Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Trump syn 120717

Figurkami pohybují zkušení lidé

Vlevo LN 12.7.2017Reagan Ronald

Musí mít mantinely. Jsou nutné, aby sebebohatší člověk, nemá-li zkušenosti v politice, neprošel-li mlýnem požadavků, kritiky, debat, podvodů, neměl možnost stát se presidentem, aby nepůsobil jako jelimánek, kterého udržuje nad vodou zkušené okolí.

Ronald Reagan, když byl v mládí presidentem Asociace hollywoodských herců s komunisty mluvil, poznával jejich praktiky, odhaloval jejich podrazy. Oslovoval davy, byl vtipný. Komunisté na něj za to připravili kulku s vyrytým jeho jménem. Protože byl zkušený, ostřílený a k tomu chlap, byl zvolen guvernérem a podvakrát presidentem. Tahle současná uměle vypěstovaná či vykalkulovaná figura má působit jako státník či president? Ta do demokratických mantinelů nepatří. Ani na střídačku.

 

K. Mrzílek, 12.7.2017

* * *

P.S.

Podporoval jsem zvolení Donalda Trumpa presidentem USA jako naději na změnu zaběhlých, nezdravých  poměrů. USA nyní čeká tvrdá zkouška demokracie. Důvěřovat Rusku se nikdy nikomu nevyplatilo. Rozumí a uznává jen sílu – morálce a západním hodnotám se jen vysmívá. Využívá jen materiálních výhod Západu, které umí jen kupovat, ne vytvářet. To dobře věděl Donald Reagan, proto SSSR donutil kapitulovat ekonomickou a vojenskou silou. Rusko mělo nepochybně „prsty“ v amerických presidentských volbách. Jak se s tím USA vypořádají bude zkouškou skutečné síly a nezávislosti současné demokracie v USA. Můžeme jen držet palce – i v našem zájmu.

LN Siemens Rusove nas podvedli 120717Mongolové působili na území Ruska 300 let a to nemohlo nezanechat negativní následky na charakteru a způsobech. Další ukázkou „mongolismu“ současného Ruska je skandál – viz příloha (LN 12.7.2017) jak Rusové podvedli německý koncern Siemens – prostě německá turbína byla jednoduše špatná, museli jsme ji předělat a kam ji potom dáme do toho nikomu nic není… Proč tedy Rusko nevyrábí samo ty nejlepší turbíny na světě, auta, počítače atd.?!

Kdo si myslí, že Rusko nevítá a „nemá prsty“ v současné uprchlické krizi a vlně terorismu, Rusko vůbec nezná, nebo je značně naivní. Narušovat jednotu protivníka, oslabovat jeho sílu a pokusit se ho postupně ovládnout či zničit, patří k jeho geopolitickému „charakteru“. Rusko si udržuje moc a vliv jen díky přímé či nepřímé podpoře mezinárodních konfliktů. Proto bude Putin udržovat krize jako jediný způsob, jak si Rusko může udržet svoji mocenskou pozici a vliv.

Doufejme, že USA i Rusko mají dost zdravého rozumu, aby zabránili dalšímu světovému konfliktu společně s Čínou. Každý z nás k tomu může svoji občanskou angažovaností přispět.

Můžeme děkovat osudu, že na našem území 300 let Mongolové nepůsobili – zato slavné šlechtické rody a čeští Němci, z jejichž řad pocházelo 9 nositelů Nobelovy ceny a další etnika, zanechali na našem území i v našich povahách a charakterech přece jenom jiné stopy. Začínáme se chovat tak, jako by se nám po těch východních „hodnotách“ stýskalo…   

 

Jan Šinágl, 13.7.2017

 * * *

Rusko: Soud odsoudil vozíčkáře za loupežné přepadení, diví se i úřady

Otřesné, alarmující poměry v dnešním Rusku!

RUDÝ ZÁKON – jak jsem se stal Putinovým nepřitelem č.1

* * *

Aktualizováno:

WSJ: Advokátka Veselnická byla v kontaktu s ruskou prokuraturou

P.S.

Porovnejte obsah článku RUDÝ ZÁKON WSJ od ČTK. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

0 #1 K.Mrzílek 2017-07-14 20:36
Seriozní způsoby jednání s lidmi, kteří jsou vlivem zcela jiného dlouhodobého historického vlivu zvyklí jednat zcela jinak nežli my jsme zvyklí, jeví se stále druhé straně nepochopitelné, nevhodné. Přitom u národů, které byly ovlivňovány po staletí na sibiřské tabuli zcela jinak nežli křesťanstvím střední a západní Evropy je to jejich přirozený způsob i když zcela odlišný od nás. Není třeba se už nad tím pozastavovat, ale měla by se tato skutečnost brát se všemi důsledky už konečně na vědomí a z této premisy by mělo vycházet naše jednání.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)