Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Absolutně nechápu, proč by stát měl podporovat podnikání úvěrových žraloků, jako je Home Credit, Provident, Profi Credit a dalších… Jsou to nesmyslné návrhy, které se jen snaží přesypat peníze ze státní kasy do soukromých kapes. Ale je pravda, že takové absurdní lobbistické návrhy se budou určitě objevovat i po volbách. Sice je to schované pod rouškou společenského blaha, ale když se podíváte blíž, vidíte, že to je dotační program pro věřitele. Stát tu není od toho, aby sponzoroval tyto firmy, ty mají své riziko zakomponované v cenách svých služeb.

- V dnešní době neroste počet lidí v exekuci, ale každoročně přibývá 600 tisíc nových exekucí a 95 procent jich je zahajováno proti lidem, kteří už nějaké čelí

- V Česku nemáme až takový problém s celkovým zadlužením obyvatelstva, ale obrovské množství extrémně předlužených lidí

- Letošní volby reflektovaly dvě zásadní témata – rozšíření oddlužení a zavedení místní příslušnosti exekutorů. Strany na ně mají rozličné pohledy, ale v programech se to objevilo.

- Statisíce lidí se těžce zadlužily a různí byznysmeni na tom naopak vydělali. Celé to vzniklo tak, že s přechodem země na tržní hospodářství se i v Česku pomalu začaly objevovat nebankovní společnosti, které začaly půjčovat každému na cokoliv. Potíž byla v tom, že právní regulace umožňovala, aby se na malých pohledávkách začalo hodně vydělávat.

- Zákaz rozhodčích doložek je zásadní, to byla nepřípustná privatizace soudní moci. Chtěli jsme sice ulevit soudům, jenže to vedlo k tomu, že soukromí rozhodci se stali nástrojem byznysu s dluhy a legalizovali naprosté nemravnosti.

- Vláda schválila jak senátní návrh, který teritorialitu obsahoval, tak Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období 2016 až 2020, který s ní také počítá. Zůstalo to ale jen na papíře a návrh se nikdy neprojednal ani v prvním čtení, dva roky ležel ve sněmovně

- Teritorialita se netýká ani tolik toho, že exekutor bude vymáhat jen v rámci svého okresu nebo kraje. Mnohem důležitější je, aby si ho nemohl vybírat věřitel, ale aby byl náhodně přidělován soudem.

- Řada exekutorů jsou slušní lidé, kteří svou práci dělají dobře. Jejich práce je třeba, musí tu být tvrdý exekutor, který vymůže peníze od lidí, kteří odmítají zaplatit. Musí k tomu mít efektivní nástroje, ale nesmí je zneužívat.

- Každý rok je schváleno jen 20 tisíc návrhů na oddlužení a celkově je v procesu oddlužení asi 100 tisíc lidí. To je jen zlomek těch, kteří by to skutečně potřebovali. Zbytek zůstává v dluhové spirále a neexistuje žádný nástroj, jak je z ní vysvobodit.

- Je-li tolik lidí úplně na dně, negativně se to podepisuje i na celkové náladě ve společnosti V době ekonomické konjunktury musíme podat pomocnou ruku lidem, kteří se do potíží dostali často v době krize.

- Poctivý záměr při vstupu do oddlužení kontroluje soud a insolvenční správce, až tři roky nazpět. Pokud si vezmete půjčky, majetek převedete na příbuzné a pak si zažádáte o oddlužení, je to důvod pro zamítnutí návrhu.

* * *

LIDOVÉ NOVINY: Před volbami se objevilo i několik návrhů, že by se na oddlužení předlužených lidí měl podílet stát. Například pražský lídr ČSSD Petr Dolínek navrhuje, aby stát vykupoval pohledávky od věřitelů. Ekonom Jan Plaček z VŠE zase, aby stát poskytoval zvláštní dávku lidem, kteří by nezvládli splatit 30 procent. Mohla by to být cesta?

HÁBL: Rozhodně ne! To jen podporuje nezodpovědnost věřitelů, kteří by nově dostali část peněz od státu, pokud by je dlužník neměl. Absolutně nechápu, proč by stát měl podporovat podnikání úvěrových žraloků, jako je Home Credit, Provident, Profi Credit a dalších… Jsou to nesmyslné návrhy, které se jen snaží přesypat peníze ze státní kasy do soukromých kapes. Ale je pravda, že takové absurdní lobbistické návrhy se budou určitě objevovat i po volbách. Sice je to schované pod rouškou společenského blaha, ale když se podíváte blíž, vidíte, že to je dotační program pro věřitele. Stát tu není od toho, aby sponzoroval tyto firmy, ty mají své riziko zakomponované v cenách svých služeb.

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/jste-li-v-dluhove-pasti-je-to-nadosmrti-dyv-/tema.aspx?c=A171101_183156_pozice-tema_lube#utm_source=email&utm_medium=text&utm_campaign=lidovky.directmail

* * *

Mystika je proměna sexuální energie v lásku k Bohu

- Pokud chceme hledat Boha, je třeba se dívat do sebe, do vlastní duše. Abychom toho byli schopni, musíme se nejprve oprostit od všeho, co nám v tom brání.

- Na utrpení lze pohlížet jen jako na osobní dramata, která máme sklon brát příliš vážně. Řešením je se od trápení oprostit, což nelze bojem, ale spíše nezaujatostí.

- Uzdravení spočívá v opětovném navázání důvěrného vztahu s naším vnitřním dítětem a v převzetí za ně odpovědnost

- Být v kontaktu se životem znamená být si vědom své vazby na stvoření, vnímat tuto spjatost tělesně a zpřítomnit si ji i duševně, hlavou i srdcem, tedy být v kontaktu se svým vlastním základem, cítit jej nebo jej alespoň tušit

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/mystika-je-promena-sexualni-energie-v-lasku-k-bohu-fse-/recenze.aspx?c=A171025_150227_pozice-recenze_lube#utm_source=email&utm_medium=text&utm_campaign=lidovky.directmail

J.Š.5.11.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)