Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Drazdany_socha13. až 15.2.1945 - Drážďany zemřely ve čtyřnásobném bombovém pekle.Drazdany_mrtvi

... Vzpomínka na nevinné oběti bombového teroru v Drážďanech, který se stal plným právem symbolem pro mnoho dalších útoků proti civilnímu obyvatelstvu. Smutek nad památkou se ale výrazně proměnil z tichého zděšení na sebeobvinění. Oběti jsou vždy prosty viny na všech stranách, vždy žalostné, vlastní oběti by neměly být méně významné. ...  Maršál letectva sir Robert Saundby, zástupce a blízký spolupracovník sira Arthura Harrise (Bomber Harris) přiznává: "To, že bombardování Drážďan bylo šokující tragédií, nemůže nikdo popřít." ...

"Kolik zemřelo, kdo zná to číslo? Na tvých zraněních vidím utrpení. Bezejmenných, kteří byli upáleni. V pekle z lidské ruky."

(Nápis na drážďanském hřbitově Heidefriedhof)

Slova Maxe Zimmeringa

Vzpomínka na nevinné oběti bombového teroru v Drážďanech, který se stal plným právem symbolem pro mnoho dalších útoků proti civilnímu obyvatelstvu. Smutek nad památkou se ale výrazně proměnil z tichého zděšení na sebeobvinění. Oběti jsou vždy prosty viny na všech stranách, vždy žalostné, vlastní oběti by neměly být méně významné.

Pro potomky jsou události ze dnů 13. až 15.2.1945 ďábelským procesem se zničujícím efektem – těžko zprostředkovatelné a obtížné k pochopení.

Maršál letectva sir Robert Saundby, zástupce a blízký spolupracovník sira Arthura Harrise (Bomber Harris) přiznává: "To, že bombardování Drážďan bylo šokující tragédií, nemůže nikdo popřít."

Dva zničující britské ohňové nálety v rychlém sledu za sebou, v kombinaci se zápalnými a výbušnými bombami na civilní, vnitřní centrum města, přibližně o ploše 15 čtverečných kilometrů, znemožnily záchranné možnosti. Dva další americké útoky v následujících několika hodinách dokončily neuvěřitelné, čtyřnásobné orgie ničení.

Kurt Vonnegut, jn., americký spisovatel, válečný zajatec, očitý svědek pekelné scény, Spiegel 6/2005 str.159:

"Zničení Drážďan byl největší masakr v evropských dějinách."

Město, přeplněné uprchlíky z Východu, zanechalo tak velké hromady mrtvol, že kvůli riziku epidemií a minimálním možnostem transportu, muselo být prováděno masové spalování mrtvol hned první den na několika místech ve městě. Doložené jsou pouze spalování, které se konalo na Starém trhu od 21.2.1945 do 3.5.1945. Týmy na odklízení mrtvol byly v činnosti až do července 1945 na odklízení hor mrtvých, pohřbených v suterénech budov.

V Drážďanském městském muzeu byly ještě před rokem 1989 shromážděny materiály s bodem tání až 2000 stupňů, odkazují na nemožnost zaregistrování, zpopelněných lidských obětí při bombardování (teplota při kremaci  je kolem 800 stupňů).

Historickou komisí, zřízenou v roce 2004, byly pouze dostupné dokumenty považovány za vědecky podložené. Očití svědci odmítnuti jako traumatizovaní a jednostranní.

Tak bylo z 275.000 obětí (Mezinárodní červený kříž) stanovena jako horní hranice 25.000 obětí. Tento politicky korektní, oběťmi pohrdající výsledek, nemůže vzbudit, nejen mezi námi, očitými svědky, ale i doma a v zahraničí, nic jiného než odpor a zděšení.

Na památku všech mrtvých, včetně bezejmenných obětí požárů v Drážďanech.

E.E. Korkisch, očitý svědek, 85354 Freising, Vimystr. 4


Sudetoněmecká zisková kancelář

A-1030 Vienna, Steingasse 25

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.sudeten.at

Vídeň, 11.2.2013

 

Překlad Jan Šinágl

 

From: Merrit P. Drucker

Sent: Wednesday, February 13, 2013 11:01 PM

To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Subject: Commemoration of Desden Day

 

Mrs. Zimmermann,

 

today, February 13, as you know marks the anniversary of the start of Allied bombing of Dresden.  I would like to send a message of remembrance and commemoration, and my feelings of great sorrow, for those who were killed, injured, suffered, or lost family members.  As well we must mourn the loss of a great gem of a city.  Perhaps you can send this message to your network.

Respectfully,

 

Merrit P. Drucker, Major, US Army (Retired).

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (9 Votes)
Share

Komentáře

+18 #20 Karel Adler 2013-02-14 19:53
Sice říkáte nesmysly pane Patrmane, ale když vás to těší...
Bombardování měst byla do jisté míry nepochybně odplata za to, že Němci dělali to samé - zřejmě se domnívali, že zvítězí a nebudou se tím pádem muset nikomu zodpovídat. O městě jménem Coventry jste možná zaslech něco špitnout. Ten, kdo dá první ránu, musí počítat s tím, že odvetný úder může být o dost horší a že mohou následovat i další, dokud se nevzdá či nepadne (pokud půjde o rvačku s aspoň trochu civilizovanými pravidly). Němci pravidla porušili jako první a Britové je jednoznačně varovali, že za to všichni Němci zaplatí.
Co se otázky eventuálního bombardování koncentračních táborů týká, připouštím, že na tuto otázku neznám správnou odpověď. Zdá se, že se zde sečetla laxnost a nedostatečné vyhodnocení údajů britskou a americkou rozvědkou s nezanedbatelným antisemitismem rozšířeným jak mezi Brity, tak mezi Američany. Není žádným tajemstvím, že Britové i Američané dělali vše možné pro to, aby se do jejich zemí z Německa, případně z okupovaných částí Evropy, dostalo co nejméně Židů a zavedli k tomu naprosto nepřiměřeně tvrdé restrikce, snad až na hranici spolupachatelst ví. O bombardování opakovaně žádali představitelé mezinárodních židovských organizací a nikdy nebyli vyslyšeni. Roosevelt byl svým antisemitismem vcellku znám, Churchill podle dostupných údajů Židům sice fandil, ale v Británii patrně zafungovala i lobby British Petroleum, která se snažila nerozčílit muslimské vlastníky území, na kterém měla nakoupené těžební koncese...
+3 #19 Patrman 2013-02-14 19:30
Jiz posledni slova obema panum s nemeckymi jmeny, coz bylo obvykle u Zidu-ptam se tedy proc - byli jim Nemci vzorem?
Pak se ptam, kdyz tak obhajuji enferno v Drazdanech a vubec denni a nocni bombardovani nemeckych mest, kde byli jen civiliste-zeny a deti.
Jestlize chvali tato bombardovani jako ucinne- pak se ptam - nevedel zapad nic o koncentracnich taborech???
Proc nebombardovali ne primo tabor ale cele okoli, aby vezni mohli bud uteci anebo aby tim zabili hlidace?????
Proc jim nehodili zbrane a jidlo, coz ke konci valky by Nemci jiz nezvladli????
Jestlize bombardovali i Prahu a vedeli, ze tam jsou jen Cesi, pak i kdyby tretinu
veznu zahynula. zbytek by utekl a
kolem Osvetimi bydleli jiz jen Polaci???
Jak je videt to bombardovani bylo zamereno jen proti nemeckym civilistum.
+17 #18 Karel Adler 2013-02-14 19:00
Nu což, zřejmě mám býti tou potrefenou husí... O jakých argumntech to (censored) hovoříte? Herr Patrman se vysoce neobratnou češtinou pokouší obhájit neobhajitelné, např. tu tvrdí, že prý českoslovenští Němci nebyli z velmi významné části Hitlerovo pátou kolonou. To je svého druhu postulát.
Nadto citování sovětské lži o snaze poškodit jejich okupační správu - bombardování Drážďan si podle věrohodných tvrzení vyžádal Stalin, dílem z důvodu zpomalení přísunu čerstvých německých posil, dílem kvůli vázání osmaosdesátek na protiletadlovýc h stanovištích, aby nebylo zničeno příliš mnoho ruských tanků. Oba důvody dávají z hlediska vojenské logiky jasný smysl.
Jestli bylo ohnivé tornádo, které se v Drážďanech prohnalo, plánováno, nebo ne, to si netroufám posuzovat, ale efektu tím patrně bylo dosaženo - aby se Němci poučili, že do budoucna nemají sr.t Boha a britského krále...

Cituji Jan Šinagl:
Těžká, resp. nemožná diskuse, kdy jedna strany argumentuje slušně, se snahou o pravdu, respektuje autora jiného názoru, neuráží a kdy druhá napadá autora jiného názoru, bez respektu, uráží a sama hospodským stylem názorně ukazuje "kvalitu" svého argumentu. Jsme v Čechách, pro mnoho lidí je to stále běžné, normální, nikdy se se skutečně demokratickou výměnou názorů nesetkali, neví co je to. Jsou obětí prostředí kde žili, žijí a nemohou jinak. Zůstanou jí až do konce svého života, bohužel, v nezlomné víře ve vlastní "pravdu" o které se "nediskutuje". J.Š.
+2 #17 Jan Šinagl 2013-02-14 18:48
Těžká, resp. nemožná diskuse, kdy jedna strany argumentuje slušně, se snahou o pravdu, respektuje autora jiného názoru, neuráží a kdy druhá napadá autora jiného názoru, bez respektu, uráží a sama hospodským stylem názorně ukazuje "kvalitu" svého argumentu. Jsme v Čechách, pro mnoho lidí je to stále běžné, normální, nikdy se se skutečně demokratickou výměnou názorů nesetkali, neví co je to. Jsou obětí prostředí kde žili, žijí a nemohou jinak. Zůstanou jí až do konce svého života, bohužel, v nezlomné víře ve vlastní "pravdu" o které se "nediskutuje". J.Š.
+15 #16 Karel Adler 2013-02-14 17:43
Ale houbeles, slušně řečeno kecáte.

Cituji Patrman:
Ja bych chtel tu diskusi s allanem nebo Adlerem ukoncit s nasledujicim poznanim.
V cele historii lidstva byly vzdy valky a obvykle i historikove je vykladaji ruzne.O tom, ze kdo tu valku zacal je hlavni vina, ale vinu ma casto i druha strana.Ja si tu dobu pamatuji, mozna na rozdil od nich.
Znal jsem i Nemce pred valkou i za valky.
Videl jsem jak brzy poznali, ze Hitler neni spravny vudce jako to asi poznali
lide o Stalinovi anebo Gottwaldovi.
Ale to uz bylo pozde - moc si tito vrazi upevnili jako vsichni diktatori.
V teto diskusi mne neslo hledat zda zapad mohl neco delat protoze bych musel jmenovat kdo ze Zapadu a zrovna tak je treba jmenovat kdo z Nemcu.
Zrovna tak jako byli Zide nevinni, tak byli nevinni ti, co zahynuli pri dennim a nocnim bombardovanim.
Demagicke vysvetleni, ze je treba hledat priciny proc tolik nevinnych trpelo, je jen vyvolat nenavist opet i proti nevinnym.
Neobstoji proto take nazory, ze Sudetaci byla pata kolona / co tedy byli Slovaci/
nebo chteli do rise./ co tedy Cesi z
polskeho Tesina / a kdo volil komunisty
Ja jsme jen hledal priciny proc k teto druhe svetove valce doslo a kdo tomu mohl zabranit i zabranit genocidu Zidu.
A hlavne kdo se ohlizel na nevinne civilisty at to uz byli Nemci,Cesi nebo
Rusove nebo Zide.
A tak jsem je hledal i na Zapade a to stale neni zcela vysvetlene.
+5 #15 Patrman 2013-02-14 17:37
Ja bych chtel tu diskusi s allanem nebo Adlerem ukoncit s nasledujicim poznanim.
V cele historii lidstva byly vzdy valky a obvykle i historikove je vykladaji ruzne.O tom, ze kdo tu valku zacal je hlavni vina, ale vinu ma casto i druha strana.Ja si tu dobu pamatuji, mozna na rozdil od nich.
Znal jsem i Nemce pred valkou i za valky.
Videl jsem jak brzy poznali, ze Hitler neni spravny vudce jako to asi poznali
lide o Stalinovi anebo Gottwaldovi.
Ale to uz bylo pozde - moc si tito vrazi upevnili jako vsichni diktatori.
V teto diskusi mne neslo hledat zda zapad mohl neco delat protoze bych musel jmenovat kdo ze Zapadu a zrovna tak je treba jmenovat kdo z Nemcu.
Zrovna tak jako byli Zide nevinni, tak byli nevinni ti, co zahynuli pri dennim a nocnim bombardovanim.
Demagicke vysvetleni, ze je treba hledat priciny proc tolik nevinnych trpelo, je jen vyvolat nenavist opet i proti nevinnym.
Neobstoji proto take nazory, ze Sudetaci byla pata kolona / co tedy byli Slovaci/
nebo chteli do rise./ co tedy Cesi z
polskeho Tesina / a kdo volil komunisty
Ja jsme jen hledal priciny proc k teto druhe svetove valce doslo a kdo tomu mohl zabranit i zabranit genocidu Zidu.
A hlavne kdo se ohlizel na nevinne civilisty at to uz byli Nemci,Cesi nebo
Rusove nebo Zide.
A tak jsem je hledal i na Zapade a to stale neni zcela vysvetlene.
+17 #14 Karel Adler 2013-02-14 17:06
Lucky Lucianno se s Al Caponem také nenáviděl, ale pro dobrý obchod s ním byl ochotný uzavřít dohodu. Německo s bolševickým Ruskem spolupracovalo dlouhodobě, Gestapo se učilo výclechové metody od Berijovo NKVD, německé tankové a výsadkové jednotky, oficiálně mírovými smlouvami Němcům zakázané, na ruském území cvičily a Německo využívalo dodávky surovin z Ruska. Konec konců, bolševismus vznikl z původního německého
nápadu se socialismem a nacismus byl jen dalším typem socialismu. O tom, že Uljanov-Lenin byl německým agentem, který od Němců přijal peníze a dokonce, např. proti československým legionářům, dokonce použil ozbrojené německé válečné zajatce (tuším, že to bylo proti konvencím, ale tihle "inženýři lidských duší" si vždy mysleli, že pro ně konvence neplatí).

Proč vstoupila Británie a Francie do války - na to je jednoduchá odpověď, jednak měli s Polskem uzavřenou smlouvu (že to s válčením moc nepřeháněli, to je zas jiná záležitost), za druhé Hitler porušil svůj slib, že nebude mít další územní požadavky, když mu nechají Československo. Jak si mohl Chamberlain myslet, že zločinec jako Hitler dodrží slovo sice nechápu, ale podle dostupných údajů byl Neville Chamberlain vzorem naprosto neschopného packala, který přivedl jeden soukromý rodinný podnik ke krachu, tak ho rodina strčila do politiky, kde nenadělá tolik škody nebo to v nejhorším zaplatí daňoví poplatníci...


Cituji Patrman:
...proc se Hitler tak ponizil a uzavrel se Stalinem dohodu, kdyz ho nenavidel...
+2 #13 Patrman 2013-02-14 16:42
Ten demagog asi je proti mne nezkuseny a nezna udalosti. Pripomenu je.
Hitler napadl Polsko 1.9.1939 a za 3 dny
vyhlasila Anglie a Francie valku Nemecku s odkazem na uzavrene smlouvy.
Nabizi se otazka- kdyby to Anglie a Francie neudelaly a nechaly Hitlera obsadit Polsko - pak je nevysvetlitelne
proc se Hitler tak ponizil a uzavrel se Stalinem dohodu, kdyz ho nenavidel.
To byla pro tyto zeme vystraha - kdyz jste nam vyhlasily valku oproti tajnym jednani v roce 1938, vcetne Mnichova
pak nedodrzujete dohody o boji proti bolsevismu.
Hitler stale doufal, ze v Angli se najdou
sily, ktere budou chtit dohody dodrzet.
Proto mnoho mesicu po vyhlaseni valky byl na zapadni fronte klid.
Nikfo necekal, ze Anglie zahaji bombardovani Berlina i kdyz omezene.
To byl sok pro Goeringa, ktery prohlasoval, ze by se musel jmenovat Miller, kdy nektera cizi letadla dostala nad Nemecko.
Pan Allane kupte si nejake knihy z te doby a pak zde muzeme diskutovat.
+14 #12 Karel Adler 2013-02-14 16:30
Konec války to pochopitelně urychlilo - Němcům se dostalo důrazného varování, aby nerušili protiletadlová dělostřelecká stanoviště, tím pádem v nich umístěné (a tím pádem vázané) proslulé 88 mm kanony (pravděpodobně nejlepší dělo využívané v průběhu 2. světové války) nemohli použít k ničení ppostupujících tanků, ať už amerických, britských nebo ruských. To byl první cíl bombardování Drážďan. Druhý bylo místní nádraží - velké nádraží, ze kterého byli vojáci lifrováni na frontu, nejsem si jist, nakolik ho dokázali spojenci při přesnosti zaměřovacích systémů bombardérů té doby trefit. Třetí cíl byli uprchlíci - cílem ovšem nebylo je pozabíjet, jak tu prezntujete vy nebo další nacističtí autoři, ale ožebračené rozehnat po krajině - pokud budou víceméně bezcílně prchat někam pryč, budou ucpávat komunikace, protože budou prachat bez zničených zásob jídla, způsobí kolaps zásobování armády - po nkolika dnech hladovění napadnou i střežené skladiště potravin pro armádu, nebuodu při tom nijak využitelní pro obranu, pravděpodobně budou příliš zesláblí, aby mělo smysl je vyzbrojovat a zařazovat do Volksstturmu nebo poslat kopat příkopy pro zpomalení postupu tanků. Uprchlíci se tak stávají vlastně zbraní nepřítele proti vlastní armádě...

Cituji Patrman:
...Ze pry to urychlilo konec valky je lez,
Nemci se vzdavali bez boje v te dobe Americanum a pouze strach z bolseviku
je nutil nekapitulovat. Nakonec nevite vy
Allane, ze zapad odmnitl nabidky, ze se
vzdaji, kdy je zachrani pred bolseviky...
+4 #11 Patrman 2013-02-14 16:16
Pro Alan
ten demagog se vzdy ozyva, kdyz slysi pravdu, ale nema argumenty. Anglie a Francie vyhlasily valku Nemecku a nikoliv naopak.Neznate skutecnosti.
Svet se asi nedozvi, jak von Pappen jednal s Anglicany a dusledkem toho bylo vyslani 1.Hitlerova zastupce Hesse.
Kazdy komu to mysli, si logicky udela zaver, ze Hess riskoval zivot, aby Anglicanum pripomnel jednani o likvidaci bolsevismu.
Myslite si, ze Hess se zblaznil, jak to pak musel vysvetlit Hitler??V procesu v Norimberku na to nevypadal a jeho smrt je zahadna -asi moc toho vedel.
Vyjadrite se k tomu ???
Atomova bomba mohla byt urcena i pro Drazdany ale vite vy- t.zv.Alane, ze hodit
atomovou bombu by mohlo ohrozit blizke
americke a sovetske vojsko.
Udelal se proto takove enferno, ze pouzily takove bomby, ktere zapalily i beton a lidi -i deti se uskvarily v
tom ohni, ktery dosahoval i tisic stupnu.
Ze pry to urychlilo konec valky je lez,
Nemci se vzdavali bez boje v te dobe Americanum a pouze strach z bolseviku
je nutil nekapitulovat. Nakonec nevite vy
Allane, ze zapad odmnitl nabidky, ze se
vzdaji, kdy je zachrani pred bolseviky.
Japonsku by stacila jedna bomba ale Americane necekali na reakci - za 3 dny hodili druhou.
Jestlize nekdo takove hromadne zabijeni
a skvareni civilistu poklada jen za vystrahu tak je magor bez kouska lidskosti.
Vsichni odsuzujeme nelidskosti nekterycch Nemcu ale nemuzeme nelidskost druhe strany omlouvat tim spise, ze konec valky by nastal stejne.
Rusove z vychodu Americane ze zapadu v
Nemecku, kdyz nastalo peklo v Drazdanech.
Verite vubec v Boha ???

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)