Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PONREPO_Krejcik_300312Přehlídka filmové tvorby a díla 93. letého režiséra Jiřího Krejčíka v pražském koně PONREPO (23.3-30.3.2012) proběhla dle očekávaného nezájmu médií a veřejnosti, zatoPONREPO_Krejcik_rodina_300312 polozaplněné hlediště bylo obsazeno o to více kvalitním obecenstvem. Stihl jsem pouze dva poslední večery. Stály za to! Tělo už tomuto nejstaršímu doyenovi českého filmu slouží méně, ale psychickou formu a duševní svěžest, by mu mohli leckteří mladí závidět. Bylo nádherné, jak i předem daný program dokázal aktuálně měnit jako skutečný PAN režisér, kdy např. zrušil plánovaný film, nahradil aktuálním či rozšířil o další – film Slečna Julie nahradil promítnutím dokumentu PRAHA…BUDE NAŠE? (naprosto otřesný dokument o materiální a kulturní devastaci Prahy). Nedivím se, že soudruzi editoři české Wikipedie tento vynikající dokument v tvorbě Jiřího Krejčíka vůbec neuvádějí, ČT jej vysílala pouze jednou – měl by být vysílán opakovaně! Kritika pana režiséra tehdy vůbec nešetřila, zvláště jedna redaktorka z TV NOVA. Mimo program také byl promítnut dokument NÁROD V SOBĚ (o ukradené provozní budově Národního divadla, kde nepěknou roli hraje i tehdejší premiér Václav Klaus a což vedlo i k potížím a jisté cenzuře při dokončování, aby mohl dokument vůbec mít premiéru na ČT). Nádherně neopakovatelnou atmosféru mělo vyzývání pana režiséra, aby promítač vypnul zvuk, zrychlil film a „stihl se“ další plánovaný program – samozřejmě se krásně nestihl. Vůbec nikdo se nezlobil. Jeho následné komentáře a debaty s návštěvníky se tak protáhly až skoro do půlnoci, že jsem tak tak stihl poslední Metro. Přináším svědectví doby PANA režiséra Krejčíka v nezkrácené zvukové verzi.

Komentár k filmu PODEZŘENÍ

Natočen na základě skutečné události a likvidace nacistického masového vraha v Praze. Film byl pouze týden v kinech. Poté skončil v trezoru.

Povídání i o privatizaci Barrandova

O neuvěřitelné morální zrůdnosti a zvrhlosti ústředního dramaturga Ludvíka Tomana

Komentář k dokumentu NÁROD V SOBĚ

Komentář k dokumentu PRAHA…BUDE NAŠE?

Ukázka z dialogu Emy Destinové s vysokým policejním důstojníkem ve věci nabídky spolupráce

Závěrečný komentář k filmu BOŽSKÁ EMA s překvapením na závěr

Film PRODAVAČ HUMORU o české povaze a korupci jsem neznal. Udělalo se mi po jeho promítnutí nevolno. Tak syrově koncentrovanou diagnózu české povahy a zvyků jsem ještě neviděl. Asi už bych neměl sílu tento film opět shlédnout, abych zcela neztratil naději a víru v náš národ a v naší zemi.

 

Jan Šinágl, 31.3.2012

 

Ponrepo_Krejcik_aversPonrepo_Krejcik_revers

PONREPO_Krejcikovi_300312

 

P.S.

SODALES SOLONIS o.s. svolává na úterý 3.dubna 2012 od 17:00 hodin shromáždění občanů k aktuálnímu dění v naší zemi – Václavské náměstí u pomníku sv. Václava. Šiřte informaci, přijďte, přiveďte přátele i své děti. Jednání s významnými osobnostmi o jejich případné účasti už probíhají. Nebude to o tom co je třeba, ale jak na to!

 

Jan Šinágl, 31.3.2012

Předseda SODALES SOLONIS o.s.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)