Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.07.2024 05:37
    Co jsou konspirace? Referáty soudců, usnesení, které vyloží věc ...

    Read more...

     
  • 14.07.2024 17:09
    Karma vzkazuje poškozeným: Není třeba se mstít. Jen se posaďte ...

    Read more...

     
  • 14.07.2024 09:31
    Honzo, k Tvému článku "Všesokolské slety......" nesouhlasím s ...

    Read more...

     
  • 14.07.2024 09:26
    Bravo Barboře - presentovala naši zemi lépe, než všichni ...

    Read more...

     
  • 01.07.2024 10:19
    Chirurgický nůž na Sudety Na našem severu, v Sudetech, ale ...

    Read more...

     
  • 29.06.2024 13:14
    ČLK Seminář info: Moje vystoupení se obešlo s prezentací sotva ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

EU totalitaDo institucí EU proniklo více než 500 marockých tajných agentů. Poslanci Evropského parlamentu jsou bez svého vědomí kontrolováni agenty 007. Tři roky špehovali novináře, alžírské a francouzské politiky: jeden z mobilních telefonů prezidenta Emmanuela Macrona se objevil na seznamu 50 000 telefonních čísel, která byla cílem tohoto špionážního softwaru. I z tohoto skandálu vyjde Maroko vítězně, protože vydírá všechny státy.

***

"Ve vězení čtyři roky, protože jsem nespolupracoval. Do institucí EU se infiltrovalo 500 agentů. Odposlouchávají politiky, dokonce i Macrona"

"Byl jsem unesen, mučen a držen v tajném vězení marocké rozvědky. V jednu chvíli mi dokonce nabízeli peníze, abych s nimi spolupracoval z Itálie. Odmítl jsem a pak mě nechali sedm měsíců v podzemním vězení. Díky italské justici se mi však podařilo vrátit se sem".

Vyšetřování belgické federální prokuratury, která odhaluje rozsáhlou korupční síť uvnitř i vně Evropského parlamentu, Mohameda Dihaniho vůbec nepřekvapuje, zejména pokud jde o infiltrační schopnosti 007 v Rabatu. Saharskému aktivistovi a obhájci lidských práv se 22. července po dlouhé právní bitvě, kterou vedl díky podpoře Amnesty International, podařilo vstoupit na italské území a požádat o mezinárodní ochranu.

Byl to právě římský soud, který příkazem z 15. července nařídil Farnesině, aby mu prostřednictvím velvyslanectví v Tunisu (kde se Dihani v té době nacházel) neprodleně vydala vízum, které mu umožní vstup do Itálie do 7 dnů.

Do té doby mu byl totiž vstup odepřen s odůvodněním, že aktivistovo jméno bylo v roce 2010 zaneseno do databáze Schengenského informačního systému (SIS) "jako podezřelý terorista, který údajně plánoval útoky na území Itálie, Vatikánu a Dánska". Je škoda, že z těchto trestných činů nebyl nikdy obviněn; proto civilní soudkyně Silvia Albano požádala ministerstvo vnitra o odůvodnění zprávy, které pouze odpovědělo, že vychází z "korespondence označené jako důvěrná". Avšak "utajení "důvěrné" nelze oponovat soudnímu orgánu, před nímž "jediným oponovaným tajemstvím je tajemství státní", uvádí se v usnesení římského soudu.

Byla to marocká rozvědka, která vás obvinila z terorismu?

"To ještě nevím jistě, ale dělají to se saharskými aktivisty, aby je v Maroku věznili. Znepokojivá otázka zní: jaké má Maroko vztahy s těmi, kdo řídí Sis. Daří se jim přesvědčit evropské státy, aby zařadily lidi na schengenskou černou listinu nebo z ní vyřadily? V roce 2012 obcházeli agenti 007 věznice, kde byli údajní teroristé, a navrhovali jejich okamžité propuštění pod podmínkou, že odjedou do Sýrie. Mně, i když jsem si měl odsedět dalších osm let, nabídli, že mi zaplatí, když budu mlčet a spolupracovat s nimi".

Kdy jste byl zatčen?

"Pocházím z rodiny aktivistů a ze sousedství boje a odporu. Poprvé jsem byl zatčen v roce 1996 před základní školou, bylo mi teprve deset let. V roce 98 znovu, pak ještě čtyřikrát. Naposledy v roce 2010: byl jsem unesen marockou rozvědkou a sedm měsíců vězněn v tajné věznici "Tmara". Čtyři roky jsem byl v cele o rozměrech 2 krát 1,5 metru a nemohl jsem ani vidět slunce. Byl jsem vystaven různým druhům mučení, jak dokládá i zpráva Asl Roma 1 podepsaná soudními lékaři Carlem Braccim a Ericou Bacchiovou".

Jak mocní jsou agenti 007 v Rabatu?

"Maroko je všude, my Sarhawi mu říkáme 'hadí chobotnice'. Ředitel marockých tajných služeb přijel do Itálie nejednou jednat o podezřelých teroristech, ale vím, že v sázce bylo víc. Také jsem ho udal ze zajetí a požádal jsem Itálii, aby monitorovala všechny podezřelé cesty italských poslanců, italských europoslanců, sdružení a výzkumných ústavů do Maroka v letech 2010 až 2016, které odmítaly naslouchat hlasům Sarhawi a vysílaly jen ty provládní. Oficiálně přijížděli za účelem turistiky, ale jednalo se o cesty placené na náklady. Špionážní program "Pegas" byl využíván jako ozbrojená složka marockých agentů 007 k vydírání Evropy a zbytku světa. Tři roky špehovali novináře, alžírské a francouzské politiky: jeden z mobilních telefonů prezidenta Emmanuela Macrona se objevil na seznamu 50 000 telefonních čísel, která byla cílem tohoto špionážního softwaru. V roce 2019 zveřejnila Evropská komise první dokument a letos druhý, v němž vyzvala všechny politiky k opatrnosti a odsoudila skutečnost, že do institucí EU proniklo více než 500 marockých tajných agentů. Poslanci Evropského parlamentu jsou bez svého vědomí kontrolováni agenty 007".

Jsou migranti také využíváni jako zbraň k vydírání?

"Ano, samozřejmě. Pokud například španělský ministr zahraničí řekne, že chce podpořit věc saharského lidu, Maroko masově otevře své hranice a migranti se nahrnou na španělské pobřeží. U města Nadur je les, kde drží desetitisíce migrantů uvězněných v hrozných podmínkách, a také je využívají k přepravě drog do Evropy.

Proč je pro Rabat klíčové mít kontrolu nad Západní Saharou?

"Tato země je plná zdrojů a je nejbezpečnější cestou mezi Evropou a zbytkem Afriky. Rabat nemůže přežít s nezávislou Západní Saharou, a proto je ochoten každého podplatit. Před několika měsíci vyčlenila EU pro Maroko 500 000 eur na řešení imigračních otázek, ale jsme si jisti, že se dostanou k příslušným institucím? Nebo budou použity na úplatky v institucích EU? Kladu si tyto otázky, protože znám marocký systém zevnitř a jsem přesvědčen, že i z tohoto skandálu vyjde vítězně, protože vydírá všechny státy. Mým cílem bylo přijet do Itálie a odhalit to, ale "hadí chobotnice" neuvěřitelně vylezla z Bruselu. Teď se cítím opravdu svobodný".

Původní článek v Italštině>

***

Korupce na nejvyšší úrovni EU: Tajná schůzka v Apartmá č. 412

Špioni a dárky: Maroko v srdci evropské demokracie - Moroccogate & Qatargate

VI. DÍL: Czech-Maroccogate seriál na pokračování - Maroko, velmistr odposlechu

XI. DÍL Marocco Gate: Ochrana oznamovatelů v ČR: Když odhalila kriminální kšeftování s vízy na MZV ČR byla odstraněna. Jiní jsou za zločiny povyšováni

XII. DÍL: Czech-Marokogate: Vzestup a pád Přísahy versus marocká kauza

Volby do EP nemohly dopadnout jinak

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)