Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rosova SarkaKam až to vede, když odpovědná místa obsazují neschopní a bezcharakterníOrtman Jaroslav

…Nějak se mi nechce dožít s pocitem, že je s námi nakládáno bezprávně jak s dobytkem na jatka. Nechci Vás nijak zatěžovat, jen informuji, abyste měl přehled o tom, jak naše kauza díky úplatkům skončila. Dluhoš nám sice musí opravit dům. Ale vzhledem k tomu, že už jednou zmařil exekuci nařízenou stavebním úřadem a moc dobře ví, že "uvedení do původního stavu" znamená technicky zcela nutnou likvidaci jeho "černoty", vše bude sabotovat dál. Na manžela podal už i žalobu. Neznáme zatím její důvod, ale určitě bude chtít odškodné, za to, že jsme mu naším špatným stavem domu, poničili jeho stavbu. To je tak absurdní, jako by vrah podal žalobu na svou oběť. …

* * *

Dobrý den pane Šinágle,

ráda bych Vás informovala o tom, že naše dovolání ke KS v Ostravě nedopadlo dobře. I ten potvrdil rozsudek OS ve Valašském Meziříčí, že musíme rukou společnou a nerozdílnou uhradit soudní poplatky ve výši 120 tis. Žalovaný nám navíc nemusí ani uhradit naše vynaložené finance na právníky za více jak 100 tis. Soud nás viní z toho, že jsem se dva roky před zničením našeho domu ptala v internetové poradně, zda máme nárok na vrácení části kupní ceny, protože jsme koupili dům "na vodě" a odpadává omítka. Ale nebyli jsme sami, dům na vedlejším pozemku koupil i Dluhoš. Soud asi nabyl dojmu, že to nějak souvisí s černou stavbou a tudíž nám měl žalovaný zřejmě právo zničit už beztak neudržovaný dům ve špatném stavu. Navíc se prý o dům nestaráme, a když nám ho chtěl žalovaný opravit, zabránili jsme tomu. Samozřejmě že ano. Ve chvíli, kdy měl odstranit z našeho pozemku část nezákonné stavby, nahnal na střechu našeho domu své dělníky, kteří nám začali bez našeho souhlasu sundavat střešní krytinu! Tomu by snad zabránil každý člověk při smyslech.

Ovšem, že nám svoji černou stavbou zmařil chystanou rekonstrukci našeho domu a už zaplacený projekt, který je prakticky k ničemu, to soudkyně nebrala v potaz vůbec.

Nějak se mi nechce dožít s pocitem, že je s námi nakládáno bezprávně jak s dobytkem na jatka. Nechci Vás nijak zatěžovat, jen informuji, abyste měl přehled o tom, jak naše kauza díky úplatkům skončila. Dluhoš nám sice musí opravit dům. Ale vzhledem k tomu, že už jednou zmařil exekuci nařízenou úřadem a moc dobře víc, že "uvedení do původního stavu" znamená technicky zcela nutnou likvidaci jeho "černoty", vše bude sabotovat dál. Na manžela dokonce podal už i žalobu. Neznáme zatím její důvod, ale určitě bude chtít odškodné, za to, že jsme mu naším špatným stavem domu, poničili jeho stavbu. To je tak absurdní, jako by vrah podal žalobu na svou oběť.

Musel ji kvůli místní nepříslušnosti stáhnout, ale předpokládám, když zjistí, že se muž dál odvolávat nebude, podá ji znovu v Mělníku, aby ho dorazil a vymohl z něj odškodné.

Náš bývalý obhájce JUDr. Jaroslav Ortman, kupříkladu dodnes nedodal položkovou fakturu za své "služby". Přijal od nás 12 500,-Kč oproti pokladnímu bločku, a přestože byl v květnu letošního roku vyzván, aby tak učinil, vykašlal se na to a soud nám neuznal uplatnění náhrady tohoto výdaje. Pak nakonec stejně vydal nerozhodný rozsudek a přijdeme o veškeré náklady, pokud se neobrátíme na vyšší instance. Takže právník nemusí odvádět daně?

Když nám vypověděl v roce 2015 služby, uražen za Vámi vydaný kritický článek, spolu s naším spisem nám vrátil i doklady cizích klientů. To dokazuje, jak pečlivě vede agendu a chrání soukromí svých chlebodárců. V těchto dnech jsem ho po půl roce urgovala e-mailem s celou legendou naší kauzy. Jeho dotaz: "O jaký soud se jednalo?" mě přímo ohromil. Je vidět, že ho náš případ opravdu interesoval. A zjevně je pro něj velmi náročné ve své agendě tuto věc dohledat a najít řádně zdaněnou položkovou fakturu s údaji mého manžela. Když jsem mu tedy připomněla jméno klienta a Valašské Meziříčí, neozval se už vůbec.

Obracím se tedy na ČAK. Právník Ortman pohřbil náš případ už tím, že špatně formuloval žalobní petit a pak provedl jeho úpravu. Nakonec požádal o přerušení řízení. Proto soud úplně ignoruje meritum věci a dokonce si nás dovolil vinit z neúdržby domu.

Neschopnost a neprofesionalita prvoinstančních samosoudců způsobuje přetížení vyšších soudních institucí. Při přelíčení šlo samosoudkyni Punčochářové během mého výslechu nejlépe, mne okřikovat. Stalo se to mimo jiné ve chvíli, kdy se mi zdálo pod úroveň, odpovídat na stupidní dotaz advokáta žalovaného "kam naše rodina chodila na záchod a jestli máme splachovací WC". Nechápala jsem, jak to souvisí se štítem a nosnou zdí, které nám Dluhoš uboural.

JUDr. Jaroslav Ortman dokonce nepodal důležité dovolání ve věci, a tím způsobil, že náš případ protiprávně soudí Valašské Meziříčí. Ve věci jsou přece předmětné stavby a ne žalovaný! V místě jeho trvalého bydliště by se mělo soudit pouze, pokud by šlo o trestní právo. Ale to se žalovaný honem postaral o rozhodnutí Nejvyššího soudu, který nám bez možnosti odvolání nařídil, soudit se na Moravě. Tím se enormně navýšily naše soudní náklady. Žalovaný s tím předem kalkuloval, proto si cíleně vylhal bydliště v Rožnově pod Radhoštěm a kvůli tomu i vyměnil občanku. Soud si nic neověřil, ač k tomu byl námi vyzván. Fingované bydliště si žalovaný nepovažoval za nutné změnit ani v živnostenském rejstříku. Dodnes tam má trvalé bydliště v Praze!

Opravdu si úředníci Nejvyššího soudu nebyli schopni zjistit faktické bydliště žalovaného?

To nikdo za devět let nezjistil, že to je podvodník a gauner?

Byl si až příliš jistý tím, že ovlivní soud v rozsudku natolik, že neponese břímě našich nákladů. Nikdy nezapomenu, jak mi Dluhoš před úřednicí Milerovou ze stavebního úřadu v Kralupech na Vltavou vyhrožoval a řekl: "A bude hůř". Státem pověřená úřednice se tomu jen cynicky smála.

Josef Klíma ani na třetí prosbu o mediální zveřejnění zatím neregoval. Inu, nejsem Kajínek…

Šárka Rosová Váňová, 27.11.2017

* * *

P.S.

Šárka Rosová Váňová pracovala 2 roky v redakci Rádia Agara v Chomutově, poté pracovala jako moderátorka 15 let. Naposledy u ČRo Regina Praha. Mimochodem JUDr. Jaroslav Ortman je synem bývalého tajemníka OV KSČ v Berouně. Můj známý kdysi nemohl zaplatit za jeho právní služby, tak mu dal tuším ještě nedostavěný rodinný domek v Hořovicích, kde dnes bydlí. Pochybuji, že můj známý přišel o svoji nemovitost za tržní cenu… Více si můžete přečíst o Ortmanovi, Pithartovi a dalších na str. 24-25 dokumentu Velkolepé padoušství 90. let od Čestmíra Hofhanzla, zakládajícího člena ODA - velmi poučné čtení !!! Znali jsme se roky osobně.

Věřme, že nová vláda přispěje i ke zlepšení práce české justice a i rodiny paní Šárky Rosové-Váňové se po 9 letech dočká spravedlnosti.

 

Jan Šinágl, 27.11.2017

* * *

Příště můžete být na řadě i Vy, vládne nemravnost a lůza, probuďme se ze sametového snu!

Příště můžete být na řadě i Vy!

Jak dlouho budou ještě darebáci ničit beztrestně životy slušných občanů…?!

Otřesná kauza rodiny Šárky Rosové Váňové 1.prosince na ČT 2 od 11:40 hod.!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.13 (8 Votes)
Share

Komentáře   

+6 #2 Milan 2017-11-28 17:04
No jo Ortman,starej delal nejaky velky zvire tehda v CKD Horovice,velky bolsevik. A jablko nepada daleko od stromu,je to luza a nikdo s tim nic neudela.
+10 #1 Bartošek 2017-11-27 21:15
Tak to se nedivím, že paní dopadla u soudu jak sedláci u Chlumce, když se nechala zastoupit tak neschopným blbem jako je Ortman! Ten není schopen pořádně napsat ani nejjednodušší žalobu. Už jsem si říkal, jak vůbec mohl vystudovat práva, ale když čtu, že jde o potomka z prominentní komunistické rodiny,tak mi to začíná být jasný!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)