Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Stavební a dopravní firma Viamont, u jejíhož zrodu stál, získala během jeho působení ve vysoké politice veřejné zakázky za zhruba 14 miliard korun. Její spoluzakladatel, tehdejší ministr dopravy Aleš Řebíček, s ní ale již v té době prý neměl nic společného. „Kluci jsou asi šikovní,“ komentoval Řebíček raketový vzestup firmy - Kontakty na politiky i Pitra - Za Viamont Slavii?

Dnes, o šest let později, je jméno Řebíček spojováno hlavně s fotbalovou Slavií. Aleš je jejím prezidentem, jeho bratr Adam finančním ředitelem a předsedou představenstva. Oba za sebou mají bohatou minulost, o kterou se zajímala i policie. Zatímco Alešovi případný střet zájmů ani další podezření policisté nikdy neprokázali, Adam dodnes čelí obžalobě, že jako bývalý policista zneužíval své pravomoci (o zrušení zprošťujícího rozsudku  a vrácení případu do Teplic k novému projednání rozhodl již podruhé Krajský soud v Ústí nad Labem v dubnu, nyní věc vyšla po doručení rozhodnutí stranám ve známost).

Kontakty na politiky i Pitra

Aleš Řebíček patřil k nejkontroverznějším ministrům první a druhé Topolánkovy vlády. Z prakticky neznámého severočeského podnikatele a regionálního politika ODS se po volbách v roce 2006 stal šéfem resortu, který rozhodoval o mnohamiliardových zakázkách. Ani jeho straničtí kolegové neuměli tehdy vysvětlit, proč si premiér Mirek Topolánek vybral právě jeho.

Nejčastěji se ale hovořilo o jeho kontaktech. A to nejen na politiky z nejrůznějších stran, ale třeba i na později odsouzeného podnikatele Tomáše Pitra.

Na ministerském postu vydržel Řebíček do roku 2009 (během jeho působení byl například na dálnicích zaveden elektronický mýtný systém firmy Kapsch, smlouvu ale uzavřel předchozí ministr, lidovec Milan Šimonovský. Za tu dobu si pořídil v Toskánku vilu za sto čtyřicet milionů korun a v Dubaji byt za deset milionů.

Za Viamont Slavii?

Od té doby se o Řebíčkovi veřejnost dozvídala především jako o majiteli a prezidentovi fotbalového klubu Slavia Praha. Klub koupil v roce 2011, údajně za peníze, které získal před nástupem do ministerského křesla prodejem svého podílu ve firmě Viamont.

V médiích se pak každou chvíli objevují zaručené zprávy, komu se Řebíček chystá Slavii prodat. Oficiálně mu z ní přitom patří již jen necelé procento, protože vloni do klubu majetkově vstoupil majitel vršovického stadionu, firma Vinet Invest. Přesto Řebíček zůstává prezidentem Slavie a média o něm dál hovoří jako o faktickém majiteli.

Server HlídacíPes.org zmapoval s použitím analytických nástrojů Tovek a Gnosus společnosti Bisnode dosavadní aktivity Aleše Řebíčka i lidí z jeho okolí.

Pavouka zobrazíte kliknutím na obrázek, jednotlivé položky můžete dále zvětšovat.

http://hlidacipes.org/sikovni-kluci-z-viamontu-i-slavie-podnikani-exministra-alese-rebicka/?ct=t%28Newsletter_112_13_2014%29

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)