Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Korupce SN I panel 250117Včera jsem se ve Sněmovně „zúčastnil“ debaty na téma Bilance vlády v posilování transparentnosti a protikorupčních opatření. JakoKorupce SN II panel 250117 většina podobných debat jen převážně teoretizování, povídání o ničem, kdy nakonec chybí čas na skutečnou debatu, do které se zapojí veřejnost. Opět se potvrdilo, že na závažná témata účast více než dvou panelistů při daném čase, je kontraproduktivní, nudnou a nic přínosného nepřinášející, tím mně, když moderátor nedokáže uhlídat nevěcné „mluvky“ z řad panelistů či veřejnosti. Skvělá byla pouze vystoupení senátora Libora Michálka a redaktora týdeníku RESPEKT Jaroslava Spurného. Mluvil jsem krátce a řekl, věřím, nejvíce závažného. Byl jsem také nejvíce upozorňován, na rozdíl od ostatních, kteří zdaleka nemluvili k věci a byl jim dán větší prostor bez upozorňování. Vždy se ozvu, pokud není všem měřeno stejným metrem. Nicméně se mi podařilo položit panelistce JUDr. Haně Marvanové otázku ve věcí žaloby insolventního správce na její osobu za mlčení všech médií a dočkal se odpovědi. Její forma mne nepřekvapila ani to, že po ukončení I.panelu v přestávce odešla. Na můj doplňující dotaz, proč slušně položenou, věcnou otázku, považuje hned za útok, reagovala mlčením a rychlým odchodem ze sálu. Odkazy na zvukové záznamy a další postřehy níže.

Mnou položená otázka JUDr. Haně Marvanové (od cca 6:30 min.) a její zcela nevěcná odpověďZa zmínku stojí její „řeč těla“, kdy má nohy v uzavřené poloze, typické pro lidi co něco tají, bojí se a kteří se tak instinktivně, nevědomě brání. Otevření lidé je mají „otevřené“. V této pozici setrvala po celou dobu. 

Úvodní věcné vystoupení Libora Michálka a Jaroslava Spurného se zajímavými informacemi a postřehy.

Poslední zvukový záznam podstatného z debaty o korupci začíná vystoupením senátora Michálka. Následují tři poslední dovolené otázky, díky promarněnému času většinou nevěcných vystoupení panelistů. Doporučuji poslech svědectví jedné občanky z Prahy 11 o děsivých, zločinných poměrech na radnici (od cca 5:10 min.). Mé vystoupení, končící poněkud emočněji díky „zásahům“ moderátora, mohu také doporučit (od cca 8:00 min.)

Korupce SN verejnost 250117Připomněl jsem mj. má trestní oznámení celospolečenského dopadu, všemi médii, včetně bulvárních, ignorovaná a byl nucen zasahovat do diskuze už i mimo mikrofon, když ministr pro lidská práva Jan Chvojka mluvil o etice a JUDr. Zdeňkovi Altnerovi. Musel jsem připomenout i nerespektování pravomocného rozsudku ministrem Janem Mládkem - i přes dvě exekuce - ve věci mé úspěšné žaloby. Moderátorovi Milanu Hamerskému jsem se samozřejmě omluvil, ale někdy nelze mlčet, když se zamlčuje podstatné a závažné – právě v zájmu skutečného boje proti korupci a záchrany hodnot jí ohrožovanými.

Mimochodem tzv. whisteblower je nejlépe chráněn v USA. Ti kdo upozorní na korupci a porušování zákonů jsou mnohem lépe chránění než u nás, pokud lze o nějaké ochraně u nás vůbec mluvit. Stračí připomenout osud ing. arch. Marka Řičářekterý byl 5 let v ochranném policejním programu jako korunní svědek, změněná identita i jeho manželky a dětí. Místo korupčních politiků byl sám rychle odsouzen na 7 let, sníženo na 6 let. 18.února bude mít za sebou polovinu CH 77 Hucin Marvanovanespravedlivého trestu. Má možnost podat si žádost o předčasné propuštění. Byl bych překvapen, kdyby mu bylo vyhověno. Přál bych mu, případně, alespoň umožnění „odpykat“ si zbytek trestu v Rakousku, aby jeho nesmírně statečná žena, pracující v Rakousku, aby uživila rodinu, za ním nemusela jezdit tak daleko. Momentálně se stále pod „policejním“ jménem Josef Marek nachází ve věznici v Příbrami. Je dalším vězněm svědomí nás všech a živým svědectvím obrovité korupce ve vysoké politice, její moci a síly.

Věřme, že po podzimních volbách moc korupčních politiků a na ně napojených korupčních soudců a policistů značně oslabí – na všech úrovních. Je nejvyšší čas, aby dění v naší zemi začali určovat slušní, schopní a ne ti, kteří by za svoji „práci“ měli sedět jinde, než na odpovědných místech ve správě země.            

Je třeba stále připomínat slova zemřelého JUDr. Zdeňka Altnera, který je také jednou z obětí české justice: „Nejsme právním, ale právnickým státem.“ Dobrou volbu všem lidem dobré vůle, ať cestu ke skutečně  právnímu státu konečně můžeme nastoupit i v zájmu těch, co přijdou po nás!

 

Jan Šinágl, 26.1.2017

P.S. Vlevo nahoře fotografie Vladimíra Hučína, oceněného příslušníka III.odboje se statusem válečného veterána, v rozhovoru s JUDr. Hanou Marvanovou na setkání chartistů v Lucerně - leden 2017. J.Š  

* * *

Odvolací soud opět rozhodl o žalobě proti JUDr. Marvanové a opět bez nařízení jednání?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)