Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

st srp 14 @13:00 -
OS Praha 1: PRAGON  s.r.o. žaluje Ministerstvo zemědělství ČR
pá srp 30 @14:00 - 06:00PM
Berounský Drak 2024
so srp 31 @14:00 - 06:00PM
Berounský Drak 2024

Nejnovější komentáře

  • 04.08.2024 09:54
    Prase Xaver Veselý nejen, že sprostě uráží ženy. XTV už v r.

    Read more...

     
  • 03.08.2024 10:31
    K čemu máme takovéto OČTŘ? Kdy bude CR právnim státem, aby ...

    Read more...

     
  • 02.08.2024 15:33
    Zbytečný vztek ministra Blažka: Jak psát o rizikových známostech ...

    Read more...

     
  • 02.08.2024 15:25
    Komentátor ČT na olympiádě nepřechyloval příjmení. Experiment ...

    Read more...

     
  • 28.07.2024 14:46
    Fanatizmus voči kresťanom a rúhanie sa Ježišovi Kristovi ...

    Read more...

     
  • 26.07.2024 11:13
    Facebook promptly removed the post - www.facebook.com/.../ ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Lesin Michail„Provedl jsem asi 12 tisíc pitev a nikdy jsem neviděl frakturu hyoidní kosti na někom, kdo by jen upadl v opilosti,” uvedl například Donald Jason, poradce v oblasti soudní patologie.

… Lesin udělal kariéru v 90. letech v televizi. Pak se stal tiskovým mluvčím prvního ruského prezidenta Borise Jelcina. A na začátku nového tisíciletí byl za Putinova vládnutí ministrem pro média. Lesin pak také zakládal televizi Russia Today, později známou jako RT. A pod kontrolu Kremlu pomáhal dostat i další ruské televizní stanice. Z postu kremelského poradce byl propuštěn v roce 2009, údajně kvůli etickým prohřeškům. Pak Lesin téměř zmizel z veřejného života.

… „Lesin byl velmi bohatý. Jeho majetek pravděpodobně pocházel z televizní reklamní agentury, která se jmenuje Video International a která byla založena na začátku 90. let po pádu Sovětského svazu. Jeho majetek tehdy extrémně narostl a zvětšoval se i později, když patřil v Kremlu do Putinova nejbližšího okruhu,” říká Eckel. „Je velmi mnoho lidí, se kterými se za tu dobu nepohodl – obchodní partneři, vládní úředníci. Velmi snadno by se dal vytvořit dlouhý seznam nepřátel, kteří by mohli Lesina chtít zabít.“

… „Objevily se také určité spekulace a zprávy o tom, že Lesin byl ve Washingtonu proto, aby se setkal se zástupci amerického ministerstva spravedlnosti, pravděpodobně ohledně informací, které měl o Putinovi, Kremlu a ruské politice. Ruská zpravodajská služba se o tom mohla dozvědět a dala příkaz k jeho zabití. Tato informace se ale doposud nepotvrdila. Nebyli jsme schopni ji nějak prokázat. Ale určitě to není nereálná možnost.“

Lesin se moc neukazoval na veřejnosti, vlastnil dva domy v Beverly Hills v Kalifornii a zjevně měl stále velký majetek. „Takže se nezdá nereálné, že by se mohl snažit své bohatství v Americe uchránit, a proto chtěl mluvit s americkými úřady, které mu mohly pomoct. Ale znovu zdůrazňuji, že to zatím není nijak potvrzené,” říká americký novinář.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/byvaly-putinuv-poradce-byl-mozna-zavrazden-kdyz-se-chtel-sejit-s-americany-tvrdi-novinar-69305

… Lesin byl na počátku tisíciletí jednou z nejvlivnějších postav v ruských médiích. V letech 1999 až 2004 působil jako ministr tisku, dalších pět let byl poradcem prezidenta Vladimira Putina. Roku 2014 ale náhle z funkce odešel, což znalci poměrů v Moskvě považovali za projev toho, že upadl v nemilost. Když zemřel, bylo mu 57 let. V Moskvě byla zpráva o jeho smrti hlavní událostí, Rusko rychle oznámilo, že příčinou byl infarkt. Soudní lékař v USA však později za příčinu označil zranění utrpěné úderem.

Okolnosti jasné nejsou. Není prý pravděpodobné, aby člověk v tomto věku podlehl zranění, které si v opilosti způsobí pádem. V dokumentaci také chybí kamerové záznamy z několika hodin. Zpráva, již policie k případu zveřejnila, byla značně editovaná.

… Lesin se 2. listopadu 2015 zapsal jako host hotelu Four Seasons a od první chvíle začal pít. Potuloval se po chodbách a personál ho několikrát odvedl zpět do pokoje. Objednával si stále další lahve a chodil si pro ně i do baru. Personál ho na pokoji kontroloval. O půl šesté ráno 4. listopadu odjel Lesin v taxi do hotelu Dupont Circle a najal si tam apartmá za 1200 dolarů, jež zaplatil v hotovosti. Vrátil se do původního hotelu, kde ho ráno znovu našli na chodbě jenom ve spodním prádle. Vykázali ho z pokoje, Lesin odjel do Dupont Circle a i tam se personál rozhodl ho kontrolovat. Ve 20.15 upadl v apartmá na zem a v té době ho naposledy viděli živého. Tělo bylo nalezeno následující den v 11.30 při další kontrole. Z bezpečnostní kamery na chodbě zmizel desetihodinový záznam, takže nejsou údaje o tom, zda do pokoje někdo nevešel.

Zeditovaná policejní zpráva a chybějící kamerový záznam daly vzniknout spekulacím o tom, zda Lesin nemohl být zavražděn, protože mohl poskytnout detaily o ruském systému praní peněz. Není ale jasné, proč by americká policie a lékař měli mít zájem skrývat fakta. Server Buzzfeed předloni s odvoláním na neidentifikovaný zdroj informoval, že Federální úřad pro vyšetřování (FBI) se domnívá, že byl Lesin zavražděn. Zemřel v předvečer naplánovaného setkání se zástupci ministerstva spravedlnosti, které prý platilo hotelový účet.

https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/jak-zemrel-putinuv-poradce-ptaji-se-americane_516456.html

… Fraktura jazylky, kosti mezi bradou a hrtanem, kterou Lesin utrpěl, je považována za výjimečnou, často k ní totiž dochází při rdoušení. Jeden z dokumentů, který má RFE/RL k dispozici, uvádí, že jazylka byla zlomena v době smrti či její blízkosti. Další posudek ale konstatoval, že kost mohla být poškozena až po Lesinově skonu a možná i během pitvy.

…Lesin se 2. listopadu 2015 zapsal jako host hotelu Four Seasons a od první chvíle začal pít. Potuloval se po chodbách a personál ho několikrát odvedl zpět do pokoje. O půl šesté ráno 4. listopadu odjel v taxi do hotelu Dupont Circle a najal si tam apartmá za 1200 dolarů, jež zaplatil v hotovosti. Vrátil se do původního hotelu, kde ho ráno našli na chodbě jenom ve spodním prádle. Následně ho vykázali z pokoje, Lesin proto odjel do Dupont Circle, kde bylo dopoledne 5. listopadu jeho tělo nalezeno.

… Pochybnosti v případu vyvolává mimo jiné to, že chybí desetihodinový záznam z kamery na chodbě, takže není jasné, zda do pokoje k Lesinovi někdo nevstoupil. Jasno nevnesla ani policejní zpráva, která byla před zveřejněním zeditována.

… Lesin byl na počátku tisíciletí jednou z nejvlivnějších postav v ruských médiích. V letech 1999 až 2004 působil jako ministr tisku, dalších pět let byl poradcem prezidenta Putina. Roku 2014 ale náhle z funkce odešel, což znalci poměrů v Moskvě považovali za projev toho, že upadl v nemilost. Když zemřel, bylo mu 57 let. V Moskvě byla zpráva o jeho smrti hlavní událostí, Rusko rychle oznámilo, že příčinou byl infarkt, což ale soudní lékař v USA nepotvrdil.

https://www.novinky.cz/zahranicni/500215-putinuv-exporadce-ktery-zemrel-v-usa-mel-neobvyklou-zlomeninu.html

P.S.

Ve světě moci a peněz mají největší cenu informace, lidský život žádnou.

J.Š. 4.4.2019

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)