Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN US F vlak 240815… „Řekl jsem si - OK, nejspíš tady stejně umřu, tak pojďme. Raději umřu při akci, veLN Vule k zivotu 240815 snaze ho zastavit, než tady sedět a čekat, až mě zastřelí,“ po­psal 62 letý Norman, trojnásobný dědeček, proč se k trojici přidal. Dodal, že zprávy o podobných útocích z poslední doby mu ukáza­ly, že takoví útočníci většinou stří­lí bez rozmyslu. Že schovávat se, nebo prosit o život, ztrácí smysl. …

PAŘÍŽ / PRAHA: Kalašnikov s devíti náhradními zásobníky, automatic­ká pistole Luger a nůž. Když fran­couzský ministr vnitra Bernard Cazaneuve vyčíslil arzenál, který Ajjúb Chazání hodlal použít v pátek v mezinárodním rychlíku Thalys 9364 na trase Amsterdam-Paříž, mnohé zamrazilo. Stačí pomys­let, co by s takovou výbavou bylo možné udělat ve vlaku, jenž převá­žel 554 pasažérů...

Útočník měl ale smůlu. V rychlí­ku se našli lidé, kteří riskovali ži­vot, aby ho zastavili. Prvním byl Francouz, s nímž se pětadvacetile­tý střelec střetl ve vagonu číslo 12 u toalet, kde si předtím zbraně slo­žil a připravil. Francouz, jehož jmé­no úřady nezveřejnily, se útočníka pokusil zastavit. Chazání, jenž po­chází z Maroka, byť řadu let strávil legálně ve Španělsku, se však jeho snahám ubránil a postřelil ho. Vlak v té chvíli projížděl severofrancouzskou Picardií.

Nejspíš tady stejně umřu

Zvuk střelby a tříštění skla nicmé­ně zaslechlo několik pasažérů ve vedlejším vagonu, osudové tři­náctce. Zasáhli čtyři, tři američtí kamarádi na evropské dovolené a jeden Brit žijící ve Francii. „Zvedl jsem oči a spatřil muže s AK-47, nebo alespoň jsem si myslel, že to je tahle zbraň,“ vyprá­věl později britský cestující Chris Norman v televizi CNN. „Nejdřív jsem zapadl hlouběji do sedačky, pak jsem ale viděl ty Američany,“ pokračoval muž, který přispěl k zneškodnění útočníka, před je­hož „radikalizací“ v březnu varova­ly španělské tajné služby. Právě v té chvíli totiž Alek Skarlatos, dvaadvacetiletý americký přísluš­ník národní gardy, který se v červ­nu vrátil z Afghánistánu, vyzval své dva kamarády, aby střelce za­stavili. Spencer Stone, mechanik u amerického letectva a Skarlatův kamarád ze základní školy, i Anthony Sadler, student kaliforn­ské univerzity, ho bez váhání, snad bezmyšlenkovitě, poslechli.

„Řekl jsem si - OK, nejspíš tady stejně umřu, tak pojďme. Raději umřu při akci, ve snaze ho zastavit, než tady sedět a čekat, až mě zastřelí,“ po­psal 62 letý Norman, trojnásobný dědeček, proč se k trojici přidal. Dodal, že zprávy o podobných útocích z poslední doby mu ukáza­ly, že takoví útočníci většinou stří­lí bez rozmyslu. Že schovávat se, nebo prosit o život, ztrácí smysl.

Cestující společně ozbrojence pře­mohli, byť Stone utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice. V so­botu ho propustili, takže si také vy­slechl pochvalu „za rychlý a poho­tový zásah“ od Baracka Obamy. Dnes muže, kteří už v sobotu dosta­li v severofrancouzském Arasu me­daili za hrdinství, přijme francouz­ský prezident François Hollande. I ten jim telefonoval už v sobotu. Osud poraněného Francouze ještě včera zůstal utajen. …

LEONA ŠLAJCHRTOVÁ, LN Nejspíš stejně umřu, tak pojďme… 24.8.2015

* * *

Porovnejme jednání PČR v Uherském Brodě, kde plně ozbrojená PČR nečinně přihlížela takřka 2 hodiny vraždění a umírání osmi lidí, s jednáním těchto čtyř statečných občanů. Po půl roce PČR „vyšetřila“, že vše bylo v pořádku!!! Chraň nás Bůh před takovou policií, která si umí hrát na hrdiny jen když nečelí skutečnému nebezpečí, při vší úctě k té menšině statečných policistů.

 

Jan Šinágl, 25.8.2015

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)