Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Bata Jan Antonin a TGMKdo je Jan Baťa? Člověk, který byl národním idolem. Jméno Baťa je vyjádřením toho nejlepšího v hospodářství, pokroku, výrobě, obchodu atd. Při každé Bata Tomas a znakpříležitosti to rádi opakujeme!

Většina národa si ho přála za prezidenta, když Beneš abdikoval a jel dělat "civilního" profesora do USA. Člověk, který po obsazení Protektorátu (!) dokázal zachránit dva tisíce židovských rodin, když jejich otce zaměstnal v nových zahraničních obchodních zastupitelstvích. (Na tom nic nemění ani ignorace židovské obce). Člověk, který zaměstnal stovky nezaměstnaných, když v předválečných letech zřídil pracovní tábory, kde se účastníci, dobře ubytovaní a dobře živení, po práci učili řemeslům, aby si snadněji našli práci, a ne jen ševcovskou. Našli u něj práci vyhození studenti vysokých škol i Češi vyhnaní z pohraničí! Ani K. H. Frank nedokázal nic proti Janu Baťovi, když brojil proti koncentraci vysokoškoláků ve Zlíně, a viděl v tom  pokračování jejich studia.

Člověk, považovaný celým světem za nejlepšího podnikatele a nejlepšího výrobce bot. Šéfa, vyvážejícího továrny a města do jedné země za druhou, podniku, který plnil státní pokladnu největším odvodem daní. Člověka, jenž skvěle řídil firmu, opuštěnou zahynuvším Tomášem Baťou. Podnikatel, který se největší měrou podílel na 10. místě ČSR  na světě mezi průmyslovými velmocemi. Ještě dlouho bych mohl jmenovat přednosti tohoto národního hrdiny.

Za války podporoval finančně národní odboj. Slovenskému Národnímu povstání věnoval (z protektorátní fabriky!) šest milionů korun, bez nichž by - podle jednoho slovenského politika - SNP nemohlo vůbec vzniknout. (Nákup zbraní, atd.) Podporoval Beneše, jako prezidenta, jenž sídlil v Londýně finančními částkami, posílanými přes Jana Masaryka. (Beneš to popřel, chtěl víc.) Člověk který se tak vyhýbal povinnosti přijet do Protektorátu, že raději rozdělil mezi důvěryhodné osoby ve Zlíně 60% všech svých baťovských akcií (to je majetku firmy) zlínským ředitelům, aby Němci nemohli Baťovskou firmu převzít do majetku říše, jak vyhrožovali. (Benešem požadované prohlášení proti říši by mělo týž účinek! To mohl požadovat jen trouba, co neznal situaci doma za okupace.)

A po válce hned levičácký Beneš, který místo z Londýna přijel do republiky z Moskvy a místo cesty za Háchou, aby ho požádal o předání úřadu prezidenta, (požadovali Angličané) strpěl jeho perzekuci a vraždu. Nenechal se ani zvolit prezidentem a hned úřadoval, podle "dohody" z Moskvy, znárodněním všeho. Proti ukradení Podkarpatské Rusi ani nešpitl.

Přes odpor právníků k procesu s Janem Baťou, sestavil porotu s čele s vojenským prokurátorem a s komunistickou většinou v senátu, a nechal odsoudit národního hrdinu Baťu k 15 letům těžkého kriminálu, místo aby mu zaplatil, co slíbil dekretem: Náhradu za znárodnění. I ten vojenský prokurátor, aby splnil rozkaz, ale aby vyjádřil protest proti vynucenému odsouzení, vynesl rozsudek kterým bylo směšné celé odsouzení. "Choval se tak, že byl zapsán na černou listinu spojenců". Ale levičáctví a komunizmus v nás, pořád udržuje zdání, že byl odsouzen za kolaboraci a za Patagonii. Skoro celý národ tomu věří, ale to je dílo lživé komunistické propagandy. Tato obvinění už v roce 1947 i komunistický senát zrušil !!! Už si to konečně zapamatujte, levičáci i pravičáci!

A 70 let po tomto skandálním procesu tato republika, již s pýchou, ale nepravdivě označujeme za demokratickou, tento režim, jenž poloprávem označujeme za kapitalistický, ústy svého "demokratického" nejvyššího soudu odmítá, to jest my, to jest já a jeden každý z vás, odmítáme vydat potomkům Jana Bati jejich rodinný dům. Přitom to pitomé odsouzení je zrušeno !! už r.2007! Tedy je nevinný, je hrdina, ale vydat rodině dům, to prrrrr!

Žádám všechny nelevičácké politické strany, aby se dohodly a svolaly na Václavské náměstí na blízký termín, demonstraci proti tomuto rozhodnutí ÚS! Když toto dovolíme, už dovolíme všecko bez protestu! Mně se to absolutně hnusí!

 

9. dubna 2017
Stanislav Vrbík, Zlín

* * *

Ústavní soud odmítl stížnost Baťových dědiců

P.S.

Kam to vede, když „lid buduje“, jsme viděli názorně od roku 1948. „Lid“ nikdy nevybuduje firmu, neudělá objev, nemá mozek, odpovědnost. Buduje a objevuje vždy jen schopný jednotlivec, který vede méně nadané a méně schopné. Nevlastní bratři Baťové byli z tohoto rodu. Každá vyspělá země si takových lidí váží - udávají směr a vedou zemi k prosperitě materiální i mravní. Komunisté ukradli a zničili světovou firmu Baťa, jejich následovníci „demokraté“, pokračují v krádeži soukromého majetku nevrácením rodinné vily s posvěcením Ústavního soudu České republiky?!

Mimochodem ARD natočila třídílný seriál „Die Dresslers, pionýři, bratři, rivalové“, o bratrech  a zakladatelích firem ADIDAS a PUMA. Nádherná ukázka lidské tvořivosti a poctivé práce. V době, kdy němečtí bratři začínali, byla firma BAŤA dávno světovou jedničkou. Nepochybně by jí zůstala a firmy ADIDAS, PUMA či NIKE by jen těžko dosáhly svého dnešního postavení, kdyby jim komunisté neuvolnili světový trh a neodstranili hlavního konkurenta. Američani chtěli také vyhodit do povětří dílny obou bratří za kolaboraci s nacismem. Po vysvětlení od toho upustili (bombardování Zlína má poněkud jiné pozadí a věřme, že také jednou vyjde najevo!). Jan A.Baťa byl odsouzen k mnohaletému těžkému žaláři. Město Zlín bylo přejmenováno na Gottwaldov, podle jména předsedy KSČ a prezidenta Klementa Gottwalda, alkoholika  syfilitika… Tak zacházíme s našimi největšími hrdiny a vlastenci. Nedivme se potom, že nové generaci chybí potřebné vzory a má zkreslené představy o morálních a mravních hodnotách.  

Na podobný seriál o bratrech Baťových se současná postkomunistická ČT nezmůže, to spíše odvysílá BOTOSTROJ, ohavnou ukázku komunistické propagandy. Pokračuje tak v páchání zločinu na tradici, duši a paměti národa.  

Demonstrace by měly začít ve Zlíně a vrcholit v Praze, pokud jsme si jako národ ještě dokázali uchovat poslední zbytky cti a slušnosti. Nevěřím, že jsme tak hluboko klesli a nedokážeme už nic jiného než nečinně, bezradně této morální zkáze naší země, společnosti, tedy nás všech, jen zbaběle, nečinně přihlížet a jen se divit! 

 

Jan Šinágl, 12.4.2017

* * *

J. A. Baťu v naší hře nesoudíme, říká režisér nové zlínské inscenace

P.S.

O krádeži majetku komunisty ani slovo… Bude realizována jednou hra či film o soudním procesu v ČSR a následně v USA? 

 

 

  

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

0 #2 Libor Zeman 2017-04-20 11:01
Stále aktuální a platné. Jan A. Baťa byl genius, Zlín zažíval vrchol ve své historii, ale co to bylo platné, když už návratem Beneše v 45 pokračoval úpadek našeho národa (započatý zrušenou mobilizací v 38), nejhorší póvl se dostal k moci, závist a neschopnost je jeho hnacím motorem... Jak z toho ven? Chce to osobní angažovanost a odvahu schopnýcj lidí v každodením životě a když to nepomůže, pak klidně další revoluce za svrhnutí hlouposti a zlodějů.
+1 #1 K.Mrzílek 2017-04-12 20:13
Je to úspěch komunistů uspat paměť národa a naše ostuda, že jsme líní probudit se a aktivně se zajímat.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)