Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.03.2024 09:00
    SOUD SE VRÁTIL K UDÁLOSTEM ZE 17. LISTOPADU 1989 Johnu Bokovi ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Přátelé !

Nedalo mi to, abych se nevyjádřil k fanatické kampani médií proti zavedení KONTROLY PŘÍJMŮ všech možných podniků a podnikatelů. Hysterie, kterou nás už několik týdnů krmí, je nechutná.  Zavádění EET je prezentováno skoro jako zločin století, je to přirovnáváno ke znárodnění a dění po roce 1948, ale já se tedy ptám :

Proč se titíž podnikatelé neozvali stejně razantně a proč jim média nedávala stejný prostor, když před cca 8 lety zvýšil Kalousek sazbu DPH za jejich služby o 50% - z 15 na 21 ??? ... když jim Brusel nařídil, že musí mít v kuchyních bezdotykové vodovodní baterie, když jim titíž zločinci nařídili, že "hotovky" se smí "skladovat" jen pár hodin, takže to,co se uvaří před polednem, se nesmí nabízet ani k večeři. 

A tak bych mohl uvést desítky nařízení, po kterých by museli krachnout daleko rychleji, než když si pořídí kasu za 5 - 20 tisíc korun a ta je investicína desítky let ! Podnikatel, který nemá buď v provozovně počítač s internetovým připojením, je už dlouhá léta unikát. Kdo neumí zacházet s JEDNODUCHÝMI PROGRAMY na PC, je NEGRAMOT a nepatří do této doby. Kdo nemá webovou stránku, na které si potencionální návštěvník najde veškeré informace o ubytování v jeho penzionu, nebo hotýlku, ten NEEXISTUJE. 

Neumím si představit, že nějakého normálního podnikatele v tomto oboru může ohrozit to, že při placení vystaví jak hostu v restauraci, tak v ubytovacím zařízení  NORMÁLNÍ ÚČTENKU a odklikne ji na počítači s nasměrováním na MF.

Proč se nikde v médiích stejně razantně a často nemluví o tom, že současně se zavedením EET snížil Babiš sazbu DPH zpátky na 15%, takže hospodští při tržbě např. 1000 Kč neodvedou státu 210 Kč, ale jen 150 Kč?! Na každé tisícikoruně tak hospodský ušetří 60 Kč ! To není potřeba zveřejňovat ???  

Nechám na každém z Vás, aby si z toho všeho udělali zdravý a objektivní úsudek, co se v této zemi děje a jak nás média opět, stejně jako např. o imigrační vlně, islamizaci Evropy atd. informují a kam naše myšlení zkouší nasměrovat.

Co pro mě z toho plyne ?

N E V Ě Ř Í T  MÉ D I Í M  !!!

 

Antonín Suk, Liberec

P.S.

Neověřoval jsem zdroj, může jít o hoax, ale v tomto případě o pozitivní - výjimečně. 

* * *

Otevřený dopis prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. Petru Fialovi, předsedovi ODS

P.S.

Pokud někdo umí podnikat jen bez placení daní, tak je neschopný, nebo podvodník. Jak má stát sloužit občanům, když ho podnikatelé okrádají a současně jeho služeb využívají?!

 

Jan Šinágl, 14.3.2017

* * *

Vzpomínka k zapomenutým narozeninám Jana Antonína Bati

Kdy bude odsouzen poslanec Kalousek?!

Nechci, aby dlužník hospodařil s mými penězi a s mým státem!

Stanjura = tlučhuba, aneb „Všichni v jednom šiku, zachovejme korupční republiku!“

Firma Baťa: Kapitalismus před 75 lety

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #13 Jan Šinagl 2017-03-24 10:23
Děkuji Vám za uznání mé práce paní Princová. Připusťte, že věci se mohou mít i jinak, tím spíše, že jen opakujete názor většiny médií. Vyslovujete rozsudky jako byste byla soudkyní. Babiš nebyl odsouzen. Jakou škodu tedy napáchal? Kde jsou jeho oběti? Jaké zákony porušil? Nerespektujete presumci neviny? Upřednostňujete snad chaos? Kdo není schopen platit daně, resp. nemá ani peníze na ETT pokladnu, je neschopný, hlupák, nebo podvodník. Ideální řešení není. Jistě lze řešit paušální daní malé krámky na vesnicích. Nějak se muselo narovnat podnikatelské prostředí. Jak by jinak mohl konkurovat poctivý podnikatel, platící daně, když konkurent nabídne menší cenu, na kterou ušetří z neplacení daní? Z čeho by asi stát žil, kdyby nikdo nechtěl platit daně? Smiřte se s tím, že lidé jsou různí - naštěstí. Zkuste se zamyslet i jinak (jak už jsem zde psal), pokud i "Šinágl" podporuje Hnuti ANO, nebude to nakonec jinak, než nám denně vtloukají do hlav korupční politici a jimi ovládaná média? Sledujete seriál Vláda na ČT2? Proč jej asi ČT postupně "uklízí" do nočních hodin a Rada ČT už mi nechce dávat slovo, resp. omezuje na minimum? Zemřel kardinál Vlk. Která média připomínají jeho persekuci komunisty? Předseda KSČM Filip jako první místopředseda Sněmovny, na rozdíl od Babiše usvědčený agent StB, Vám nevadí - byl zvolen 75% anonymních hlasů poslanců za mlčení všech médií. Zkuste také sama něco aktivně dělat, riskovat, obětovat. Jenom kritizovat ty, co něco pro nápravu dělají je málo a vůbec nic to neřeší. Těší a pomáhá to jen darebákům a neschopným. Bývalé i dnešní soudruhy v "demokratických " stranách názory jako Vaše jen potěší. Na rozdíl od Vás si nedovolím Vám říkat co máte dělat. Záleží jen na Vás, zda tyto řádky Vás přinutí uvažovat o věcech a osobách i jinak, než veřejnosti neustále vtloukají do hlav neobjektivní média. Ptejte se, proč o mne média občas píší, zveřejňují fotografie, videa, ale nikdy mi nedají prostor k vyjádření? Naštěstí jsou pořadatelé Festivalu filmů o lidských právech v Olomouci jiného názoru. Jsem pozván jako host na besedu s diváky. To je dnes potřeba - ne počet "nakliknutí" na FB, ale aby lidé, kteří mají co říci se ukázali mezi lidmi jako nositelé a představitelé potřebných hodnot, jak řekla nedávno Jeho Svatost František.
+8 #12 Ela Princová 2017-03-23 18:29
Pane Šinágle, byla doba, kdy jsem hltala Vaše názory a sledovala Vaši účast na demonstracích. Teď se mi zdá, že jste zešílel. Vy fakt nevidíte, co je pan Babiš-Bureš zač? Jde mu jen o svůj prospěch, celé Čechy jeho přičiněním zamořila řepka, Váš názor, že srovná podmínky podnikání je zcela zcestný. Jaké rovné podmínky, když někdo podniká, začal od nuly, "nečerpal" žádné dotace ani nefixloval, nikomu jinému neublížil, daně platil a soudruh Bureš čerpal dříve, čerpá i teď když si sám sobě přiděluje dotace, mnoha lidem ublížil, snaží se o jejich likvidaci, protože mu konkurují, vinou jeho výmyslu EET skončila spousta malých krámků na vesnicích a teď je chce "podpořit" dotacemi, tedy zase výjimkám nadělit z peněz poplatníků? Jste opravdu tak zaslepený, že to nevidíte, nebo to neděláte zadarmo? Nemůžu pochopis, co Vás tak změnilo. Přeju Vám abyste prozřel. E
+4 #11 milan sirotek 2017-03-22 16:06
vše co píšete mohu jen a jen podepsat. ale to nic nemění na tom, že když se jakýkoli komouš ohání listinou základních práv a svobod, tak je to poněkud úsměvné. nebo spíš smutné. jeho volba není v mých očích volba naděje, ale absence pudu sebezáchovy. a nechce se mi věřit, že se proti němu spikli všichni dohromady. od spolulumpů z politiky přes spoustu novinářů, bývalých obchodních partnerů atd. kdyby byla pravda jen malá část toho o čem se píše a mluví (obchodní praktiky při uchvacování jiných firem, "optimalizace daní"), lhaní na všech frontách), tak by v každé slušné společnosti musel rezignovat. nebo on nějakou firmu za svého holdingu vybudoval od píky jako např. baťa? pokud je mi známo, většinou je převzal za více či méně podivných okolností už hotové. a myslet si, že si polepším, když jedny gaunery nahradím větším gaunerem, mi připadá prostě poněkud naivní. přesto všechno si vás velmi vážím, protože jak sám říkáte, dokonalý je jen Bůh.
-4 #10 Jan Šinagl 2017-03-22 07:13
Nikoho nepřesvědčuji, každý máme volbu, ale nepřipouštět naději a chtít jistotu předem, nenabízet řešení, nic pro změnu nedělat, je projevem nemocné společnosti. Chtít jen ideální řešení poté, co země ztratila paměť, duši, kulturu tradici a elitu, je cestou do pekla. Velké země si dokáží úbytek kvality nahradit, malé často zanikají. Jako národ se už dávno nechováme. Proč máme jako jediná země bývalého východního bloku oficiální komunistickou stranu v Parlamentu, jeho prvním místopředsedou předsedu KSČM a usvědčeného agenta StB, zvoleného anonymně 75% hlasů? Proč všichni "vlastenci" a "demokraté" mlčí a nevyjdou do ulic? Máme zde přece zákon o zločinnosti komunismu? Totalita nám vyhovovala, naučili jsme se podvádět, mluvit jinak než jsme mysleli, bát se a myslet jen na sebe, ideologie a komunisté nám byli ukradení. Teď stejné party, známostní struktury a charakterové vlastnosti zneužívají demokracii, která většinu vůbec nezajímá. Proto uvítá někoho, kdo udělá pořádek za ní a má plné zuby stále stejných, které tohoto stavu země a společnosti bez odporu využívají. To nemůže být řadový občan bez peněz a potřebných schopností. I v Bibli máme dost příkladů o obrácení se na jinou víru. K řešení nevede stále dokola upozorňování na logické následky a známé skutečnosti, ale na příčiny. Doporučuji knihu "O Babišovi bez Babiše" a originál pojednání TGM o Janu Husovi. TGM i Hus varovali před českou povahou a charakterem, který vede k sebezničení, chybí-li ve společnosti vyrovnávací prvek, kdy jiné schopnosti Čechů přispívají k její prosperitě. Nikdy jsme si sami vládnout neuměli. Proč jsme ty nejlepší z nás zabíjeli, vraždili, vyháněli a okrádali o vše po dlouhá staletí? Náš problém zůstává především mravním, jak řekl TGM. Mravní páteř národa zlomil Beneš, kdy jako vrchní velitel vyzbrojené armády zbaběle kapituloval a zbaběle utekl. Má na svědomí genocidum českých Němců, kteří u nás žili po staletí, naučili nás práci, hudbě řemeslu, z jejich řad pocházelo 9 nositelů Nobelovy ceny. Sudety byla nejvíce průmyslová část Rakousko-Uhersk a. Válka u nás nebyla, vyhnali jsme je, okradli o vše a ještě přes 200.000 jich při násilném vyhnání v době míru zahynulo. Zmizelo přes 3300 měst, vesnic a osad. Ve Francii válka byla a francouzští Němci mohli zůstat - porovnejte dnešní kvetoucí Alsasko-Lotrins ko s dnešními, kdysi také kvetoucími Sudety. Kdo byl otec největšího "Čecha" Karla IV.? Založení ČSR byl zločin. Dr. Hácha měl pravdu když řekl, že naše neštěstí začalo rozpadem Rakousko-Uhersk a, stejně jako Jelzin, kdy neštěstí Ruska začalo pádem carské říše. Nepochybuji, že by většina obyvatelstva přijala českého pana Li, který přivedl Singapur k prosperitě a kdy celá země plakala, když loni zemřel. Vše má své příčiny a následky - zasloužené. Ale koho tyto hlubší příčiny dnes zajímají? Přednost má konzum, hospoda, chata a osobní profit. Proto hodnoťme každého podle činů, jenom mluvit a slibovat umí kdekdo.
sinagl.cz/.../...
+6 #9 milan sirotek 2017-03-21 21:01
je mi jasné, že se navzájem v názoru na tohoto pána nepřesvědčíme. nic z toho co jsem napsal níže jste mi nevyvrátil a takovému člověku já prostě nemohu uvěřit, že bude zametat odshora ani když bude vládnout sám. naopak. smysluplnou alternativu bohužel také nevidím a o to je to tolik let po změně režimu smutnější. už dvacet let jsem nevolil toho koho bych si opravdu přál a bezmezně mu věřil, ale z mého pohledu prostě nejmenší zlo. neobhajuji tu opravdu nikoho ze současných politiků, protože to ani nejde. ale člověk s touhle minulostí (a vlastně i přítomností) pro mě nejmenší zlo nebude ani kdyby kandidoval sám.
-6 #8 Jan Šinagl 2017-03-21 20:29
Musíte se rozhodnout, zda ponechat koště stále stejným, které od shora nikdy zametat nebude, nebo dát naději někomu, kdo od shora bude zametat, když po volbách nebude omezován zrádnou koalicí. Pokud chcete jen svaté, budou ti nejhorsi stále u moci. Život je o naději, ne jistotě předem, kterou má stále většina v hlavách z totality. Máte jinou, realizovatelnou alternativu? Tak sem s ní - žádnou nevidím. Nejsou lidi a lid nemá mozek. Tím hůře, když neexistuje občanská společnost (jinak by musela být vidět a slyšet a hlavně konat). Potřebujeme silné osobnosti, které nás mohou vytáhnout z krize a zabránit neustále manipulaci s většinou obyvatelstva. V rovnostářské společnosti je to problém, ta silné osobnosti instinktivně odmítá, zatímco vyspělá je vítá. Podstatné je, co pro to uděláte Vy sám. Takovýmito komentáři rozhodně ne. Jste-li schopný, nic Vám nebrání aktivně měnit veřejný život od obce až po parlament. Většina schopných to odmítá, jen kritizuje a upřednostňuje ve skutečnosti jen pohodu, chaty, hospody a supermarkety. Obětovat, riskovat, tvrdě pracovat, ale ne pro sebe, většinu ani nenapadne, chybí nám empatie. Proto také v každém kdo je jiný než oni, nejsou schopni vidět pozitiva, jen negativa a nedůvěru. Tento generační problém mohou začít účinně řešit volby. Zdá se, že stále více lidí už má dost stále stejných politiků a jejich "politiky". Každý máme volbu a odpovědnost. Můj táta říkal: "Káždý kritizuje druhé, ale sám nedělá nic pořádně." Měl pravdu. Kdo poctivě pracuje pozná a ocení poctivou práci druhého a kritizovat ho ani nenapadne. Dokonalý, bez chyb je jen Bůh. Někdy mám pocit, že Bůh se v Čechách nebezpečně naklonoval...
+7 #7 milan sirotek 2017-03-21 18:59
no jeho výroky o tom že jsou všichni zloději mi zrovna presumpcí neviny nezavánějí (že by na někoho podal trestní oznámení jsem nezaregistroval )... jeho názorové veletoče o 360 stupňů během 24 hodin se mi také nelíbí (senátní volby atd). jeho velmi nevěrohodné vysvětlení svých kauz (čapí hnízdo je můj nejlepší projekt, nevím čí to je, je to mých dětí) nově teď chudinka účetní se spletla (když se splete moje účetní, tak si na mě jeho podřízení pěkně smlsnou). to jsou všechno jeho výroky v přímém přenosu, takže bych to nesváděl na jeho oponenty ani na novináře. a jedna z věcí která se mu opravdu povedla je rozeštvat lidi proti sobě, protože některé dovedl přesvědčit o tom, že drobní živnostníci můžou za to že jsou málo placeni učitelé, sestřičky, důchodci atd. netvrdím že neexistuje šedá ekonomika, ale mnohem větší prachy utíkají někde jinde a schody by se měly mést seshora ale to on nedělá. zkrátka kdo chce jiným svítit, musí sám zářit a ten pocit z něj opravdu nemám.
-7 #6 Jan Šinagl 2017-03-21 15:56
Pane Sirotku, zkuste se na to podívat i jiným pohledem? Např. když osoba s moji reputací a zkušenostmi ze zahraničí a praktického života obhajuje činnost Babiše, tak na tom, že to dělá dobře asi něco může být, nemyslíte? Tím spíše, když jdou všechny zprofanované, korupční politické strany proti němu a které nedokázaly za 30 let to, co Babiš za pár měsíců. Někdo se řídí informacemi z médií, jiný osobními zkušenostmi a hlavně - zdravým rozumem. Pokud jste demokrat, měl byste respektovat presumci neviny. Pokud odsuzujete neodsouzeného, tedy máte důkazy, podejte trestní oznámení, vyjmenujte způsobenou škodu, poškozené a jaké zákony kdy a kým byly porušeny. Jinak se chováte nezodpovědně jako za totality, resp. jako další z obětí jejího dědictví, se kterým se budeme potýkat ještě generace - sinagl.cz/.../...
+6 #5 milan sirotek 2017-03-21 15:29
váš bulletin čtu už několik let a v poslední době vám čím dál méně rozumím. jak může člověk u kterého se velmi ztotožňuji s názory na spoustu věcí a osob (mašínové, patočka, peroutka, baťa...) takhle zuřivě obhajovat moderního gangstera a lháře jakým bezpochyby AB je, to opravdu nechápu, ani když se snažím...
-2 #4 Jan Šinagl 2017-03-21 13:15
Naštěstí stále více podnikatelů nemá s EET žádný problém. Ten mají jen ti, kteří podváděli a neplatili daně. Podnikatelské prostředí je třeba narovnat omezováním možnosti podvodů. Potom se postupně prosadí skutečná kvalita poctivých podnikatelů v soutěži za rovných podmínek.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)