Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Suchy Radek a Kohoutova Ivanka

Aktualizováno 16.6.2017: Tři podněty ministru spravedlnosti ČR Robertu Pelikánovi k nápravě flagrantního selhání české justice a policie

Kompletní anabáze příběhu dvou muslimských dívek a žaloby na střední zdravotnickou školu Ruská v pražských Vršovicích.

Tuto hodinu otřesného svědectví doporučuji každému slušnému člověku a daňovým poplatníkům z poctivé práce. Kdo nemá tolik času, alespoň od cca 17 min. informace o mafii VOP Anny Šabatové a od cca 52 min. o neziskových mafiích. Jde v podstatě o politické „neziskovky“. Ti, pro které byly zřízeny jsou až na posledním místě, při vší úctě k těm slušným, které jenom „paběrkují na obrovitém rozpočtu.

META o.p.s. Sdružení pro rovné příležitosti mladých migrantů, ředitelka Zuzana Vodňaská: 2014 dotace 12.000.000,-Kč, na služby 2.700.000,-Kč, na platy 8.000.000,-Kč, 2015 už 21.000.000,-Kč. Nastupující učitel na SZŠ má plat cca 23.000,-Kč. Nedá se vůbec srovnat s platy v některých „neziskovkách“, těmi napojenými na politiky, kdy se obchází zákon o veřejných zakázkách a o výběrových řízeních! Kolik tam asi nateče peněz! ČSÚ 2016: 91.000 „neziskovek“ (dnes spolků), 26.000 pobočných spolků, 510 nadačních fondů a 1574 o.p.s. Za rok 2016 celkové dotace dosáhly 14.000.000.000,-Kč ???!!! Jaká část z těchto peněz asi skutečně pomohla potřebným?! Jsou z různých zdrojů – EU, Norské fondy, Sorrosova nadace atd. Částky jsou mnohdy nedohledatelné a jejich efektivnost v podstatě nekontrolovaná, resp. nezjistitelná, tedy nekontrolovatelná. Že tomu je tak i ve světě připomíná odkaz níže. Demokratické vlády Norska, Švýcarska a dalších zemí už začali aktivně jednat.

 

Moderátor Vítek působí dost aktivisticky a má mnohdy daleko k objektivitě nezávislého moderátora. Svoji kritikou „neziskovek“ USA v Evropě připomíná ruskou propagandu. Svobodný vysílač se projevuje dost levicově s náznakem populismu a využíváním současných problémů s uprchlíky v Evropě. I tak budiž mu poděkováno, že dalo dr. Kohoutové a Mgr. Suchému prostor, aby mohli nazvat věci pravým jménem, když k tomu nemá odvahu či lépe nedostala pokyn veřejnoprávní ČT. K tomu že ombudsmana Anna Šabatová nařídí SZŠ mediální mlčení, sama pak bez opozice nestydatě lže v ČT, kdy na její pokyn ČŠI zcela změní své původní stanovisko, aniž by vysvětlila proč, už není co dodat. Máme mafie justiční, policejní, mediální, politických stran a nyní už i „neziskové“, jejichž  součástí je i VOP. Nedivme se proto, že si politická mafie dosadila na úřad VOP takovou osobu, která je bude v jejich nemravných aktivitách podporovat.

Tyto mafie jsou sofistikovaně propojeny, nemůže tomu být jinak. Ohrožují zemi a její obyvatelstvo. To je jim dobré jen na placení jejich ničím nezaslouženého, bezpracného blahobytu a při volbách, aby jim tuto nemravnost občané nadále svým hlasem umožňovali. Věřme, že na podzim se tento nás všechny ohrožující stav začne měnit. Jinak můžeme očekávat návrat dřívějších poměrů se vším, co k nim patřilo – bídu, odevzdanost,společenskou apatii a pokračující rozklad morálky. Kam ztráta dobrých mravů vede, ukazuje dostatečně naše minulost. DOBROU VOLBU!

 

Jan Šinágl, 15.6.2017    

* * *

Evropa a Israel 2017 Gerald M Steinberg (CZ)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.88 (17 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #10 Jan Šinagl 2017-07-08 23:04
Přímo či nepřímo sloužila a podporovala režim většina obyvatelstva. Jsme postkomunistick ou zemí. Komunisté dokonale zničili takřka vše. Proč slušní, čestní a schopní nejsou v Parlamentu a prvním místopředsedou Sněmovny je usvědčený agent StB a předseda KSČM, zvolený 75% anonymních hlasů? Jsou jen tři možnosti - nejsou, hrají si na ně, nebo jich je málo. Jinak by zabránili rozkrádání země, které začalo v roce 1948 a pokračuje dodnes. Pan Pavel byl také jistě jedním z mnoha pokud zde žil. Je sám ukázkou rozšířené zbabělosti a bezcharakternos ti, kdy nemá odvahu se podepsat celým jménem a zmůže se jen na urážení a podezřívání druhých z bezpečí anonymity. Takovýto anonymové umí jen kritizovat ty, co něco dělají. Realizovatelná řešení nepředkládají. Chtít ideál v naší současné společnosti rovná se podporovat rozkrádání, tedy stávající stav. Z takovýchto "hrdinů" mají současné zločinecké struktury jen radost. Ti je jen z naivnosti těžko podporují, byť provinciálnost a hloupost je u nás dost rozšířena díky působení komunistů. Výstižně to kdysi vyjádřil i respektovaný soudní znalec Slavomír Hubálek, kdy hovořil o 2/3 blbců a pitomců. Ty jsou v každé společnosti, běda, je-li jich příliš a ovlivňují dění v zemi. Hlavním problém našeho národa zůstává problém mravní - TGM.
+8 #9 Pavel 2017-07-08 19:32
[quote name="Jan Šinagl"]Komu Babiš ublížil jako "estébák", koho poškodil? Neštěstí našeho národa je, že nepřipouští naději, hledá vždy na druhých to špatné a "jistoty" předem. quote]
Sorry jako, komu STBák ublížil netuším a není to ani má starost, mě úplně stačí vědět komu ten dobrý muž sloužil, abych si udělal obrázek. Tady může hledat naději buď totální naiva, nebo někdo hmotně zainteresovaný.
-7 #8 Jan Šinagl 2017-07-08 07:38
Komu Babiš ublížil jako "estébák", koho poškodil? Koho poškozuje a komu ubližuje dnes? Neútočí na něho dnes právě potomci skutečných estébáků a různé klientelisticko -politicko-koru pční mafie, jejichž základ vznikl za totality? Neštěstí našeho národa je, že nepřipouští naději, hledá vždy na druhých to špatné a "jistoty" předem. Chce jen dokonalost, ale kdo z kritiků si přizná svoji nedokonalost? Takové "postoje" jen umožňují, že se tu beztrestně krade ve velkém už 30 let. Pochopitelně, že se brání všichni ohrožení společně napříč politickými stranami, které Hnutí ANO ohrožuje. Nepodporovat je a nenabízet jinou, realizovatelnou alternativu, která by rozkrádání začala omezovat je jen podporou "starých pořádků". Naštěstí už to chápe stále více lidí a dají to nepochybně na podzim patřičně najevo. Věřme, že mnozí známí politici budou obžalováni, souzeni a odsouzeni včetně ministrů a premiérů, tak jak se děje i v jiných zemích, které jsou skutečně demokratické. Kdo toto nechápe, nebo nechce pochopit, je neinformovaný, hlupák, nebo jeden z těch, co na stávajících poměrech také profituje. Problém charakteru a jeho selhání se táhne celými našimi dějinami, kdy jen schopní, silní jednotlivci, dokázali pozitivně ovlivňovat dění, mnohdy i mimo naši zemi.
+3 #7 Pavel 2017-07-08 01:39
Cituji Jan Chlumsky:
To, že mu někdo nadává za STB je dnes již nepodstatné. Kolik STBáků se po Praze beztrestně toulá a málokomu to vadí.

Po Praze se toulající imaginární STBák je něco trochu jiného než předseda vlády.
-6 #6 Jan Šinagl 2017-07-05 10:16
Sebelepší projevy neznamenají a negarantují skutečnou kvalitu politika. Sobotka i Okamura jsou stejní, nebezpeční mluvkové, manipulátoři, populisticky oslovující lidské pudy a strach. Žádná efektivní práce za nimi není. To už dostatečně prokázali. Naopak si vážím bratra Tomia Okamury. Kandiduje za KDÚ-ČSL.
+2 #5 Jan Chlumsky 2017-07-05 02:31
Myslím si, že přes všechny argumenty jestli má Okamura pravdu nebo je jen falešný cesťák, po shlédnutí jeho projevu má mé plné sympatie. Sobotka je proti němu ubohý politik, který jen kecá a kecá, aby tu svou vládu udržel nad vodou a pak dělá něco úplně jiného proti vůli české populace.

youtu.be/URtR3F25gDQ
-4 #4 Jan Šinagl 2017-07-02 15:31
Dobrá víra v Čechách je ošidná a už vůbec ne opírat ji o "vlastní uši". Při osobních setkáních s panem Okamurou jsem došel k opačnému názoru. Jinak doporučuji prostudovat si jeho minulost na google. Jeho reportáže na You Tube z cest po světě jako senátor, kdy ukazoval, kde co kde měl dobrého k jídlu jistě "oslovily" mnoho jeho voličů... Za rok 2016 přiznal výdělek 15 milionů korun mimo své poslancování. Není divu, že Úsvit zapadá...
0 #3 Jan Chlumsky 2017-07-01 21:30
Věřím v dobré víře tomu, co jsem od Okamury měl možnost na vlastní uši slyšet. Posudky medií beru velice rezervovaně. Říká věci tak jak jsou, a je určitě lepší politik než cokoliv, co politická nomenklatura v Praze nabízí. Nevidím nic špatného na podnikání v cestovním ruchu, mohlo by to i znamenat větší rozhled než u těch, kteří se nikam za hranice nedostali. A domluvit se jiným jazykem než česky také není k zahození. Osobně bych bral i Babiše, protože mluví reálně, má zkušenosti a nebojí se říkat pravdu hlupákům do očí. To, že mu někdo nadává za STB je dnes již nepodstatné. Kolik STBáků se po Praze beztrestně toulá a málokomu to vadí. Národ si na ně zvyká a je to smutné. Babiš je schopný vedoucí politik a takové vláda potřebuje. Když dělá dobře svou práci, je třeba ho nechat na pokoji.
-8 #2 Jan Šinagl 2017-06-28 19:30
Populistu a pochybného podnikatele s cestovním ruchem Okamuru? Jak snadno média vytvoří falešný obraz a lidé uvěří v dobré víře...
-2 #1 Jan Chlumsky 2017-06-27 18:25
Naprostý souhlas. Jenže koho volit, když ten náš státní aparát je na zlodějině, protekci, lži a bezpracném obohacování se založený? Okamuru a paní advokátku Kláru Samkovou. Ale koho víc? Má někdo ještě další návrhy?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)