Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kohoutova priznivci 2017Brojila proti němu ombudsmanka Anna Šabatová a v důsledku také přivodil soudní při. Přesto se podle mínění mnohých kontroverzní zákaz jakékoli pokrývky hlavy ode dneška vrací do školního řádu Střední zdravotnické školy Ruská v Praze. Rada školy to včera schválila dodatkem.

„Musíme mít všichni stejné podmínky,“ řekl předseda rady Patrik Burda. Potvrdil tak informaci, s níž Pražský deník přišel v úterý jako první. Navzdory žalobě ze strany muslimské uchazečky o studium, která se domáhá omluvy a 60 tisíc korun za nepřímou diskriminaci, když ji školní řád zakazoval nosit hidžáb, tak vzdělávací instituce dala na výrok Městského soudu v Praze.

„Podle našeho názoru žalobkyně na užívání šátku jako projevu náboženského přesvědčení na půdě školy, která musí zůstat neutrálním prostředím, právo nemá,“ odůvodnil verdikt v září předseda senátu Jan Klášterka. Ředitelka zdravotnické školy Ivanka Kohoutová proto okamžitě navrhla vrátit se k původnímu školnímu řádu před mediálním zásahem veřejné ochránkyně práv Anny Šabatové.

„Jakmile pod tlakem ombudsmanky změnila škola řád a vypadl zákaz nosit v budově pokrývku hlavy, okamžitě se našli protestující studenti, kteří tvrdili, že vyznávají hudební styl hiphop, a proto budou nosit kšiltovku kšiltem dozadu,“ uvedl vyučující odborných předmětů a zároveň předseda Rady školy Patrik Burda. Změnu podpořili všichni.

Kuchař v šátku? Ne!

Jak k zákazu nošení pokrývky hlavy přistupují jinde? Střední škola automobilní a informatiky má ve školním řádu uvedeno, že „v budově školy je zakázáno nosit jakoukoli pokrývku hlavy s výjimkou náboženských důvodů, které budou projednány s vedením školy.“ Její ředitel Milan Vorel ovšem za svoji praxi takovou výjimku neřešil. „Z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví naopak v případě žáků oboru mechanik-opravář mohou žáci nosit čepici.

Ale v zásadě jsem proti tomu, aby se ve školách užívaly náboženské symboly,“ řekl Vorel. Ředitelka SOŠ a SOU Čakovice Věra Nováková zase popsala, že u ní žáci dokonce nosí výhradně předepsaný oděv. „U nás je to dáno, pro kuchaře čepice na hlavu, rondon, černé kalhoty a černé ponožky,“ uvedla. A přijala by do učení studentku, která by trvala na tom, že by pod kuchařskou čepicí nosila například hidžáb? „To v žádném případě. Jak by to vypadalo? Každá škola si pravidla stanoví podle toho, co je v rámci jejího oboru etické,“ dodala pro Pražský deník.

Zdroj: https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/zakaz-pokryvky-hlavy-se-vratil-do-skolniho-radu-20171025.html

* * *

Škola dnes zřejmě vrátí do svého řádu zákaz nošení pokrývky hlavy

J.Š.25.10.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.60 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)