Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Tolokonnikovova Nadezda"Ve hře předvedeme soudní síň, cely i samovazbu. Veřejnost dostane příležitost vše si prožít v Londýně a dozví se, jaké to je být odpůrcem autoritářského režimu. Chci se podělit o svou zkušenost a ukázat, proč všichni musíme bránit svobodu, dokud to ještě jde, protože není věčně daná, ale je možné ji v jednom okamžiku ztratit. Není to výlučně o Rusku."

Londýn/Moskva - Naděžda Tolokonnikovová, někdejší vůdčí členka ruské punkové skupiny Pussy Riot, se chystá zúročit skoro dva roky, které si odpykala v ruských věznicích. Na podzim chystá v Londýně experimentální představení, ve kterém divákovi za 50 liber (asi 1456 Kč) dopřeje cítit se jako vězeň v Rusku Vladimira Putina.

Tolokonnikovová se spolu s britskou divadelní společností Les Enfants Terribles chystá od listopadu v londýnské galerii Saatchi šest týdnů hrát ve hře Inside Pussy Riot. Má vyprávět o rouhavém vystoupení kapely před oltářem moskevské katedrály Krista Spasitele s "punkovou modlitbou" Bohorodičko, vyžeň Putina, o ještě skandálnějším soudním procesu a o dalších osudech členek skupiny. Hra má být ale nejen o slavném protestu v předvečer prezidentských voleb, ale i o absurditách ruské byrokracie či ustavičném ponižování a týrání vězňů.

 

"Ve hře předvedeme soudní síň, cely i samovazbu. Veřejnost dostane příležitost vše si prožít v Londýně a dozví se, jaké to je být odpůrcem autoritářského režimu," řekla Tolokonnikovová novinářům. "Chci se podělit o svou zkušenost a ukázat, proč všichni musíme bránit svobodu, dokud to ještě jde, protože není věčně daná, ale je možné ji v jednom okamžiku ztratit. Není to výlučně o Rusku," dodala. Angažování sice může vést k utrpení, ale podle umělkyně také skýtá uspokojení z možnosti měnit svět, poznamenal polský list Gazeta Wyborcza.

Peníze na představení se ruská performerka snaží získat pomocí serveru Kickstarter, konečným cílem je vybrat 60.000 liber (asi 1,75 milionů Kč). Příspěvek ve výši 5000 liber (asi 145.000 Kč) na oplátku zaručí osobní setkání s umělci, dvě vstupenky na premiéru a následnou party a za dvojnásobek bude možné vyrazit do Ruska na koncertní šňůru. Vstupenka na představení stojí 50 liber.

Pussy Riot kritizují hlavně počínání ruského režimu, Tolokinnovová ale také natočila klip, ve kterém ostře napadla Donalda Trumpa, zvoleného loni v listopadu americkým prezidentem.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ruska-punkerka-chysta-hru-v-londyne-o-putinovych-veznich/1511617

* * *

Na co se čeká

Dne 28. 7. 2017 Čína podala ostré prohlášení proti Spojeným státům, které navrhují sankce vůči Severní Koreji, která opět a opět provokuje vysíláním raket do blízkosti cizího státu. Dne 28.7. 2017 tohoto roku vypustila znovu další raketu do blízkosti Japonska, tentokráte  s doletem 1000 km. Jsou známy  rakety dosahující vzdálenější cíle na příklad Spojené státy.

Protest Číny směřoval pouze proti USA, aniž by veřejně upozornila Severní Koreu o neustále se zvyšující severokorejské provokaci, nebo  alespoň navrhla řešení.

Tím, že bude narůstat raketové zbrojení Severní Koreje dál, Čína bude vyčkávat, kritizovat USA a Severní Koreu tak zaštiťovat a čekat. Přirozeně bude následovat i politicko-propagandistické napadání USA.

Severní Koreji jde o převálcování Koreje Jižní, která by  se neubránila ani s americkou pomocí, vzhledem k silovým možnostem dvou velmocí stojících v bezprostřední  blízkosti.

Další řešení. Mírové.

Příkladem by mohlo být odpalování a tříštění přilétajících raket za Severní Koreje. V minulosti se takto ubránil Izrael, když na jeho území vysílal rakety jeden arabský stát.

Jižní Korea, ale válku nechce. Obranný systém, obranný deštník proti přilétajícím raketám zaručuje, že Jižní Korea útočit nemusí. Raketový deštní, použil v minulosti už Izrael. Také president R. Reagan jej budoval jako možnost neodpovídat nepříteli útokem, ale obranou.

 

K. Mrzílek, 30.7,2017

* * *

J.Š.31.7.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.44 (9 Votes)
Share

Komentáře   

+5 #5 Pavel 2017-08-03 15:10
Cituji Karel Dvořák:
Pane Sirotku, vystihl jste to naprosto přesně! Na žádnou otázku nedostane slušně se dotazující tazatel od pana Šinágla konkrétní odpověď...

Mám naprosto stejnou zkušenost, jmenovaný -ač sám sebe nazývá hlasem svobody a demokracie- diskutovat naprosto neumí, pouze systémem copy-paste omílá obecné pravdy a pokud z něj páčíte konkrétní odpovědi, reaguje zveřejňováním emailových adres ve stylu "pracující lid tě,soudruhu, odsoudí". Rovněž (přesně jak uvádíte) začne diskutujícího napadat, že je anonymní, což je obzvláště směšné v situaci, kdy anonymita je všem internetovým diskusím z podstaty imanentní. Nakonec si zpravidla pod vahou kritiky, která se na něj snese, dá pár dnů bobříka mlčení a cca za týden se vše vrátí do starých kolejí.
Toť má letitá zkušenost z pozorování místního mravokárce.
+8 #4 Karel Dvořák 2017-08-02 23:53
Pane Sirotku, vystihl jste to naprosto přesně! Na žádnou otázku nedostane slušně se dotazující tazatel od pana Šinágla konkrétní odpověď. Pan Šinágl se omezí vždy jen na nic neříkající deklarace o morálce a demokracii apod.a když už je v koncích, tak začne tazatele napadat, např. že - ač jméno i platný email uvedl - je anonym, že nemá dostatek inteligence, na což usuzuje z formátu e-mailu a podobné nesmysly.
+11 #3 milan sirotek 2017-08-02 20:59
děláte si legraci nebo jste jen chudák plivající jedovaté sliny? nejsem anonymní a vždycky jsem tu s vámi diskutoval slušně!!! jiná věc je, že jste mi nikdy neodpověděl na vám nepříjemné otázky a následovaly stále stejné řeči ve kterých byl Hus, bible, Masaryk, morálka atd. odpověď ovšem žádná! o Filipovi netřeba mluvit. jednou komouš, pořád komouš. ale to platí i o AB, kterým se vy necháváte platit, takže na něj máte jiný pohled, se kterým já nemohu souhlasit. a buďte tak laskav, už nikdy o mě nepište, že jsem soudruh!!!
-7 #2 Jan Šinagl 2017-08-02 11:25
Zvláštní, jak všichni ti anonymní Novákové, Svoločové, KD, Pavlové, Dvořákové, Soudruhové, Sirotkové a další urputně a vytrvale napadají Šinágla, bezvýznamného a bez moci, jako "agenta" StB a komunistů? Proč asi nenapadají usvědčeného agenta-udavače StB, předsedu KSČM Vojtěcha Filipa, zvoleného 75% hlasů poslanců svým prvním místopředsedou, do tak významné funkce spojenou s nemalou mocí a vlivem? Alespoň soudruzi anonymové dávají najevo, kdo jim skutečně vadí a koho se obávají. V tomto ohledu jsou výjimečně upřímní. Proto jim bude ponecháván prostor i nadále.
+6 #1 Novák 2017-08-01 03:00
Rudý Šinágl hraje divadlo na podporu stebáků! Zklamal jsi !

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)