Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Tedy: s ohledem na nepořádky v justici i na policii nelze Andreje Babiše, jako vítěze voleb a designovaného premiéra vydat v dnešní době stíhání. Tak daleko ještě nejsme.

Před pár dny se vyjádřil předseda sněmovny v tom smyslu, že s otázkou odebrání imunity panu Babišovi je třeba zacházet s rozmyslem a zřejmě jinak, než s ostatními členy sněmovny. A to proto, že Andrej Babiš je pověřený sestavením vlády a dalšími funkcemi – v důsledku lidového hlasován.

Jak na povel se zvedla vlna odsuzování výroku předsedy Radka Vondráčka. Ten byl donucen svůj výrok vysvětlovat a omluvil se těm, kteří to špatně pochopili. Oni to pochopili dobře, jenomže zájem jejich stran jim velel – kritizovat. (Čím víc nakydáme na ANO hnoje, tím víc hlasů můžeme příště dostat.) Taková demokracie v ČR odjakživa vládla a vládne. Zájem strany stojí výš, než pravda a sounáležitost voleného orgánu státní moci. Proto se utápíme a budeme utápět v hádkách, napadání, a sporech. Proto jde práce tak špatně od ruky tomuto státnímu orgánu – žvanírně.

Na potvrzení pravdivosti výroku pana předsedy Vondráčka uvedu několik vět z rozhovoru bývalé Nejvyšší státní zástupkyně, paní Marie Benešové v dnešních Lidových Novinách.

LN: Zatím (ČSSD - pozn. autora) říkají, že chtějí do opozice, že s Babišem do vlády nechtějí.             

Paní Marie Benešová: To jsou takové řeči, říkám jim „jdi ode mne blíž“.                                                          

LN: Před čtyřmi lety …                                                                                                                                                  

MB: …ODS to dodnes chápe jako velkou křivdu, že je ze Strakovky vypudilo Šlachtovo komando. Když však mluvíte s lidmi, co tehdy sloužili na Úřadu vlády, říkají: My jsme ty Šlachtovce vítali jako osvoboditele, protože tady už se to nedalo vydržet, jaký zde panoval bossing (pozn. autora: vláda Nagyové)                                                                        

LN: Není překážkou, že ho policie chce stíhat za možný dotační podvod?                                                                

MB: Bůh ví, jaké to má skutečné pozadí. …je to velká hra, od počátku hraná na téma přece nemůžeme mít stíhaného premiéra. A přes toto neustále medializované trestní stíhání lidé Babiše volili. To je asi to podstatné. Ona ta pomyslná vrata od justice, která se za Topolánka rozrazila dokořán, stále nejdou zcela zavřít.                  

LN: V nedávném rozhovoru pro MF dnes Topolánek uvedl, že je čitelný, že se třeba i dopouštěl chyb, kterých ale dnes lituje.                    

MB: …Zkoumalo se to nyní jenom u pana Dalíka a to jenom okrajově. To je také důkazem, na koho si justice troufne a kam už se neodváží. …Dnes už je justice sice v o něco lepší kondici, ale pořád to není normální a je co napravovat.

* * *

Potud z rozhovoru v Lidovkách. Myslím, že paní bývalá NSZ a poslankyně Marie Benešová představuje ženu, která věci vidí líp, než občan a třeba nový poslanec.

Po tomto úryvku z rozhovoru ještě zbývá se přesunout blíž k otázce předsedy vlády.

Je otázka, zda má designovaný a voliči drtivě podpořený Andrej Babiš být odejit z funkce předsedy vlády - to je jedna věc, a druhá věc – úroveň naší justice, kde „je pořád co napravovat“, kde se vyšetřování vedou třeba i sedm let. Tak by byl lidu odebrán jím zvolený premiér – natrvalo. Bylo by to normální, byl by tím dodržen duch zákona? Samozřejmě, všem stranám by to vyhovovalo.

ANO je Babiš a ztrátou Babiše by se – každý si myslí, že pro jeho stranu - uvolnilo spousta voličských hlasů. Proto tak přičinlivě tvoří – zatím - partu Antibabiš.      

A předseda Radek Vondráček správně upozornil na justiční mlýn, kde by Babiš mohl zmizet navždy. To jsem ještě nezmínil dlouhou dobu vyšetřování před soudním procesem.

Tedy: s ohledem na nepořádky v justici i na policii nelze Andreje Babiše, jako vítěze voleb a designovaného premiéra vydat v dnešní době stíhání. Tak daleko ještě nejsme.

 

5. 12. 2017 Vrbík, Zlín

* * *

P.S.

Dobře to řekla paní Benešová. Bohužel jako ministryně spravedlnosti také pomohla ČSSD v kauze ing. arch. Marka Říčaře, české „Watergate“, kdy se odmítla zabývat jeho stížností pro flagrantní porušení zákona. I díky ní byl odsouzen nevinný člověk a osvobozeni ti, co měli jít sedět zcela jinam! J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #1 Kuliferda 2017-12-13 09:42
Na vydání poslance k vyšetřování přece NESMÍ mít vliv funkce tohoto poslance ve sněmovně!!! Rozhodnutí o vydání má být založené POUZE na tom, zda je žádost Policie oprávněná (proto právě mohou členové mandátního a imunitního výboru nahlédnout do spisu).

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)