Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Peklo akatSvodidla u Pekelského rybníku v Točníku - Platí v této zemi jen zákony, které se hodí a Peklo 1 190416ostatní nikoli.

Na konci března měla společnost AVE s.r.o. realizovat svodidla kolem úseku silnice Bzová - Točník nad Pekelským rybníkem na katastru obce Bzová, tedy po hráz rybníka. Se stavbou svodidel nesouhlasil Klub Dětí Země -Krajina a památky Křivoklátska s tím, že bezpečnost silničního provozu lze zabezpečit bez realizace svodidel, a to dopravní značkou omezující rychlost v tomto úseku. Děti Země argumentovaly tím, že v tomto úseku nedošlo nikdy k žádné dopravní nehodě. Zastupitelstvo obce Bzová však tuto připomínku nerespektovalo a výstavbu svodidel odsouhlasilo.

Peklo 2 190416Na základě této skutečnosti požádal odbor technický a dopravní Městského úřadu v Hořovicích o uzávěru dotčené komunikace, ke které následně skutečně došlo. Během této uzávěry přistoupila společnost AVE s.r.o. ke kácení akátů překážejícím výstavbě svodidel. Přitom byly pokáceno i 6 akátů o průměru kmene 53-58 cm na katastru obce Točník, navíc 1 akát byl výrazně poškozen.Je třeba uvést na pravou míru tyto skutečnosti:

1) na Obecním úřadu v Točníku nebyla podána žádost o kácení dřevin rostoucích mimo les,

2) nikdo nejednal s Obecním úřadem v Točníku o realizaci svodidel, ani neproběhlo žádné stavební řízení,
přičemž nebyl respektován územní plán obce Točník a jím stanovený biokoridor Holý vrch-Zámecký kopec,

Peklo 3 1904163) nebyla splněna zákonná povinnost dle zákona o ochraně přírody a krajiny. Investor nepožádal ChKO Křivoklátsko o závazné stanovisko a rozhodnutí v této věci(území ChKO Křivoklátsko),

4) nebyla splněna zákonná povinnost dle zákona o památkové péči. Investor nepožádal o závazné stanovisko a rozhodnutí odbor výstavby a životního prostředí Městského úřadu v Hořovicích.

Na základě těchto skutečností podaly Děti Země-Klub Krajina a památky Křivoklátska dne 21.3. 2016 podnět na ChKO Křivoklátsko k zahájení přestupkového řízení v této věci. ChKO Křivoklátsko vůbec neodpovědělo.
Dne 23.3. 2016 proběhlo na základě podnětu Dětí Země místní šetření na místě samém za účasti Krajské správy a Peklo 4 190416údržby silnic Středočeského kraje, zástupců Obce Bzové a Obce Točníku, avšak bez pozvání Dětí Země. Při tomto šetření bylo dohodnuto, že Obecní úřad v Točníku vydá dodatečné rozhodnutí o pokácení 6 akátů na katastru obce Točník. Tím byl také vysloven souhlas s umístěním svodidel na katastru obce Točník. Žádné stavební a další povolovací stanovisko či rozhodnutí nebylo poskytnuto (ChKO, památkové pásmo hradů, územní plán).

V současné době jsou již svodidla hotová. Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje zdůvodnila svou dodatečnou žádost o kácení dřevin rostoucích mimo les zajištěním bezpečnosti silničního provozu dle platné legislativy. A my jen můžeme dodat, že zároveň bez respektování ostatní legislativy a s porušením zákonných povinností. Platí v této zemi jen zákony, které se hodí a ostatní nikoli.


Petr Zemánek, 17.4.2016

http://rososka.rajce.idnes.cz/Svodidla_u_Pekelskeho_rybniku_v_Tocniku

* * *

Zacházíme s přírodou a odkazem našich předků jako barbaři. Další část našeho domova a naší krajiny, ztratila svého ducha. Rád jsem se chodil koupat do „Pekel“ nejen kvůli nádherné vodě, ale i okolí. Už tomu tak nebude. Jako kdybychom se všichni zbláznili – všude jsou ohavné sklady-krabice, fotovoltaiky, vraždíme nevinné stromy, co může více svědčit o nemoci celé země, která toto vše ve jménu bezbřehého mamonu a nemravného zisku dopouští?!

Stefanie a RudolfU nás v Žebráku se chystá kácení dvou starodávných líp Rudolfa (vlevo) a Stefanie (vpravo) na náměstí. Ještě před pár lety byly zcela zdravé a plné života. Po zanedbání péči radnicí, nezaléváním, resp. zaléváním asfaltem, je Rudolf už nezachranitelný, Stefanie dle posudku aborinisty je ještě zdravá, pouze potřebuje odborné ošetření. Náš spolek Stroupnická lípa už roky bojuje s radnicí, resp. starostou Danielem Havlíkem a KÚSK o jejich záchranu. Marně, zákony a zdravý rozum nejsou argumentem. KÚSK právě vydal povolení ke kácení! Ti, kdo mají dbát na dodržování zákona se sami stávají pachateli!

Neschopnost, nepopudit, mít „teplé, bezpracné místečko“, odpovědné bez odpovědnosti, pomáhat známým a kamarádům zištně i nezištně, je stále všudypřítomným morem totalitního dědictví. Jak končily morové epidemie víme – mezi svými oběťmi si nevybíraly.

Budou občané Žebráku tomuto pokračování znásilňování flory a fauny svého města stále nečinně přihlížet a nadávat jen v hospodách či doma jako občané Točníka? To Stefanie nepomůže!

 

Jan Šinágl, 17.4.2016  

* * *

Boj o lípy pokračuje - ODVOLÁNÍ

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)