Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Paroubek Sobotka TvrdikZavřené dveře a pandí diplomacie - Je to zastrašování - Proč CAIFC budí vášně – Václav Klaus a Jan Mládek ve službách Kremlu - Nový život lovce mafiánů

... A ačkoli Ženíšek nikoho nejmenoval, vzápětí přišla předžalobní výzva. V ní advokát Radek Pokorný, který zastupuje CEFC, ale patří také k lidem blízkým premiéru Sobotkovi, už mluví o zcela konkrétní osobě. “Informace o předsedovi představenstva čínské CEFC (pan Jie Ťien-ming), o kterém se v citaci hovoří, je nepravdivá. Podle vyjádření klienta pan Jie Ťien-ming nikdy v organizaci CAIFC nepůsobil,” píše advokát Pokorný. Následuje obvyklá sada pohrůžek: zdržte se dalšího vyjadřování, článek stáhněte, vydejte prohlášení, že byl článek nepravdivý. Následovat mohou občanskoprávní, ale i trestněprávní kroky.

“Mohu potvrdit, ze jsme na základě pokynu klienta vyzvali některá media, aby svá v textech uvedená tvrzení doložila, neboť dle názoru klienta jsou nepravdivá a neprokázaná,” uvedl na dotaz redakce HlídacíPes.org advokát Pokorný.

Ženíšek: Je to zastrašování

Jinak to ovšem vidí poslanec Ženíšek i oslovená média. “Pikantní na celé věci je fakt, že já se v komentáři vůbec o CEFC, ani jmenovitě o jejím řediteli nezmiňuji. Z toho usuzuji, ze pánům Tvrdíkovi i Pokornému vadí spíše interpelace na premiéra, kterou jsem též podal,” řekl Ženíšek. (Text jeho písemné interpelace najdete zde.)

Podle poslance jde ze strany CEFC o zastrašování. “Je to taková odzkoušená komunistická metoda – zastrašovat lidi – kterou si CEFC z Činy s sebou přivezla,” řekl.

Ředitel vydavatelství Echo24 Dalibor Balšínek řekl, že redakce do Ženíškova komentáře doplnila zdroje, které pravdivost uvedených tvrzení potvrzují. Komentář na stránce zůstal, předmětný text má nyní tuto podobu: “Ten byl údajně v minulosti místopředsedou organizace China Association for International Friendly Contacts (CAIFC) – jak uvádí např. renomovaná agentura Bloomberg –,  např. podle publikace vydané prestižním nakladatelstvím Oxford University Press napojené na vojenskou rozvědku Čínské lidové armády. A premiér tomu jen přihlíží, ba dokonce pomáhá.”...

http://hlidacipes.org/tvrdikovi-pravnici-kvuli-cine-hrozi-zalobou-i-ceskemu-poslanci-zastrasuji-me-rika
* * *

...A premiér tomu jen přihlíží, ba dokonce pomáhá. Nedivíme se, jeho poradcem pro čínské vztahy je Jaroslav Tvrdík.

… Výroční zpráva BIS z roku 2014 varuje před zvyšujícím se vlivem a infiltraci do českých politických a státních struktur, a také o sběru politických informací, co se týče čínských zpravodajských služeb. A to vše s aktivní pomocí některých českých občanů, politiků a státních úředníků. Pokud tato fakta premiér přehlíží, upřednostňuje čínské peníze před bezpečností obyvatel ČR. Tím ještě nahrává českým oligarchům, a hlavně spolu s prezidentem pomáhá k prorůstání čínské moci do českého státu. Tohle je na hony vzdálené od nějaké pandí diplomacie....

http://echo24.cz/a/wbK2K/zavrene-dvere-a-pandi-diplomacie

* * *

...Ředitel čínské CEFC a poradce prezidenta Miloše Zemana Jie Ťien-ming v minulosti působil v Čínské asociaci pro mezinárodní přátelské kontakty (CAIFC). Jaroslav Tvrdík to popírá, čínská CEFC za to hrozí žalobou. Jde přitom o fakt, pro nějž důkazy dává sama čínská firma. O tom, proč je otázka působení v Čínské asociaci pro mezinárodní přátelské kontakty (CAIFC) důležitá a jaké důkazy jsou k dispozici píše pro HlídacíPes.org právník Aleš Rozehnal.

Dalo by se čekat, že pokud nějaká společnost v České republice vstoupí do státem regulovaného bankovního byznysu a jejíž představitel se dokonce stane poradcem českého prezidenta, půjde o strukturu čitelnou, důvěryhodnou a prověřitelnou. Opak je však pravdou; některá fakta o  čínské společnosti CEFC  vzbuzují navíc značné pochyby. Velkou záhadou je především samotný šéf představenstva CEFC a zřejmě vlastník této firmy Ye Jianming (v české transkripci Jie Ťien-ming).

Proč CAIFC budí vášně

Podle záznamů singapurských úřadů byl dříve předsedou představenstva Shanghai Zhen Rong, pobočky státní společnosti Zhuhai Zhen Rong, která byla sankcionována Spojenými státy za ropné obchody s Íránem. Mnohem zajímavější je však to, že působil v Čínské asociaci pro mezinárodní přátelské kontakty (CAIFC). Což je zdánlivě nezávislá organizace, ale ve skutečnosti se jedná o propagandistickou platformu Politického oddělení Čínské lidové armády. Pozoruhodné je, že poradce CEFC Jaroslav Tvrdík angažmá Ye Jianminga v CAIFC vehementně popírá: „Předseda představenstva CEFC ale v CAIFC v žádné pozici nikdy nepůsobil. Informace (…) nejsou pravdivé,“ řekl například Lidovým novinám. Nabízí se tedy vysvětlení, že i Jaroslav Tvrdík by tuto etapu v životě Ye Jianminga považoval za problematickou. Svědčí o tom i první právní kroky, které v této věci podnikl....

http://hlidacipes.org/tvrdik-popira-napojeni-sveho-sefa-na-politicke-oddeleni-cinske-armady-tady-je-dukaz/ ..

* * *

Ondřej Kundra PUTINOVI AGENTI – str. 144-145

… Projekt Východního partnerství navíc neměl oporu ani u části čes­kých politických elit. Faktem je, že nezájem, podceňování nebo baga­telizace ruských hrozeb jsou v Česku mezi vrcholnými politiky již del­ší dobu značně rozšířeným jevem. Například bývalý prezident Václav Klaus v úřadě hlavy státu jen s velkou nechutí přijímal informace čes­kých tajných služeb o rostoucích velmocenských ambicích Kremlu. Ve věci zainteresovaní zpravodajci popisují případ, kdy ho rozvědka upozornila na jeden z problematických obchodů v energetice, načež prezident zprávu vrátil do jejího pražského ústředí s ručně připsanou větou, že mu již nemají podobné materiály posílat.

V souvislosti s jeho dalšími politickými kroky, které kopírovaly zájmy Kremlu (jako jediný evropský státník podpořil ruský vpád do Gruzie, v minulosti byl proti zvýšení energetické nezávislosti Česka na Moskvě, při svých rozhovorech s ruskými politiky a návštěvě Kremlu ostře kritizoval „demokratický deficit“ EU, aniž by si jedinkrát všiml neutě­šené lidskoprávní situace v samotném Rusku, a podobně), si to zpravo­dajci vyložili tak, že může z nějakého nejasného důvodu podléhat právě jeho zájmům. A proto mu o Rusku začali dávat méně konkrétní zjištění.

Klausův pohled na Rusko je v české politice častý Ministr průmyslu Sobotkovy vlády Jan Mládek se v roce 2015 pokoušel prosadit pro Rusy výhodný projekt výstavby závodu na zpracování jaderného paliva. Šlo o předraženou akci, která by zvyšovala naši závislost na nepředvídatel­ném východním partnerovi. Mládek vše ukryl do obecně znějících for­mulací jednoho z vládních materiálů a návrh neprošel jen díky tomu, že si triku všimli někteří poslanci a úředníci ministerstva obrany, kteří na poslední chvíli zburcovali část kabinetu.

Pro Mládka to však dopad na jeho účast ve vládě nemělo. V roce 2014 jmenovaný premiér Bohuslav Sobotka je sice vůči Moskvě ostra­žitější, zároveň si však uvědomuje, že podobně jako Mládek smýšlí vel­ká část jejich domovské ČSSD. Sobotka s ní nechce jít do konfrontace, aby to neohrozilo jeho velmi systematicky, pomalými kroky budovanou kariéru. Nekritický pohled členů ČSSD na Rusko souvisí částečně s hlu­binnými předsudky starších členů, z nichž někteří dříve působili v ko­munistické straně, částečně je na vině jejich poměrně malá informova­nost o zahraniční politice.

Z pohledu Ruska je to výhodná situace. V EU si totiž pro prosazení svých záměrů hledá země, které na něj mají vstřícnější pohled. Aby ho dlouhodobě udrželo a podpořilo, posílá do nich - což platí právě pro Česko - stále více svých špionů. Český právní řád zná trestný čin špio­náže, na rozdíl od Německa a manželů Anschlagových za něj nicméně nikdy nebyl ve zdejším prostředí nikdo odsouzen. …

* * *

Nový život lovce mafiánů

… O té samé věci, jak zjistili detektivové, proto Mrázek tajně jednal na střední policejní škole v pražských Hrdlořezích s již zmíněným Vybíralem a ministry ČSSD Zdeňkem Škromachem a Jaroslavem Palasem. Téma hovoru, jak informovala televize Nova, byla privatizace Unipetrolu, o niž se v té době Mrázek ucházel. I proto policisté rozplétání Mrázkovy smrti brzy přestali vyšetřovat jako „běžný mord“, ale v kontextu s výše zmíněnými veřejnými zakázkami, o nichž rozhodovali špičkoví politici. Jestli si mafiánovu vraždu objednal někdo z nich, nebo byla součástí vyřizování účtů v rámci podsvětí (při rozplétání biolihu, podivné privatizace Unipetrolu a dalších Mrázkových kšeftů policisté rovněž zmapovali, že s nimi nějak souvisí třicet dalších vražd podnikatelů a mafiánů, které předcházely té Mrázkově; čtyři z nich pak detektivové rozkryli a v několika dalších případech došlo ke sdělení obvinění), už Kubiceho lidé ovšem neobjasnili. Ve chvíli, kdy vyšetřování propojili s politikou, došlo ze strany politiků a policejních šéfů k zásadní paralyzování jejich vyšetřování. Nešlo přitom zdaleka o první podobné odstavení nepohodlných detektivů. …

* * *

Připomínám Jaroslava Kmentu a Krakatici – na seznamu mafiána Mrázka, který navštěvoval i úřad vlády byli Gross, Paroubek, Mládek, Šlouf, tedy nepřímo i Zeman. Kniha Putinovi agenti je momentálně nejprodávanější. Rozhodně ji doporučuji všem, kdo chtějí vědět co se v naší zemi skutečně děje a co hrozí a ohrožuje naši zemi, svobodu, demokracii a naši budoucnost!

Vedoucí vládní strana, a předseda vlády, který si dovolí veřejně nerespektovat pravomocný rozsudek a která zpochybňuje právo, aby si každý dělal se svým vlastním majetkem co chce, tedy i „odkloňovat“ kam chce, ztratila zcela důvěryhodnost před všemi slušnými občany a jejími voliči. Pokud NS ČR rozhodne politicky a ne podle práva, budou mít tisíce občanů a institucí stejné právo nerespektovat pravomocné rozsudky ! Budou se moci plným „právem“, dle principu rovnosti všech před zákonem, chovat stejně jako ČSSD a premiér země Bohuslav Sobotka. Základem státu se tak stane bezpráví, chaos a nástup nové totality!

Strana, která má - po započtení dluhu dr. Altnerovi - cca 800.000.000,-Kč dluhů, navíc při tak nemravně štědrých státních datacích a odhadovaném dosavadním zisku z pronájmu Lidového domu cca 2.000.000.000,-Kč, nemá právo na existenci, pokud takto hospodaří a takto se chová. K tomu jí její voliči jistě svůj mandát a důvěru nedali. Měli být varováni už dřívějším prohlášením premiéra Sobotky, že si na svůj byt našetřil z poslaneckých náhrad !!!

 

Jan Šinágl, 24.4.2016

* * *

Americký pomník v Plzni "DÍKY AMERIKO" dnes zbourán !!!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)