Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 22.07.2024 08:14
    Ve volbách do europarlamentu ale v poměru 12:9 uspěli ...

    Read more...

     
  • 16.07.2024 05:37
    Co jsou konspirace? Referáty soudců, usnesení, které vyloží věc ...

    Read more...

     
  • 14.07.2024 17:09
    Karma vzkazuje poškozeným: Není třeba se mstít. Jen se posaďte ...

    Read more...

     
  • 14.07.2024 09:31
    Honzo, k Tvému článku "Všesokolské slety......" nesouhlasím s ...

    Read more...

     
  • 14.07.2024 09:26
    Bravo Barboře - presentovala naši zemi lépe, než všichni ...

    Read more...

     
  • 01.07.2024 10:19
    Chirurgický nůž na Sudety Na našem severu, v Sudetech, ale ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nadda_KavalrovJsem smutná... A tak napíšu, co mě u nás v KPV trápí. Vedení Konfederace politických vězňů prohrávající soudy s vnitřní opozicí za své opakované porušování stanov a asi i zoufalé z neustále narůstající vnitřní opozice i její zvýšené slovní agresivity si napříště odsouhlasilo změnu stanov tak, že pokud je napříště bude někdo kritizovat, může kritika - člena KPV vyloučit z KPV každá kritizovaná součást bez nároku na odvolání ke smírčí komisi. Jak Rada tak Sněm. Pouze u vyloučení okresní pobočkou odvolací nárok ke smírčí komisi zůstává. Takto postupně zlikvidují všechny odlišné názory a rebely od Klatov přes Přerov, Českou Lípu až po Příbram. Udělají z nich opět disidenty. Ale to už tu jednou bylo. S odtrženou poloviční Prahou to pak bude už 5 poboček v exkomunikaci. Pokus o komunikaci a vysvětlení rozporů žádný...

Jde o zrušení základních demokratických principů a jejich nahrazení fašistickou diktaturou. Nebo bolševickou, je to stejné, diktát jako diktát. Hlasitý kritik se označí 2/3 Rady nebo Sněmu za škůdce KPV anebo za rozbíječe KPV a důvod k vyloučení je dle nových stanov naplněn. To, že vylučovat kritika bude sama kritizovaná strana, a kritik se nemůže s projednáním jeho nesouhlasu s vyloučením obrátit na nestrannou komisi, jako to je ve všech vyspělých organizacích a stranách, zcela ruší řádný právní systém. Nahrazuje ho neomezenou vládou kritizovaného orgánu.

Pobočky, které se mají v červnu k těmto změnám vyjádřit připomínkami, ve skutečnosti nemohou nic. Nikdo jejich námitky nezohlední. Všichni ostatní zbaběle mlčí a remcají jen na záchodě a na šatně, co se to děje. Na schůzi pak ale poslušně hlasují jako jednolitý hlasovací stroj rovnající se naprosto věrně socialistickému hlasovacímu stroji Národní fronta . Jsme parta ustrašených a hlavně bázlivých lidiček zcela zlomených režimem.

Proto jsme také po lágru až na výjimky všichni vzorně pracovali a zapojili se do budování socialismu v SČSP, ROH, BSP, SSŽ apod. A proto skoro ani jeden z nás za 20 let normalizace nepromluvil jediné slovo proti režimu, nepodepsal jedinou petici za politické vězně a lidská práva, nezúčastnil se revoluce 1989 na svržení komunismu. Věděli jste to?

Je odhad, že pouze 1% politických vězňů 50. let vstoupilo do revoluce na svržení komunismu! Ostatních 99% sedělo doma, ač neměli v důchodu už co ztratit, a celý měsíc se na to pouze dívali v televizi z obýváku. Po revoluci, když studenti, herci, dělníci a disidenti vybojovali po měsíci svobodu, založili KPV a stali se jedinými pravými hrdiny odboje. Tato veliká ostuda naší KPV mě trápí už 21 let. Ale moloch totalitních diktátorů nad slabými, bázlivými a zlomenými přeci nezměním (ani to objektivně nejde, jak se furt někdo snaží, není už o koho s opřít, chybí síla, odvaha, úcta k právům a mravnost), byla jsem slabá a taky celou tu dobu mlčela, mrzí mě to, nemám ale už sílu, pomalu odcházím. Už dávno nejsme hrdinové. Jen bázliví stařečci a stařenky remcající na záchodě. Cíl režimu KSČ zlikvidovat opozici byl dokonán.

Navíc jsme už tak staří, že jsme senilní a zčásti dementní a nedokážeme už s nadhledem vyřešit žádný větší problém. Jsme mrtvá doslova a do písmene impotentní organizace mlčících kývačů. Pokud toto sněm v říjnu přijme, jako že ano, budu velmi zklamána, neboť se staneme definitivně fašistickou organizací, kde bude tvrdě potlačena jakákoliv opozice nebo rozdílný názor. Z kývačů se pak stanou už jenom nehybné schůzující mumie. Za důvod těchto změn se uvádí poblázněnost rebelů, kteří vůbec neví, co dělají, a totálně rozkládají KPV zevnitř.

Co je pravda, nevím. Za to dobře cítím, že oboje je špatné. Je to vnitrostranická sebevražda. Jsem velmi velmi smutná. To neměla za totality ani KSČ. Podpis - nejmenovaná členka. O mě nejde. Jen varuji před nástupem fašismu v KPV. Nic víc nechci.

 

Členka KPV ČR, 3.6.2011

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #15 Jan Šinagl 2011-06-07 07:10
Mám samozřejmě všechny e-maily poboček KPV ČR, kterým dokumenty posílám. Bohužel ne všechny mají e-mailovou adresu. Obávám se, že majitelé e-mailové adresy ne vždy informují členstvo, pokud vůbec? Na druhé straně mé zpravodajství koluje v kopiích mezi členy KPV ČR těmi, co nemají přístup na Internet. J.Š.
+2 #14 Guest 2011-06-07 06:28
Příspěvek p. Chlumského bych potvrdila.Když v listopadu 1989 začaly protestní průvody a shromáždění,nem ohla jsem tam chybět.Manžel, který měl své zkušenosti z kriminálu, šel párkrát se mnou kvůli tomu, protože naše nezletilá dcera mě doprovázela a on se o ni pochopitelně bál.Vzpomínám si, jak jsme šli Šumperkem a manžel pořád říkal:"To je divné,tamhle je estébák, tamhle další,tamhle nachystaná milice.Proč do nás nestřílejí?"Tím chci říct, že mukli se nezapojovali proto, že byli ostražití.Oni zažili v krmiminále tolik zla, že zkrátka nemohli pochopit, že se vyjednává s komunisty a cítili už předem nový podraz!Zdraví měli a mají všichni podlomené. Např.muž vzpomínal, jak na vánoce stáli za mrazu v Jáchymově na apelplace nazí a bachaři na ně stříkali studenou vodu a nutili je zpívat koledy.Po návratu z kriminálu začínal jako kopáč u meliorací,pak v továrně, kde jej u soustruhu hlídal muž s puškou.Režim usiloval zkrátka o to,totálně mukly zlomit.O estébácích v KPV bych mohla vyprávět dlouze,"agent mé rodiny" Karel Cvrk nás dodnes "neopustil", a že škodí rafinovaně! Půl hodiny před soudním líčením jde drze před mýma očima k soudkyni JUDr. Karle Musilové s aktovkou /v které měl pouze 500 000 Kč/ a rozsudek je šokující ! Také mě štve, že muklové nevystupují razantněji, ale na druhé straně je chápu.Kdybych prošla takovým peklem, asi bych ani nežila.Hluboce si vážím těch,kteří jasně vidí žalostný stav KPV a nechtějí se s tím smířit. Ale jak dál? Pokud je autorkou dopisu skutečně členka KPV,pak je vše v pořádku, ale obávám se, že se o jejím dopise málokdo dozví,málo muklů je na netu.
+2 #13 Guest 2011-06-06 18:10
Nevím, jestli mám právo do toho zde mluvit, politický vězeň jsem nebyl, co se dělo jsem poznával až z knížek od Škvoreckých. KPV jsou dnes staří lidé, mají zkušenosti s komunizmem a plně dnes závisejí na penzi od státu, kterému není radno věřit, tak jak to i my všichni víme. KPV je vedené agentkou s komunistickou minulostí a ani jí není co věřit. A oni to všichni vědí. Proč se nezúčastnili Havlova převratu? Protože nevěřili, že to dobře dopadne. A podpis před propuštěním, že o věcech nebudou mluvit, jinak budou zpátky na doživotí, také něco zmůže. Navíc, někteří pod tlakem a bitím podepsali spolupráci, i když třeba stejně nekolaborovali. V tomto případě by se to nevhodně rovnalo máslu na hlavě - znám jeden takový případ. Co ale člověk neudělá v podmínkách naprostého bezpráví, bití a psychologické tyranie, aby se zachránil před ukopáním? To není jejich vina, je to vina komunistů. Pan Havel rozhodně nebyl jedním z těch houževnatých byl naopak zbabělý a ustrašený. Pan dozorce mu (jak sám hloupě přiznává) donášel i vodu na omývání hemerroidů... on je jedním z těch, kteří srazili KPV na kolena. On dal estébákům čas na zničení vybraných seznamů a dokumentace, nejspíš také svědčící o jeho osobě ... Když jsem se na velkém shromáždění zdejší populace včetně politických, po promítání drastického filmu o Jáchymově, veřejně zeptal předsedajícího politického vězně co si myslí o hvězdě našeho nebe a o jeho "nejsme jako oni" blábolu, dostalo se mi rezignované odpovědi ...to už musíme nechat na Pánu Bohu... Ano, jsou staří, zdecimovaní, unavení a mají své neblahé zkušenosti. Chápu, že nemají sílu do dalších bojů. Všechna čest za to, že alespoň někdy někdo napíše co a jak cítí. A dnešní omladina s tím nechce nic mít společného, ani o tom slyšet. Podle mého syna mladí dnes myslí na přítomnost a na budoucnost. Ta budoucnost ale za těchto okolností nemusí být vůbec takové jak si ji představují. A dobře jim tak. Smutné. Velice smutné. Jan Chlumský, Montreal.
+2 #12 Jan Šinagl 2011-06-06 14:41
Děkuji Vám paní Pospíšilová, ano, nemohl jsem vyloučit, že jste jedna z těch co moji činnost neuznávají. Vzpomínám si matně na Vašeho manžela z médií. Neměly by Vás trápit útoky Kavalírové na pana Pence, ale to, že je to její přirozenost, kterou v zájmu mocných záměrně a cílenně paralyzuje KPV ČR - dnes by nepochybně vyhodila z KPV ČR i Vašeho manžela. Buďte si jistá, že bych nikdy nezveřejnil text tak závažný bez znalosti jeho autora, navíc podložený i mými osobními zkušenostmi. Autorku dopisu znám osobně, má za sebou mnoho let kriminálu, je členkou KPV ČR a veřte, že má dobré důvody své jméno nezveřejnovat. Nepříteli také před bojem neřeknete jakým způsobem ho chcete porazit. Mnoho zdaru! J.Š.
+3 #11 Guest 2011-06-06 14:23
Pane Šinágle, jsem členkou KPV jako rodinný příslušník, manžel MUDr.Zdeněk Pospíšil odseděl 6 roků za to, že jeho táta založil lázně Bludov.Po roce 1989 se aktivně zapojil do snahy o obnovení demokracie,byl předsedou pobočky KPV v Šumperku,v celorepublikové m výboru KPV připravoval zdrav.odškodněn í muklů z Jáchymova,v kriminále zde působil jako lékař,aktivně spolupracoval s A.Hromádkovou v DEU.Při tom všem stále pracoval,měl malé děti, neboť rodinu zakládal díky režimu pozdě.Jeho srdce mukla nevydrželo mediální kampaň /šéfdramaturgyn ě L. Poláková ČT Ostrava/, kterou proti němu rozjel Jiří Riedl,ředitel lázní Bludov, o které manžel zažádal v restituci.Onen Riedl, syn znárodňovatele, si lázně vydal sám sobě.21 roků vedu soudní spory, bojuji s mafií a provokatéry.V lednu tohoto roku jsem bouchla dveřmi na naší pobočce KPV,to odtržení od reality je obrovské.Ale zároveň cítím, že zrovna já nejsem oprávněná k zásadní kritice poměrů v KPV.Např. mě trápí útoky N.Kavalírové proti S.Pencovi, bez jehož činnosti bych neodkryla agenty Stb.napojené stále na moji rodinu.Nesnáším anonymy, proto jsem se vám představila, abyste mě neobvinil z téhož.Také nesnáším poraženectví a ustupování zlu.Proto jsem chtěla vědět, kdo stojí za tím anonymním dopisem, který popisuje poměry v KPV.Vždyť ho mohl klidně psát i někdo z vedení KPV !
+1 #10 Guest 2011-06-06 02:16
TATO VĚTA V ČLÁNKU:
"Je odhad, že pouze 1% politických vězňů 50. let vstoupilo do revoluce na svržení komunismu! Ostatních 99% sedělo doma, ač neměli v důchodu už co ztratit" neodpovídá tak docela skutečnosti.
V našem městě se revoluce zúčastnila až 3% vězňů z 50-60 let.
(A pak skoro všichni vězni ze 70-80 let.)
Doma tedy sedělo za pecí pouze 97% starých muklů.
Neumím si to vysvětlitt. Asi opravdu byli režimem totálně zlomení a měli strach..
+1 #9 Guest 2011-06-06 02:05
PISATELKU ZNÁM A MOHU VŠE, AŽ NA JEDNU VĚC, KTEROU SLYŠÍM POPRVÉ, POTVRDIT. Tak, jak popisuje pisatelka doppisu to skutečně v našich pobočkách KPV chodí. Vládne diktát několikka lidí nad 95% kývajících bázlivých oveček.
Stanovy se deformují otřesným způsobem. O agentech za 21 let ale u nás nevím a nevěřím.
Ty deformace demokracie směrem skoro až k vnitro organizačnímu fašismu, dále to vylučovací šílenství a také prohrávání soudů s vlastními členy, kteří KPV často právem žalují, ale nejsou nějakým grázlovským podsvětím v KPV. To by byla křivda toto říct. Je to všechno způsobeno pouze lidskou hloupostí, vztekem, hádkami, vzájemnou nenávistí a mozkovou demencí! - u naší organoizace je věkový průměr 80 let !
Chápete? Průměr!
T akže obvyklý rozsah např. 70-90 let. Cožpak někdo v tomto věku ještě řídí organoizace? Už to nedokážou. Tím pádem i řešení na pobočkýách je naprosto marné, nikdo se do diskuze nepřidá, všichni mlčí, když se někdo ohradí vůči totalitě, jinak by jim předseda okamžitě vzal slovo a okřiknul je hrubě. A svrhnout ho nemlžou, protože nemají už 20 let náhradu...
Navíc někteří předsedové už 3 roky obelhávají členy poboček, když jim tvrdí, že nespokojence v KPV podnítil skrytý bolševik a estébák pan Šinágl. Kdo čte léta letouxí jeho čláánky proti bolševismu a za dem,okracii (i když i demokraté bývají někdy extrémisté až fanatici v zápalu boje za demokracii a pak vidí všechno černobíle, ale určitě to nejsou bolševici nebo fašisti...), ví, že to je lež jako hrom.
Dále předsedové obelůhávají celou členskou základnu lží, že soudy prohrávají ne pro pochybení vedení ale jenom proto, že máme špatně napsané stanovy. A proto je prý nyní měníme. To je ale silně nečestná lež už půkl roku. V rozsudkách se píše, že je vedení KPV hrubě porušilo...
Když vyloučilo pár lidí a takové právo dle stanov neměli. Tak co jiného než hrubé porušení stanov to je?
+3 #8 Guest 2011-06-05 10:21
dopis krásně vystihuje současný stav v KPV - jednoho politického vězně z 50. let znám a když mi nedávno vysvětloval, že se konfederace prostě musí, ale prostě musí rozpustit, tak jsem měl nutkání mu jednu vrazit...takové bláboly, evidentně naordinované od "rudé carevny", se prostě nedali poslouchat...
+1 #7 Jan Šinagl 2011-06-05 10:21
A Vy jste paní Pospíšilová nepochopila, že někdo může mít právo i dobré důvody zůstat v anonymitě. Obávám se, že diskuse na mém webu, s postoji které presentujete, by jen soudružku Kavalírovou a podřízené, potěšila. Viditelně netušíte v jakém stavu se domovské organisace KPV ČR nalézají. Takže chcete-li řešit problémy těchto postkomunistick ých buněk prolezlých tajnými službami a bezcharakternos tí, při vší úctě k několika málo statečným jednotlivcům, tak mnoho štěstí. Na problém upozorňuji a řeším jej svoji cestou. Možná byste měla navštěvovat soudy, kde vedení KPV ČR začíná prohrávat jako na běžícím pásu. Když už tak požadujete čitelnost, měla byste se více představit, kdo jste, kde žijete, co děláte, zda jste členkou KPV ČR apod. Možná pak získáte důvěru anonymní členky a pomůžete jí, jinak její důvěru získáte těžko. J.Š.
0 #6 Guest 2011-06-05 08:22
Pane Šinágle, vy jste nepochopil, že já se chci bavit s "autorkou" tohoto anonymního dopisu ,která má problémy KPV řešit v domovské organizaci s jejími členy a ne Vaším prostřednictvím , byť by fakta z dopisu byly sebepravdivější .Diskuze by mohla mít ozdravný efekt, který KPV zajisté potřebuje.Do internetové diskuze se členové nezapojí z technických důvodů. Poznámka- na co se mám zeptat N.Kavalírové vím s prominutím sama.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)