Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis IILondýn/Praha - Místopředseda české vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš při setkání sLN AB hazard 200216 novinářem britského listu Financial Times (FT) Henrym Foyem hovořil o svém působení v politice, kde se prý cítí velmi nešťastný, ale kterou nehodlá opustit. (vpravo LN 20.2.2016 J.Š.)

Ujišťoval o nezávislosti svých novin a mluvil také o averzi, které čelí ze strany politických oponentů. Reportáž z rozhovoru dnes list zveřejnil na svém webu.

Babiš, který v roce 2013 koupil vydavatelství Mafra vydávající celostátní deníky Mladá fronta Dnes a Lidové noviny, v rozhovoru označil své listy za zcela nezávislé. Dodal nicméně, že v nich může panovat určitá autocenzura, za kterou ovšem nenese žádnou vinu. Upozornil rovněž, že své noviny kvůli svému působení v politice nemůže využívat. Byl by tak prý mnohem vlivnější, kdyby v politice nebyl. Bránil se přitom srovnávání své osoby s italským expremiérem a mediálním magnátem Silviem Berlusconim.

Novinář s Babišem hovořil v restauraci pražského hotelu Augustine, kam během jejich schůzky dorazil bývalý prezident Václav Klaus, aby poobědval s šéfem opoziční TOP 09 Miroslavem Kalouskem. Klause prý Babiš označil za "nejvíce negativní osobu". "Klaus, Kalousek. Ti všichni se mě chtějí zbavit," citoval novinář Babiše.

Šéf ANO rovněž uvedl, že do politiky jít nechtěl. Dodal, že je v politice nešťastný a že mu zničila život. Odmítl však možnost, že by na svou politickou kariéru rezignoval, a prohlásil, že by tak zradil spoustu lidí, kteří doufají, že přinese změny. Strana ANO je podle Babiše spojena s jeho osobou. "Strana jsem já," citoval politika britský list.

Babiš dal v rozhovoru najevo, že nemá zájem kandidovat na funkci prezidenta. Upozornil, že tato funkce je reprezentativní, zatímco on chce vytvářet rozhodnutí a budovat. Dodal, že již v životě dosáhl všeho, co chtěl, a že nemá potřebu sám sebe přesvědčovat o svých kvalitách.

Babiš se vyjádřil rovněž na téma migrační krize. Uprchlíci by podle něj měli procházet výběrovým procesem ještě před vstupem do Evropy. Šéf ANO rovněž zopakoval svůj názor, že Řecko nepatří do eurozóny. Tato silně zadlužená země by na tom podle něj byla lépe, kdyby měla vlastní měnu.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/babis-je-podle-svych-slov-v-politice-nestastny-ale-neopusti-ji/1317084

* * *

Doporučuji si přečíst celý článek v angličtině. Obsahuje hodně pravdy. Jde o to, jak ji kdo chápe. Henry Foy se ztotožňuje se svými „přáteli“ z české politiky, že Babiš má strach ze ztráty moci. To je zavádějící informace. Pokud má strach ze ztráty moci, tak ne kvůli moci samé, ale jako nástroje, bez kterého by nemohl pomoci zemi tak jak slíbil.

Nevěříme v naději, jen neustále kritizujeme, nadáváme, nikomu a ničemu nedůvěřujeme a nevěříme. Chceme jen jistotu předem. Jistá je jen smrt. Proto stojíme neustále na místě a koledujeme si o návrat starých pořádků. Potom budeme opět „spokojeni“ a zase naříkat, nadávat – to ne my, ne já, ale oni a on. Ovládat takový národ potom nedá žádnou práci. Sotva se objeví naděje, nemají ohrožení darebáci mnoho práce, lid patřičně ovlivněný, udělá práci za ně aniž tuší, že jedná proti sobě. Kdo si troufne více a je z lidu, bez moci a bezmocný, je zničen mocnými, které ohrožuje – viz kauza ing. arch. Marka Řičáře – vězně svědomí nás všech! Přicházejí těžké časy, přinášejí i naději. Naučme se vidět i naději v jakékoliv formě a podporujme ji!

 

Jan Šinágl, 20.2.2016

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)