Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Melichov Vladimir PetrovicPo tomto vystoupení měl být vyhlášen rozsudek, jednání bylo přerušeno. Rozsudek má být vynesen 13. 6. 2017 ve 12 hod. – Následuje  konsultaci s vrchností či i souboj s vlastním svědomím?

Při prvním jednání v této věci jste, vážená paní předsedkyně, prohlásila, že nemusíme dokazovat svou nevinu. Naopak, předložit nevyvratitelné důkazy je povinností prokuratury. Ale během celé doby soudního řízení prokuraturou nejen že nebyly předloženy nezvratné důkazy, ale nezazněly ani důkazy nepřímé. Pouze předpoklady a tvrzení o pravděpodobnosti. Ale i ty byly v průběhu soudního řízení zcela vyvráceny nejen fakty předloženými z naší strany ale i výpověďmi svědků obžaloby

…….

Prokuratuře nevadí ani to, co vypovídali přizvaní svědci, přítomní domovní prohlídce. Stáli celou dobu prohlídce vedle sebe, společně s pracovníky FSB, kteří prováděli domovní prohlídku. Jejich výpovědi si protiřečily jak vzájemně tak s výpověďmi pracovníků FSB. Agent FSB, který údajně našel náboje v odpadním koši, prohlásil, že koš byl plný zmuchlaných papírů. Po jejich vysypání a prohledání teprve narazili na krabici s náboji. Jeden přizvaný svědek vypovídal, že náboje byly v prázdném odpadkovém koši. Další vypovídal, že ležely na podlaze a další zase vůbec neviděl, kde se náboje našly.

Jeden svědek vypověděl, že byl k domovní prohlídce pozván dvěma agenty FSB, kteří prováděli prohlídku. U soudu všichni agenti FSB, kteří prováděli prohlídku, prohlásili, že tohoto svědka nepozvali. Jak se tam tedy ocitl a kdo jej pozval? Podobných protichůdných a lživých výpovědí zaznělo od agentů FSB i od svědků během procesu velké množství.

Soudní znalci, kteří prováděli expertizu zabavených historických zbraní, před soudem vypověděli, že tyto zbraně jsou neschopné střelby a že jde jen o muzejní exponáty. Přitom se jednalo o zaměstnance jednotek Ministerstva vnitra, závislých na svém zaměstnavateli.

I z těchto skutečností je zjevné, že ani vyšetřovatelé ani prokuratura nevyšetřovali trestný čin a nesnažili se osvětlit skutečnost a objektivně se v situaci orientovat. Naopak, zcela vědomě a cílevědomě trestný čin konstruovali. Přitom skrývali to, co jim protiřečilo, ignorovali fakta a místo nich používali dohady a výmysly, ignorovali výpovědi znalců a dávali jim zcela opačný smysl.

Taková neomalená a nestoudná taktika prokuratury pro mne není pro mne novinkou. Ale tento soudní proces, přesněji to, jak byl vykonstruován a jak se při jeho konstruování chovali vyšetřovatelé a prokuratura ve mně vyvolalo velice nepříjemné pocity. Jako kdybych se setkal s něčím novým, dosud nepoznaným, mimořádně odporným a vyvolávajícím štítivost.

Za uplynulých 27 let mého života v současném Rusku jsem zažil mnohé: V devadesátých letech to byla extrémní válka s našimi místními bandity z Podolska, kteří se snažili uloupit naši firmu. Podpalování našich objektů, vykonstruovaná trestní stíhání na objednávku, na nichž se podílely orgány místní správy s podporou prokuratury a omluvy prokuratury se zaťatými zuby, když se všechno provalilo.

Od roku 2007 zase nekonečné soudy vyvolané mou veřejnou činností, spojenou s otevření muzeí. Na těchto soudních stáních jsem strávil asi 400 dnů. Ale všechny se kardinálně lišily od současného procesu a to jak v dobrém, tak ve zlém.

V dobrém je to, jak probíhal soudní proces. A za to chci poděkovat Vám, paní předsedkyně. Postupovala jste v souladu se zákony a tak jsme měli možnost se bránit a dokázat absolutní nesmyslnost předloženého obvinění. Ke spisu byly připojeny všechny znalecké posudky, fotografická a video dokumentace, většině žádostí obhajoby bylo vyhověno a výslechy svědků probíhaly všestranně a objektivně. To všechno nám pomohlo v plné míře doložit nesmyslnost a absurditu obvinění. A to je ta světlá stránka procesu. A kdyby v naší zemi byla dodržována Ústava, pak prokuratura, která je předurčena k její ochraně a dodržování ústavních principů by musela postupovat podle zásady „ In dubio pro reo“ a po předložených důkazech stáhnout obvinění.

Bohužel, právě během tohoto soudního procesu se projevilo také to, co pokládám za nejodpornější zážitek svého života. To jak pokrytecky, bezohledně a občas podlým způsobem prokuratura manipulovala fakty, svědky, jejich výpověďmi, neštítila se zjevné falsifikace výpovědi soudního znalce a v obvinění uvedla pravý opak jeho závěrů.

Tak cynické a demonstrativní pohrdání právem jsem u všech předchozích soudních stání ještě nikdy nezažil. Demonstruje to jediné: Degradace orgánů činných v trestním řízení se děje před našima očima. Rychle a zřejmě nezvratně. A právě to mne nejvíce trápí.

Neleká mne to, že prokurátor požaduje, abych byl odsouzen ke dvěma letům odnětí svobody, aniž by předložil jediný důkaz o mé vině. Leká mne to, že podobným jednáním, kterého se dopouští prokuratura, se formuje stav společnosti v naší zemi. Důvěra v soudy a právo v naší zemi se blíží nule a přechází do hodnot negativních – opovržení a štítivosti.

A toho se opravdu bojím. Bojím se toho, v jakém prostředí zvůle a absence práva budou žít nejen moje děti a vnoučata ale také děti a vnoučata těch, kteří toto prostředí vytvářejí. Vlastní bezzásadovostí, vlastníma rukama. Balvan, který se valí z hory, se zastavit nedá. Ale ten, kdo jej uvedl do pohybu, si nemůže být jistý, že se ničení všeho kolem se vyhne jeho domu. Vytvářené prostředí zvůle a absence práva nevyhnutelně zasáhne všechny, kdo v tomto prostředí žijí. Nezachrání je ani uniformy ani výložky, na které tak spoléhají ti, kteří toto prostředí vytváří a upevňují.

Proto se dnešní rozhodnutí soudu buď stane katalyzátorem narůstající zvůle, nebo se stane tím malým hráškem, který se postaví zvůli do cesty a spolu se zákonnými a spravedlivými rozsudky soudců možná tuto zvůli zastaví.

Právě proto doufám, vážená paní předsedkyně, že rozsudek vyhlásíte v souladu se zákonem a Vaším svědomím.

_________________________________________________________________________________________

Po tomto vystoupení bylo jednání přerušeno a rozsudek má být vynesen 13. 6. 2017 ve 12 hodin.

* * *

Přeji poklidný víkend a přikládám mírně zkrácený překlad včerejší závěrečné řeči Ing. Melichova. Poté měl být vynesen rozsudek. Soudkyně rozhodla, že rozsudek bude vynesen až 13.6. v poledne. Vypadá to na konsultaci s vrchností a možná i souboj s vlastním svědomím.


S přáním všeho dobrého

--
A.N.Kelin
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

+420 603 574 168

http://kletskij.livejournal.com/
www.ruslo.cz

* * *

SOS Vladimír Petrovič Melichov - už přes 400 soudních jednání !!!

J.Š.10.6.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)