Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

so dub 27 @13:00 - 06:00PM
Kublov: Po stopách J. L. Zvonaře
út dub 30 @09:00 -
KS Zlín: Kauza Slopné - rozsudek?
út dub 30 @13:15 -
OS Praha 2: Robert Tempel - odškodné
so kvě 11 @08:00 -
Točník: III. ročník Memoriálu Josefa Váni st.
so kvě 11 @18:00 -
KONCERT MARIE BURMAKY V PRAZE

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

JP_foto_nemocnice_2008Vážený pane Šinágle,

v reakci na hrozivé pomluvy, které o mne i mé rodině rozšiřuje pan Jiří Poddaný  (dosud bytem K cihelně 156, Radlík, Jílové u Prahy)  si  Vás (a také návštěvníky Vašich internetových stránek) dovoluji informovat o událostech, které předcházely dražbě nemovitosti Radlík (dokládám v příloze i základní dokumenty včetně výpisů z mých účtů. Bude- li potřeba jsem schopen doložit, každou částku ze které se skládá dluh pana Poddaného výpisy z bankovních účtů a samozřejmě i dokumenty podepsanými panem Poddaným.)

Delší dobu jsem hledal v okolí Prahy vhodné místo na zřízení zdravotnického zařízení.

- na podzim 2007 jsem se na internetu dověděl o nabídce cihelny Radlík za 33 mil. Kč. Telefonoval jsem s makléřem - ten mi m.j. sdělil, že majitel je zadlužen a že je možná dohoda o výrazné slevě.

- objekt jsem prohlédl a zjistil jsem na stavebním úřadu, že prodávající zatížil stavbu nedovolenou skládkou velkého množství odpadů a nepovolenými stavbami, které se částečně nacházejí i na sousedních pozemcích. Celé území bylo navíc v územním plánu určeno pro zeleň a sportoviště.

-  později mi telefonoval realitní makléř a informoval mne, že je majitel v nouzi a že cihelnu nabídl k odkoupení obci za cenu 10 mil. Kč a ta o ni nemá zájem.

- 21.12. před vánoci jsem navštívil pana Poddaného - prošli jsme objekt a také dokumenty, které se vztahovaly k mnoha dluhům pana Podaného i k zástavě na nemovitost ve prospěch firmy 1. Jílovská a.s., dohodli jsme se na ceně s tím, že pan Poddaný je v těžké finanční situaci a (i vzhledem k vánočním svátkům), že by uvítal zálohu na kupní cenu .

Pan Poddaný se jevil jako čestný muž, kterého (‚.. dle jeho vyprávění řada lidí podvedla a zneužila..)  a proto jsem mu půjčku proti převzetí ručně psaného potvrzení poskytl s tím, že se jedná o zálohu na kupní cenu.

Pan Poddaný ode mne následně vylákal půjčky na úhradu neodkladných vysoce úročených dluhů i nákladů na své živobytí s tím, že se jedná o další zálohy na kupní cenu na nemovitost v Jílovém Radlík na jejíž ceně (10  mil. Kč) jsme se předem dohodli.  Věděl jsem, že je potřeba uhradit splatné dluhy prodávajícího, aby nebyla koupě nemovitostí neplatná (resp. aby nebyla napadena smlouva věřiteli pro tzv. odporovatelnost)  a proto jsem peníze pro tento účel prodávajícímu poskytoval - vždy proti řádným písemným potvrzením. Ze shodného důvodu jsem si i v oběma odsouhlasené kupní smlouvě vymínil, že i zbývající splatné dluhy a zástava budou při doplacení kupní ceny splaceny věřitelům.

Pan Poddaný se v dohodnutý den nedostavil k ověření podpisu na naší kupní smlouvě a nebyl k zastižení. Poté co jsem jej konečně dostihl sdělil: „ … že je dohodnut s jiným kupcem a peníze,  které převzal jako zálohu na kupní cenu někdy vrátí...“.

Vzhledem k tomu, že následně veškeré své nemovitosti prodal za nepřiměřenou částku (3, 8 mil. Kč)  dne 28.5.2008 přiloženou smlouvou, obrátil jsem se prostřednictvím advokáta na soud a požádal jsem o zamezení převodu jediného majetku pana Poddaného na neznámé s.r.o.. před uhrazením dluhu vůči mé osobě.

Pan Poddaný ještě dále stihl svůj majetek zatížit půjčkou 700 000, Kč + příslušenství s exekutorským zápisem, který sepsal Mgr. Martin Slavata  dne 26.6.2008. Na základě tohoto dalšího dluhu měla být nemovitost neodkladně vydražena.

V této době mi telefonoval pan Poddaný, že leží v nemocnici, že je vážně nemocen po těžké operaci mozku a prosil mne, abych jej přišel navštívit. Zde mi vylíčil, že mu bylo špatně, že udělal řadu hloupostí a slíbil, že vše napraví, když mu pomohu ze svízelné životní situace. Pan Poddaný tvrdil, že se nemá na koho obrátit o pomoc, vlastní bratr jej nemocného vyhání z domu, obtěžují jej ve dne v noci vymahači dluhů atd..

Po jeho propuštění z nemocnice jsme tedy já i moje invalidní manželka vozili pana  Poddaného  mnohokrát do nemocnice a k ambulantním lékařům. Jezdili jsme mu do lékárny pro léky, vozili mu jídlo, zajišťovali topení… V této době mi několikrát  telefonoval i v noci a žádal o pomoc, že se nemůže vymočit a potřebuje vycévkovat.  Mluvil jsem telefonicky s urology a neurology z Thomayerovy nemocnice, žádal jsem za tohoto stavu o jeho opětovnou hospitalizaci.  Bylo mi tehdy řečeno, že pan Poddaný je z jejich hlediska zdráv a že se nejspíš jedná o psychosomatické obtíže či o simulaci.

Vzhledem k tomu, že jediný zbylý majetek pana Poddaného měl být vydražen kvůli výše uvedeným 700 000,- Kč, půjčeným panem Karlem Kuřetem ( …kterého na jeho adrese nelze zastihnout… ) tj. s příslušenstvím  1. 030 000,- Kč. Vyplatil jsem ze svého účtu tento dluh na účet exekutora (doklad v příloze).  Po zaplacení došlo během několika dní celkem 3x k postoupení pohledávky na další subjekty … a pan Poddaný si  „z nějakých prostředků“ pořídil nové auto…

Poté, co jsem se setkal s dalšími věřiteli pana Poddaného a vyslechl si i jejich zážitky, jsem pochopil, že je pan Poddaný mazaný podvodník a požádal jsem advokáta o vymožení dluhů.

Následovala několikerá dražba, kterou pan Poddaný za pomoci právníků výrazně zkomplikoval.

Z dražených objektů pan Poddaný vymontoval vše co mohl – vytrhal elektroinstalaci, svody atd. Po dražbě se nemovitosti 2x pokusil „kdosi“ zapálit. V místě mého bydliště se opakovaně objevovala a objevují nehezky vypadající svalnatá individua, která děsí mé děti a manželku. Pan Poddaný nadále posílá k nám domů vymahače najaté ostatními věřiteli s tím, že za něho dluhy uhradíme.

Nyní navíc čelíme ničím nepodloženým pomluvám, které pan Poddaný rozesílá místním úřadům, sousedům, do všech veřejných sdělovacích prostředků, do kanceláře prezidenta republiky, ombudsmana atd... Představuje mne i moji rodinu  jako vrahy, zloděje, mafiány a kdovíco dalšího.. ( V příloze je pro ilustraci  i kopie protokolu mého nedávného výslechu na PČR….)

Lituji, že se mi nepodařilo vylíčit příběh dost stručně i když jsem vynechal celou řadu dalších nepříjemností. Přesto, že to dělám nerad, budu se muset obrátit na policii s trestním oznámením na pana Poddaného. Nepředpokládám však, že se tím cokoli změní neboť pan Poddaný je z úředního hlediska „nemajetný“ a díky drobné jizvě na hlavě se cítí zcela „nepostižitelný“ ( …pořídil si svoji „ imunitu“..)

Děkuji  Vám za přečtení mého dopisu a upřímně přeji abyste za dobré skutky nebyl nikdy „odměněn“  tak,  jak se poštěstilo nám !!!

 

S úctou  Viktor Vrecion

7.10.2012

 

P.S.

Děkuji, že jste mne z důvodu objektivity kontaktoval a rovněž děkuji za SMS informaci, že jste pomluvy z Vašich internetových stránek stáhl. Budete-li chtít tento dopis zveřejnit – nemám námitek.

* * *

Omluvám se tímto MUDr. Viktoru Vrecionovi jeho rodině, sestře a rodičům za šíření nepravdivých informací o něm a jeho rodině. Jednal jsem v dobré víře, službě právu a spravedlnosti. Je to poprvé za 10 let mé činnosti co se mi něco takového stalo. Současně je to i dobrá škola pro mne a jistě i návštěvníky mých webových stránek. Pan Jiří Poddaný na stažení článků dosud žádným způsobem nereagoval, ačkoli můj web pravidelně sleduje. To, že pan Viktor Vrecion zprvu vůbec nereagoval mne jen utvrzovalo v poctivém jednání pana Poddaného. O mých článcích nevěděl a byl na ně upozorněn až po mé návštěvě jeho bydliště. Důkazy mně poskytnuté Viktorem Vrecionem (originální dokumenty), jsou přesvědčující. Pan Poddaný se o nich nikdy nezmínil.

 

Jan Šinágl, 8.10.2012

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #10 Jiří Poddaný 2012-10-25 06:24
Cituji P.Aulický:
Takže autor jinými slovy říká, že tu několik týdnů až měsíců o někom šířil pomluvy aniž by se obtěžoval ověřit si jejich pravdivost u toho, koho se týkají?! Gratuluji, skutečně publicistika jak řemen...

Pane P. Aulický, co se týká zveřejnění mého příběhu nedošlo k žádným pomluvám.Podkla dy jsou pravdivé.Mohu je na vyžádání každému předložit.
+2 #9 Jiří Poddaný 2012-10-25 06:21
Cituji Jirka:
Hezky napsané, jen příště lepe prověřit než něco zveřejňovat. Myslím Honzo, že víš co dokáže způsobit věrohodná lež za paseku. Ale dokazal jsi, ze umíš dat i omluvu. Takže přeji mnoho úspěchů.

Pane Jirki, originál podklady není nutné prověřovat.Kont aktujte mě předložím Vám je.
+1 #8 Jiří Poddaný 2012-10-25 06:16
Cituji Pavel:
Máte pravdu, pane Šinágle, že je to pro vás dobrá škola. Snad si na ni vzpomenete, než zase začnete šířit pomluvy o další oběťi.

Pane Pavle, veškeré zveřejněné podklady na stránkách mohu každému kdo má zájem předložit.
-4 #7 Jan Šinagl 2012-10-24 20:59
Podle pana Aulického je každý autor, který mlčí, zatlouká, nepřizná chybu a omluví se jen z přinucení soudu, dokonalý a bezchybný? Ne ten, který tak činí obratem a samozřejmě po zjištění možného pochybení? Hlavně když on sám je dokonalý, bezchybný, pokud ovšem dělá něco, kde se chyby dopustit může. Nejsem tedy publicista „jako řemen“ podle tohoto pána, když jsem se dopustil první možné vážné chyby z tisíců článků za posledních 10 let. Zřejmě o nich ví jen pan Aulický, který asi oceňuje jen články od Pána Boha. Jsem rád, že jsem člověk, tvor nedokonalý a že nepotkávám příliš lidí, kteří si na Boha hrají a k dokonalosti mají sami hodně daleko. Většinou jen kritizují ty, co něco dělají a sami jen čekají až skutečnou práci odvedou jiní. J.Š.
+5 #6 P.Aulický 2012-10-24 12:15
Takže autor jinými slovy říká, že tu několik týdnů až měsíců o někom šířil pomluvy aniž by se obtěžoval ověřit si jejich pravdivost u toho, koho se týkají?! Gratuluji, skutečně publicistika jak řemen...
0 #5 Jiří Poddaný 2012-10-23 21:09
Cituji Karel 4.H:
Kdo nic nedělá, nic neskazí. Bohužel se čím dál víc kolem nás takových pánů Poddaných objevuje a nemizí. A co hůř. Těm co se pak opravdu něco zlého stane, nemusí už pan Šinágl pomáhat tak jako doposud.

Vážený pane Karle 4.H Já se podepisuji celým jménem. Pokud by takových lidí jako jsem já bilo více věřte, že by se všem lidem v této zemi dařilo mnohem lépe. Měl by jste lidi posuzovat podle skutečností, podle toho co dělají pro společnost. Co vy o mě víte ? J.Poddaný
-5 #4 Karel 4.H 2012-10-23 12:57
Kdo nic nedělá, nic neskazí. Bohužel se čím dál víc kolem nás takových pánů Poddaných objevuje a nemizí. A co hůř. Těm co se pak opravdu něco zlého stane, nemusí už pan Šinágl pomáhat tak jako doposud.
0 #3 Jiří Poddaný 2012-10-09 12:08
Pane Šinágl prosím smažte mé komentáře. J.P.
+3 #2 Jirka 2012-10-08 12:41
Hezky napsané, jen příště lepe prověřit než něco zveřejňovat. Myslím Honzo, že víš co dokáže způsobit věrohodná lež za paseku. Ale dokazal jsi, ze umíš dat i omluvu. Takže přeji mnoho úspěchů.
+12 #1 Pavel 2012-10-08 11:36
Máte pravdu, pane Šinágle, že je to pro vás dobrá škola. Snad si na ni vzpomenete, než zase začnete šířit pomluvy o další oběťi.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)