Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 15.05.2024 11:01
    Větší tragikomedii jsem fakticky nezažila co předvádí tento soud ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:58
    Státní zástupce Mgr. Petr Valíček 25.4.2024: K ohledání, u ...

    Read more...

     
  • 15.05.2024 10:05
    Až teď jsem si toho emailu všiml.. Advokáta, že nepotřebujeme?

    Read more...

     
  • 14.05.2024 11:21
    Pokud se někdo domnívá, že lživým zápisem v dokladech problém ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 16:04
    “Je velmi těžké najet na válečnou ekonomiku. Ještě těžší ...

    Read more...

     
  • 13.05.2024 15:47
    Policejní major měl v Brně uplácet, aby jeho dcera dostala ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Fiala_SVOBODA_JS_180711Další vítězství paní Harmáčkové nad JUDr. I.A.Vávrou. Další bulvární „bitva“ mezi Bauer Média a AHA na obzoru…?!

… Jednání započalo zformulováním námitek podjatosti jak soudu samotnému, tak především soudci Bláznovi, ale poprvé také přísedícím členům senátu, o kterých p. Fiala řekl, že je dosud neprávem opomíjel. Chtěl po nich, ať se vyjádří ke své minulosti, zejména pak k tomu, co dělali za komunistické totality a zda nespolupracovali se zavrženíhodným režimem. Pana přísedícího, který se na jednom z předchozích hlavních líčení tuze rozčiloval nad pohrdlivým chováním pana Fialy k soudu, se p. Fiala zeptal, proč se stejně nerozčiluje nad tím, že on byl 5 měsíců bezdůvodně vězněn v nejhorší věznici v zemi anebo nad tím, že mu Blázna neumožnil ani běžné seznámení se se spisem či proč ho nechává klidným soustavné hrubé porušování všech procesních pravidel, který kdy soud viděl. …

 

 

Míčánky si prošly svým Stalingradem

Dnešní jednání v trestní kauze proti obžalovanému předsedovi K 213 na Míčánkách (pro údajný útok na úřední osobu) bylo napjaté a plné nečekaných zvratů, ale i očekávané argumentace.

Bylo natolik zásadní ve vývoji této trestní kauzy, že bez nadsázky znamenalo zásadní obrat ve vývoji věci v e prospěch toho, kdo se dosud jen marně bránil a ustupoval.

Jednání započalo zformulováním námitek podjatosti jak soudu samotnému, tak především soudci Bláznovi, ale poprvé také přísedícím členům senátu, o kterých p. Fiala řekl, že je dosud neprávem opomíjel. Chtěl po nich, ať se vyjádří ke své minulosti, zejména pak k tomu, co dělali za komunistické totality a zda nespolupracovali se zavrženíhodným režimem. Pana přísedícího, který se na jednom z předchozích hlavních líčení tuze rozčiloval nad pohrdlivým chováním pana Fialy k soudu, se p. Fiala zeptal, proč se stejně nerozčiluje nad tím, že on byl 5 měsíců bezdůvodně vězněn v nejhorší věznici v zemi anebo nad tím, že mu Blázna neumožnil ani běžné seznámení se se spisem či proč ho nechává klidným soustavné hrubé porušování všech procesních pravidel, který kdy soud viděl.

Přísedící kupodivu o odpovědi nestáli a Blázna rozhodnul, že o námitce podjatosti už ani nebude rozhodovat (čímž také znemožnil se proti případnému jejímu zamítnutí odvolat), neboť prý nebyla ještě vyřízena ta předchozí.

P. Fiala dále vyzval Bláznu k součinnosti ve věci posouzení jeho psychiatrického stavu, tedy k poskytnutí jeho zdravotnické dokumentace a ke spolupráci se soudním znalcem z oblati psychiatrie, aby bylo lze posoudit jeho duševní stav, o kterém má pochybnosti už nejen on, tedy obžalovaný, ale i veškerá přítomná veřejnost.

Byl předvolán první dnešní svědek - člen justiční stráže na Míčánkách, p. Kotarba, který se také postaral o dnešní největší překvapení a senzaci - ač možná nevědomě, a to sice proto, že - dosud jako jediný z nich - mluvil pravdu, kterou nijak nepřibarvoval, a to žádným směrem.

… Ano - Stalingrad se stal symbolem přelomu ve válce. Přelomu zásadního, kdy dosud nadutý a zpupný nepřítel utrpěl zdrcující porážku - a pak už se jen bránil a ustupoval. Až do konečného zničení.

… Jednací síň opouštěl p. Fiala se svým právníkem, p. Kutějem - a v patách jim běžela justiční stráž, a to až k východu. Snad to nemohli hoši rozdýchat, snad si museli dát poslední - čestné - kolečko s vítězi, snad to dostali příkazem (mimochodem, z vedení soudu - jako už tradičně - nebyl nikdo k dispozici a nikdo dostupný). Nicméně doprovod čestné jednotky právníka a jeho klienta až k východu z budovy jistě nebývá běžným jevem. Když oba vítězové vyšli ven, bylo nádherně. Krásný jarní den - a krásně svítilo sluníčko na modrém nebi. Po dlouhých dvou letech svévolných a zhola zbytečných kriminálů poprvé naplno svítilo i pro p. Fialu.

Celý článek: http://www.k213.cz/Micanky-si-prosly-svym-Stalingradem

Dopis Ing. Jiřího Fialy předsedovi soudu pro Prahu 10, Mgr. Michalu Výtiskovi

Další jednání je nařízeno na pondělí 2.května 2012 opět od 8:30 hodin v jednací síni č.305 ve 3.patře na Míčánkách. Vzhledem k tomu, že soudce Lázna naprosto lživě a veřejně konstatoval, že “…na soud se dostavila veřejnost jenom v malém počtu…“, když ji předtím většinu vykázal !!! Nařídil zcela účelově další jednání do č. 305, tedy do té zřejmě nejmenší soudní místnosti na Močínkách !!! Proto podalo SODALES SOLONIS o.s. dnešního dne k rukám předsedy OS Praha 10, Mgr. Michala Výtiska žádost o zajištění největší soudní místnosti na soudní jednání dne 2.5,2012. Lze právem a důvodně očekávat, že zájem veřejnosti i nezávislých médií bude značný. Zcela jistě by nepostačovala ani kapacita dosud používaného č.310.

Dnes přiznal soud panu Ing. Jiřímu Fialovi na 2 roky trestní vazby 30.000,-Kč !!! To znamená, že stát se „vykoupil“ za nezákonnou vazbu nevinného občana 40,- Kč za jeden den zbavení svobody!!! Sama tak vysílá signál o hodnotách jaké ve skutečnosti „ctí“. Není to nic jiného než vláda nezodpovědné, zločinecké a nemravné lůzy. O další důvod více zaplnit 15.dubna 2012 všechna náměstí. Je třeba se pokusit o záchranu země, než bude zcela zničena a touto postkomunistickou lůzou rozkradena. Schopní se musí postavit do čela i se všemi risiky dokud je čas. Jinak nás čeká opět bída, bezpráví, dost možná i konečný mravní, kulturní a hospodářský rozpad a postupný zánik naší země a našeho národa. Není už co ztratit. Nechat sebe, svoji zemi, okrádat a rozkrádat, připustí jen ten, kdo si svobodu nezaslouží. Jsme tedy už jen zemí ovčanů, slouhů a otroků? Doufejme, že ještě ne!

Příkladem nám může být paní Božena Hamáčková, která už 18 let statečně odolává mafiánům z radnic Prahy. Může dokázat, jak se masivně rozkrádaly byty a pozemky po „sametu“ v Praze! Že to nebyly neznámé a nevýznamné osobnosti je na snadě. Proto musela patřičné oddělení opustit a byly trvale činěny pokusy o její likvidaci. Jedním z těch co byl k této špinavé práci použit, byl i JUDr. Ivan Archibald Vávra. Včera MS Praha odmítl jeho odvolání ve věci jeho skandálního odsouzení k pouhé podmínce, za prokázané spáchání trestných činů. Během podmínky opět porušil zákon. Čeká ho vězení pro několikanásobné porušení podmínky. Podrobně se k případu vrátím později. Samozřejmě se JUDr. Vávra k jednání nedostavil, bez omluvy. Nebylo to poprvé. Měl štěstí, tentokrát bych se už jeho případnému dalšímu fyzickému napadení mé osoby nebránil pasivně. Připraven jsem byl. Soudce zřejmě nebyl informován o mém napadení Vávrou na Míčánkách, kdy se na  mne vrhl z místa obžalovaného, jinak by jistě zajistil přítomnost Justiční stráže.  Jednání a usnesení JUDr. Luboše Vrby, předsedy senátu MS v Praze.

zpravodajství ze soudu Ing. Jiří Fiala versus Agentura MM, zřejmě bude patřit opět k nejčtenějším. Lze právem očekávat další mediální, bulvární „bitvu“, mezi zastánci Marty Kubišové a rodiny Jiřího Vondráčka, tzn. Bauer média a zastánci Heleny Vondráčkové, tedy bulvárním AHA, kde má zřejmě Martin Michal, či jeho zastánci, stále dobré kontakty a které jsou zdá se i na Hradě…?!

 

Jan Šinágl, 22.3.2012

 

Demonstrace Ostrava 15.3.2012 Masarykovo náměstí

Že prý tam skoro nikdo nebyl - sdělovací prostředky lžou !!!!

Přiložené fotografie to dokazují. Tak po dnešku, 15.3.2012, už není pochyb o tom, že Česká televize a snad všechny média,  pracují na základě politických objednávek a jsou jen prodlouženou rukou vlády a jediný jejich účel je nás dezinformovat a udržet v poslušném stádu..  To, jak odbyli informování o dnešní celorepublikové demonstraci, jak falešně a okrajově informovali, svědčí o jejich aroganci a politickém pozadí celého zpravodajství.. Několik tisícovek lidí skandujících "demisi", jim  nestálo ani za to, zvednout zadky a jít těch 200m /Ostrava/ za roh, tuto událost natočit a objektivně o ní informovat veřejnost. Je to od veřejnoprávní ČT vrchol arogance a pohrdání lidmi, kteří ji živí. ČT se chová stejně jak před listopadem 89 a asi ji řídí i stejné garnitury a  šedé eminence.. Ale co to dokazuje - Už mají strach a je nás stále více !!!! Posílejte dále, aby lidé viděli, že je to v pohybu ....

 

* * *

"Užíváš -li cizí hlavu - do vlastní si nasereš!"

 

Z tibetské pokladnice moudrých rčení? – přibližně z 12. století

 

„Kdo nepozná, kde dobro kde zlo je ukryto, netouží poučit se zas a zase a vždycky všude dbá jen o své koryto – i kdyby neměl štětiny je prase…“

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)