Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Grygarek JanousekKauzu Mostecké uhelné společnosti řeší justice dvou zemí. Švýcarská má k pravomocnému rozsudku blíž. Pokud by tři roky starýRampula rozsudek z Bellinzony nabyl právní platnosti, Švýcarsku by zůstalo zhruba 22,6 miliardy korun. Český stát, který se v roce 2011 nestihl přihlásit do švýcarského řízení, si může jen poplakat

… „Švýcarsku dle našeho názoru chybí takzvaný zdrojový delikt, který by umožnil peníze zadržené ve Švýcarsku označit za špinavé. Na druhou stranu česká strana dovozuje údajné spáchání trestného činu podvodu bez toho, že by řešila záležitost takzvaných špinavých peněz. Dochází tedy k takovému paradoxu, že Češi by měli označit jednání jako trestné a Švýcaři by pak označili zadržené prostředky za špinavé, tedy by dovodili spáchání trestného činu praní špinavých peněz.“ …

Zdroj: http://ceskapozice.lidovky.cz/kauza-mus-svycari-nad-cechy-v-bitve-o-miliardy-vedou-fhv-/tema.aspx?c=A161218_221419_pozice-tema_houd#utm_source=email&utm_medium=text&utm_campaign=lidovky.directmail

P.S.

… Nejvyšší podíl viny na mezinárodní ostudě nese bývalý státní zástupce z VSZ Praha, JUDr. Vlastimil Rampula. To on Švýcary informoval, že k žádnému trestnému činu u nás nedošlo. To on, „chytře a promyšleně“ svou nečinností kauzu zametal pod koberec. Švýcarská prokuratura ale naštěstí měla „jiný právní názor“. A také Švýcarský soud to později viděl jinak. Kdo za to v Česku ponese odpovědnost? Rampula? Bývalé vlády? Nikdo. Ti pánové se ani nesnažili mírnit dopad toho, k čemu došlo. Potom již zachraňovali jen své krky a koryta. …

http://skutecnosti.cz/rampula-a-svycarska-konta/

* * *

… Zatímco bývalá šéfka kabinetu premiéra Petra Nečase Nagyová, dnes Nečasová, už stanula za různé skutky před soudem, lobbista Roman Janoušek historicky přisátý na pražskou radnici a Pavla Béma, je veden v Grygárkově případu zatím jen jako podezřelý (odsouzen byl dosud „jen“ za to, že opilý srazil autem ženu). Vyšetřování Grygárka rozjelo dožádání švýcarské prokuratury o právní pomoc do Česka v roce 2008. Účty ve Švýcarsku totiž protekly dvě miliardy korun a Švýcaři měli podezření, že jde o výnosy z trestné činnosti. Peníze – v tu chvíli zhruba 200 milionů korun – proto zmrazili.

Z pražského Vrchního státního zastupitelství ovšem do Švýcarska dorazila odpověď, že Janoušek je “čistý“ a není zájem původ peněz prošetřovat. Švýcaři následně zmrazené konto odblokovali. Olomoucké státní zastupitelství pod vedením Iva Ištvana pak o čtyři roky později dospělo k závěru, že Grygárek zametl případ pod koberec vzhledem k přátelským vztahům k Janouškovi.

Časem vyšlo najevo, že Grygárek, který kontakty s Janouškem nepopíral, dokonce vlastnil luxusní byt v rezidenci Myšák v centru Prahy, odkud lobbista úřadoval. A mimochodem Grygárek svůj byt pronajímal vysokému úředníkovi pražského magistrátu Jiřímu Tomanovi, který měl pod palcem veřejné zakázky za desítky miliard korun včetně tunelu Blanka.

Více na: http://www.euro.cz/politika/janouskovo-svycarske-konto-penize-ze-skodova-palace-1310171

* * *

Tehdejší vrchní státní zástupce JUDr. Vlastimil Rampula zdůvodnil dlouhé čekání švýcarských orgánů na jeho odpověď potřebou přeložení do českého a německého jazyka?! Janoušek prohlásil, že peníze  na jeho kontě mu nepatří. Po odblokování konta peníze rychle zmizely. Roman Janoušek je dnes na svobodě a bude zázrakem, zda se tam vrátí, stejně David Rath. Vlastimil Rampula dnes vykonává advokátní praxi a usmívá se na nás sebejistě z televize. ČAK ho samozřejmě nevyloučí ze svých řad, natož kárně potrestá. Ta si troufne potrestat jen ty advokáty, kteří si dovolují příliš hájit spravedlnost a dobré mravy. Kdo je více nemocný, oni, nebo národ, který je „vyprodukuje“ a nechá se těmito nebezpečnými psychopaty ovládat – a okrádat?!  

 

Jan Šinágl, 27.12.2016   

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)