Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kozak v CRProhnilý Západ a konec EU - Až přijde zákon. Putinův - Na třicet ruských spolků působí v České republice. Řídí je speciální rada při ruském velvyslanectví. Spadá přímo pod Moskvu. Na své aktivity u nás pobírají dotace. Na časopisy šířící kremelskou propagandu. Jsou Putinovou pátou kolonou!

… Před čtyřmi lety podepsal ruský prezident novelu zákona, podle nějž nejen ruští občané v zahraničí, ale i krajané (bez občanství Ruské federace) „…jsou oprávnění počítat s pomocí Ruské federace v oblasti zabezpečení jejích základních svobod, občanských politických, ekonomických, sociálních, kulturních a jiných práv.. … Zolotarev loni varoval ve zprávě rady před činností některých organizací, například českých oddílů kozáků, kteří v Rusku tvoří jakousi domobranu, Putin pro ně vydal speciální zákon. Tehdejší ministr vnitra Martin Pecina nechal tuto pasáž z dokumentu vyškrtnout …

Na třicet ruských spolků působí v České republice. Řídí je speciální rada při ruském velvyslanectví, která spadá přímo pod Moskvu. Na své aktivity u nás pobírají dotace. Třeba na časopisy šířící kremelskou propagandu. Tyto spolky jsou Putinovou pátou kolonou, varují kritici.

Před spolky svých krajanů varuje odstupující místopředseda Rady vlády pro národnostní menšiny při české vládě Igor Zolotarev. Podle něj je většina ruských organizací v Česku řízena ruskou vládou a šíří tu Putinovu propagandu. Ta se projevuje třeba v tiskovinách jako Pražskij Express nebo Inform Praga, které obhajují například současnou ruskou okupaci Krymu.

„Ukrajina, to není jen oblast geopolitických zájmů Ruska. To je nejdůležitější objekt ruských národních zájmů,“ citoval Pražskij Express předsedu krajanské organizace Ruský dům Sergeje Komkova z Mariánských Lázní, který loni mimo jiné navrhl ruského prezidenta Vladimíra Putina jako kandidáta na Nobelovu cenu míru.

„Kreml tu vytváří svou pátou kolonu,“ je přesvědčen Zolotarev. Tento vědec ruského původu pracuje v Ústavu termomechaniky Akademie věd ČR a po osmi letech v radě pro menšiny mu po nástupu nové vlády končí ve funkci mandát. Už loni varoval ve zprávě rady před činností některých organizací, například českých oddílů kozáků, kteří v Rusku tvoří jakousi domobranu a Vladimir Putin pro ně vydal speciální zákon. Tehdejší ministr vnitra Martin Pecina nechal tuto pasáž z dokumentu vyškrtnout.

Prohnilý Západ a konec EU

Zolotarev poskytl deníku ECHO24.cz e-mailovou korespondenci, v níž zástupci ruských spolků v Česku označují Zolotarevova pravděpodobného nástupce v radě pro menšiny Alexeje Kelina za „fašistu“ a vyzývají, aby mu byl znemožněn vstup na akce ruského velvyslanectví  – kvůli jeho kritice ruské invaze na Krymu.

„Kdyby to byly názory běžných lidí, člověk by nad tím mohl mávnout rukou. Nebezpečné ale je, že tito lidé tvoří organizovanou strukturu a ke všemu jsou mnohdy podporováni českou vládou,“ upozorňuje Zolotarev.

Mnohé proklemelské ruské spolky totiž pobírají dotace určené menšinovým organizacím v České republice. Například sdružení Artěk, které vydává i svůj časopis pravidelně publikující články o blížícím se konci západní demokracie a Evropské unie.

Na třicet ruských spolků v Česku je řízeno Koordinační radou ruských spoluobčanů fungující při ruském velvyslanectví. Rada je řízena přímo z Moskvy tamním ministerstvem zahraničí a Mezinárodní radou krajanů, jejímž předsedou je Vadim Kolesničenko. Ten je poslancem ukrajinského parlamentu za krymský Sevastopol a nekompromisním podporovatelem ruského zásahu na Krymu.

Až přijde zákon. Putinův.

Před čtyřmi lety podepsal ruský prezident novelu zákona, podle nějž nejen ruští občané v zahraničí, ale i krajané (bez občanství Ruské federace) „ jsou oprávnění počítat s pomocí Ruské federace v oblasti zabezpečení jejích základních svobod, občanských politických, ekonomických, sociálních, kulturních a jiných práv.“

Podle Zolotareva byl tento zákon nyní využit i pro ospravedlnění krymské operace. „Nikomu z Rusů se ani nemusí nic stát, stačí zvací dopis a to může být záminkou pro vyslání tanků, jak to vidíme dnes a známe z minulosti,“ dodává místopředseda rady, jemuž mandát končí během několika týdnů.

Podle posledního sčítání lidu žije v Česku 17 a půl tisíce Rusů. Zolotarev odhaduje, že neoficiálně tu může pobývat až sto tisíc jeho krajanů. „Většina z nich rozhodně žádné protidemokratické či protievropské postoje nemá, ale na rozdíl od těch druhých se z různých důvodů neorganizují,“ dodává vědec.

http://echo24.cz/a/id8Nz/ruske-spolky-v-cesku-putinuv-trojsky-kun#XDPlAH8wFOzE62Oj.01

* * *

Alexandr Kelin je syn kozáka. O tom, jaký je to „fašista“ si můžete učinit sami názor, když si přečtete, kdo byl jeho otec - http://kletskij.livejournal.com/ - pak pochopíte, proč tak vadí Moskvě. Bude-li jmenován novým předsedou Vládní rady pro národnostní menšiny, bude to dobrým signálem a znakem důvěryhodnosti naší vlády!

 

Jan Šinágl, 29.4.2014

* * *

Na Majdanu tekla krev, na Olšanech se ve stejném čase odhaloval památník ruským okupantům z roku 1968 !!!

K nápisu Jan Palach na pomníku okupantům se přiznal známý aktivista

Pomník okupantům z roku 1968 na Olšanech opět doznal změn

„Pomníkový atentátník“ z Olšan po 15 dnech pátrání stále neodhalen, ale pomník už zahalen…?!

Pachatel „atentátu“ na pomník okupantům v Praze na Olšanech konečně udán na policii

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.11 (9 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #2 Hora 2014-05-09 11:29
Stačí se podívat na řadu ruských novin vycházející v ČR, ale i třeba v Německu nebo na TV Russian Today, kde najdete systematicky záznamy průvodů neofašistů v Německu aj.,jako by nic jiného neexistovalo. Proč nevytáhne ČT z archívů podobné záběry průvodu z Ruska ?
Die Zeit přinesl velký článek, že jen v
Berlině žije na 300.000 Rusů a všichni chválí "sovětského člověka"/prof.Z ubov/ Putina! Bohužel i Gorbačov,chválí cí okupaci Krymu stejně jako bývalý kancléř
Helmuth Schmidt,o nepopulárním kancléři
Schröderovi /koho chleba jíš, toho píseň zpívej/a Putinovi vděčnému otci za 2 ruské adoptivní dcery z dětských domovů.
Na ulicích Ufy se pálí figuríny Obamy, ale v New Yorku si kupují nejdražší byty pro své dcery ruští zbohatlíci /Světlana Alexijevičová v FAZ-Kdo nejásá je nepřítel lidu/nebo děti prominentů
/Lavrov/zaplňující univerzity v USA i v Londýně.14 let vlády Putina je postupným návratem k SSSR, našemu 41 letému "vzoru!"
-4 #1 Vitezslav Haramule 2014-04-29 14:32
novinky.cz/.../...
Podle pruzkumu spolecnosti Stem/Mark trapi obavy a uzkosti az polovinu Cechu.
Ze vseho nejvice se Cesi boji zvirat,pavouku, hadu,obecne hmyzu,mysi a zab.Opravdu by me ale zajimalo, jaka je reakce Cechu na AZBUKY.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)