Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 01.07.2024 10:19
    Chirurgický nůž na Sudety Na našem severu, v Sudetech, ale ...

    Read more...

     
  • 29.06.2024 13:14
    ČLK Seminář info: Moje vystoupení se obešlo s prezentací sotva ...

    Read more...

     
  • 26.06.2024 08:18
    Tragikomedie justice, kdy oceněné reportérky u soudu letos ...

    Read more...

     
  • 23.06.2024 15:13
    Dotaz na soudkyni Bochňákovou: Jelikož vim, že čte tyto články ...

    Read more...

     
  • 21.06.2024 17:45
    Česká společnost Dvakrát zažila totalitu. Šest let nacistickou ...

    Read more...

     
  • 21.06.2024 11:13
    Od dob působení Otakara Motejla se mnoho na tomto úřadu změnilo ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Vondrackova HelenaVondrackova Helena II

Aktualizováno 17.6.2024: Lesk a bída Zemanova „šéfredaktora“ - … A když se aktivistický publicista Jan Šinágl dostal do sporu s Vondráčkovou a jejím manželem, Frekvence 1 pod Lubošem Procházkou o něm začala vysílat ve zprávách. A materiál s titulkem „Vyzýváme vás ke sjednání okamžité nápravy, píší premiérovi a ministrům Helena Vondráčková s manžele“ podepsal i samotný šéfredaktor… JŠ

OS Kolín 11.4.2024: "Je to jako boj s plísní", tvrdí nepravomocně odsouzený Šinágl. Zcizil veškerý svůj movitý a nemovitý majetek - HALELUJA

***

Helena – 60 let na scéně, to je název nové výstavy v pražském Tančícím domě. Otevře se ve středu 29. května. Většina předmětů patří Heleně Vondráčkové, jejíž kariéru výstava zachycuje. Najdete v ní její slavné kostýmy, ceny i osobní věci. „Mám pocit, že mi autoři expozice trošku vystěhovali dům,“ uvedla zpěvačka při jejím představení. Celý článek.

„Helena Vondráčková je ikonou asi pro celý národ,“ řekl režisér. Florida Dům AMM 21.10.2004Jeho dokument ji chce představit nejen jako hudební legendu, ale i jako ženu, která se za touto legendou skrývá. Celý článek.

Česká televize HELENA (2023) – dokument jsem neviděl, podívám se. Těžko budu zmíněn jako osoba, která měla zničit pověst její a jejího manžela jako nikdo jiný. JŠ

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.05 (22 Votes)
Share

Komentáře   

-10 #3 Jan Šinagl 2024-06-17 12:39
Martin Michal byl několikrát upozorněný na osobu LP. Jak se LP objevil po boku HV začali lidé upozorňovat AMM na praktiky LP okolo K. Gotta a I. Bartošové. Spolupráci mezi AMM a LP neukončila ani bulvární kniha o příteli HV a KG. Jméno LP stojí za povšimnutí. Je otázkou, jak se takový člověk vůbec dostal k AMM a dělá věci, které by AMM za jiných okolností končily u soudu? Nabízí se možnost „výhodné spolupráce“, ale to by byly už jen dohady. Vedle LP se pohybuje i Petra Kubíková, též z AMM. Rezková z agentury "zmizela"…
-13 #2 Jan Šinagl 2024-06-10 16:07
Půlroční angažmá se po návratu domů vydávalo za velký úspěch před americkým publikem, ale pravda nebyla až tak oslňující, jenže ji nešlo ověřit. Pavel Klusák ve své knize o Karlu Gottovi píše, že přesvědčivě doložené jsou jen dva bilancující články této show a nejsou lichotivé.

Vystoupení Europa ‚68, které produkoval Alan Lee, bylo varietní show a americké reference hovořily o totálním výbuchu, nicméně navrátivší umělci mluvili přesně opačně a z jejich vyprávěnek se rodila i legenda o zlatém slavíkovi.

Faktem je, že tříhodinová československá estráda (nikoliv koncert) byla, jak upřesňuje Klusák, vyhrazená cizokrajným podívaným od Japonek po kozáky a při programu ještě hosté konzumovali pokrmy, což nebylo pro umělce příliš povzbuzující.

Zdroj: lidovky.cz/.../...
-19 #1 Jan Šinagl 2024-06-01 13:09
Shlédl jsem dokument „HELENA“ – několik postřehů v rámci svobody slova. Na mne působí HV nepřirozeně, uměle, vyvolávající spíše dojem, jak je šťastná, ne jak tomu ve skutečnosti zřejmě je. Manžel je pro ni „statečný chlapík“. „Jest-li bude můj život jako svatba, budeme se mít nádherně“. O minulosti manžela nic, stejně jako jeho odsouzeném synovi.

O své mamince prakticky nic, pouze nápis na rodinném hrobu? Zato rozhovory s jejím otcem (muzikant, který vztahy se ženami měl navazovat lehce, jako mnozí jiní muzikanti (HV má nevlastní sestru). Je škoda, že se neukázala ani jedna fotografie její maminky?
„Všechno od bráchy není pravda.“ Kdo si ji uzurpuje jako by byl soudce či Bůh, žije často sám ve lži. Jiří Vondráček slovo v dokumentu také nedostal. Objektivita proti zřejmé PR nemá šanci. „Občas mne napadne, že budu stará.“ Neví, že už je, či to nechce připustit a potlačuje to v sobě, jako únik od reality?

Už neintonuje jako za mlada, pokud vůbec, při stepování místo radosti spíše trpí… „Játra mi to netrhá.“ Že by povědomá reakce na její údajné „popíjení“ doma? Při tom, co „předvádí“ její muž by to nepřekvapovalo (jeho vstupy to jen potvrdily). Jako dojem budící věřící se HV nechová. Její úsměvy a výroky mají daleko k přirozenosti a noblese – velké, nevkusné „dámské“ hodinky také překvapují, byť proti „gustu žádný dišputát“. Od Marty Kubišové se má stále co učit. O mnohaleté spolupráci s Alexandrovci (součást ruské propagandy pod kontrolou GRU) a zájezdech po Rusku ani slovo.

Prý se „nedohodli s Martou““ (podali žalobu, až Ústavní soud ČR rozhodl ve prospěch Marty Kubišové, vybral jsem pro ni cca 70 000 kč na právní náklady). Prý „neměla protekci od vlády“? (asi jako Marta Kubišová). AntiChartu nepodepsala (byla v Polsku). Jistě by ji také podepsala v zájmu kariéry. Zlí jazykové tvrdí, že jí soudruzi měli včas doporučit výlet do Polska?

Pochopitelně ani o mně žádná zmínka jako osobě, která na „dobré pověsti“ Agentury MM a jejích členů způsobila nevratné milionové nemajetkové újmy a jak „dokázaly“ soudy. Snad tento komentář nebude dalším mým „trestným činem“ a zůstane u mého potrestání na jeden rok - za skutek, který se nestal a zveřejňování pravdy o veřejně známých osob, mající menší ochranu soukromí než běžní občané.

Dokument bude v iVysílání trvale, na rozdíl od mnoha kvalitnějších dokumentů, které z něho nenápadně mizí… Je to podbízivé, bulvární, bezduché až místy plebejské. Další propagandistick é „dílko“ pohrobků KSČ. Bývalý manžel HV Helmut Sickel mi kdysi poslal email, že s mými komentáři ohledně AMM souhlasí…

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)