Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 01.05.2024 10:43
    Chystá se velká prověrka všech vakcín, selhávají i ty na černý ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:38
    „Nerozhodovali lidé z praxe. Covid neřídili doktoři, ale ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:36
    Rozhodnutí Nejvyššího soudu Spojených států: Covid vakcíny ...

    Read more...

     
  • 01.05.2024 10:23
    Jenom nerozdělujme společnost kontraproduktiv ními činy a ...

    Read more...

     
  • 29.04.2024 08:32
    Hoří, má panenko! twitter.com/.../...

    Read more...

     
  • 28.04.2024 14:51
    Dnes v OVM proběhla debata poslankyň Malé (Hnutí ANO) a ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

"V Maďarsku Reaganovi staví pomník. My v Česku jako obvykle raději plechovou placku s přejmenováním ulice. S odstraňováním soch je práce. Máme zkušenost." Karel Mrzílek.

Věřme, že tentokrát tato historická zkušenost nedojde svého naplnění a že i pomník tomuto velkému americkému presidentovi a skutečnému státníkovi bude jednou v Praze postaven! Je dobře, že se nedostavil ani prezident Klaus, ani žádní politici až na dva, tři, včetně ministra Chalupy. Je dobře, že neúčastí prezidenta Václava Klause a takřka žádných občanů zákonodárců, nebyla jejich charaktery zneuctěna tato slavnost a které svoji neúčastí opět potvrdili. Byla nesená vskutku v demokratickém duchu a atmosféře svobody, kterou umí vytvořit jen svobodní občané svobodné země.

 

 

ReaganVyplatí se investovat 52 minut a poslechnout si záznam všech slavnostních projevů, zejména amerických politiků – senátora, guvernéra Kalifornie a bývalé US ministryněUlice_cervena zahraničí paní Condoleezza Riceová, kterou nevyvedli zmíry ani hlasitě protestující mladí komunisté, kteří ale byli rychle a nenásilně umravnění přítomnou policií. Co jiného můžete očekávat od hloupých a naivních dětí KSČM. Paní Riceová skvěle „incident“ okomentovala slovy: „Demokracie je dobrá věc, ale někdy dělá randál.“ Její výborný projev začíná v 42:40 min.

Dále skvělé promluvili bývalý guvernér Kalifornie, největšího státu USA, Pete Wilson (1991-1999, od 17:00 min.) a kongresman Kevin McCarthy (24:00 min.) s nejlepším projevem (spatra, jak je dobrým zvykem amerických politiků). Sklidil velký aplaus přímou žádostí (od 29:30 min.) na přítomnou starostku Prahy 6 Marii Kousalíkovou (také skvělý projev – od 11:20 min.). Informovoval paní starostku, že v USA je dobrým zvykem postavit pouliční svítilnu na místě označení ulice, ale že „…zde by měla nechat postavit maják, aby lidé věděli, kudy se mají vydat.“

Ulice_bl_USNádhernou atmosféru doplňuje fotogalerie, včetně záběrů ze života Ronalda Reagana z panelové výstavy v těsném sousedství dvou amerických „bouráků“ z 50. let, kteráUlice_modra_CZ skvěle doplnila tento slavnostní akt. Je ostudou Pražanů, že přišli v tak malém počtu. Za to vše, co Donald Reagan vykonal pro naši zemi mu mohli poděkovat daleko větší účastí a opravdovou slávou, zakončenou ohňostrojem…? Přišli jen skuteční, svobodní občané a demokraté. Věřme, až bude svobodné i vedení ČT, dočkáme se i filmů s Ronaldem Reaganem!

Skvěle pracovala i tajná policie, např. jsem nechal ležet bez dozoru můj batoh cca 1 m ode mne a za pár vteřin jsem už byl tázán, zda mi patří. Bezpečnostní opatření byla vysoká – proto se američtí politici zdrželi mezi veřejností jen několik minut.

Připomínám mé dva články Thank You Mr. President a Jak jsem nedobil Senát.  Mimochodem i v USA to nemá demokracie snadné a boje o ní jsou na denním pořádku – viz článek Česko zůstává bez velvyslance USA kvůli sporu o vyhazov.

Jsem rád, že se mi podařilo osobně kontaktovat takřka všechny přítomné americké politiky, včetně paní C.Riceové, dřívějšího i současného velvyslance  USA v ČR a předal jim v anglickém jazyce můj dopis Amnesty International ve věci Ing. Jiřího Fialy. Včera jsem též ve stejné věci napsal předsedkyní Nejvyššího soudu ČR JUDr. Ivě Brožové.

Sinagl_Brezina_010711Měl jsem i delší, zajímavý rozhovor se současným velvyslancem ČR v USA Petrem Gandalovičem, ve věci jeho údajné spoluúčasti v kauze RYBENOR, kdy jeho jménoSinagl_010711 bylo zmiňováno jak před OS Liberec, tak v pořadu Reportéři ČT. Řekl mi, že s touto kauzou nemá nic společného. Jako účastník soudních procesů, jak v kauze RYBENOR, tak GOLF JEŠTĚD, kdy jméno Petr Gandalovič opakovaně zaznělo, nemohu o upřímnosti slov velvyslance ČR v USA nepochybovat…?

Ve Varšavě se konala 30. června demonstrace za odstoupení vlády za účasti cca 80.000 lidí, proti nezaměstnanosti, vzrůstající bídě a hladu, mobilizuje už i venkov. Proběhla pod heslem „Politika je vaše – bída je naše“. Bude Polsko opět signálem k potřebným změnám? Věřím, že ano, v Polsku je mnohem více občanů než ovčanů. Samozřejmě to bude těžko téma v dnešních OVM, kde nás budou ohlupovat stále stejní stejným. Vysílaní pro ovčany, které už i oni přestávají sledovat! Jak dlouho dokáží naše média o situaci v Polsku mlčet…?!

„Vládnou nám obyčejní podvodníci, kteří buď uprchli z ordinací doktorům a psychiatrům, nebo se včas nedostali do kriminálu.“

Imre Kertesz, nositel Nobelovy ceny roku 2002

Omlouvám se za pozdější zpravodajství – v sobotu nám přijelo na Letní tábor do Praskoles prvních 42 dětí – také jim povím něco o „JELLY BELLY“:-)

 

Jan Šinágl, 3.7.2011

 

* * *

JELLY BEÁN DIPLOMACY RONALD REAGAN'S FAVOURITE CANDY

Jelly Belly patří dnes do první kategorie želé fazolek nejen pro gurmány, ale také pro každé­ho s tím nejnáročnějším jazýčkem. Nabízí 50 základních příchutí a řadu oblíbených vybra­ných kolekcí nebo nových bláznivých specialit.

Když Ronald Reagan vykročil jako guvernér Kalifornie do svého prvního dne v úřadu, obdržel od cukráře Henry Rowlanda darem velké balení fazolek Jelly Belly. Tím dnem byla zahájena jedna dlouhá tradice. „Můžeme jen těžko začít jednání nebo udělat rozhodnutí, když není po ruce dóza s fazolkami" říkával guvernér. Jelly Belly podporovalo Ronalda Reagana po celých 44 let stále dostatečnou zásobou Jelly Belly i s jeho oblíbenými lékořicovými fazolkami.

Pro guvernéra Reagana nebyly sladké fazolky jen zpestřením chutě, ale oblíbil si je i jako jednoduchý nástroj na testování svých politických soupeřů. „Můžeme říci mnoho o chlapíkovi charakteru, když si vybere pouze jednu barvu nebo si nabere celou hrst," byl jeden z jeho oblíbených citátů. Když se Reagan stal prezidentem USA v roce 1980, nechal si tehdy do Oválné pracovny v Bílém domě dát svou křišťálovou dózu s oblíbenými Jelly Belly fazolkami. Světoví vůdci, diplomaté i představitelé vlády byli tehdy obdarováni Jelly Belly a seznámeni se vztahem prezidenta k fazolkám, a tak vzniknul populární termín „diplomacie Jelly Belly".

V roce 1980 zmínil americký tisk fazolky Jelly Belly jako nedílnou součást prezidentské kam­paně. Později, když byl prezident Reagan inaugurován, byly jeho sympatie k fazolkám zná­mé již daleko za hranicemi Spojených států. Jeho vášeň k fazolkám Jelly Belly inspirovala výrobce k vývoji příchutě modré borůvky. Díky tomu, když se Ronald Reagan v roce 1981 ujal prezidentského úřadu, byly servírovány červené, bílé a modré fazolky, které symbolicky znázorňovaly americkou vlajku. V tento den inaugurace se ve Washingtonu zkonzumovalo více než čtyřicet milionů kusů fazolek Jelly Belly, což skoro vyrovnalo počet Reaganových vo­ličských hlasů. Jelly Belly fazolky byly také ve vesmíru, když je prezident Reagan nechal schovat na raketoplánu v roce 1983 jako překvapení pro astronauty. Reagan měl také speci­álně vyrobený stojan na dózu Jelly Belly ve své helikoptéře a letadle Air Force One, aby se mu při letu fazolky nevysypaly.

Když jsem jako malý kluk navštívil s otcem Bílý dům, mohl jsem si vzít a ochutnat hrst pre­zidentských želé fazolek. Tehdy jsem to nevěděl, ale želé fazolky znamenaly mnohem více, než jen sladkou odměnu. Představovaly unikátnost a velikost Ameriky - každý kousek jiný a speciální svým způsobem, ale dohromady smíchané v harmonii," uvedl republikán Ben Qua-yle, syn bývalého viceprezidenta Dana Qualye.

Jelly Belly fazolky můžete získat na: Balthasar s.r.o., Elišky Peškové 6, Praha 5   Smíchov 15000, Po-Pá      10:00-19:00 www.balthasar.cz Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. - +420 257 211 955 Balthasar prodejna +420 604 296 672 Derek Snellgrove +420 776 112 015 Emily Ochs Carlile

 

P.S.

JELLY BELLY byly rozdávány mezi účastníky slavnostního aktu, chutnají výborně, doporučuji:-) J.Š.

 

Ulice_3_cedule_CZUlice_3_cedule_USA

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #8 LOUKA 2011-07-11 20:46
K PŘÍSPĚVKU "OPRAVDU NECHUTNÉ "Č5 ,PANE POKUD CHCETE NĚKDY V BUDOUCNU NĚKOHO NAPADAT, POTOM SI LASKAVĚ ZJISTĚTE JMÉNO OSOBY, KTEROU NAPADÁTE, JSTE HLUPÁK, KTERÝ ANI NEZNÁ KŘESTNÍ JMÉNO PANA ŠINÁGLA !!!
-1 #7 Franta Kopecky 2011-07-10 13:59
Pane Chlumsky zdravim Vas.
Tim ze jsem napsal cesky komunisticky kokoti....je jasne ze tim nemyslim nekomunisticky Cechy.
Takze nekomunisticky Cechy timto zdravim a komunisticke ceske kokoty - obvykle z komunistickych rodin navic kolaborujicich s komunistickyma rusakama posilam do hajzlu.- Timto se nekomunistickym Rusum omlouvam.
Co je to tzv elita v postkomunistick ych zemich vcetne ceska vim zcela presne - bud byvaly zlocinny mafiani sami sebe nazyvajici komunisti anebo jejich zbabely poskoci vcetne tzv umelcu.
A tomu veli osoba co bydlela v panelaku na proseku , delala soudruha predsedu SRPS ve skole ve vysocanech a jejich predci prisli odnekud z vychodu.
Obcas privatizuje pera.
Ale to vse se da pochopit....co nechapu ze to vetsine ,,lidi,, v cesku nevadi - proto jsem presvedcen ze obyvatelstvo v cesku je dusevne a charakterove menecenné.
0 #6 J. Kraus 2011-07-05 07:41
Cituji Opravdu nechutné:
To, co chorý mozek Josefa Šinágla vyplodí, je opravdovým přínosem české medální taškařice. Tentokrát jako dokonalý papoušek vytrubuje, že Reaganovi máme vděčit za konec komunismu - a že mu vděčíme taky za nepotrestání komunistů, to už mu jaksi ušlo. Jenže právě tohle bylo dojednáno na Maltě a v Reykiavíku. Jenže to se ten náš trouba o politiku ještě nezajímal.

Měl by jste znát i jiné skutečnosti než to co jste slyšel na VUML případně na plénu KSČm !!!
-4 #5 Opravdu nechutné 2011-07-05 03:47
To, co chorý mozek Josefa Šinágla vyplodí, je opravdovým přínosem české medální taškařice. Tentokrát jako dokonalý papoušek vytrubuje, že Reaganovi máme vděčit za konec komunismu - a že mu vděčíme taky za nepotrestání komunistů, to už mu jaksi ušlo. Jenže právě tohle bylo dojednáno na Maltě a v Reykiavíku. Jenže to se ten náš trouba o politiku ještě nezajímal.
+1 #4 Jan Chlumský 2011-07-04 17:57
Pane Franto, až na ty kokoty (žena je Slovenka a to slovo se jí nezamluvá, i když mně se ve spojení s plno lidmi v Česku líbí), s Vámi souhlasím, a s názorem na Klauze specielně. Po vyslwchnutí pohovoru s předsedkymí Nejvyššího soudu mi začíná být jasné,proč se ji Klaus snaží z tak vysoké funkce vystrnadit. On spravedlivé a slušné lidi nahoře nemůže potřebovat. V jeho případě ten k...t je absolutně na místě. A nevěřil byste, jak se za něj někteří omytí 5eskoameričani berou jen proto, že jim vystrčil ksicht ke společné fotografii. Zdraví Jan.
0 #3 Franta 2011-07-03 18:59
Cesky komunisticky kokoti si nezaslouzi mit v ceskym komunistickym meste jmeno slusneho antikomunisicke ho Presidenta.
ty by si tam tak mohli dat ulici VI Lenina - toho zlocince co nechal povrazdit povstani delniku aby se pak ve jmene delniku nechal ustanovit diktatorem statu. Anebo klause - narod sobe - zlodej zlodejovi.
0 #2 Volny 2011-07-03 15:03
Zikmund Winter uz neni dost dobry?
+1 #1 J. Kraus 2011-07-03 14:29
Snad nezůstane u jediné.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)