Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 01.07.2024 10:19
    Chirurgický nůž na Sudety Na našem severu, v Sudetech, ale ...

    Read more...

     
  • 29.06.2024 13:14
    ČLK Seminář info: Moje vystoupení se obešlo s prezentací sotva ...

    Read more...

     
  • 26.06.2024 08:18
    Tragikomedie justice, kdy oceněné reportérky u soudu letos ...

    Read more...

     
  • 23.06.2024 15:13
    Dotaz na soudkyni Bochňákovou: Jelikož vim, že čte tyto články ...

    Read more...

     
  • 21.06.2024 17:45
    Česká společnost Dvakrát zažila totalitu. Šest let nacistickou ...

    Read more...

     
  • 21.06.2024 11:13
    Od dob působení Otakara Motejla se mnoho na tomto úřadu změnilo ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kalendář událostí

Předchozí měsíc Předchozí den Následující den Následující měsíc
Rok Měsíc Týden Dnes Vyhledat Přejít na měsíc
Demonstrace proti bytové krizi v Praze
čtvrtek, 02. září 2010, 12:00 - 13:00
Zobrazení : 1311

OBČANÉ ZA SVÁ PRÁVA V PRAZE

Občanské sdružení

PRAŽANÉ ZA SVÁ PRÁVA

Politické hnutí

Vás zvou na demonstraci proti bytové krizi v hlavním městě Praze. Požadujeme zrušení usnesení Zastupitelstva Městské části Praha 4, podle kterého je umožněno prodat byt i s politickým vězněm "třetí osobě" jenom proto, že nemá finanční prostředky na úhradu 824.000 Kč. Upozorňujeme, že Obvodní úřad v Praze 4 vydal v roce 1993 ROZHODNUTÍ, podle kterého dům, ve kterém bydlí politický vězeň, zůstává trvale v majetku obce. Při hlasování, všechny politické strany  - ODS, ČSSD, ZELENÍ, KSČM, TOP 09 (s výjimkou dr. Bursíkové) hlasovaly pro toto ostudné rozhodnutí. Arogantní postoj starosty MČ Praha 4 pana Pavla Horálka (ODS) nepřekvapuje. Ale  překvapuje to  u pana Martina Plíška - TOP 09, zvolen za KDU-ČSL. Takovýto farizejský postoj, kdy na jedné straně v programovém prohlášení vlády se uvede, že se vláda zasadí o uznání protikomunistického odboje, a na druhé straně jsou političTÍ vězni předhozeni spekulantům s byty, nemůžeme tolerovat.

 

Mrtvým politickým vězňům vzdáváme čest. A co také se řádně postarat o živé?

 

KDE: před radnicí Praha 4, Nuselská 32

KDY: čtvrtek 2. září 2010 ve 12:00 hodin před zahájením posledního zasedání Zastupitelstva Městské části Praha 4, které jediné může změnit ostudné usnesení.

 

Ing. Aleš Moravec                                                                                       Ing. Karel Berka

místopředseda                                                                                                předseda

 

Přílohy:

Hlasování

Otevřený dopis starostovi

Dopis politického vězně starostovi

 

- - - - - -

Pražané za svá práva jdou do voleb

PRAHA  (hyp), PRÁVO 1.9.2010

Občanská sdružení z Prahy 2, 3, 6 a 11, která se věnují především problematice privatizace obecních bytů, se spojila a do voleb do Zastupitelstva h.l. m. Prahy jdou pod názvem Pražané za svá práva.

„Jsme politické hnutí vzniklé zdola, ze součinnosti občanských iniciativ. Hlavním cílem je řešení bytové situace Pražanů," řekla Právu Věra Grandeová z tohoto hnutí. Privatizace bytů by měla být dokončena, ovšem za přijatelné ceny. Získané prostředky by měly být použity pro výstavbu sociálních bytů pro seniory a mladé rodiny. Nájemné by tak nemělo činit více než 35 procent z příjmu rodiny, jak je tomu ve vyspělých státech EU. „V podstatě nechceme nic jiného, než aby Magistrát a městské části dodržovaly zásady bytové politiky, které samy schválily," dodala Grandeová.

Jedním ze sdružení pod hlavičkou Pražanů jsou i Občané za svá práva v Praze. To v minulých dnech podalo trestní oznámení na Jiřího Paroubka, Květoslavu Kořínkovou, Pavla Béma a Markétu Reedovou, že svým jednáním při privatizaci pražského vodárenství měli podle  předsedy  sdružení Karla Berky způsobit škodu za dvě miliardy korun. Pokud Praha nedostane dotaci na novou čistírnu odpadních vod, škoda by měla být až osm miliard.