Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Nikdy jsme nebyli ve většině národem bojovníků, ochotných riskovat a obětovat, ale o to větší mistři v přežívání s co nejmenšími ztrátami a s co největšími výhodami. Zbabělost vydáváme za moudrost a staečnost, nebojovat za největší „válečné umění“, jako poražení se vůbec nestydíme vyvyšovat k těm, kteří za nás a naši svobodu bojovali a umírali a jejichž vlastností a charakteru zdaleka nedosahujeme. Za Rakousko Uherska se o nás říkalo, že jsme národem kočích a služek. Hitler o nás říkal, že jsme národem cyklistů – dole šlapeme, nahoře se hrbíme. Heydrich, že jsme bezpáteřní, na rozdíl od Poláků, proto nás nelze zlomit, byť někdy díky tomu dokážeme nečekaně udeřit. Pravda je někdy krutá, ale nutná, chceme-li být skutečně lepšími a ne si pokrytecky hrát na nejlepší. Máme k nim stále ještě hodně daleko. Skutečný charakter se nechá zlomit jen silou, bezcharakternost se před silou jen ohýbá a ustupuje. O to více si hraje na charakternost, když nebezpečí pominulo. Pravda je někdy krutá, ale nutná, chceme-li být skutečně lepšími a ne si pokrytecky hrát na nejlepší. Máme k nim stále ještě hodně daleko.

Malý národ, který připouštěl a připouští vládu neschopných a likvidaci těch nejlepších, bude vždy sloužit zlu, bude zneužíván a riskovat svůj postupný zánik. Vláda bezcharakternosti a neschopnosti nemůže přinášet prosperitu, ale jen bídu spojenou s mravním úpadkem. Ten je základem skutečného pokroku.

Předseda Parlamentu Maďarska prohlásil, že se Česka republika a Slovensko vůbec neměly stát členy EU, když jsou dodnes zločinné, genocidní Benešovy dekrety, součástí jejich právního řádu. Že nám pravdu musí připomínat jiné národy je po 26 letech od „pádu“ totality dost smutným vysvědčením o nás a stavu naší demokracie.

Můžeme jen spekulovat do jaké míry má vliv na naší povahu a charakter místo kde žijeme, ať už z pohledu dějin, krajiny, či piva. Krásná krajina a pití piva rozhodně „neprodukuje“ bojovníky, ale pohodáře, nemilující konflikt. Na druhé straně dává prostor pro rozvoj kreativity umělců, vědců, pokud nepodlehnou všudypřítomné snaze o zajištění pohody, pohodlnosti a bezstarostnosti. Komunisté toho plně využili. Proto je máme dodnes v Parlamentu. Je ostudou nás všech, že jsme se nedokázali zbavit komunistů ani za 70 let, kdy stejně zločinné nacistické ideologie jsme se zbavili před 70 lety.

Hanbou zůstávají zločinné Benešovy dekrety, které umožnily okrást a vyhnat třetinu obyvatelstva Československa. Jsou stále součástí právního řádu. Umožnily okrást nevinné. Když se dnes okradení hlásí o náhradu dle Benešových dekretů, tak je prohlásíme za vyhaslé. V tomto ohledu se stále chováme jako komunistická země, která o demokracii a lidských právech ráda hovoří, ale jen pokud se týkají např. Romů, či lidských práv v jiných zemích.

„Strach je absolutně nejsilnější hnací silou v této zemi.“ Walter Koch, velvyslanec Německa v Praze o Češích (od 29.10.1921).

 

Jan Šinágl, 14.12.2015

* * *

BYLY JSME TAM TAKY.

* * *

P.S.

Podívejte se kdo byl Josif Džugašvili alias Stalin, neboli „ocelový muž“, jeden z největší zločinců v dějinách lidstva a o jehož „očistu“ se snaží současné Putinovo Rusko. Máte možnost do 28.12.2015, kdy skončí licence pro internetové vysílání skvělého francouzského dokumentu - http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10607372619-stalin/21438255853 - takové zrůdě jsme postavili největší pomník v dějinách naší země.

* * *

Nad mozkem poslušnost a nad rozumem víra
a správná příslušnost je víc než v botě díra.

Mámu jsme zapřeli a brácha zapřel tátu,
někdo se odstřelí a jinejm zlámem hnátu.

Ďábel nás hnal a šli jsme jako ovce,
každý z nás znal že zvěř se stane z lovce.

Každý však šel a na chytrost měl štempl,
náš cíl se skvěl,jsi proti-tak jsi lempl.

Nad oči slepota,sám do uší dáš vatu,
je z tebe despota a syna dáváš katu.

K dobrému příteli zas obracíš se zády
a když ho odstřelí-po smrti dáš mu řády.

Žene vás čert!Zas jdete jako ovce.
Není to žert,už zvěř se stala z lovce.

Přítel je skřet a nad rozumem víra!

Vpřed jenom vpřed!Vpřed jenom vpřed!!Vpřed jenom vpřed!!!

A v předu smrdí síra...

Karel Kryl

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)