom odsuzuje legionáře, kteří zradili rakouského císaře a je logicky i proti jejich pomníkům. Mimochodem 140 obětí první noci okupace z roku 1968 nemá dosud žádný pomník? 180 lidí bylo postříleno pohraničníky a také nemají žádný pomník, zato má být postaven pomník těmto „vrahům v uniformě“? Komunisté vydírají vládu státním rozpočtem, kdy požadují milionové dotace pro ČSBS, který potom tyto peníze použije třeba i na pomník pohraničníkům?! Dějiny by nás měly zajímat, učí nás moudrosti, pokud je neznáme, chováme se nemoudře. Přirozeně, že se komunisté snaží neustále přepisovat historii. Dějiny jsou neměnné.

O zřízení pomníku na památku osvoboditelů Prahy rozhodne zastupitelstvo v Řeporyjích 16.prosince. Těžko bude zasedání přenášet ruská televize. A co veřejnoprávní ČT?

 

Jan Šinágl, 30.11.2019

* * *

Začal soud s exprezidentem Rumunska Ilieskem za zločiny roku 1989

25.11.2019: Česká Misie, Brookfield, ILL, USA: Poslední rozloučení s Josefem Hasilem, Králem Šumavy

Dnes před 80 lety Finové ukázali světu jak se má zachovat skutečný národ!

* * *

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

-4 #5 Jan Šinagl 2019-12-25 16:04
Rusové nejsou zlí ani špatní. Jsou pouze jiní a odlišní. Špatnými je začínáme posuzovat tehdy, když se snaží, abychom se chovali jako oni. Abychom pochopili, když nás násilím nutí, že to myslí dobře. Když nás podvádějí a zasílají falešné zprávy, že je to pro naše dobro. Proto nesouhlasí, že den 21. srpna 1968 je pro ně ostuda a pro nás ponížení. Tyto způsoby, takové chování ruského establishmentu, takové bratrské nucení, či "sjednocování" je Evropanovi protivné, ale Rusovi potřebné, protože to je jeho přirozenost. Domluvit se na mírové spolupráci, jako samostatné státy, které si samy rozhodují, je pro Rusy nepochopitelné a nestravitelné. Od Stalinovi smrti se přes Chruščova, Brežněva, Andropova a Putina neustále opakuje to samé v různých obměnách. Získat další prostor aniž by společnost mohla k tomu co říct. Nebudou-li Češi mít tuto staletou ruskou realitu NEUSTÁLE na vědomí, skončíme ve škarpě bratrské jednoty a jásat budou za nás odrodilci.

K.Mrzílek
-5 #4 Jan Šinagl 2019-12-09 18:35
Jak je popsané jednání podobné Putinovi v Gruzii. Větu po větě je možno aplikovat na současného ruského presidenta. Nepoznali po staletí nežli nomádské způsoby. Anektovat, obsadit, vybrat prosťáčky do vedení, nesouhlasící na Sibiř. Staletá praxe Mongolů.

KM
-5 #3 Jan Šinagl 2019-12-09 18:30
Velká sovětizace

Rudá armáda v září 1939 jednoduše překonala polský odpor, dosáhla svých operačních cílů a vzala do zajetí přibližně 230 tisíc polských vojáků. Sovětský svaz území obsazená svou armádou anektoval a v listopadu se přibližně 13,5 milionu dřívějších polských občanů žijících na anektovaném území stalo občany SSSR.

Neprodleně byla zahájena kampaň sovětizace, která zahrnovala i zmanipulované volby. Hromadné popravy a tisíce uvězněných posloužily k potlačení opozice, stovky tisíc obyvatel byly v letech 1939 až 1941 deportovány nejen na Sibiř.

Vybral K.Mrzílek
-8 #2 Jan Šinagl 2019-12-03 21:46
O co jde.

Rusům nejde o spolupráci a mírové soužití, ale o možnost jak prosadit svůj názor. Ať násilím, podvody, falší. Vzájemnou úctu neznají, zdánlivé přátelské vztahy jsou pro ně příležitostí jak se dobrat vlivu, který má za následek bratrské objetí s následujícím „sjednocením“.

K.Mrzílek
-7 #1 Jan Šinagl 2019-11-30 11:10
“Jediná země, kterou vám dáme, budou vaše hroby.” Vzkaz finské armády ruským agresorům.

Před osmdesáti lety zahájil válečnou agresi proti malému finskému Davidovi ruský Goliáš náletem na Helsinky, při kterém usmrtil mnoho finských civilistů. Finy, na kterých si ruský medvěd nakonec vylámal své zuby, kterými mnohým národům prokousl hrdlo, nazýval bělofinskými fašisty. Dnes nazývá běločeskými fašisty pro změnu zase nás, protože se v Řeporyjích uvažuje o stavbě pomníku vojákům ROA, kteří osvobodili Prahu dříve než Stalinova Rudá armáda. Finská fronta byla jediná, přes kterou rudý obr z východu neprorazil. Za cenu strašných ztrát Finové uhájili svoji svobodu a národní existenci. Kéž jejich odvaha dodá odvahu nám, kteří jsme právě cílem agrese ruské hybridní války proti naší zemi. A film si pusťte, je úžasný!

youtu.be/t0xZdk0SBCc

M. Václavek
30.11.2019

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)