Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pravda o vodeJe to prosté. Vláda a politici buď jednají ve prospěch lidí. Pak jsou v zemi obnovené trubky a lidem teče čistá voda. Nebo jedná v zájmu koncernů a pak se místo obnovy trubek plní účty zahraničních koncernů.

„O kvalitě vedení státu řekne vše způsob, jakým zachází s vodou“. Simon Tal, bývalý ředitel izraelské Komise pro vodu - Máte toho dost? Pak jste tady správně. Jen informovaní mohou pomoct k nápravě.

Prodat cizí firmě podnikání se strategickou surovinou, to se v civilizované zemi jen tak nevidí. A přesně to u nás udělali politici v 90. letech, kdy vodní hospodářství přenechali nadnárodním koncernům. Městům a obcím zůstaly náklady, zisky plynou do zahraničí. „O každé zemi vám hodně řekne způsob, jakým zachází s vodou,“ Shimon Tal, bývalý ředitel izraelské Komise pro vodu. Lze očekávat, že přijdou další lži a polopravdy a snaha vyhnout se odpovědnosti za v řadě regionů protiprávně nebo nevýhodně nastavený systém, ale to nic nemění na faktu, že soudy již potvrdily a zrušily protiprávní tunelování dvou okresních vodáren a je zde cesta jak vodu postupně vracet zpět do rukou samospráv a následně do rukou státu obdobně jako tomu je v Izraeli. Českou republiku buď čeká obdobný ozdravný proces, jako proběhl v Izraeli, kdy Izrael posílil státní moc v odvětví a zmodernizovat svou vodárenskou infrastrukturu nebo poneseme stejně jako následující generace následky neschopnosti a politikaření osob jednajících v zájmu zahraničních koncernů.

 

Ing. Radek Novotný,

autor projektu PRAVDA O VODĚ

www.pravdaovode.cz

* * *

---------- Původní zpráva ----------
Od: Radek Novotný <Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.>';document.getElementById('cloak5300f4a502bd05d3395faa5037d3a0c6').innerHTML += ''+addy_text5300f4a502bd05d3395faa5037d3a0c6+'<\/a>'; ;
Datum: 28. 3. 2017 8:09:43
Předmět: Voda a její vrácení do rukou obcí - Transparency international

Pěkný den,

dnes dobrá zpráva pro občany celé ČR. Problematikou vody se začíná zabývat i Transparency international. Zde máte její tiskovou zprávu, která se týká regionu, jenž bude precedens pro celou ČR. KONCERNY lze z pozice prodejců vody právní cestou odinstalovat. :-)  

 

Převod zlínské vodárny je podle soudu neplatný, město zatím váhá, ale anonymní kampaň běží


V příloze máte ode mne malý dárek k začínajícímu jaru - České vodárenství a končící doba temna 

 

S nadhledem a pokorou

Ing. Radek Novotný

Autor projektu PRAVDA O VODĚ

Staňte se fanouškem a šiřte informace o vodě.
www.facebook.cz/vodalidem

* * *

PRAVDA O VODĚ je projekt, který vznikl s cílem přivést pozornost občanů, zastupitelů měst a obcí a zástupců Parlamentu České republiky a Vlády ČR k dění kolem distribuce vody ve městech a obcích a hospodaření s vodou a spustit proces převzetí kontroly nad obchodem a hospodařením s vodou zpět do rukou měst a obcí, obdobně jako tento proces probíhá ve Francii, Německu či Itálii. Ve světě bývá tento proces označován např. deprivatization (anglicky), remunicipalisation (francouzsky), Rekommunalisierung (německy).

Má za cíl spustit proces vrácení hospodaření s vodou zpět do rukou měst a obcí a tím znovunabytí kontroly nad peněžními toky a nad zisky z vody veřejnoprávním sektorem.

Jde o investigativní projekt, který se podílí na rozkrytí významných privatizačních kauz ve vodárnách a současně ukazuje reálné srovnání důsledků realizovaných priorit vodáren v rukou obcí a vodáren v rukou zahraničních koncernů. Pravda o vodě vytváří trvalý informační kanál o vodárnách, ceně vody a prioritách měst a koncernů a podporuje informovanost zastupitelů i občanů, v otázkách skutečného dění ve vodárenství České republiky a v zahraničí.

Mezi tváře projektu patří makroekonom a vodárenský konzultant Ing. Radek Novotný a dlouholetý předseda představenstva okresní vodárny Vodovody a kanalizace Přerov, a.s., MUDr. Michal Chromec.

Projekt si dal za cíl informovat o problematice hospodaření s vodou v ČR a v zahraničí, spuštění celospolečenské diskuse k distribuci vody, prosazení v hospodaření s vodou veřejného zájmu, prosazení legislativního ošetření toho, aby ten, kdo financuje vodárenskou infrastrukturu, prioritně inkasoval zisk z prodeje vody, ukončení vazalských smluv a vrácení distribuce vody zpět do rukou samospráv.

http://pravdaovode.cz/

* * *

P.S.

Voda je naše velké národní bohatství. Jsme prameništěm Evropy a necháme ji, z velké části nevyužitu a zdarma, trestuhodně odtékat – stejně jako tučné zisky zahraničních firem. Po komunistické devastaci krajiny, začala naši zemi voda opouštět, ztratila schopnost ji zadržovat ku prospěchu půdy, krajiny, klimatu, zvířat, tedy flory a fauny. Vinu hledejme u sebe, zahraniční firmy jen využili bezcharakternosti korupčních českých úředníků a politiků, kteří prodali naši vodu za nemravný finanční prospěch. Je třeba opět obnovit krajinu tak, jak jí zdravým rozumem spravovali naši předci po staletí. Veřejný majetek ovládá zahraničí. To naznačuje, že je v naší zemi něco hodně špatně – nejenom pokud se jedná o vodu. Při podzimních volbách máme možnost to změnit, nechceme-li zůstat jen pasivním, užitečným nástrojem politiků, kteří o občany projevují „starost“ jen při volbách.

 

Jan Šinágl, 29.3.2017

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)