Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sikorski MateuszRuská KGB a nacisté v polském parlamentu - Extremista pozval tři české poslance-kolaboranty Berkovce (ANO), Soušku (SPOZ?) a Šarapatku (ÚSVIT), na krymské referendum, bylo to tam prý prima – Remek nebude hájit zájmy rodné země, ale rodné ideologie! – Chce-li ukrajinský voják odejít na Ukrajinu musí zaplatit 8.000,-Kč!!! - Zbývá už jen poslední ukrajinská jednotka 500 mužů odhodlaná bojovat - Hlavní archiv KGB je na ministerstvu obrany - Dr. Altner po půl roce vydán SRN na Slovensko - Vy jste zapšklý žid pane. Číhavá krvelačnost pouštního syna. Toto na Vás přesně sedí (Odeslané z telefonu RUSSIA)- Svoboda nebyla nikdy zadarmo, nedá se koupit, jenom vybojovat!

Mateusz Piskorski, bývalý politik z polského Štětína, který stál v čele „mezinárodních pozorovatelů“ a byl zodpovědný za dohled nad referendem na Krymu, byl odhalen polskými hlavními médií jako "známý fašista a antisemita". TVP (Polská televize) cituje ruského politika Vladimira Karza Murza, který tvrdí: "Šéf mezinárodních pozorovatelů Mateusz Piskorski, je dobře známý polský fašista a antisemita," a pokračuje: "Je otevřený podporovatel nacismu, popíračů holocaustu a autor článků na portálech "Biały Świat" (Bílý Svět) a "Ja, Rosjanin" (Já, Rus). Byl hlavním představitelem polských skinheads novin "Odala", kde chválil árijské rasy a Adolfa Hitlera."

 

Hlavní fakta o poslanci Mateuszi Piskorském, jenž závažným a sprostým způsobem v „referendu“ na Krymu zradil Polsko. U nás podobná seskupení také vznikají, viz nově propagovanou Národně Demokratickou Stranu,  v jejímž vedením figuruje jako místopředseda redaktor „hlásné trouby“ Kremlu Hlas Ruska Ladislav Zemánek, či „novinář“ Adam Bartoš….

Mateusz Piskorski, nar. 1977, vystudoval v r. 2001 politologii na Štětínské Univerzitě, kde nastoupil poté jako asistent. Po cca třech změnách učilišť se v r. 2007 na Štětínskou Univerzitu vrátil jako přednášející. V r. 2008 se stal předsedou Sdružení pro polsko-venezuelskou spolupráci (čili s Venezuelou sovětsko-kubánského agenta Cháveze). Posléze přešel do různých funkcí různých medií – novin, časopisů, Radia Euro atd., a stal se posléze děkanem Vysoké Školy Mezinárodních Vztahů a Amerikanistiky ve Varšavě. Založil sdružení Evropské Centrum Geopolitických Analýz. V r. 2002 vstoupil do Samoobrony, a podporoval Andrzeje Leppera, jenž spáchal podivnou sebevraždu. V r. 2005 se stal za Samoobronu poslancem Sejmu (parlamentu). Tolik jen podstatné body jeho kariéry.

Zajímavostí je, že se jím zabývaly různé redakce, jak známého deníku Wprost, tak Rzeczpospolity, a popisovaly jeho kontakty s ruskými a ukrajinskými fašizujícími organizacemi. „Prosáklo“ se, že na straně Mezinárodního Euroaziatického Hnutí – mezinárodně působící ruská organizace se sídlem v Moskvě, sdružující osoby z 29 zemí, viz http://evrazia.info/. Piskorski tam dokonce byl veden jako představitel této organizace za Polsko. Piskorski sice své kontakty popírá, ale to, že se přátelil se šéfem ruské fašizující organizace CIS EMO Alexejem Kočetkovem, mu prokázala polská verze Newseeku, jenž je velkým odpůrcem polské pravicové opozice. Kočetkova financuje Kreml, cestuje po zemích bývalého SSSR, aby pozoroval průběh voleb. Dle polských novinářů měl Piskorski navíc provádět údajně i nábor nových kandidátů. Kočetkov zase tvrdí, že spolupráce Piskorského s ním už skončila, neboť Piskorski navázal údajně kontakt s bývalým Putinovým poradcem napojeným na speciální tajné služby – více na stránkách http://natemat.pl. To nehovoříme o jeho spolupráci s „hlásnou troubou“ Kremlu, televizí „Russia Today“, jejíž vysílání je šířeno ze satelitů či na internetu po celém světě.

Pokud jde o „referendum“ na Krymu, byl Piskorski přítomen dokonce jako šéf tzv. mezinárodních pozorovatelů, kteří přihlíželi hlasování. Seznam těchto 135 „pozorovatelů“ je směsice představitelů různých evropských stran: od nacionalistů po komunisty. Krom Piskorského ještě dva polští parlamentní poslanci – za SLD Adam Kępiński, a poslanec Solidárního Polska Andrzej Romanek. Dále na tomto seznamu "zahraničních pozorovatelů" najdeme člena maďarské strany Jobbik a europoslance Bélu Kovácse. Za Rakousko tam je Johann Stadler. Ten tvrdí, že novinářka Anna Politkovská si svou vraždu „objednala“. Nebo srbský Zoran Radonci – ten má za popírání holocaustu zákaz vstupu do Kanady. Nebo řecký Charalambos Angurakis, pověstný neostalinista a politik Komunistické Strany Řecka. Za Španělsko Enrico Ravello, ex-tajemník separatistické strany Platforma pro Katalánii, Ital Fabrizio Berto, bývalý člen Forza Italia, či lotyšská europoslankyně Taťjana Ždanoková, členka vedení proruského hnutí, anebo poradce francouzské strany paní Marine Le Penové - Aymeric Chauprade.

„Lidé na Krymu jsou nadšeni, že jejich sny se splnily vstupem do Ruska, které jim může zabezpečit stabilitu ve společenském i politickém životě“ - tvrdil v televizi Russia Today šéf “pozorovatelů“ Mateusz Piskorski.

Pro vládu a především složky zajišťující národní bezpečnost státu, je značně kompromitující, jestliže se její představitelé zúčastňují aktivit, které ohrožují bezpečnost dotyčného státu. Kompromitace je to značná i pro dnešní v Polsku vládnoucí levicový establishment premiéra Tuska – až do událostí na Majdanu vytrvale propagoval potřebu přátelství Polska s Ruskem, vůči Rusku se choval servilně a zesměšňoval každého, kdo nezůstal lhostejný k dávno se již vyskytujícím a zřetelným příznakům z Ruska hrozícího nebezpečí.

http://niezalezna.pl/52986-europejska-mieszanka-lewacko-nazistowska-w-sluzbie-kremla-wsrod-nich-polacy

http://niezalezna.pl/52659-piskorski-wspiera-propagande-kremla-ekspert-chwalacy-inwazje-putina

 

V. Kebrle, 21.3.2014

* * *

Extremista pozval naše poslance na krymské referendum. A bylo to tam prima

Tři poslanci odstartovali na Krym, aby se podívali, jak tam probíhá referendum o připojení poloostrovava k Rusku. Byli to Milan Šarapatka (Úsvit), Stanislav Berkovec (ANO) a starosta Vysokého Mýta Miloslav Soušek (ČSSD). Právu to řekl Michel docela jasně: „Jedna věc je ale jasná: pro pozorování referenda bylo nutné nesouhlasit s oficiální pozicí Evropské unie a NATO. Je to logické. Pokud souhlasíte s tím, že je referendum nezákonné, nepojedete tam.“ To je jasné. Jen není zřejmé, proč tam tedy jezdit, když je názor vlastně hotový předem. … „Jeden z nich, z České republiky, viděl malé děti ve volebních místnostech a řekl: „Myslel jsem, že můj úkol tady je nebezpečný, ale vy tady máte klid a pohodu. U nás je situace na Krymu představována jinak.“ To pak ještě člověka napadnou různá neopodstatněná podezření, že ze sebe přece lidé nemohou nechat dělat pitomce jen tak bez odměny. …

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/55363/jan-jandourek-extremista-pozval-nase-poslance-na-krymske-referendum-a-bylo-to-tam-prima.html

P.S.

Týdeník REFLEX uvádí mylně Miloslava Souška jako poslance za ČSSD. Zřejmě jde o člena SPOZ, tedy „poslance“, resp. vyslance prezidenta Miloše Zemana. Chyba nebo záměr? Tak velkou chybu by si nezávislý týdeník neměl dovolit.J.Š.

* * *

Že tam jel poslanec za ÚSVIT tolik nepřekvapuje, ale poslanec za Hnutí ANO je už alarmující! Naivnost, hloupost, zrádnost, demence, úplatnost, tedy podvodníci, kolaboranti, zločinci či duševně nemocní – vyberte si? O co na Krymu a Ukrajině jde pochopí už i děti. Tak hloupý snad nikdo ani být nemůže v tomto postavení, pokud ano, tak můžeme očekávat brzy další podobné nehoráznosti! Další ukázka selhání kandidátky ANO. Viděl jsem jednou Stanislava Berkovce v Berouně při mýtinku ANO. Lidi dokáži většinou odhadnout, chtěl jsem věřit i přes jeho povrchní „ukecanost“ a náznaky populismu, mýlil jsem se. Obávám se, že by tohoto poslance v přímé volbě dnes zvolili už jen komunisté. Zbývá jen doufat, že už jich „na skladě“ ANO i jiné strany nemají více a že jim to pořádně kolegové poslanci spočítali, alespoň u ANO, rozumí se ti, kteří si ještě zachovali zdravý rozum a pud sebezáchovy! Osobně bych poslance Berkovce (nabízí se asociace BERKUT?) navrhl k vyloučení z klubu poslanců ANO a vyzval ho k okamžitému složení poslaneckého mandátu! Jsou zástupci páté kolony Ruska a další ukázkou moci a jeho vlivu. Zachovali jako kolaboranti, porušili poslanecký slib a dopustili se zrady na svých voličích. Nelze to ničím omluvit – ani vlastní pitomostí – tak pitomý snad normální člověk ani být nemůže!

Soudruh velvyslanec RemekUdálostech 21.března odmítl hovořit s médii (10:35 min.). Kovaný komunista, promoskevského ražení, hrdina SSSR, bude jistě „hájit“ ty správné zájmy, tedy ne rodné země, ale rodné ideologie. O jeho loajalitě a servilitě k Rusku nikdo soudný nemůže pochybovat.

Pomalu ale jistě nám opět rudne zem a mi jen nečinně přihlížíme. Naříkat, divit se a volat o pomoc to nám šlo vždy dobře, když jsme byli v nouzi. Je to trochu málo pro toho, kdo si chce zasloužit svobodu. Ukrajinci věděli dobře proč místo klíčků vzaly klacky a kameny. Jsou chudší než my, ale mnohem bohatší! Dokážeme si z nich vzít příklad, nebo nám bude vyhovovat nový „chomout“ za kus žvance a kterého bude nutně ubývat, pravda že ne Remkům a jim podobným.

Připomínám, že ukrajinští vojáci na Krymu mají tři možnosti:

1) vystoupit z armády a zůstat na Krymu

2) vstoupit do Rudé armády

3) Odejít na Ukrajinu pokud zaplatí cca 8.000,-Kč!!!

Zbývá už jen poslední jednotka 500 mužů, která jako jediná je ochotna se bránit. Ustoupí Rusové, nebo to bude pro ně „zákusek“ na konec? Jistě nebudou váhat s brutálním násilím. Nepochybuji, že to co včera říkali ukrajinští vojáci v Událostech také splní, dostanou-li od svého velitele rozkaz bránit svoji zemi!

Mimochodem jsem obdržel informaci, že hlavní archiv KGB se nenachází v jeho sídle, ale na ruském ministerstvu obrany, údajně proto, aby mělo ministerstvo obrany KGB pod kontrolou? Logiku to jistě má. Slyšel jsem příběh jedné ženy, která se nevině zeptala německy v Rusku na cestu, skončila v Gulagu. Po letech si mohla prohlédnout své dokumenty KGB – bylo tam vše. Od popisu zatčení, protokolů, rozsudku, zdravotní stav, co dělala v Gulagu apod. Hovořila sice německy, přesto to naznačuje jak asi musela být a stále zřejmě je silná, tato základní složka moci a vlivu Ruska.

Před týdnem byl odvezen JUDr. Zdeněk Altner z Berlína na Slovensko. Byl zatčen na mezinárodní zatykač vydaný Slovenskem, kdy SRN váhala s vydáním půl roku. Česká veřejnoprávní média informovala až po týdnu. Dr. Altnerovi hrozí až 5 let vězení. Připomínám, že dr. Altner podepsal mandátní smlouvu se Milošem Zemanem, tehdy předsedou ČSSD a získal pro ni Lidový dům. Ačkoliv dnes prezident vyhlašuje, že dohody se mají plnit, svoji nenaplnil a dr. Altnerovi ČSSD dodnes nezaplatila. Robert Fico a Miloš Zeman jsou přátelé, tedy političtí. Nebudu spekulovat, ale fakt je, že slovenská policie musela dlouho hledat a v dávné minulosti, aby našla důvod pro vydání mezinárodního zatykače. Údajně šlo o pochybení, kdy jako obhájce neuvedl svoji adresu pro doručování a klientovi měla vzniknout škoda. K řádnému obohacení dr. Altnera nedošlo. Uzná slovenská justice, že jednal v dobré víře, nebo toto „právo“ platí jen pro zloděje miliard jako v České republice…?“

To, že západní média o Mateuszi Piskorském píší a naše média mlčí, včetně nebezpečného pozadí, je alarmující. Těžko to bude tématem v MÁTE SLOVO či HYDEPARKU. Stejně tak je alarmující mlčení a nekonání BIS, která nemůže nevědět. Můžeme jen doufat, že její velení se nepřesunulo do Moskvy, pokud ji kdy opustilo…?! Máme zde čtyři tajné služby, ale za 25 let neodhalili ani jednoho ruského agenta, přitom je ruská ambasáda v Praze jedna z největších na světě…?! Nezapomínejme – Rusko se změnilo jen navenek, uvnitř je pořád stejné a stejně nebezpečné!

Svoboda nebyla nikdy zadarmo, nedá se koupit, jenom vybojovat!

 

Jan Šinágl, 22.3.2014

Piskorski, head of ‘international observers’ in the Crimea is ‘known fascist and anti-semite’

Ukrajina: ČT1 MÁTE SLOVO – pro jistotu nemáte - židli!

* * *

Z mé „korespondence“…

-------- Původní zpráva --------

Předmět:

Vy jste zapšklý žid pane.Číhavá krvelačnost pouštního syna.Toto na Vás přesně sedí.

Datum:

Fri, 21 Mar 2014 23:01:50 +0100

Od:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.;

Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.


Lidi jako Vy kteří záměrně uvádí veřejnost v omyl a předkládá americko-sionistickou propagandu by měli být tr.odpovědní. Vaše zbraně jako je holocaust, komunizmus, atd.... tyto pojmy už jsou minulostí tak z nich nemůžete těžit donekonečna nehledě na to že bolševika, komunistu i položida Adolfa stvořil stejný sionista který se snaží od pradávna destabilizovat celou planetu. To zlo  které zmiňujete jde z USA a Izraele nikoli z Ruska.
Odeslané z telefonu RUSSIA

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.64 (11 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #3 Marketa Kalis 2014-03-25 11:21
Lenina a VřSR nefinancovali svobodní zednáři, nýbrž německý Císař Wilhelm II, aby po propuknutí 1. svět. války oslabením Cara Nikolaje II (mimochodem svého bratrance)se vyhnul východní frontě. Bez německé několikaleté podpory 26mil. Marek (75mil.€)by leninovy Bolševici nepřežili ani první rok. Američani neměli s podporou VRSR nic společného, byl to deal mezi německem a Leninem, který se za to, když mu pomohou k moci, zaručil uzavřít s Německem mír, bude-li dostatečně financován.
+2 #2 Fr.Zákostelský 2014-03-25 08:15
Rusové jsou banda bezohledných šmejdů,kteří hovoří pravdu jen když se spletou.
+1 #1 Vlad. Kebrle 2014-03-22 22:11
Ve skutečnosti zaplatili VŘSR svobodní zednáři 30 miliony USD ve zlatě. Vycvičili hlavní kádr z složený z kriminálních živlů sebraných v Brooklynu, a financovali Lenina. Rusko se mělo stát klackem v jejich rukou, bičem na svět, kterému pak by nabídli jejich vládu. Jenže Rusko, počínaje Stalinem, se jim stalo konkurentem, který jim pořádně "přerostl přes hlavu".
Rusko nás může jedině ujařmit. V Evropě žijeme, a ta potřebuje vymést od (tzv- euro)komunistů, socialistů, kteří začali svou kariéru jako členové Frakce Rudé Armády Meinhoffové-Baa dera, či v Brigate Rosse ...a zednářů - vymést podobně jako pověstný biblická Augiášův chlév. Ti, kdož spoléhají na Rusko, že to navrátí Evropě křesťanské hodnoty, buď mají hlavu jen k nošení klobouku a nikoliv k myšlení, anebo jde o vlivové agentury kremelských mocipánů.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)