Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Korupce chobotnice

Andrej Babiš provází Čapím hnízdem

Alexis de Tocqueville v roce 1835 v klasickém díle Demokracie v Americe. Ve velké zkratce: de­seti lidem se vyplatí vylobbovat milionovou výhodu, protože de­seti milionům, které na ní kaž­dý prodělají dolar, se kvůli pito­mému dolaru nevyplatí vláčet se až do Washingtonu … 

Či si myslíte že máme? Ano, myslíte si to. Ale uvažme: Kdybychom ji měli, nebyla by v parlamentu tak zahnízděná korupce. A jakou máme v parlamentu korupci? Parlament pracuje na principu korupce. Hned Vám ukážu jak. 

Politické strany stavějí kandidátky. Každý, kdo bude zvolen, složí poslanecký slib, že bude jednat a hlasovat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jedině tak může existovat demokracie! Znamená to, že poslanec má důvěru lidu, a pracuje nezávisle na komkoliv, i na předsedovi komise parlamentu, i na stranickém vůdci, jenž jeho kandidaturu posvětil. A co zatím vidíme v parlamentu?    

  Předseda (kterékoliv) strany, oznamuje, že jeho poslanci budou kategoricky proti návrhu té a té strany. Ale jak to může vědět, copak vidí svým poslancům do svědomí? Nevidí, ale spoléhá na mnohostrannou korupci svých poslanců. Všimněme si jen jednoho druhu korupce všech poslanců. Je to korupce, kterou si na sebe šijí poslanci sami. Oni sami si přece stále zvyšují poslanecký plat a další požitky. Takže dnes mají odhadem asi 300 tisíc měsíčně. A to je motor, hnací síla té poslancovy korupce.                                                                                               

Když dojde k debatě a hlasování, jak bude pan poslanec debatovat a hlasovat? No přece tak, aby se zalíbil straně, která jej poslancem udělala, a aby se i příště dostal na kandidátku. Jinak se na ni nedostane! A z jaké výšky spadne, když bude pracovat podle svého svědomí? Z výše 300 tisíc měsíčně na nějakých „upachtěných 30 či 40 tisíc kaček“. Předsedové stran a celá politická scéna berou tento fakt za samozřejmý, a netají se, že to považují za správné. Kdyby nebylo této korupce, mohl by předseda politické strany prohlašovat, že „jeho“ poslanci budou třeba zásadně  proti návhům – je jedno, čím?                                                                                                                                                   

Dále: je dovoleno sponzorovat politické strany (!!!). Existuje zaprvé veřejný sponzoring.  Může být otevřenější způsob korupce? Ale existuje, za druhé, i účelový sponzoring. Například jsem nestihl včas napojit svoje hektary na sluneční energii na síť, ale potřebuju, aby se to přehlédlo, protože v tom mám ročně statisíce. Zkrátka kdo z „oligarchů“ potřebuje něco zařídit v parlamentě, zaplatí několika šéfům silnějších a dávno koupených politických stran a jeho přání bude splněno. Jak? Výše popsaným mechanickým způsobem korupce poslanců platem. Případně může, třeba použít způsob, co se provalil ve VV panu Bártovi. 

A parlament i strany si dávají za cíl vypořádat se s korupcí! Kterak se to stane, když ten parlament pracuje s korupcí jako s pracovní metodou?

Víte jak je možno tuto korupci vymýtit? Bude to obtížné, a za současné situace to snad vůbec nepůjde. Musí přijít politik, který dostane nadpoloviční počet hlasů, a bude mít vůli zjednat v republice pořádek. Co se pak může a stát a už se i stalo? Doplatíme na to, že většina národa se v politice nevyzná a prohnanou agitací nechá se zmást. Političtí odpůrci pak dotyčného  dostanou – třeba do kriminálu, anebo ho policajt „v sebeobraně“ zastřelí. Neumíme si ani představit, jak moc jim záleží na zachování současného zkorumpovaného politického života. Vždyť oni získávají tolik peněz, předražených zakázek, a spousty výhod za své korupční peníze. Nemíním se zabývat všemi druhy korupce.

Tato, poslanecká, tu nám sem nasadili Polistopadoví tvůrci, nových poměrů. Zřejmě OF. To má největší vinu. Přinejmenším tak, že tomu nezabránilo. Takhle ale dál žít nemůžeme. Musíme umět podívat se pravdě do očí, a jako (papíroví) vládci této země táhnout za jeden provaz. Nepomůže nám zavést referendum. Vždyť máme půl národa flegmatiků, kteří se nechají koupit za stovku. Nepomůže nám bazírovat na odvolatelnosti politiků. To přece nevyřeší problém demokracie. Podívejme se, co máme stran, jež bojují za podobné detaily. Ale my potřebujeme jako první krok změnit volební systém. Odstranit z něj politické stany, a uskutečnit volby bez nich.

Na to existují systémy. Ten Karla Janečka se dá snadno upravit, aby strany do něj nevrtaly. Ať si strany dělají politiku, ať mají každá své noviny, ale volby tu nejsou pro ně. S nimi zmizí i všecka parlamentní korupce. Pak se nemůže stávat, že strana má třistamilonové dluhy, že strana za zády státu a prodá Bakalovi Ostravsko za desetinu ceny, a toho předsedu necháme vrtat do politiky dál. Musíme s tím skoncovat, nechali by nás v bídě a politickém hnusu!

 

Vrbík, Zlín, 10. 10. 2017

P.S.

Volič musí mít možnost volit si přímo své zástupce, které se „nekandidují“ sami svoji kvalitou, prací, výsledky, celým svým životem. Drtivou většinu kandidátů nikdo nezná a znát nebude ani po 4 letech! V přímém střetu v diskusích s občany, novináři a odborníky by většina ze současných kandidátů, napříč všemi stranami, neobstála. Zatím nám vládne korupce, zneužívající demokracii - u policie, v justici, v médiích i v nemalé části neziskových organizací. Politici dobrovolně volební zákon, který zneužívá vůli občana, nezmění. Je to pouze na občanech, zda si vynutí změnu a politickém subjektu, která chce skutečně sloužit zemi a občanům. Zatím změnu volebního zákona nenajdete v žádném programu parlamentních stran. Nadcházející volby jsou nadějí jak to můžeme začít měnit správnou volbou – DOBROU VOLBU!

 

Jan Šinágl, 10.10.2017

* * *

KVH: Karel Janeček Demokracie 2.1 (11. 1. 2016)

Přednáška matematika a filantropa Karla Janečka o volebním systému Demokracie 2.1.

… Jen nová technická norma na správně namontovaný hromo­svod má 280 stran! … Bytostné riziko parlamentarismu popsal už Alexis de Tocqueville v roce 1835 v klasickém díle Demokracie v Americe. Ve velké zkratce: de­seti lidem se vyplatí vylobbovat milionovou výhodu, protože de­seti milionům, které na ní kaž­dý prodělají dolar, se kvůli pito­mému dolaru nevyplatí vláčet se až do Washingtonu … KVH byla plná mladých lidí. Po přednášce zazněl dlouhotrvající potlesk. Volební systém odstraní extrémní levici a pravici. Strana, která nabídne nedůvěryhodné kandidáty prohraje. Systém už slaví první úspěchy ve světě. V New Yorku se v dubnu vyzkouší ve všech 38 okrscích! …

* * *

Ze zákulisí politické a korupční české politické scény

Toto je můj český národ?

Břevnovský klášter 14.10.2017: OPUS BONUM o občanské společnosti

Andrej Babiš provází Čapím hnízdem

Je v našem zájmu, aby Němci český národ vnímali jako civilizovaný a přátelský

Není rozsudek jako rozsudek, aneb nepotvrzený fízl Vojtěch Filip, první místopředseda Sněmovny!

Senát ČR 2.10.2017: Seminář o ÚSTR – jeho současná „práce“ je urážkou všech obětí komunistického režimu

Jde o vše! Svědectví insidera české politické scény - BABIŠOVA VOLBA - občané čtěte a šiřte ve vlastním zájmu!

Pomlouvačná kampaň a umlčování - WWW.SINAGL.CZ - nabývá na intenzitě a primitivnosti

Termíny soudů a snah o umlčení Voice of Freedom

DOBROU VOLBU občané České republiky – volte BUDOUCNOST, ne minulost!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.20 (15 Votes)
Share

Komentáře   

+15 #6 Marek 2017-10-14 05:23
Tiskový mluvčí Andreje Bureš Babiše her Shinagel tady rád prezentuje články svého kamaráda p. Peciny uveřejněné na portále paragraphos.pecina.cz

Jak je to ale u her Shinagela poslední dobou běžné, v případě estébáka Bureše Babiše zveřejňuje jen článku pro estébáka příznivě vyznívající.

Doporučuji si přečíst tento článek

paragraphos.pecina.cz/.../...

a také poslechnout audiozáznam vyhlášení nálezu Ústavního soudu SR. Bude Vám pak jasné, jak je to s estébákem Babišem a jak je to s tím, co nám tady hér Shinágél prezentuje.
+11 #5 M. Jakeš 2017-10-13 21:24
zbabělý a bojácný konec Jana "Naděje" Šinágla

:-(
+11 #4 Marek 2017-10-13 19:16
o agentu Burešovi stále nic. Shinagel nezapře ekonomickou závislost svého spolku na estébákovi Babišovi.
+11 #3 Marek 2017-10-12 22:16
Co by tak asi mohl Shinagel naspsat o Babišovi? Počká si na písemné vyhotovení nálezu Ústavního soudu a bude nám tady zase nepřetržitě omílat své trapné argumenty pro Babiše. Starý pán Shinagel byl spolupracovníke m STB ale dozvěděli jsmese o něm, jak moc byl statečný. Bureš Babiš byl spolupracovníke m, STB, spekuloval na korunových dluhopisech, páchal podvody na dotacích UU, zneužíval pravomoci Finanční správy proti svým konkurentů, byl členek zločinecké organizace KSČ. Z úst Shinagela se ale dozvíme, že lepší Babiš než ti co tady vládnou bez mála 30 let. Ano, takto se kdysi psalo i o Hitlerovi a jakto dopadlo víme všichno. Kromě Shinagela, který se angažuje na podporu sudeťáků.
+12 #2 Bureš 2017-10-12 14:09
+11 #1 Bureš 2017-10-12 14:08
Pane Šinágle, co chcete více :-), přiznejte už, že jste se nechal opít Burešovou medovinu od STB!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)