Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kavalirova SedivyDne 2.12.2015 proběhl Sněm KPV ČR na Žofíně. Chtěl jsem se zúčastnit. Po příchodu jsemHejtmanek III 040810 potkal předsedkyni MUDr. Naděždu Kavalírovou. Na můj pozdrav neodpověděla, na opakovaný dotaz, že jistě uvítá zpravodajství ze Sněmu odpověděla, že žádná média nebyla zvána. Krátce nato se dostavil advokát KPV ČR Martínek, který mne dost nekultivovaně žádal, abych prostory okamžitě opustil. Řekl jsem mu, že jsem zde za média. Chtěl vidět průkaz. Odvětil jsem jaký, fotografa, nebo novináře? Ztratil zájem s tím, že bude tisková konference po skončení Sněmu. Dal jsem mu navštívenku, ať mi tedy zavolá kdy bude. Slíbil, že zavolá, pokud bude – nezavolal, žádná nebyla. Což věděl jistě dobře předem. Zhruba ¼ účastníků projevila nesouhlas s jednáním Sněmu. Protáhlo se na dlouhé hodiny, hlasy se sčítali tak dlouho, že mnoho účastníku odešlo před skončením Sněmu. Dr. Kavalírová byla opět zvolena předsedkyní KPV ČR. Tato komunistická kolaborantka tak opět prosadila svou. Níže přináším otřesné svědectví plk. letectva v.v. Josefa Hejtmánka, předsedy pobočky KPV ČR č. 8 v České Lípě:

Vážený pane, (Mgr. Pavel Kugler, Ph.D.)

Jistě je Vám známo, jak to vypadá v radě KPV. Ale to, co víte, je asi jenom zlomek toho, co se tam děje. Pokusím se seznámit Vás s tím, co tam zažívám já!

Hejtmanek I 040810Tuto dobu sice do Prahy nejezdím, to proto, že vlivem části předsednictva jsem dosti marod. Lépe řečeno marodím. Značnou účast na tom má Kavalírová, ještě třeba František Šedivý. Jak ten umí řvát, to je až div světa. Srovnat s ním by se mohl tak Kavalírčin advokát.

Když říkám, že předsednictvo KPV pěstuje v KPV něco jako nacisticko-fašisticko-komunistického, tak mi nikdo nechce ani věřit. Představte si, že kdo dojíždí, dostává jízdenku proplacenou (já, tj. Hejtmánek NE!). Pokladní řekne: „Nezlobte se pane Hejtmánku, ale paní Kavalírová to zakázala“. Když jsem šel od účetní k předsednickému stolu, ozvala se známá věta: „Nezlobte se, ale paní předsedkyně zakázala“. Když jsem potom chtěl mluvit, ozvala se stejná věta, ze které plynulo, že paní předsedkyně ZAKÁZALA!!!

Když jsem dal najevo, že chci mluvit, tak Kavalírová dala pokyn Šedivému. A nevím z jakého titulu se do řvaní pustil i advokát. Ten řval, že jsem dostal špatný rozsudek a ten který mám neplatí. Zvedl jsem se, vzal si věci a odešel na soud. Na soudě jsem všechno vypověděl. Ozval se ze strany úředníků veliký řehot. Dostal jsem takovou instrukci: „Řekněte panu advokátovi, že má jít do školy a žádat zpět peníze, které ho škola stála.“ Vrátil jsem se zpátky, ale na schůzi Rady už nebyla ani noha.

Zapomněl jsem říci, že když jsem žádal, tak jsem stál. Stál jsem tři čtvrti hodiny, ale ani to nepomohlo. Nenechali mne říci ani slovo.

„Listina základních práv a svobod“

V článku 1. praví: Lidé jsou svobodni a rovni v důstojnosti i v právech

v článku 2. odstavec 3 říká: Každý může činit, co není zákonem zakázáno a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

Všichni členové všech poboček v nedávné době dostali výzvu, aby se členové připravili a potom dostavili na celostátní sjezd.

Já, jako předseda KPV-8 v České Lípě jsem nedostal nic. Není divu. Za funkce předcházející starostky dostala ta dopis, aby se se mnou nescházela, neboť ona (předsedkyně), Hejtmánka vyloučila.

Je s podivem, že předsedkyně neumí číst. Musela by se v zákoníku – Listině základních práv dočíst, že „Právo svobodně se sdružovat je zaručeno.“ (čl. 20. odst. 1).

Protože nikomu nesmí být způsobena újma na právech pro uplatňování jeho základních práv a svobod, jsme nuceni se obrátit na soud. A předsednictvo v čele s Kavalírovou nám soustavně práva porušuje.

Hejtmanek II 040810Já, jako předseda KPB-8 v České Lípě jsem první na řadě. Členskou část naší pobočky ale nevyjímaje. Členové pobočky jsou postihováni proto, že svého předsedu chrání. Poslední dobou na členskou část pobočky útočí pravděpodobně dcera předsedkyně paní Matějíčková. Nátlak na pobočku (podle kontroly dopisů) řídí asi ona, ač ta není ani členkou KPV, je jenom obyčejnou pracovnicí našeho ústředí.

To je ostuda Rady KPV !!!

Ani, já, ani pobočka nedostáváme důležité dokumenty. Se mnou se odmítá bavit většina předsednictva. Nedostáváme žádné příspěvky a co je horší, když nám chybí peníze na akce Horáková Píka v červnu, tak Kavalírová nepodepíše (už několik roků) dar z MÚ, aby nám ztížila konání pietní vzpomínky. Peníze nám podepíše asi čtyři měsíce po konání akce. I tak nám pietní vzpomínky na tyto velikány našich dějin vždy způsobí obtíže, ale vždy se nám provedení akce podařilo i když s velkými potížemi.

Pokud píši, že nám ústředí nedává důležité dokumenty, tak mezi ty patří třeba zápisy ze schůzí, časopis KPV a další věci!

Když přicházel čas, kdy se konaly v Radě přípravy na celorepublikový sjezd, tak soudruh Málek, kolaborant s komunistickým režimem, na pokyn Kavalírové, vyloučil některé členy KPV (mezi nimiž jsem byl i já – vždycky). Takže jsem už dopředu věděl, že se nemusím ani připravovat.

Když jsme ti kdo bývají (bývali) Málkem vyloučeni našli cestu k Ústřední revizní komisi – nejvyšší kontrolní komisi, tak ta se za nás nepostavila.

Potom začala fašistická akce, při které stál v době Rady ve dveřích „bordelový vyhazovač“, který některé členy Rady nevpustil dovnitř. (Pokud mám paměť v pořádku, byl to člen pobočky v Olomouci Bohumil Kovařík.)

Na Radě jsem slyšel: „Bacha, to byl estébák.“ Nevím, co je na tom pravdy, ale jeho chování na Radách by tomu nasvědčovalo. Hlavně to, že si pro Kavalírovou, Šedivého a i další dovedli vytvořit atmosféru strachu a tím si i Radu podřídili.

Z toho potom také vyplívá, že Rada má velkou vinu na té fašistické selance. Vůbec jí to nemyslí. A tak k té fašistické selance Kavalírové, Šedivého a dalších jenom trapně přihlíží !!!

Jinak žádám o shovívavý postoj k celé mé škrábanici. Mám za to, že to všechno zavinila nemoc (spíš nemoci). Uvidíme co teď vykvete.

Z dopisu Č.j.: 262003416/12/2015-1322 MO ze dne 7.9.2015

* * *

Už teď vidím, jak Kavalírová a spol. (včetně nedorostlé Rady). Když si předsednictvo nevidí ani na špičku nosu, když lže atd. , tak do toho fašistického marasmu někdo musí zasáhnout!

Jinak Vám přeji pevné zdraví a sílu změnit to, co se změnit má!

 

V Mimoni 1.10.2015

Josef Hejtmánek, plk. let. v.v.

Pod Ralskem 361/16

471 24 MIMOŇ

* * *

Plk. Josefa Hejtmánka znám osobně mnoho roků. Jemu už 90 let a stále čeká na ocenění účastníka III.odboje, které mu náleží jako málokomu. Dr. Kavalírová má zřejmě možnosti, jak rozhodnutí MO ovlivnit, resp. oddalovat, rozhodně to nelze vůbec vyloučit. Je smutné, že ocenění nedostávají přednostně ti nejstarší. Souhlasím s tím, že vedení KPV ČR používá komunisticko-fašistické metody. Připomínám, že dr. Kavalírová byla na konci 50-tých let, po polovině trestu propuštěna z vězení a poté pracovala takřka 20 let na komunistickém ministerstvu !!! Tím porušila stanovy KPV ČR a nesměla se stát vůbec její členkou (stanovy už byly patřičně upraveny). Byla členkou i SČSP (Svaz Československo Sovětského Přátelství) a dalších komunistických organizací. Její trestní spis je dodnes tajný. Souhlas, aby mi byl vydán z archivu KS Praha jsem od dr. Kavalírové neobdržel. Mimochodem její muž dr. Karel Kavalír pracoval v 50-tých letech na ministerstvu spravedlnosti. Nedivte se, že takovéto bezcharakterní osobě udělil prezident Klaus Řád TGM I.stupně.

Místopředseda KPV ČR a pokladník Ing. František Šedivý, je předseda Klubu dr. Milady Horákové a čestný občan města Řevnic. I on mohl po propuštění pracovat v takovém komunistickém zařízení o jakém se ostatním propuštěným ani nesnilo – v Melantrichu. I on nese odpovědnost za rozkrádání Emingerova fondu, daru 1 milionu dolarů kanadského krajana, který se tito darebáci nestyděli přejmenovat na Zdravotní a sociální fond, aby jméno dárce zmizelo a skandál byl co nejrychleji ututlán a zapomenut.

Vedení KPV ČR je v rukou lidí, kteří s odkazem skutečných politických vězňů nemají nic společného. Nedivme se proto, že ze svých řad vyloučili takové nezpochybnitelné osobnosti jako plk. Josefa Hejtmánka a Františka Zahrádku, přitom ve věci nezákonného vyloučení z KPV ČR plk. Hejtmánek žalobu na KPV ČR vyhrál.

Bude zajímavě vědět, zda se na Sněm dostavila alespoň polovina členů KPV ČR (všichni neobdrželi pozvánku, ačkoliv dle stanov měli!). Podle novely občanského zákoníku jsou usnesení Sněmu spolku platná pouze tehdy, pokud se dostavila alespoň nadpoloviční většina členstva. Pokud tomu tak nebylo, případná správní žaloba na neplatnost usnesení Sněmu by tak byla jistě úspěšná.

 

Jan Šinágl, 6.12.2015

* * *

PhDr. PaedDr. Jiří Málek, bývalý místopředseda KPV ČR byl zaměstnán na MsP od roku 1952!

„Drž hubu, Ty hajzle, posranej důstojník“ - vedení KPV ČR si co do projevu a způsobů nezadá s komunisty

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)