Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Putin a clanekV Petrohradě propukla další aféra: poslanecká komise na čele s Marinou Salje požádala o zbavení funkce předsedy Salje Marinavýboru pro vnější vztahy magistrátu Vladimíra Putina. V minulosti plukovník KGB, bez zplnomocnění od Magistrátu, vydal povolení na vývoz do zahraničí pro prodej barterovým způsobem ropy, dřeva, barevných kovů velmi podezřelým firmám, které byly založeny za tímto účelem před několika dny. Navíc, ve většině případů povolení se vydávala ještě před uzavřením smluv se západními partnery a bez jakýchkoliv dokladů o existenci zboží. Ceny na zboží byly dumpingové – 2000x nižší, než obvyklé. Celnice, však, zboží do zahraničí nepustila. Komise předává dokumenty z vyšetřování prokuratuře a vládnímu osobnímu oddělení. Proto se bude Putin pravděpodobně muset zodpovídat svému bývalému resortu za to, že připravil město o 122 mil. dolarů. Tolik překlad článku od Natalie Šuljakovskaja – viz fotografie vlevo.

Stará, všeobecně známa historie. Putin se postaral o to vše důkladně zamést pod koberec a zlikvidování paní Marinu Salje, která to vše zveřejnila. Mimo jiné, zde je zřejmě původní zdroj jeho dnešního neuvěřitelného osobního majetku V.V. Putina. V Rusku je to veřejným tajemstvím, vědí to všichni. Nikomu z odpovědných to jak vidět nevadí?! Barterový způsob obchodu je výměna zboží - zboží za zboží (bez peněz). Marii Salje, byla zbavena veškerých funkci. Pod výhružkou smrti odjela na zapadlý venkov, kde žila ve vesnici, kde byl k dispozici pouze jeden veřejný telefon. Nepochybuji, že vše je již tak dobře uloženo v archivech, že se nyní nikdo neodváží věc řešit.

Ukázka ze článku FaZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung 28.3.2012) „Gegen die Gauner a Diebe“ (Proti gaunerům a zlodějům)

Před Putinovou první volbou prezidentem v roce 2000, Marina Salje před ním varovala – po jeho vítězství se stáhla náhle na venkov do malé vesnice a přestala se politicky angažovat. Cítila se být ohrožena. Teprve v posledních dvou letech se začala opět veřejně angažovat – Salje-zprávy se staly na internetu opět velmi sledovanými – hřiště ruské opozice. Dokumenty zveřejněné na facebooku ve středu k večeru obsahují korespondenci jejího vyšetřovacího výboru. Věc je pro Putina nejen nepříjemná, protože se ho přímo dotýká: dotýká se i jeho blízkého spojence ještě ve funkci prezidenta Dmitrije Medvěděva. Pracovali spolu počátkem 90. let pod vedením starosty Sobščaka v petrohradské městské správě. Tyto informace mohou opozici posílit.

Další ukázka je z NZZ (Neue Zürcher Zeitung) „Gegen Mafia und Oligarchie“ (Proti mafii a oligarchii 15.4.2012)

Marina Salje, která se pustila do boje proti Vladimíru Putinovi, zemřela ve věku 77 let. Platila za intimního nepřítele prezidenta. Nikdo ho nedokázal tak odhalit jako ona. Pro obyvatelstvo Petrohradu byla hvězdou „Babuška-babička demokracie“. „Předpověděla jsem, že bude zřízena diktatura“, bilancovala v rozhovoru před dvěma lety „A nyní ji tu máme“. Její zástupce ve vyšetřovacím výboru byl později podle všech známek zřejmě otráven. Teprve před několika měsíci se Salje vrátila na veřejnost, když Putin začal své podvodné záměnné hry, aby se stal znovu prezidentem. Na demonstraci opozice v Petrohradu dne 4.února 2012 se jí dostalo pocty jako první promluvit. „Putin do vězení“ skandovalo shromáždění. Jedné novinářce řekla Salje ve svém exilu: „Mafie je nesmrtelná“. Zemřela na infarkt.

Ukrajina začala těžbu vlastního plynu v průmyslovém rozsahu. Otevírá se 6 těžebních stanic. Držme palce Ukrajině a jejím statečným obyvatelům. Bojuje i za uchování naší svobody! Kdo můžete, prosím přijďte dnes od 11:00 hod. na Letnou na demonstraci:

Konec Moskevského teroru na Ukrajině

Vážení,

navrhuji občanskou iniciativu protestu před všemi evropskými Ruskými velvyslanectvími v jeden den ve stejnou hodinu. Cílem je podpora Ukrajiny a nesouhlas s ruskou okupací. Ukažme postoj Evropy v roce 2014. Nesmíme k ruské invazi na Ukrajině zůstat neteční. Celoevropský protest vyjádří nesouhlas a podpoří Ukrajinu v jejím boji za udržení nezávislost.

Sraz učastníků protestu je v Praze 11. září 2014 v 11: 00 hodin dopoledne na Letné, roh ulice Milady Horákové a Letenských sadů. Odtud pochod v 11:15 k velvyslanectví Ruské federace, Pod kaštany 141/1, Praha 6, kde v 11: 55 SEČ proběhne tichý protest.

Sejděme se i v jiných Evropských městech ve stejný den i čas. Sdílíte-li stejný názor, šiřte prosím internetem. Využijme svých evropských napojení na Paříž, Berlín, Londýn, Amsterdam, Řím, Varšavu, Kodaň, Bratislavu, Bělehrad, Vídeň, atd.., čím více, tím lépe.

Musíme, Umíme, Budeme hájit svobodu jednotlivců i států.

Daniela Šimonová

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Hana Palcová

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

11 zari 2001Vzpomeňme památky obětí teroristického útoku v New Yorku dne 11.září 2001! Rusko stejně jako extrémní islámisté ohrožují dnes svobodu a demokratické hodnoty. Svoboda nebyla nikdy zadarmo. Je na čase ji opět aktivně bránit!

 

 

 

Jan Šinágl, 11.9.2014

* * *

Iskander: Scud pro 21. století

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.77 (13 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #3 Vitousek K 2014-10-10 14:36
Cituji Švindlnágl:
Tebe ještě netrefila mrtvice z té nenávisti, ty štváčský hovado? Máš ještě něco jiného ve svém životě, než nenávist k Rusku, ty ubožáku?

POZOR JED ! ! ! Opatrne zachazet,ruda svine nakazena cervenkou.( Z nejvetsi pravdepodobnost i Putinuv milec)
+3 #2 Tom 2014-10-10 13:52
Cituji Švindlnágl:
Tebe ještě netrefila mrtvice z té nenávisti, ty štváčský hovado? Máš ještě něco jiného ve svém životě, než nenávist k Rusku, ty ubožáku?


Ejhle-zloděj křičí:"Chyťte zloděje!".Přito m jestli je tu někdo ubožák,jsi to jedině ty.A navíc ještě hajzl.
-8 #1 Švindlnágl 2014-09-12 12:35
Tebe ještě netrefila mrtvice z té nenávisti, ty štváčský hovado? Máš ještě něco jiného ve svém životě, než nenávist k Rusku, ty ubožáku?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)