Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...

     
  • 12.05.2024 09:50
    Neskutečný případ. Bohužel není ojedinělý, což znamená, že ...

    Read more...

     
  • 12.05.2024 07:45
    Tak to je opravdu děsivé. A je toho čím dál více, tohle už ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:36
    Zásadně se držím názoru člověka velice kompetentního, velitele ...

    Read more...

     
  • 09.05.2024 10:26
    Tane mi na mysli Havlíčkovo „Kéž by nám Pán Bůh všeliké to ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Demonstrace_1„Vládnou nám obyčejní podvodníci, kteří buď utekli z ordinací doktorům a psychiatrům, nebo se včas nedostali do kriminálu.“ Imre Kertesz, nositel Nobelovy ceny z roku 2002.

… Premiérministr je bezmocný, není k ničemu, podle slov Mirka Topolánka. Zařídil jen to, aby Bémův gang nezasahoval do jeho osobní sféry, kde zřejmě figurovaly ty větší ryby, než je Janoušek. Toto veřejně prohlásil bývalý ministerský předseda a ještě se u toho nechal vyfotit. …

SODALES SOLONIS o.s. svolává na úterý 3.dubna 2012 od 17:00 hodin shromáždění občanů k aktuálnímu dění v naší zemi – Václavské náměstí u pomníku sv. Václava. Dozvíte se jak na to a co sami můžete vykonat pro nápravu věcí veřejných! . Nebude opakováno jen co je třeba, to víme a slyšíme každodenně. Nikdo to za nás neudělá a už vůbec ne naši občané zákonodárci, ze kterých by drtivá většina náš mandát neobdržela, pokud by se konaly skutečně demokratické, přímé volby jednotlivých kandidátů.

Republiky dojení, způsobilo rojení…

Zveřejněné nahrávky odposlechů jsou děsivé, lhostejno zda se jedná o další hry mocných či nikoliv. Ještě děsivější jsou možná ty, které jsme ještě neslyšeli a možná už nikdy neuslyšíme…?! Zcela jistě, pokud budeme stále pasivní a odevzdaně, ovčansky čekat na svůj zasloužený osud, místo abychom ho aktivně ovlivňovali sami, jako skuteční občané! Je třeba podporovat všechny snahy občanských hnutí a sdružení o vyburcování občanů z nebezpečné letargie, vyhovující mocným a darebákům i při vědomí, že jejich vedení nejsou dokonalá či, že už jsou v nich možná opět různí hlupáci, neschopní, manipulátoři, stávkokazové či různí vyžírkové, cítící svoji další šanci. O hodnoty se musí vždy aktivně usilovat, jinak je nahradí opak, lhostejno kde se vyskytují. Šiřte tuto informaci, přijďte, přiveďte přátele i své děti!

Jan Šinágl, 1.4.2012

 

Příšerný doklad toho, v čem žijeme

Ve středeční MF Dnes vyšel Kmentův rozhovor s Mirkem Topolánkem. V podstatě z něj vyplývá jediný závěr – naše politická scéna je organizovaný zločin.

Topolánek v tomto rozhovoru připouští, že o Bémově propojení s podnikatelskými kruuhy věděl, ale jen "kavárensky". Tvrdí, že proti těmto rejdům a ještě horším, proti nimž je spojení Bém – Janoušek slabé kafe, nemohl nic dělat. Premiérministr je bezmocný, není k ničemu, podle slov Mirka Topolánka. Zařídil jen to, aby Bémův gang nezasahoval do jeho osobní sféry, kde zřejmě figurovaly ty větší ryby, než je Janoušek. Toto veřejně prohlásil bývalý ministerský předseda a ještě se u toho nechal vyfotit.

Ten člověk si zřejmě ani neuvědomoval, co říká. Je natolik zvyklý na život v akváriu, že mu to připadá normální. BIS mu prý dávala jen povšechné informace. Proč nezvedl telefon a nevyžádal si podrobnější? Jako ministerský předseda na to měl právo. Nebo jinak: kdo jiný by měl na to mít právo než ministerský předseda? Obvinil Petra Nečase, že proti Bémovi neudělal nic. To on, Mirek Topolánek, proti němu udělal: domluvil se s ním, aby operoval jen na území Velké Prahy.

Naděje žádná, protože alternativa neexistuje. Sociální demokraté v tom jedou taky, jak ostatně dokázali, když torpédovali úterní parlamentní výslech šéfa BIS pod směšnou a pravděpodobně ústavně neopodstatnitelnou záminkou, že by jednání byl přítomen bývalý zaměstnanec ABL. To jen oranžoví svým modrým kolegům podali záchrannou ruku...

Hlas ze Slovenska

Deník SME to nakonec analyzoval jednoznačně. Capo di tutti capi je u nás Václav Klaus. Vše na to ukazuje, včetně toho, že za hrozbu demokracie označil kompromitující odposlechy, nikoli nezákonné jednání. Ostatně Mirek Topolánek vyjádřil v rozhovoru s MfD stejný názor.

* * *

Provolání k národu: Programové prohlášení a základní tematické vize občanské iniciativy

Sametová revoluce v r. 1989 dávala lidem velkou naději. S cinkáním klíčů pobouřených občanů odcházeli ze svých úřadů ti, kteří vedli zemi nedemokratickým způsobem a izolovali český stát od demokraticky se vyvíjejících zemí na západ od našich hranic. Pod příslibem zavedení demokracie, svobody a slušnosti se lidé shromažďovali na náměstích a věřili, že polistopadový vývoj zabezpečí všem slušný život bez mafiánů, zlodějů a podvodníků. Již v průběhu několika porevolučních měsíců se chopili moci bývalí komunisté, estébáci, veksláci a jiné závadové osoby, které v předcházejícím režimu neměli možnost realizovat své mafiánské úmysly. Tito lidé vstoupili do politických stran, převzali ekonomickou moc, za podivných okolností zprivatizovali podniky a rozvrátili dosud fungující zemědělství i potravinářství, a to vše jen proto, aby zbohatli individuálně na úkor nás všech, kteří jsme chtěli budovat prosperující stát.

 


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #8 Leonardo 2012-04-03 09:09
Obavam se, ze to jinak dopadnout nemohlo. Kdyz zacalo byt rude mafii v 70. letech jasne, ze proti narodu se trvale vladnout neda a vyvoj ekonomiky naznacoval, ze zhrouceni "rudeho koncentraku" se blizi, zacala ruda mafie peclive pripravovat ustupovou varianu... Cilem bylo (1) zachranit rude mafiany pre lucernami, (2) umoznit jim zachovat si moc v novem state a (3) rozmnozit jejich majetky.

V listopadu StB transformaci uspesne provedla a rudi mafiani se opet dostali k moci. Obsadili politiku, policii i justici, prihrali si majetek statu, rozdelili si vynosna mista ve spravnich radach ("ja na ex-soudruha, ex-soudruh na mne") a spolecnymi silami rozkradli a vytunelovali, co se dalo. Penezovody z predrazenych statnich zakazek tecou do jejich kapes dodnes, volby jsou jen kourova clona, aby pestrobarevne mafii nebylo videt na prsty...
+3 #7 Jan Šinagl 2012-04-02 14:05
Každý dostane prostor, tedy i občané, kteří respektují pravidla demokratické diskuse. Nepořádám "tribunové mítinky" se schváleným programem a řečníky. Není důležité kdo říká, ale co se říká! JS
-3 #6 Saxána 2012-04-02 11:36
Pane Šinágl, zveřejníte program a jména řečníků k zítřejšímu setkání v Praze?
+9 #5 Fr.Zákostelský 2012-04-02 09:30
Nikoho se nezastávám,ale nechapu jak někdo muže řici,že za vše muže jeden člově.Vaclav Havel měl v sobě alespoň tolik slušnosti,že proti mocným bojoval.Na jednoho člověka toho udělal dost i když jako každý člověk občas chyboval.Mnoho lidí za podobné chování zemřelo.Co vy pane Johne Chlumsky?Eviden tně to tady mají moskalové stále pod palcem.Přeji hezký den.
+1 #4 Ivo Hanuška 2012-04-02 06:31
Připadáte mi jako parta dětí, které se rozhodli, že rozboří hrad, ale už nedomýšlí, co udělají s ruinami, ve kterých žijí. Zamýšlel se někdo z vás, co bude dál, až (dejme tomu) svrhnete vládu? Kdo bude vládnout v mezidobí, koho bude zastupovat, jak budou organizovány volby. Před psaním podobných petic vám musí být přesně jasno, čeho chcete dosáhnout. Proto nemohu s vaší výzvou souhlasit.
-2 #3 martin 2012-04-01 20:21
Pane Šinágl, což se postarat o to, aby bolševici a jejich následovníci byli stíháni , jako neonacisté a DSSS?Vy jste opravdu všehoschopný člověk a doufám vám lidé na ten slizský lep nesednou.Vládu je potřeba vyčistit, ale nenahrávat pánům z muzea V.I.Lenina!Nebo o to vám jde ?
-9 #2 martin 2012-04-01 20:13
Cituji John Chlumsky:
Souhlasím, ale proč nikdo nemluví o tom, že ten, kdo to všechno zavinil je Václav Havel? Proč kolem toho chodí lidé jak okolo horké kaše a bojí se vyslovit jeho jméno? Když nám to tady všechno tak pěkně zavařil, proč velká většina národa jedná jak banda tupců, vystrojuje mu státní pohřeb, blbne se srdíčky pro Havla, pláče nad odchodem takového prevíta a srovnává ho s Masarykem? To ten Havlův prasečí ksichtík omyl tolika Čechů? To těch křiváků, kterým jeho "vládnutí" pomohlo udržet se u moci je u nás tolik? Cožpak lidé neumějí myslet, vidět, nazývat věci správnými jmény a ten audiášův chlív vyčistit? Osobně bych Havla zásluhově stavěl na ůroveň Gottwalda. Ten nám také jako Havel nasadil do kožichu zlodějskou luzu. Pan Havel svou ješitností, naivitou, prospěchářstvím a politickou neschopností udělal totéž a národ ho dnes za to oslavuje? Hrdiny a slušné rovné Čechy nám povraždili Fašisti, pak Komunisti, zbytek odešel do ciziny a ten zbyteček neohnutelných co zbyl se s tou přesilou lidského povlu nedá srovnat. Je třeba vyjít do ulic a doufat, že nakonec někdo k té defenestraci ten povel dá...

Johne s Havlem máš pravdu, ale proč pořád obtěžuješ.Říkal jsi , že jsi zaplaťpánbůch v Kanadě.Co to tady píšeš, že nám tady zavařil.Tobě ne ty šmejde.Jdi do hajzlu provokatére.Už jsem ti to psal jednou.
-11 #1 John Chlumsky 2012-04-01 19:10
Souhlasím, ale proč nikdo nemluví o tom, že ten, kdo to všechno zavinil je Václav Havel? Proč kolem toho chodí lidé jak okolo horké kaše a bojí se vyslovit jeho jméno? Když nám to tady všechno tak pěkně zavařil, proč velká většina národa jedná jak banda tupců, vystrojuje mu státní pohřeb, blbne se srdíčky pro Havla, pláče nad odchodem takového prevíta a srovnává ho s Masarykem? To ten Havlův prasečí ksichtík omyl tolika Čechů? To těch křiváků, kterým jeho "vládnutí" pomohlo udržet se u moci je u nás tolik? Cožpak lidé neumějí myslet, vidět, nazývat věci správnými jmény a ten audiášův chlív vyčistit? Osobně bych Havla zásluhově stavěl na ůroveň Gottwalda. Ten nám také jako Havel nasadil do kožichu zlodějskou luzu. Pan Havel svou ješitností, naivitou, prospěchářstvím a politickou neschopností udělal totéž a národ ho dnes za to oslavuje? Hrdiny a slušné rovné Čechy nám povraždili Fašisti, pak Komunisti, zbytek odešel do ciziny a ten zbyteček neohnutelných co zbyl se s tou přesilou lidského povlu nedá srovnat. Je třeba vyjít do ulic a doufat, že nakonec někdo k té defenestraci ten povel dá...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)