Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Belobradek PavelKarel Mrzílek: „Komunisti kritizují Belobrádka, že se omluvil za chování Čechů při odsunu českých Němců. Vzpomínám Pitharta, který kdysi domlouval, abychom se komunisty nezabývali, protože časem vymřou. Volit takovéhle snílky na odpovědná místa znamená podporovat individua, která neustále šíří nenávist.“

Mnichovský soud nepotvrdil platnost změny stanov, která proběhla nedemokraticky, v rozporu se samotnými stanovami. Vedení SDL na Sudetoněmeckém dni to zcela zamlčelo! Nelze tedy změnu považovat za legitimní a provést tak změny v registru. J.Š.

Mnichov – Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek se během své návštěvy Bavorska setkal se zástupci sudetských Němců. Jako vůbec první člen české vlády navštívil také Sudetoněmecký dům v Mnichově, kde sídlí instituce Němců vysídlených z českých zemí, informoval regionální deník Oberbayerisches Volksblatt. K uctění památky obětí poválečného odsunu Němců z Československa tu Bělobrádek položil věnec, což list dnes označil za „milník" ve vzájemných vztazích někdejších krajanů.

Bělobrádek Sudetoněmecký dům, v němž sídlí například Sudetoněmecké krajanské sdružení (SdL), archiv, nadace, noviny či výzkumný institut Collegium Carolinum, navštívil v rámci své dvoudenní cesty po Bavorsku, jejímž hlavním cílem je prohloubení vědecké a výzkumné spolupráce Česka a největší německé spolkové země. Doprovázeli ho přitom bavorský zemský ministr pro vzdělání a kulturu, vědu a umění Ludwig Spaenle a předseda SdL Bernd Posselt. V kulturní instituci v současnosti probíhá také česko-německá výstava o Janu Husovi u příležitosti 600. výročí jeho upálení.

Bavorský list Oberbayerisches Volksblatt hovoří o Bělobrádkově návštěvě jako o „dosavadním vrcholu opětovného sblížení". Sám zástupce sudetských Němců Posselt použil údajně během dne několikrát výrazu „historický". Položení věnců na památku německých obětí odsunu je podle něj „největším krokem (ve sblížení) za posledních dvacet let". Ještě před několika týdny něco takového prý nepovažoval vůbec za možné. Bělobrádka a místopředsedu Rady pro výzkum, vývoj a inovace Arnošta Markse, který vicepremiéra doprovázel, označil za „dva antipopulistické politiky s velkou odvahou". Podle listu Oberbayerisches Volksblatt je pravděpodobné, že se Bělobrádek za své gesto ve Česku dočká mnoha útoků.

Spontánní návštěva

Bělobrádkova návštěva se podle deníku uskutečnila zcela spontánně poté, co předseda vlády Bohuslav Sobotka musel odříct kvůli řecké krizi svou cestu do Bavorska plánovanou na červen. Posselt prý pak požádal Bělobrádka, jestli by nemohl přijet on. „A on řekl: Pro tebe to udělám," uvedl Posselt. Květiny na uctění památky obětí odsunu prý pro Bělobrádka Posselt sice připravil, předat mu je ale nemusel. Vicepremiér údajně přinesl vlastní v českých barvách.

O normalizaci vztahů Česka a Bavorska, které je tradičním patronem sudetských Němců, se zasadili současný bavorský premiér Horst Seehofer a bývalý český ministerský předseda Petr Nečas. Seehofer v prosinci 2010 přijel na návštěvu Česka, Nečas pak v únoru 2013 promluvil v bavorském parlamentu, kde sudetské Němce označil za krajany a bývalé spoluobčany. Loni v prosinci Seehofer s premiérem Bohuslavem Sobotkou otevřeli v Praze bavorské zastoupení v Česku. SdL pak letos vypustilo ze svých stanov požadavek na vrácení majetku zkonfiskovaného vysídlencům po druhé světové válce.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/belobradek-v-mnichove-uctil-obeti-odsunu-sudetskych-nemcu/1239158

P.S.

Mnichovský soud nepotvrdil platnost změny stanov, která proběhla nedemokraticky, v rozporu se samotnými stanovami. Vedení SDL na Sudetoněmeckém dni to zcela zamlčelo! Nelze tedy změnu považovat za legitimní a provést tak změny v registru. Rozhodne Zemský soud v Mnichově dne 3.11.2015. Do té doby se musí vedení SDL řídit původními stanovami. Na podzim budou nové volby do vedení a kandidáti budou nuceni se jasně vyjádřit. Dne 4.8.2015 se koná u Zemského soudu v Mnichově (Prielmayerstr. 7.) soudní jednání ve věci vydání seznamu členů SDL, které vedení tají.

J.Š.18.7.2015

* * *

Aktualizováno:

Uctil jsem oběti násilí jako křesťan, řekl na kritiku Bělobrádek

* * *

Téměř 90-letý komunistický zločinec odsouzen. Rozsudek zní 20 let vězení.

ČRo Vltava: Jiří Hejda: Žil jsem zbytečně

Dnes před 5 lety zemřel Milan Paumer, člen odbojové skupiny bratří Mašínů

FOD: Bude bývalá komunistická prokurátorka JUDr. Marie Vodičková obžalována?

Z českého politického chlívku a jiné souvislosti

AS ZIZLAVSKY v.o.s. žaluje JUDr. Hanu Marvanovou, aneb svědek Veverka šokoval veřejnost

* * *

Otloukánek Andrej Babiš

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.45 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #9 IFIN 2015-07-22 08:47
V prvních měsících II. světové kolaborovali s fašistickým Německem, poté plnili pouze příkazy Moskvy. Vždy vlastizrádci. Jednání dle příkladu lidských zrůd a zločinců typu Lenina nebo Klementa Gottwalda. Pouze udávat, krást, nevinné odsuzovat do kriminálu a k trestům smrti, užírat se vlastní malostí a neschopností. Také však první při zločinech Revolučních gard. Proto musí nyní komunisté a ostatní nenávistí pokřivení jedinci kvičet.
+3 #8 Jan Šinagl 2015-07-20 20:04
Pane Patrmane, není vyspělý národ, který jinému etniku upírá právo na domov, kde žil, pracoval a budoval po staletí. Zkuste to vysvětlit např. Švýcarům a mnoha jiným zemím, kde jiná etnika jim pomohla k nebývalé prosperitě. Jaká byla prosperita kdysi kvetoučích Sudet a co tam nalézáme dnes? Slušnému člověku je hanba a stydno.
-1 #7 Jaroslav Patrman 2015-07-20 18:22
Pane Sinagl - napadaji vas jen darebaci, jejichz predkove si nakradli a vrazdili v pohranici i v Praze a Brne. Posledni casopis TYDEN to spravne nazval - zlodeji.
Nevim proc nestaci jeden argument -co to je pata kolona, jak ti debilove stale opakuji.Pal by museli nazvat patou kolonou i Slovaky, ze nechteli s nami zit az do uplne zrady cs.republiky.
Kazdy narod chce zit ve spolecnosti stejneho naroda a jazyku.
0 #6 Jiri Nestler 2015-07-20 13:58
Cituji Bergmann:
Stále by za to, aby se konečně v médiích objevily články, kolik hřbitovů, kostelů atd. bylo po roce 1989 obnoveno a financováno právě těmi sudetskými Němci.
Kde se tahle hysterie stále bere, kdo
to z dnešních generací prožil?

Kde se to bere? V rudejch ceskejch mozcich? Jeste v roce 1989 po prevratu cirka 80% cechu chtelo neco jako quasi-komusnism us.. tahle hysterie je jen obraz ceskeho strachu z minulosti
+1 #5 Bergmann 2015-07-20 12:36
Stále by za to, aby se konečně v médiích objevily články, kolik hřbitovů, kostelů atd. bylo po roce 1989 obnoveno a financováno právě těmi sudetskými Němci.
Kde se tahle hysterie stále bere, kdo
to z dnešních generací prožil?
-3 #4 Stanislav Vrbík 2015-07-19 19:37
Viz výše
-2 #3 Jan Chlumský 2015-07-19 18:14
Beneš, Bolševici, Rudé gardy, bezpráví, zlodějiny, vraždy a nízký primitivizmus se nějak vždycky smíchají dohromady a vyplavou na povrch pod všeobecným názvem KOMUNIZMUS.
Mám, a asi již nikdy nepřestanu mít, problémy s acceptováním lidí, kteří ČS Republiku a její populaci hned od slibného začátku Únorem a dnes sametovou revolucí podvedli. Beneš byl malý, zakomplexovaný prcek, který jako všichni ctižádostivci šel za svýn egem a nedbal, do čeho nás vede. Svinstva, která naše luza na německé populaci u nás napáchala je třeba přičíst na jeho účet právě tak jako všechna svinstva která u nás máme dnes je třeba připsat na účet postkomunistick ého naivky Havla. Jsem rád, že alespoň někteří naši politici se snaží napáchané křivdy zmírnit. To, co se u nás po válce dělo, je stejně nízké a ohavné jako to, co dělali Hitlerovci během války. Němci si tyto věci alespoň uvědomují a omlouvají se za ně. Je na čase se za naši poválečnou luzu také omluvit a veřejně se od ní distancovat.
0 #2 Josef 2015-07-19 16:23
Je to správné, i my Češi, zvláště Rudé Gardy, jsme prováděli na krajanech jako pomstu genocidu a vyvražďování.
+4 #1 Mrzílek K. 2015-07-19 12:22
Rozvíjet dobré a upřímné vztahy s těmi, kteří se za svoji neblahou minulost desítky let omlouvají patří k rozvoji klidu a porozumění. Je toho třeba na posílení a vytváření soudržnosti, proti těm, kteří se ještě chovají jinak.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)