Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Berkovec Stanislav… Stanovisko ANO přiblížil ruskému deníku poslanec Stanislav Borkovec: "Neřešená otázka statusu Krymu brání navázání vztahů západních států s Ruskem... Březnové události 2014 (obsazení Krymu ruskou armádou) nejsou jen politickou, ale i právní otázkou. V poslední době stále častěji zní názory, že proces připojení Krymu proběhl v souladu s právními normami," konstatoval Berkovec. …

… Tři poslanci odstartovali na Krym, aby se podívali, jak tam probíhá referendum o připojení poloostrova k Rusku. Byli to Milan Šarapatka (Úsvit), Stanislav Berkovec (ANO) a starosta Vysokého Mýta Miloslav Soušek (ČSSD). Právu to řekl Michel docela jasně: „Jedna věc je ale jasná: pro pozorování referenda bylo nutné nesouhlasit s oficiální pozicí Evropské unie a NATO. Je to logické. Pokud souhlasíte s tím, že je referendum nezákonné, nepojedete tam.“ To je jasné. Jen není zřejmé, proč tam tedy jezdit, když je názor vlastně hotový předem. … „Jeden z nich, z České republiky, viděl malé děti ve volebních místnostech a řekl: „Myslel jsem, že můj úkol tady je nebezpečný, ale vy tady máte klid a pohodu. U nás je situace na Krymu představována jinak.“ To pak ještě člověka napadnou různá neopodstatněná podezření, že ze sebe přece lidé nemohou nechat dělat pitomce jen tak bez odměny. …

Izvestija: KSČM a SPD chtějí legitimizovat spojení Krymu s Ruskem

Moskva/Praha - Čeští komunisté a poslanci strany Svoboda a přímá demokracie (SPD) jsou pro uznání Krymu jako ruské součásti a považují připojení poloostrova k Rusku za hotovou věc, která proběhla v souladu s mezinárodním právem. Napsal to ruský list Izvestija blízký Kremlu. Odvolává se přitom na informace z tiskového oddělení KSČM a na slova poslance SPD Jaroslava Holíka. Ten ČTK řekl, že jde zatím o úvahu, o které bude jeho frakce diskutovat.

"Je to jedna z možností, v současné době je to prostě jenom ve stádiu námětu. Nejdřív si to musíme probrat u nás v klubu," řekl ČTK Holík.

Poslanecký klub SPD podle ruského listu hodlá navrhnout posouzení krymské otázky na parlamentní schůzi a pozvat k tomu chce "krymskou delegaci". Ve vládním hnutí ANO tvrdí, že v Česku stále častěji zaznívají názory o právoplatnosti opětného spojení poloostrova s Ruskem, dodávají Izvestija.

Návrh zařadit Krym v příštím roce na parlamentní jednání české Poslanecké sněmovny potvrdil ruskému deníku poslanec SPD Holík. "Vycházeje z osobní zkušenosti jsem připraven v českém parlamentu hájit opětné spojení poloostrova s Ruskem. Žádná okupace nebyla a většina obyvatel Krymu připojení k Ruské federaci vítá. V naší straně panuje v pohledu na krymskou otázku shoda," citují Izvestija Holíka.

Český poslanec ruském listu řekl, že jeho strana chce kolegy z jiných stran seznámit s reálnou situací na Krymu a získat jejich podporu. Pak hodlá návrh na uznání zákonnosti připojení Krymu k Rusku předložit k hlasování. "Chceme se navíc obrátit se společnou výzvou k nové vládě. Organizujeme návštěvu krymské delegace v Praze, kde by mohla posoudit možnosti politické, hospodářské a kulturní spolupráce," oznámil Holík s tím, že návštěva by se měla uskutečnit počátkem příštího roku.

V KSČM ruskému listu řekli, že krymské události, tedy ruskou anexi na jaře 2014, vyprovokoval státní převrat v Kyjevě, který financovaly Spojené státy. "Spojení s Ruskem je hotová věc, která proběhla v souladu s mezinárodním právem," uvedlo podle Izvestijí tiskové oddělení českých komunistů.

Stanovisko ANO přiblížil ruskému deníku poslanec Stanislav Berkovec. "Neřešená otázka statusu Krymu brání navázání vztahů západních států s Ruskem... Březnové události 2014 (obsazení Krymu ruskou armádou) nejsou jen politickou, ale i právní otázkou. V poslední době stále častěji zní názory, že proces připojení Krymu proběhl v souladu s právními normami," konstatoval Berkovec.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/izvestija-kscm-a-spd-chteji-legitimizovat-spojeni-krymu-s-ruskem/1559774

* * *

Připomínám článek z 22.3.2014 - Mateusz Piskorski, vedoucí "mezinárodních pozorovatelů" na Krymu, je „známý fašista a antisemita.“(některá videa, týkající se Ruska, za čas zmizí)  cituji:

… Tři poslanci odstartovali na Krym, aby se podívali, jak tam probíhá referendum o připojení poloostrovava k Rusku. Byli to Milan Šarapatka (Úsvit), Stanislav Berkovec (ANO) a starosta Vysokého Mýta Miloslav Soušek (ČSSD). Právu to řekl Michel docela jasně: „Jedna věc je ale jasná: pro pozorování referenda bylo nutné nesouhlasit s oficiální pozicí Evropské unie a NATO. Je to logické. Pokud souhlasíte s tím, že je referendum nezákonné, nepojedete tam.“ To je jasné. Jen není zřejmé, proč tam tedy jezdit, když je názor vlastně hotový předem. … „Jeden z nich, z České republiky, viděl malé děti ve volebních místnostech a řekl: „Myslel jsem, že můj úkol tady je nebezpečný, ale vy tady máte klid a pohodu. U nás je situace na Krymu představována jinak.“ To pak ještě člověka napadnou různá neopodstatněná podezření, že ze sebe přece lidé nemohou nechat dělat pitomce jen tak bez odměny. …

Poslanec za Hnutí ANO Berkovec je bezpáteřní individum. Rozhodně ne ten, komu by dali voliči Hnutí ANO svůj hlas, kdyby mohli volit přímo. Pouhý populista, který se umí vždy přizpůsobit. Nepochybuji, že by udělal kariéru i v KSČ. Bylo mi nevolno, když takovýto člověk pronášel projev při odhalení pomníku RAF na Ruzyňském letišti Obávám se, že není jediný v Hnutí ANO, ale to je problém kandidátek i u ostatních stran. Takovíto kariéristé budou vždy podle režimu tak, aby nepřišli o výhody, které to přináší.

Mohu jen doporučit skvělý pořad Reportérů ČT Krymští rebelové, o skutečných poměrech na Krymu o hodnotách statečných a hrdých lidí jakými jsou původní obyvatelé Krymu.

Láska trest stejného pořadu o Petru Nečasovi a jeho další ženě, se kterou tento „křesťan“ podváděl svoji manželku, je zcela na opačné straně. Odpudivý a ukázkou kam až klesla společnost, která takové lidi a takové poměry umožní a připustí, aby se tyto osoby realizovaly jako premiér a vrchní ředitelka Úřadu vlády ČR. Pokus o skryté PR veřejnoprávní ČT? Normální člověk to těžko dodívá. Škoda, že ČT nepustila zvukové záznamy „kultivovanosti“ slova a způsobů „milujícího“ se páru. V pořadu jsem postrádal informaci, zda paní Radka Nečasová podala žalobu na svá Ústavou ČR zaručená práva na ochranu osobnosti, zda se jí stát, resp. Vojenská rozvědka omluvila a zda jí byla vyplacena náhrada za způsobenou nemajetkovou újmu? V objektivním pořadu by měla dostat také slovo…

 

Jan Šinágl, 7.12.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)